Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
Ja zawsze na weekend czekam, bo wtedy mam nowy tydzień
U nas 15°C. Cudnie, zero wiatru, w sweterku można iść spokojnie, ale zima na pewno wróci jeszcze.
W nocy bolało mnie żebronie mocno, ale ćmiło całą noc i jestem mega niewyspana
To rano jeszcze doszła rwamuszę ćwiczenia zmienić.
-
Witam w 22 tygodniu
Podczytałam Was i chcę pogratulować udanych wizyt: czarna owca gratuluje synka, aneta dobrze, że wszystko w porządku i u Ciebie latynoska też.
Ja wczoraj wieczorem z mężem byłam w kinie na Snajperze. Polecam, film bardzo mi się podobał.
Dzisiaj wybieramy się na targi bezpieczny maluch, jestem bardzo ciekawa co tam będzie.
Przy okazji wczoraj byliśmy też w smyku byĺy super ubranka i to poprzeceniane ale albo dla chłopca albo dziewczynki nic uniwersalnego.
Do tego obejrzeliśmy wózki i widziałam na żywo tą Silva, i nie wiem dlaczego wydawała mi się ciężkabyły też wózki bebetto czy jak ta firma sie nazywa i lżejsze też nie były... więc ja już nie wiem albo one takie mają być albo ja siły nie mam ale i mąż stwierdził, że są jakieś ciężkie. Obejrzeliśmy je w biegu pomiędzy kinem więc nie sprawdzałam dokładnie co i jak ale niedlugo mamy się wybrać na porządne ogladanie bo tak w biegu to nic się nie obejrzy.
Dziewczyny byłam w tym kiniem i myślałam, że na te głośne dźwięki dzidzia jakoś zareaguje a ona parę razy sie poruszała i chyba później poszła spać albo ja nie czułam a fikała. Ogólnie coś ostatnie 2 dni jest leniwa i jakoś rzadziej kopnie a ja już oczywiście panika... czytałam, że nie ma się czym martwić bo w tych tyg ruchy mogą być jeszcze nieregularne i nie wszystkie mogą być odczuwalne. Ale jak czytam niektóre wypowiedzi Wasze i piszecie, że kopieciągle to ja tak nie mam i się martwię
Aha zapomniałam napisać, że wczoraj wieczorem ruchy czułam ale bardziej z tyłu jakby mnie dziecko w jelito waliło albo w coś innego też takie coś odczuwacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 09:26
-
Dzień dobry:)
Aneta to super,że wszystko ok i masz doświadczonego lekarza:)
Mała latynoska cieszę się,że wizyta ok, teraz dużo odpoczywaj:)
Claudin no coś Ty nie martw się, ja jeszcze nie poczułam ruchów i co też mam sie martwić?no przestań
każda z nas jest inna:) wózków jeszcze nie oglądałam na żywo,też chcę lekki:)
-
Kate851 no może masz rację. Ale jak myślę, że wcześniej czułam bardziej a teraz znowu bardziej spokój to sie denerwuję. Najchętniej to usg w domu bym sobie zamontowała. jeszcze prawie tydzień i w końcu wolne i będę mogła zająć się tym co najważniejsze.Już doczekać się nie mogę.
-
nick nieaktualny
-
Claudin, do samego końca nie wyczuwamy wszystkich ruchów więc spokojnie
Na połówkowym w 20 tyg jak byłam to calutkie badanie malutka nie przestawała skakać a ja nie poczułam ani nawet smyrnięcia
Na ogół jest aktywna cały dzień, ale np dzisiaj od pobudki kopniaka nie dostałam ani jednego
Aż przed chwilką w robocie poszłam do łazienki brzuch pougniatać żeby sprawdzić o co kaman. To tylko takie pływanko miałam w odpowiedzi
A z tyłu też mnie często kopie, po jelitach, po pęcherzu. Jeszcze nie dawno jak trafiła gdzieś koło jajnika to myślałam, że zejdę
A ogólnie to wczoraj czułam strasznie niziutko, zaraz nad wzgórkiem łonowym.
Szkoda bo miałam nadzieję, że już się obróciła.Claudin, Nona lubią tę wiadomość
-
Nona ja dostałam kopniaki ale leciutkie nigdy takie, że zginęłam się w pół.
Rex no właśnie kurczę wyraźnie czuje ruchy ztyłu dziwne uczuciejakby coś ćmiło, ciężko to opisać. Ale czuję tam je też czasami. Ja od rana też nic konkretnego nie poczułam, może jakieś jedno lekkie smyrnięcie..
czasem puszczam muzykę brzuszkowi ale też poruszy się trochę a potem nic, może go uspokaja i idzie spać?Nona lubi tę wiadomość
-
Bry lipcówki
Wizytujące trzymam kciuki
Ja tez zaczynam w czwartek kolejny tydzien
zjadłam miche sera białego a teraz popycham drożdżówkę
moja mała coraz bardziej fika odczuwalnie dla mnieale głównie wieczorem choć i w ciągu dnia czuje :0
-
Uwielbiam to
napisałam Wam, że mała się nie rusza, odłozyłam telefon i dostałam dwa silne kopniaki a trzeci taki że łzy poleciały
Teraz nie przestaje mnie trącać
Ale często jest taki dzien, że nie czuję prawie nic.
Claudin, ja w ogóle na początku pierwsze ruchy to głównie z tyłu czułam. To chyba zależy od ułozenia dziecka i macicy.
I już będę musiała upiec drożdżówkiehhh nie mam siły z Waszymi jadłospisami..
Claudin, Nona lubią tę wiadomość
-
Ja od rana walcze z bebiklubem ze wszystkich mozliwych urzadzeń i nic
Mam ostatnio pewien problem. Jak posiedze chwile na krzesle jak np cos ogladsm w tv to jak chce wstac to w samym dole brzucha tuz nad wzgorkiem lonowym czuje jakby mnie tak cos spieło nie wiem jak to okreslic tak jakbym nagle w tym miejscu miala za krotkie miesnie w ktotych kopie prad i nie moge sie wyprostowac... przepraszam za glupie porownanie ale nie umie tego uczucia ubrac w inne slowa... czy ktoras z Was ma podobnie? Czy powinno mnie to martwic czy to normalne?
Aż mnie naszło na muffinki i musze upiec
Milego dzionka z dobrym samopoczuciem kobietki! -
Radiszka, też tak miewam. Głównie w nocy, bo śpię z podgiętymi nogami i jak chcę się odwrócić i wyprostuję nogi to tak spina właśnie. Mówiłam lekarzowi ale powiedział, że to normalne
W kalendarzach ciąży tez o tym wspominają.radiszka lubi tę wiadomość
-
Witam z rana !
Wczoraj po tej lataninie to tak mnie brzuch bolal ze no spa i do lozeczka
Kupiłam dzis od dziewczyny ze strony na fb dresik jest tak sliczny, ze musze sie wam pochwalić
P.S Tak mi się podobały ciuszki dla dziewczynek z Mickey i sie zasmuciłam, że mogę sie teraz pozegnać. A własnie, że nie!!Dla chłopców też jest wersja myszki
A to pajacyki z second handu po 5 zł z nextskarpetki dostałam gratis
Nowe
Mnie maleństwo smyra i kopie ale nie zawsze, czasem to sie zastanawiam czy jest ok
Ja tydzien ciazy zaczynam lekko pechowo bo od piątkuale czekam zawsze na niego
Dziewczyny, mam prośbę, jeśli macie ochote - napiszcie jakie macie propozycje nazwy firmy handlowo- usługowej. I z czym Wam się kojarzy - Human.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 11:24
Claudin, rex, anetaa1607, wikaa, Konwalia, ewela86, believe lubią tę wiadomość
-
Czarna owca super dresik, uroczy! My wczoraj jeszcze jak byliśmy w smyku to oglądaliśmy zabawki jak zobaczyłam te wszystkie sliczne Barbie to sama się nimi zachwycałam jakbym miała 5 lat
mąż stwierdził, że dla chłopaków jak zwykle nic ciekawego nie ma a dla dziewczyn jest
Human mi się kojarzy z jakąś firmą typu agencja pracy albo jakieś rekrutacje, zasoby ludzkie