X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja zawsze na weekend czekam, bo wtedy mam nowy tydzień ;)
    U nas 15°C. Cudnie, zero wiatru, w sweterku można iść spokojnie, ale zima na pewno wróci jeszcze.
    W nocy bolało mnie żebro :( nie mocno, ale ćmiło całą noc i jestem mega niewyspana :(
    To rano jeszcze doszła rwa :/ muszę ćwiczenia zmienić.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 22 tygodniu :)

Podczytałam Was i chcę pogratulować udanych wizyt: czarna owca gratuluje synka, aneta dobrze, że wszystko w porządku i u Ciebie latynoska też. :)

Ja wczoraj wieczorem z mężem byłam w kinie na Snajperze. Polecam, film bardzo mi się podobał.
    Dzisiaj wybieramy się na targi bezpieczny maluch, jestem bardzo ciekawa co tam będzie.

Przy okazji wczoraj byliśmy też w smyku byĺy super ubranka i to poprzeceniane ale albo dla chłopca albo dziewczynki nic uniwersalnego.
    Do tego obejrzeliśmy wózki i widziałam na żywo tą Silva, i nie wiem dlaczego wydawała mi się ciężka :/ były też wózki bebetto czy jak ta firma sie nazywa i lżejsze też nie były... więc ja już nie wiem albo one takie mają być albo ja siły nie mam ale i mąż stwierdził, że są jakieś ciężkie. Obejrzeliśmy je w biegu pomiędzy kinem więc nie sprawdzałam dokładnie co i jak ale niedlugo mamy się wybrać na porządne ogladanie bo tak w biegu to nic się nie obejrzy.

Dziewczyny byłam w tym kiniem i myślałam, że na te głośne dźwięki dzidzia jakoś zareaguje a ona parę razy sie poruszała i chyba później poszła spać albo ja nie czułam a fikała. Ogólnie coś ostatnie 2 dni jest leniwa i jakoś rzadziej kopnie a ja już oczywiście panika... czytałam, że nie ma się czym martwić bo w tych tyg ruchy mogą być jeszcze nieregularne i nie wszystkie mogą być odczuwalne. Ale jak czytam niektóre wypowiedzi Wasze i piszecie, że kopieciągle to ja tak nie mam i się martwię :(

Aha zapomniałam napisać, że wczoraj wieczorem ruchy czułam ale bardziej z tyłu jakby mnie dziecko w jelito waliło albo w coś innego też takie coś odczuwacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 09:26

• kate851 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Aneta to super,że wszystko ok i masz doświadczonego lekarza:)
    Mała latynoska cieszę się,że wizyta ok, teraz dużo odpoczywaj:)
    Claudin no coś Ty nie martw się, ja jeszcze nie poczułam ruchów i co też mam sie martwić?:) no przestań:) każda z nas jest inna:) wózków jeszcze nie oglądałam na żywo,też chcę lekki:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nowy tydzień ciąży zaczynam w czwartki,ale chyba jestem ostatnią z Was:) w czw zaczynam 20tc:)

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate851 no może masz rację. Ale jak myślę, że wcześniej czułam bardziej a teraz znowu bardziej spokój to sie denerwuję. Najchętniej to usg w domu bym sobie zamontowała. jeszcze prawie tydzień i w końcu wolne i będę mogła zająć się tym co najważniejsze.Już doczekać się nie mogę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 12:43

Claudin lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin, do samego końca nie wyczuwamy wszystkich ruchów więc spokojnie ;)
    Na połówkowym w 20 tyg jak byłam to calutkie badanie malutka nie przestawała skakać a ja nie poczułam ani nawet smyrnięcia ;)
    Na ogół jest aktywna cały dzień, ale np dzisiaj od pobudki kopniaka nie dostałam ani jednego ;)
    Aż przed chwilką w robocie poszłam do łazienki brzuch pougniatać żeby sprawdzić o co kaman. To tylko takie pływanko miałam w odpowiedzi ;)
    A z tyłu też mnie często kopie, po jelitach, po pęcherzu. Jeszcze nie dawno jak trafiła gdzieś koło jajnika to myślałam, że zejdę ;)
    A ogólnie to wczoraj czułam strasznie niziutko, zaraz nad wzgórkiem łonowym.
    Szkoda bo miałam nadzieję, że już się obróciła.

Claudin, Nona lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin właśnie spokojnie:) raz będziesz często czuć a raz nie:) ja w ogóle nic jeszcze nie poczułam i też czekam:) ale spokojnie:) nie ma co się denerwować:)

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja dostałam kopniaki ale leciutkie nigdy takie, że zginęłam się w pół.

Rex no właśnie kurczę wyraźnie czuje ruchy ztyłu dziwne uczucie :D jakby coś ćmiło, ciężko to opisać. Ale czuję tam je też czasami. Ja od rana też nic konkretnego nie poczułam, może jakieś jedno lekkie smyrnięcie..
    czasem puszczam muzykę brzuszkowi ale też poruszy się trochę a potem nic, może go uspokaja i idzie spać?

Nona lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry lipcówki
    Wizytujące trzymam kciuki :)

Ja tez zaczynam w czwartek kolejny tydzien :)

zjadłam miche sera białego a teraz popycham drożdżówkę :)
    moja mała coraz bardziej fika odczuwalnie dla mnie :) ale głównie wieczorem choć i w ciągu dnia czuje :0

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• rex Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam to :D napisałam Wam, że mała się nie rusza, odłozyłam telefon i dostałam dwa silne kopniaki a trzeci taki że łzy poleciały :P
    Teraz nie przestaje mnie trącać ;)
    Ale często jest taki dzien, że nie czuję prawie nic.
    Claudin, ja w ogóle na początku pierwsze ruchy to głównie z tyłu czułam. To chyba zależy od ułozenia dziecka i macicy.

I już będę musiała upiec drożdżówki :/ ehhh nie mam siły z Waszymi jadłospisami..

Claudin, Nona lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana walcze z bebiklubem ze wszystkich mozliwych urzadzeń i nic :/

Mam ostatnio pewien problem. Jak posiedze chwile na krzesle jak np cos ogladsm w tv to jak chce wstac to w samym dole brzucha tuz nad wzgorkiem lonowym czuje jakby mnie tak cos spieło nie wiem jak to okreslic tak jakbym nagle w tym miejscu miala za krotkie miesnie w ktotych kopie prad i nie moge sie wyprostowac... przepraszam za glupie porownanie ale nie umie tego uczucia ubrac w inne slowa... czy ktoras z Was ma podobnie? Czy powinno mnie to martwic czy to normalne?

Aż mnie naszło na muffinki i musze upiec :)

Milego dzionka z dobrym samopoczuciem kobietki!

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, też tak miewam. Głównie w nocy, bo śpię z podgiętymi nogami i jak chcę się odwrócić i wyprostuję nogi to tak spina właśnie. Mówiłam lekarzowi ale powiedział, że to normalne ;)
    W kalendarzach ciąży tez o tym wspominają.

radiszka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex oo na takie to ja jeszcze muszę poczekać, córa daje o sobie znać :p

Radiszka pewnie brzuch Ci sie spina, tak twardnieje, że aż się wyprostować nie można i kluje. Ja też tak czasem mam. To macica ćwiczy.

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana ! :)

Wczoraj po tej lataninie to tak mnie brzuch bolal ze no spa i do lozeczka :)
    Kupiłam dzis od dziewczyny ze strony na fb dresik jest tak sliczny, ze musze sie wam pochwalić :)

oj0zgp.jpg

P.S Tak mi się podobały ciuszki dla dziewczynek z Mickey i sie zasmuciłam, że mogę sie teraz pozegnać. A własnie, że nie!! :) Dla chłopców też jest wersja myszki :)

A to pajacyki z second handu po 5 zł z next :) skarpetki dostałam gratis :D Nowe :)

2up3gh2.jpg
    Mnie maleństwo smyra i kopie ale nie zawsze, czasem to sie zastanawiam czy jest ok :)
    Ja tydzien ciazy zaczynam lekko pechowo bo od piątku :) ale czekam zawsze na niego :)

Dziewczyny, mam prośbę, jeśli macie ochote - napiszcie jakie macie propozycje nazwy firmy handlowo- usługowej. I z czym Wam się kojarzy - Human.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 11:24

Claudin, rex, anetaa1607, wikaa, Konwalia, ewela86, believe lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca super dresik, uroczy! My wczoraj jeszcze jak byliśmy w smyku to oglądaliśmy zabawki jak zobaczyłam te wszystkie sliczne Barbie to sama się nimi zachwycałam jakbym miała 5 lat :D mąż stwierdził, że dla chłopaków jak zwykle nic ciekawego nie ma a dla dziewczyn jest ;)

Human mi się kojarzy z jakąś firmą typu agencja pracy albo jakieś rekrutacje, zasoby ludzkie :)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:06

Nona lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, śliczne ciuszki.
    U nas w Zara prawie wszystkie chłopięce z Myszką Micky ;)
    Humano- to po hiszpańsku człowiek, ludzkie itp :)
    A nazwa dla firmy kojarzy mi się z budowlanką nie wiem czemu :P
    Marcel też mi się bardzo podoba.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z badań... no morfologia znów bardzo ładna, badanie ogolne moczu też ok, ale w osadzie wynaleźli coś nierawidłowego. No nic na całe szczęście ten "osad" najgorszy nie jest, więc teraz tylko czekamy na wizytę :)

Claudin, rex lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex, Claudin dzieki za odp. Uspokoilyscie mnie ze nie jestem sama :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ