X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj ochota naszła na brownie i dziś zajadam z nutellą:) mam teraz mega ochotę na wszystko co słodkie:)
    Czarna Owca śliczne ubranka:) mi tez human kojarzy się z zasobami ludzkimi:)
    Zania fajnie,że morfologia ok, jaką masz hemoglobinę?
    Ja po zakupkach i spacerku i za niedługo znów śmigam:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate hemoglobina 13,5

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Kate hemoglobina 13,5

O qrcze to ja cale zycie takiej nie mialam. Czy to przez jakas specjalna diete czy taka Twoja uroda? :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze ja tez takiej nigdy nie miałam hehe;p Zania co Ty jesz?:P ja przed ciążą najwyższą miałam 11,9, teraz miałam 10,9, lekarz mówił,że niektórzy mimo np. diety mają skłonność do niskiej i my chyba Radiszka się zaliczamy do tej grupy:)

radiszka lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ze mną w ciąży miała hemoglobinę 6.. więc pewnie tez to rodzinne,że niska hemoglobina jest

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prostu jem normalnie (wszystko tylko nie słodycze), teraz w ciąży mam większą chęć na mięso, szpinak, buraki, kiwi itp. Może dlatego :)

Martwi mnie ten osad moczu ;/
    Leukocyty 1-2 wpw
    Erytrocyty 2-4 wpw
    Niby wszystko mieści się w normie,ale do tej pory nie miałam erytrocytów w osadzie. Dwa tygodnie temu moja ginekolog robiła mi USG nerek żeby zobaczyć czy ten ból z którym przyszłam to nie nerki...NERKI ZDROWE

Znowu jakaś infekcja???

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania to normalne,że w moczu zawsze coś wyskakuje:) ja np. miałam ketony a teraz ich nie miałam, ciężko mieć idealne wyniki:) ciesz się,że morfologia bardzo ładna i jaka hemoglobina:) ja jem szpinak, piję sok z buraka, wątróbkę a hemoglobina niska, widac taka moja natura:) dobrze,że przepisał mi żelazo, to może teraz się poprawią badania. Ja teraz mam większą ochotę na słodkie typowe na dziewczynkę,niby zabobon ale sprawdza się:) mięso moja sis wcinała z synem:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej to chyba mam chęć na takiego steka wołowego średnio wysmażonego:)

Kate - może faktycznie taka Twoja uroda. Ja chyba nigdy nie miałam problemów z hemoglobiną :) za to moja mama non stop ... ale ja to po tatusiu mam:)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania dokładnie nie masz się co martwić ja w ostatnim moczu też miałam mała ilość od razu net i czytanie, i już wyczytałam, że mam problemy z nerkami ale lekarz mnie uspokoił, że takie ilości znikome to norma, nic się nie dzieje. Także nie masz się czym martwić :)

Radiszka cieszę się w takim razie, że Cię uspokoiłam. Wiem, można tego spinania się wystarczyć bo to takie mało przyjemne uczucie a zwlaszcza jak sie ma pierwszy raz to nie wiadomo co się dzieje. Mnie jak złapało to ani oddychać ani się wyprostować. Poczytaj o skurczach w 2 trym ja przeczytałam i już wiem, że to normlane. No chyba, że by trwały cały dzień to wtedy trzeba jechać do lekarza. Ale jak trwają 1-2 min (mówię o tym spinaniu) to nie ma się co martwić. Jak stoisz to najlepiej usiąść czy się położyć a jak leżysz to lepiej wstać się rozruszać ogolnie najlepiej wtedy jest zmienić pozycję. Mi pomaga masaż pleców wtedy jak mi mąż robi bo się rozluźniam :)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, za słowa otuchy :) Będzie dobrze - musi być!

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam do słodkiego nie ciagnie a też niby dziewczynka :P
    Byłam na zakupach, mam dwie pary spodenek dla kropki :) granatowe obydwie, ale na 3-6 mcy wzięłam 60-68 cm.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie narobiłam posprzatałam pokój i opróżniłam zbędene dwie szuflady i wsadziłąm tam wieksze ciuszki 74-92 i szukam komody ciemnej zeby pasowała do obecnych mebli :P

co do hemoglobiny na ostatniej wizycie miałam 11,9 az sie boje za dwa tyg kolejne kłucie :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• mala latynoska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.

Dzisiaj jestem w wyśmienitym humorze :) Dzidzia kopie od samego rana, ostatnio ogólnie jest całkiem aktywna i kopniaki są na tyle mocne, że już nawet tatuś poczuł o widział jak brzuszek faluje :) Ogolnie tez się dowiedzieliśmy, że nie musimy się przejmować zakupem mebelkow dla malutkiej, bo jedna ciotka zaoferowała, że to będzie jej prezent. Także teraz zostaje tylko zdecydować się które chcemy :) Macie może jakieś fajne komplety na uwadze? U nas mimo, że dziewczynka jest potwierdzna chcemy coś neutralnego, bo mąż juz zapowiedział, że nie spocznie dopóki nie będzie miał syna ;) a wtedy, żeby droższych rzeczy jak łóżeczko czy wózek nie trzeba było wymieniać. Teraz pozostaje tylko porozmawiać z rodziną z mojej strony to i może wózek jakoś się znajdzie hehe.

Życzę udanego dnia. Tysiąca miłych kopniaczkow :)

radiszka, 1kasiulka1, wikaa, Claudin, believe lubią tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o hemoglobinie i zajrzałam w swoje wyniki, na początku ciąży Hb miałam 13,8 i co badanie spada i jest teraz 13,0. Mam nadzieję, że to nie jest jakiś problem że spada, w sumie ginek nic nie mówił, tylko że wyniki są ok. Zauważyłam też spadek erytrocytów, hematokrytu, a wzrost leukocytów i płytek krwi.

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jeszcze w tym tygodniu wizytuje??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    ja bylam dzisiaj u dentysty bo 2 dni temu bolal mnie zab i wychodzi na to ze to 8-mka :/ Jako, ze wczesniej poronilam to dentysta powiedzial ze oni w takich przypadkach tutaj wysylaja list do szpitala zeby zostal on usuniety chirurgicznie... Krcze a tak liczylam, ze moze wytrzymam do rozwiazania z tym zebem :/
    Czarna owca sliczne ciuszki:)Tez juz kupilam kilka ciuszkow dla naszej niuni :) Tez sie pochwale ;)

33eppc2.jpg

1y1tn9.jpg

fddb2t.jpg

34xn9z7.jpg

rmqn4h.jpg

anetaa1607, 1kasiulka1, katepr, wikaa, rex, Claudin lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela śliczne ubranka:)
    ChillaTeqilla 13 to jeszcze ok, ja ostatnio miałam 10,9 i tez niski hematokryt i erytrocyty a podwyższone leukocyty, tak jest w ciązy,ale na hmb biorę żelazo, bo poniżej 11 jest już uważana za niską.

ewela86 lubi tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela wow ! Jakie suknie :) super fajne :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Kto jeszcze w tym tygodniu wizytuje??
    ja wizytuję w piątek, ciekawe czy upewnimy się w płci :)
    Ewela piękne ciuszki takie kobiece :)

3i49p07wevcalt60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki w porządku, dawkowanie zmienione 3x100mg 4x75mg, skierowanko na: tsh,ft4,sód i potas, kontrola za 6-8 tygodni.

Ja mam jutro same usg połówkowe. Módlcie się żeby Juleczka pozostała Juleczką :D

anetaa1607 lubi tę wiadomość

‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ