Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie wczoraj ochota naszła na brownie i dziś zajadam z nutellą
mam teraz mega ochotę na wszystko co słodkie:)
Czarna Owca śliczne ubranka:) mi tez human kojarzy się z zasobami ludzkimi:)
Zania fajnie,że morfologia ok, jaką masz hemoglobinę?
Ja po zakupkach i spacerku i za niedługo znów śmigam:) -
O kurcze ja tez takiej nigdy nie miałam hehe;p Zania co Ty jesz?
ja przed ciążą najwyższą miałam 11,9, teraz miałam 10,9, lekarz mówił,że niektórzy mimo np. diety mają skłonność do niskiej i my chyba Radiszka się zaliczamy do tej grupy:)
radiszka lubi tę wiadomość
-
Ja po prostu jem normalnie (wszystko tylko nie słodycze), teraz w ciąży mam większą chęć na mięso, szpinak, buraki, kiwi itp. Może dlatego
Martwi mnie ten osad moczu ;/
Leukocyty 1-2 wpw
Erytrocyty 2-4 wpw
Niby wszystko mieści się w normie,ale do tej pory nie miałam erytrocytów w osadzie. Dwa tygodnie temu moja ginekolog robiła mi USG nerek żeby zobaczyć czy ten ból z którym przyszłam to nie nerki...NERKI ZDROWE
Znowu jakaś infekcja??? -
Zania to normalne,że w moczu zawsze coś wyskakuje:) ja np. miałam ketony a teraz ich nie miałam, ciężko mieć idealne wyniki:) ciesz się,że morfologia bardzo ładna i jaka hemoglobina:) ja jem szpinak, piję sok z buraka, wątróbkę a hemoglobina niska, widac taka moja natura:) dobrze,że przepisał mi żelazo, to może teraz się poprawią badania. Ja teraz mam większą ochotę na słodkie typowe na dziewczynkę,niby zabobon ale sprawdza się
mięso moja sis wcinała z synem:)
-
Zania dokładnie nie masz się co martwić ja w ostatnim moczu też miałam mała ilość od razu net i czytanie, i już wyczytałam, że mam problemy z nerkami ale lekarz mnie uspokoił, że takie ilości znikome to norma, nic się nie dzieje. Także nie masz się czym martwić
Radiszka cieszę się w takim razie, że Cię uspokoiłam. Wiem, można tego spinania się wystarczyć bo to takie mało przyjemne uczucie a zwlaszcza jak sie ma pierwszy raz to nie wiadomo co się dzieje. Mnie jak złapało to ani oddychać ani się wyprostować. Poczytaj o skurczach w 2 trym ja przeczytałam i już wiem, że to normlane. No chyba, że by trwały cały dzień to wtedy trzeba jechać do lekarza. Ale jak trwają 1-2 min (mówię o tym spinaniu) to nie ma się co martwić. Jak stoisz to najlepiej usiąść czy się położyć a jak leżysz to lepiej wstać się rozruszać ogolnie najlepiej wtedy jest zmienić pozycję. Mi pomaga masaż pleców wtedy jak mi mąż robi bo się rozluźniam -
ale sie narobiłam posprzatałam pokój i opróżniłam zbędene dwie szuflady i wsadziłąm tam wieksze ciuszki 74-92 i szukam komody ciemnej zeby pasowała do obecnych mebli
co do hemoglobiny na ostatniej wizycie miałam 11,9 az sie boje za dwa tyg kolejne kłucie -
Cześć dziewczynki.
Dzisiaj jestem w wyśmienitym humorzeDzidzia kopie od samego rana, ostatnio ogólnie jest całkiem aktywna i kopniaki są na tyle mocne, że już nawet tatuś poczuł o widział jak brzuszek faluje
Ogolnie tez się dowiedzieliśmy, że nie musimy się przejmować zakupem mebelkow dla malutkiej, bo jedna ciotka zaoferowała, że to będzie jej prezent. Także teraz zostaje tylko zdecydować się które chcemy
Macie może jakieś fajne komplety na uwadze? U nas mimo, że dziewczynka jest potwierdzna chcemy coś neutralnego, bo mąż juz zapowiedział, że nie spocznie dopóki nie będzie miał syna
a wtedy, żeby droższych rzeczy jak łóżeczko czy wózek nie trzeba było wymieniać. Teraz pozostaje tylko porozmawiać z rodziną z mojej strony to i może wózek jakoś się znajdzie hehe.
Życzę udanego dnia. Tysiąca miłych kopniaczkowradiszka, 1kasiulka1, wikaa, Claudin, believe lubią tę wiadomość
-
Tak piszecie o hemoglobinie i zajrzałam w swoje wyniki, na początku ciąży Hb miałam 13,8 i co badanie spada i jest teraz 13,0. Mam nadzieję, że to nie jest jakiś problem że spada, w sumie ginek nic nie mówił, tylko że wyniki są ok. Zauważyłam też spadek erytrocytów, hematokrytu, a wzrost leukocytów i płytek krwi.28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Czesc dziewczyny,
ja bylam dzisiaj u dentysty bo 2 dni temu bolal mnie zab i wychodzi na to ze to 8-mkaJako, ze wczesniej poronilam to dentysta powiedzial ze oni w takich przypadkach tutaj wysylaja list do szpitala zeby zostal on usuniety chirurgicznie... Krcze a tak liczylam, ze moze wytrzymam do rozwiazania z tym zebem
Czarna owca sliczne ciuszki:)Tez juz kupilam kilka ciuszkow dla naszej niuniTez sie pochwale
anetaa1607, 1kasiulka1, katepr, wikaa, rex, Claudin lubią tę wiadomość
-
Ewela śliczne ubranka:)
ChillaTeqilla 13 to jeszcze ok, ja ostatnio miałam 10,9 i tez niski hematokryt i erytrocyty a podwyższone leukocyty, tak jest w ciązy,ale na hmb biorę żelazo, bo poniżej 11 jest już uważana za niską.ewela86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny