Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
no to się dzisiaj glukozy nie napiłam, pielęgniarka sobie przyszła na 11 dopiero a do tej godz. i jeszcze dwie czekania to bym z głodu zeszła tam. Człowiek tyle kasy płaci, a jeszcze odchodzi z kwitkiem, i teraz jutro muszę znowu wcześnie wstawac
ehhh
Trzymam kciuki za wizyty.
Moja kruszynka to wydaje mi się że cały czas fika, nawet jak chodzę to odczuwam kopniaki. -
Czarna Owco powodzenia na wizycie, trzymam kciuki
Ja tez mam wrazenie, ze moja kruszynka caly dzien fika (z krotkimi przerwami), ale w nocy chyba spi a jesli nie to jest bardzo delikatna bo nie czuje
Ja wszystkie wyniki ostatnio mialam swietne jedynie co mam brac to zelazo.
-
Verona wrote:no to się dzisiaj glukozy nie napiłam, pielęgniarka sobie przyszła na 11 dopiero a do tej godz. i jeszcze dwie czekania to bym z głodu zeszła tam. Człowiek tyle kasy płaci, a jeszcze odchodzi z kwitkiem, i teraz jutro muszę znowu wcześnie wstawac
ehhh
Trzymam kciuki za wizyty.
Moja kruszynka to wydaje mi się że cały czas fika, nawet jak chodzę to odczuwam kopniaki.
Mój gin zaleca to badanie od 24t0d do 27t6d.
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Biedroneczko a niewiesz czy można kupić taki sok bez alkoholu? Bo w jakiejś aptece na necie patrzyłam i był ale niestety na alkoholu i to 23% , nie chcę ryzykować. Ewentualnie może kupię herbatkę może też coś da..
Bo glukozę powinno się robić między 24 a 27 tyg. Chyba że są wskazania by zrobić wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 16:57
-
Sok z pokrzywy najlepiej samemu zrobić.
Zaopatrzcie się w susz z pokrzywy w zielarskim, będziecie miały pewność co jest w środku.
Glukozę robi się po 24 tyg, a najlepiej po 27 bo dopiero wtedy u większości występuje nietolerancja.
Ale w niektórych przypadkach robią wczesniej, na ogół po niekorzystnym wywiadzie.
Te testy na glukoze, które my robimy i tak są niemiarodajne. Są bardziej orientacyjne. Jeśli komuś źle wyjdzie to wtedy dopiero robi się właściwą krzywą cukrową
W pierwszej ciąży wcale nie miałam tego badania. Zwykłe krwi ponoć wystarczyły w moim przypadku. Ale i ginekolog była super, choć z NFZ. Ale miałam u niej zapisywać dosłownie wszystko. Ruch, posiłki, napoje, wizyty w wc. Przeprowadziła całą ciążę perfekcyjnie, bez żadnych witamin, nawet kwas foliowy uzupełniała w diecie. -
Rex a dużo zachodu z takim sokiem z suszu??
Generalnie w ciąży nie trzeba brać witamin jeśli mama sie zdrowo odżywia no i wyniki są okej.
Ja musze zacząć w końcu brać bo do zdrowego odżywiania to mi baaardzo daleko, ale nie mogę się przemóc, boję się że znowu będę nimi haftać
-
katepr wrote:Biedroneczko a niewiesz czy można kupić taki sok bez alkoholu? Bo w jakiejś aptece na necie patrzyłam i był ale niestety na alkoholu i to 23% , nie chcę ryzykować. Ewentualnie może kupię herbatkę może też coś da..
Bo glukozę powinno się robić między 24 a 27 tyg. Chyba że są wskazania by zrobić wcześniej
http://www.doz.pl/apteka/p63346-Pokrzywa_sok_500_ml
np ten tylko ja kupuje mniejsze 300ml za ok 15zł w ziko bo jego trzeba szybko wypićkatepr lubi tę wiadomość
-
Yyyy Chilla no nigdy.
Ale wiesz za co zablokowali? Dziwne to.
Katepr no z suszu to raczej napary można robić, wtedy parzysz normalnie jak każde ziółka. Sok to ja tylko ze świeżej pokrzywy robiłam.
Ja witamin nie biorę, poza jodem, kwasem i wit b, tylko takie są dostępne tu zresztą.
No i teraz żelazo brałam, na wyrównanie. Mam już odstawić.
-
Witam!
Jestem już !Nooo trzymały kciuki, i dobrze
Mój mały synuś tatusia nim pozostał
Waży już 335 gram i bardzo nie lubi zdjęć ani filmowania. Po tacie zresztą
Pan doktor próbował na wszelkie sposoby, ale przytulił się do macicy i jeszcze zakrył ręką, więc ujęć prawego ucha mam sporo
Grzybicy niema, na szczescie ale dostałam recepte w razie W.
Ból pleców? - mam się przyzwyczaić
Dziewczyny !! i teraz w sprawie twardnienia brzucha. Jeśli są trwałe - szpital wiadomo, ale jeśli twardnieje kilka razy w ciągu dnie - NIE UCISKAMY I NIE MASUJEMY CZY TEZ MIZIAMY. Kilka razy Mi to powtarzal :)No spa i jeszcze raz no spa - nawet po 2 tabl 3 razy na dobe.
Glukoza przed nastepna wizytą
Cytologia OkSzyjka dłuuuuuga i twarda
Nona- proszek bobini jest w rossmanie za chyba 13 złAż specjalnie For You zrobiłam zdjęcie, żeby pamiętać
Oliwki za 1 gr nie dostałam
Za to była promocja w pizzy hut 19,99 za kazda pizze - wzielam
W lidlu za to pozapinana po szyje nie moglam sobie poradzic z wyjmowaniem z wózka produktów, pan pomógłMIło
Pozdrawiamy
rex, ewela86, wikaa, Ivettka, believe, Nona, bommbelek89 lubią tę wiadomość
-
CZARNA GRATULACJE WIZYTY:)TO NIESMIALY DZIDZIOL BEDZIE:):*
UDALO MI SIE ZAPISC NA WIZYTE NA NFZ NA 25MAJA SUPER SIE CIESZE ZE KASY NIE BEDE MUSIALA WYDAWAC NA OKULISTE:)
CO DO RUCHOW DZIEWCZYNY TO JA CZUJE DUZO RAZY W CIAGU DNIA ALE ZAWSZE OD SRODKA W PECHERZ I TEGO TYPU TAK ZEBY W BRZUCH TO NA PALCACH U RAK MOZNA POLICZYC MAM NADZIEJE ZE PO PROSTU TAK JEST ULOZONE...