X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki katepr za info:) zobaczymy jak będzie, najważniejsze,żeby dzidzia była zdrowa:)

katepr lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam -3,75 na lewym i -1,75 na prawym plus astygmatyzm nie zmieniło sie od poprzedniego porodu nic miałam SN i teraz tez chce :0)

Nona lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Verona Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to się dzisiaj glukozy nie napiłam, pielęgniarka sobie przyszła na 11 dopiero a do tej godz. i jeszcze dwie czekania to bym z głodu zeszła tam. Człowiek tyle kasy płaci, a jeszcze odchodzi z kwitkiem, i teraz jutro muszę znowu wcześnie wstawac :/ ehhh
    Trzymam kciuki za wizyty.
    Moja kruszynka to wydaje mi się że cały czas fika, nawet jak chodzę to odczuwam kopniaki.

3i49p07wevcalt60.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Verona to szkoda.. też bym się wkurzyła;/ ale fajnie,ze czujesz ruchy, ja jeszcze czekam:)

• katepr Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona co za chamstwo, też bym tyle nie wytrzymała. Ja muszę iść zrobić morfologię, ale wydaje mi się że wyniki nie będą za dobre, już w 1 trym miałam hemoglobinę na granicy to co będzie teraz.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png

Wysłany: 2 marca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataper sok z buraka z marchewka i kiwi, pietruszka natka miksowana z kiwi, a najlepiej sok z pokrzywy :) ja stosuje bo lece na łeb i szyje z hemoglobina :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• radiszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z opery też mi nie idzie qrcze... :/ no nic szkoda moze za innym podejściem sie uda :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buraka chyba nie zdzierżę, ale w kiwi się zaopatrzę.
    Biedroneczko a ten sok z pokrzywy to gdzieś kupujesz? :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png

Wysłany: 2 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sok z pokrzywy w aptece jest najbardziej skuteczny jeden kieliszek raz dziennie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie gdzie kupić sok z pokrzywy? ja biorę żelazo,bo juz miałam niską ostatnio i piję sok z buraka.

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owco powodzenia na wizycie, trzymam kciuki :) Ja tez mam wrazenie, ze moja kruszynka caly dzien fika (z krotkimi przerwami), ale w nocy chyba spi a jesli nie to jest bardzo delikatna bo nie czuje ;) Ja wszystkie wyniki ostatnio mialam swietne jedynie co mam brac to zelazo.

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona wrote:
    no to się dzisiaj glukozy nie napiłam, pielęgniarka sobie przyszła na 11 dopiero a do tej godz. i jeszcze dwie czekania to bym z głodu zeszła tam. Człowiek tyle kasy płaci, a jeszcze odchodzi z kwitkiem, i teraz jutro muszę znowu wcześnie wstawac :/ ehhh
    Trzymam kciuki za wizyty.
    Moja kruszynka to wydaje mi się że cały czas fika, nawet jak chodzę to odczuwam kopniaki.
    Verona a to nie za szybko na glukozę ??

Mój gin zaleca to badanie od 24t0d do 27t6d.

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko a niewiesz czy można kupić taki sok bez alkoholu? Bo w jakiejś aptece na necie patrzyłam i był ale niestety na alkoholu i to 23% , nie chcę ryzykować. Ewentualnie może kupię herbatkę może też coś da..

Bo glukozę powinno się robić między 24 a 27 tyg. Chyba że są wskazania by zrobić wcześniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 16:57

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sok z pokrzywy najlepiej samemu zrobić.
    Zaopatrzcie się w susz z pokrzywy w zielarskim, będziecie miały pewność co jest w środku.
    Glukozę robi się po 24 tyg, a najlepiej po 27 bo dopiero wtedy u większości występuje nietolerancja.
    Ale w niektórych przypadkach robią wczesniej, na ogół po niekorzystnym wywiadzie.
    Te testy na glukoze, które my robimy i tak są niemiarodajne. Są bardziej orientacyjne. Jeśli komuś źle wyjdzie to wtedy dopiero robi się właściwą krzywą cukrową ;)
    W pierwszej ciąży wcale nie miałam tego badania. Zwykłe krwi ponoć wystarczyły w moim przypadku. Ale i ginekolog była super, choć z NFZ. Ale miałam u niej zapisywać dosłownie wszystko. Ruch, posiłki, napoje, wizyty w wc. Przeprowadziła całą ciążę perfekcyjnie, bez żadnych witamin, nawet kwas foliowy uzupełniała w diecie.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex a dużo zachodu z takim sokiem z suszu??

Generalnie w ciąży nie trzeba brać witamin jeśli mama sie zdrowo odżywia no i wyniki są okej.
    Ja musze zacząć w końcu brać bo do zdrowego odżywiania to mi baaardzo daleko, ale nie mogę się przemóc, boję się że znowu będę nimi haftać :/

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale numer, zblokowali mi konto na fb i chcą weryfikację zrobić, żebym im podała numer telefonu. No chyba żartują, nie wrzucam numeru telefonu do każdego portalu. Czy Wy też się z czymś takim spotkałyście?

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png

Wysłany: 2 marca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Biedroneczko a niewiesz czy można kupić taki sok bez alkoholu? Bo w jakiejś aptece na necie patrzyłam i był ale niestety na alkoholu i to 23% , nie chcę ryzykować. Ewentualnie może kupię herbatkę może też coś da..

Bo glukozę powinno się robić między 24 a 27 tyg. Chyba że są wskazania by zrobić wcześniej ;)
    nie no cos ty ten jest bez alkoholu :)
    http://www.doz.pl/apteka/p63346-Pokrzywa_sok_500_ml

np ten tylko ja kupuje mniejsze 300ml za ok 15zł w ziko bo jego trzeba szybko wypić :)

katepr lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• rex Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyy Chilla no nigdy.
    Ale wiesz za co zablokowali? Dziwne to.

Katepr no z suszu to raczej napary można robić, wtedy parzysz normalnie jak każde ziółka. Sok to ja tylko ze świeżej pokrzywy robiłam.

Ja witamin nie biorę, poza jodem, kwasem i wit b, tylko takie są dostępne tu zresztą.
    No i teraz żelazo brałam, na wyrównanie. Mam już odstawić.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Jestem już ! :) Nooo trzymały kciuki, i dobrze :) Mój mały synuś tatusia nim pozostał :) Waży już 335 gram i bardzo nie lubi zdjęć ani filmowania. Po tacie zresztą :) Pan doktor próbował na wszelkie sposoby, ale przytulił się do macicy i jeszcze zakrył ręką, więc ujęć prawego ucha mam sporo :)

Grzybicy niema, na szczescie ale dostałam recepte w razie W.
    Ból pleców? - mam się przyzwyczaić :D
    Dziewczyny !! i teraz w sprawie twardnienia brzucha. Jeśli są trwałe - szpital wiadomo, ale jeśli twardnieje kilka razy w ciągu dnie - NIE UCISKAMY I NIE MASUJEMY CZY TEZ MIZIAMY. Kilka razy Mi to powtarzal :)No spa i jeszcze raz no spa - nawet po 2 tabl 3 razy na dobe.

Glukoza przed nastepna wizytą :)

Cytologia Ok :) Szyjka dłuuuuuga i twarda :)

Nona- proszek bobini jest w rossmanie za chyba 13 zł :) Aż specjalnie For You zrobiłam zdjęcie, żeby pamiętać :)

Oliwki za 1 gr nie dostałam :(

Za to była promocja w pizzy hut 19,99 za kazda pizze - wzielam :D

W lidlu za to pozapinana po szyje nie moglam sobie poradzic z wyjmowaniem z wózka produktów, pan pomógł :) MIło :)

Pozdrawiamy :)

rex, ewela86, wikaa, Ivettka, believe, Nona, bommbelek89 lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNA GRATULACJE WIZYTY:)TO NIESMIALY DZIDZIOL BEDZIE:):*

UDALO MI SIE ZAPISC NA WIZYTE NA NFZ NA 25MAJA SUPER SIE CIESZE ZE KASY NIE BEDE MUSIALA WYDAWAC NA OKULISTE:)

CO DO RUCHOW DZIEWCZYNY TO JA CZUJE DUZO RAZY W CIAGU DNIA ALE ZAWSZE OD SRODKA W PECHERZ I TEGO TYPU TAK ZEBY W BRZUCH TO NA PALCACH U RAK MOZNA POLICZYC MAM NADZIEJE ZE PO PROSTU TAK JEST ULOZONE...

16udskjogri4r6n4.png
‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ