Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Owca, Aneta powodzenia na badaniach.
Moja fika caluteńki dzień (jak starszy brat) w nocy śpi
Mam nadzieję, że już tak zostanie po porodzie.
A jak przez przypadek w ciągu dnia dotknę brzucha to o matko..
Nawet teraz jak piszę to tak ładuje, że aż się bluza trzęsie.
Jedynie w trakcie treningu/jazdy na rowerze jest spokój.Iza75 lubi tę wiadomość
-
Hejka.
Ja juz po pracy, siuśki oddane czekam na wyniki. Oby było lepiej.
Mój synek na antybiotyku, ale widać, że trafiony, bo już jest poprawa.
U mnie ruchy jeszcze takie delikatne, zazwyczaj czuje na noc, jak się położę i obowiązkowo - jak zaczynam pracę, siadam do kompa i czuje jak mnie smyrapewnie dzidzia się denerwuje, że mama zamiast kolysac-chodzac, siedzi sobie...
Aneta i Owca powodzenia i obowiązkowo prosimy o relacje z wizyt.
Aneta zobaczysz, że będzie OK !
A ja dziś nie gotuje !Tesciowa naszykowala pulpety w sosie pomidorowym. Ja nie lubię, ale nie szkodzi. Najważniejsze, że nie muszę stać przy garach
-
hejka:) trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)
Zania no mówię Ci,że będzie chłopiec hihi, mnie słodycze kuszą i lody;p typowe dla dziewczynki:)
Wróciłam od okulisty,sprawdziła dno oka,niby siatkówka ok,ale z racji mojej dużej wady i połowy tarczycy mówiła,ze ona by nie ryzykowała i raczej cc, ale ostateczną decyzję podejmie ginzania1313, Nona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zania ja bym na Twoim miejscu wybrała się do okulisty,bo można mieć mniejszą wadę,ale siatkówka może się odklejać.
Nona ja poszłam do mega doświadczonej okulistki, starszej z super opiniami i renomą, liczę się z jej zdaniem,ale liczyłam się z tym,że mogę miec wskazanie do cc, zobaczymy co powie gin i mój endo,ale ona mówiła,że na moim miejscu by nie ryzykowała, tym bardziej,że porody w rodzinie koszmarneNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:kate okulista wiesz mówi o siatkwoce, jak dno oka.
Ja się spytam lepiej jeszcze mojego endokrynologa i gina i położnej co o tym myślą. To tak jakby pytać dentystę cy mogę rodzić SN
No tak,ale pojęcie ma i wie na co mogę sobie pozwolić, poradziła mi jak życzliwa osoba i profesjonalistka z ogromnym doświadczeniem, a gin i tak podejmie ostateczną decyzję. -
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o wadę wzroku - "Zgodnie z rekomendacjami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego wskazaniem do cięcia cesarskiego są wyłącznie zmiany zwyrodnieniowe na siatkówce – zaawansowane retinopatie i odwarstwienie siatkówki. Liczba dioptrii nie ma tu więc nic do rzeczy, bo krótkowzroczność – bez względu na stopień zaawansowania – w ogóle nie jest wskazaniem do porodu operacyjnego. Poród nie powoduje bowiem pogłębienia się wady wzroku, w tym wypadku krótkowzroczności"
O tarczycy nigdy nic nie słyszałam, i nie pamiętam ani jednego cięcia które odbyłoby się z powodu braku kawałka/całej tarczycy, no bo co ona ma do naturalnego porodu - raczej nic
Radiszka może spróbuj na innym kompie? Komórce?Nona lubi tę wiadomość