X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze pod żebrami nie czułam ale gdzieś z tyłu jakieś walenie w jelito, czy żołądek nie wiem w co to tak :)

Chyba jednak nie pojadę obejrzeć innych wózków bo mąż zmęczony po pracy będzie jak mi już oświadczył. No ale jutro weekend więc nie ma wyboru :P nie wywinie się.

• believe Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    zania ja ostatnio poczulam pod zebrami !!! jak to mozliwe !! skoro ten maluch jeszcze tam nie zawędrował!? ale ponoc mogl sie rozciagnac ze dosięga zeber jak leżałam na boku :D

Matka chce isc spac.. a dzieciak w najlepsze kopniaki z rodem Kung FU :P

Ej no, właśnie mi się ostatnio też wydawało, że czuję tego szkraba dosyć wysoko. Nie wiem, czy to w ogóle możliwe... Hmm... :)

cati lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no moja ma nogi na samym pecherzu-non stop biegam siusiu:-) wczoraj tak buszowala jak już położyłam się spać,ze 40 minut usnąć nie dała:-)

1kasiulka1, believe lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:08

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, ja nie wiem gdzie moje dziecko co ma, ale wiem, że w nocy to z 3 razy wstaję siusiu. A dzisiaj w nocy kopnęło mnie w pęcherz pełny i jeszcze brzuch mi stwardniał, myślałam, że nie wstanę. Ciekawe ile teraz ma cm :) łącznie z nóżkami jak się wyciągnie.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe co z tm FB ja jestem na lipcówkach prawie od początku a na FB mnie nikt nie zaprosił wiec trudno tu sobie z wami wszystkimi popisze :)

Cati hehe ja ide bo dało sie własnie darmowa znaleść a przy okazji zwiedze inny szpital :)

moja kopie albo z boku brzucha po lewej albo po pecherzu

1kasiulka1, cati, Nona, bommbelek89 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin wrote:
    Dziewczyny moja propozycja :) ponieważ forum wiadomo nie jest tak hmm PRYWATNE :) możemy założyć swoje prywatne forum na FB gdzie bedziemy mogły wrzucać foty i też pisać komentarze. Wiadomo FB każdy ma pod ręką na telefonie, kompie, tablecie itd ;p także moje pytanie: czy jesteście zainteresowane? przydatne to będzie nawet w dniu porodu i po nim żeby wrzucać foty dzieciaczków :) jakby co ja mogę taką grupę założyć :) czekam na odpowiedzi.

Ja tam nie mam FB i wystarczy mi udzielanie się w kwestii ciąży, porodu czy dzidziusia na tym stworzonym do tego forum i nie mam potrzeby robienia tego na dwóch forach.
    Tu mi dobrze i tu też można wrzucać foty dzieciaczków :)

Co do nieustannego tematu wózeczków to my z mężusiem będziemy zamawiali w sklepie stacjonarnym wybrany przez nas Coletto Marcello Art w Kwietniu.

zania - mój kamiluś na powitanie tatuś przyłożył policzek do mojego brzusia i dostał kopniaczka na dzień dobry a wczoraj wieczorem mały po spacerku tak się rozruszał że brzuch falował mi tak mocno że nawet było to widać po mojej koszulce <3

zania1313, Daisy, ewela86, rex lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka na początku założenia grupy na fb przez 1 z dziewczyn każda pisała o dodanie nas do niej :) był tutaj temat poruszany :)

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toc my z Biedrona w tym samym czasie testowaly nie ?! :D

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula, własnie koleżanka poleciła mi Coletto Marcello, bo widziała go i mówi, że jest w dobrej cenie i bardzo dobry, weszłam w neta, zobaczyłam i też mi się spodobał wizualnie i z funkcjonalności teraz będę chciała zobaczyć go na żywo.
    Muszę tylko poczytać czym się różni ten Coletto od tego Camarello.

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• usia89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, ja Biedronkę pamiętam z ovu :)

Nona lubi tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png

Wysłany: 6 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Cati :) my razem sikałyśmy hehehehe
    a tu niebawem trzeba bedzie torbe pakować hehehe

Usia ja tez cie pamietam :)

cati, Ivettka lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• cati Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ale ten czas leci , pamietam jak jeszcze dla solidarnosci jajnikow nasikalam na test z toba by pokazac ze za wczesnie jeszcze zeby sie nie smutac :D

a tu ... wyprawka niedługo pakowanko :D o matko matko :D

Biedroneczka83, Ivettka, kahaśka lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******

Wysłany: 6 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio i bedziemy miały parke hehehehe nio ja musze kupic czesc higieniczno - kosmetyczną hehehe ale tez nie bede czekan długo ysle ze w maju pokupuje juz wszystko zeby miec z głowy heheh a koncem kwietnia bede prac i prasować :P bo mam tego dwie szuflady hehhee

cati, Nona lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Daisy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja Biedroneczke rowniez pamietam, obie jestesmy podwójnymi lipcowymi mamusiami :)

cati, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Nio i bedziemy miały parke hehehehe nio ja musze kupic czesc higieniczno - kosmetyczną hehehe ale tez nie bede czekan długo ysle ze w maju pokupuje juz wszystko zeby miec z głowy heheh a koncem kwietnia bede prac i prasować :P bo mam tego dwie szuflady hehhee

:D hahaha moj kawaler bedzie czekal xD
    ja jeszcz enic z kosmetykow nie mam tylko ciuszki... ale tez mam ambitny plan ze w maju wsio pokupuje.
    ja mam polowe szafy wolna i komode :D

Daisy lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po wizycie
    wyniki w normie, ale jestem poddenerwowana bo w mózgu jest jakiś duży zwój naczyń i powiedział ze musimy mieć to pod kontrolą,choć wodogłowia nie ma.I na dodatek dziecko jest za chude, to jest 22tydz. a wage ma na 19 i mam brać jakieś dodatkowe witaminy żeby je podtuczyć, już sama nie wiem co myśleć, zdenerwowałam się tymi wieściami. Acha i już wiadomo że na pewno będzie dziewuszka :)

3i49p07wevcalt60.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona gratuluje dziewczynki. No ale jak to za chude? Ile wazy podal Ci? MOja w 17t2d miala 191g, pamietaj ze kazda dzidzia rosnie teraz juz w swoim tempie, niektore beda poprostu wazyly 4200, a inne 2800 i to jest ok. Nie stresuj sie za duzo, zebys sobie nie zaszkodzila! No a co z tym mozgiem - kiedy masz kolejna kontrole, zalecil Ci jakies dodatkowe badania? Co masz brac na 'podtuczenie' coreczki??

• mala latynoska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    Dziewczyny w związku że większość dziewczyn z fb jest tego samego zdania, to niestety nasza grupa fb jest zamknięta dla pozostałych dziewczyn. Mamy zgrane grono dziewczyn które są na bbf od samego początku i chcemy pozostać w naszym skromnym gronie.

Wszystkie dziewczyny które dołączyły do BBF w późniejszym czasie niech zostaną tutaj i tutaj prowadzą sobie rozmowy i swoje tematy.

Rozumiem, ze chcecie miec prywatne forum, tylko nie rozumiem w takim razie dlaczego co chwila widac posty o tym tutaj. Zaczyna byc to po prostu irytujace, bo zasmiecacie forum czyms co nie dotyczy ani tematu ani reszty dziewczyn. Nie chcecie rozszezac na fb to nie poruszajcie tematu na forum publiczym, to nie jest miejsce na to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 13:48

KaEm lubi tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin wrote:
    CATI wysłałam Ci zaproszenie, jak możesz to też mnie dodaj na FB Będę wdzięczna :)

Aa dziewczyny macie tak, że przy kaszlu zaczyna Was coś w dole kłuć? Ja lezałam na boku wczoraj i zakasłałam, jak mnie zakuło w dole brzucha po prawej stronie to nie wiedziałam co się stało. Taki straszny, nieprzyjemnyból, że dajcie spokój :/ i tak z 30 sekund trzymał. Jeszcze czegoś takiego to nie miałam. nie wiem czy to więzadła czy co.

Dzidzi od rana dzisiaj dokazuje. Kopy były aż tatuś pod ręką poczuł. Po dniach spokojnych się dziecko obudziło na fiki miki.

Jezeli chodzi o kaszel czy kichanie to mam tak od poczatku. Szczegolnie jak leze z wyprostowanymi nogami. Lekarz powiedzial, ze moze sie tak zdarzac. Teraz po prostu jak mam kichac staram sie pokulac nogi:)

ve97xiu.png

hxdwe08.png
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ