Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Verona, KaEm gratuluję córeczek!!!
Verona, będzie dobrze zobaczysz
Claudin ja też myślę, że fotki na fb to po porodzie dopiero.
Nie chce mi się przechodzić na drugie forum jeszcze bo nie bardzo mam na to czas.
A pisać i czytac po kilka razy to samo- ciężko dosyć.Claudin, ewela86, katepr lubią tę wiadomość
-
katepr wrote:Hej
Dziewczyny nie stresujcie sie tak tym fb :p chcecie zostać grupą zamkniętą - my wiemy ale do lipca będą dołączać kolejne mamy i one będą pytać o to fb skoro o nim wspominacie, na innych wątkach nawet po porodach dziewczyny dołączająwięc tak czy siak będziecie musiały powtarzać że to wasza grupa zamknięta od dawien dawna. A jeśli chodzi o to forum to ok tu każdy może pisać co chce i o czym chce i my i Wy i w ogóle wszyscy., Wiec mi też sie zrobiło dziwnie jak Usia napisała że tutaj mamy sobie rozmawiać na SWOJE tematy. Niepotrzebnie
Ja bym była za założeniem czegokolwiek prywatnego fb albo jakieś forum bo ja napewno nie wrzucę na forum ogólne gdzie może wejść każdy, prywatnych zdjęć. Wydaje mi sie że najfajniej byloby to zrobić w lipcu to potem byśmy mogły sie tam przenieść
Verona nie stresuj sie, jesteś dopiero co w 21 skończonym tygodniu także maluch może być chudszy.a dostałaś jakies skierowania na dodatkowe badania apropo tego co w główce znalazł?
no wybacz miałam na myśli że już nie raz czytałam tutaj o dosyć " dziwnych" tematach które my nie koniecznie poruszamy na fbwięc miałam na myśli żebyście sobie tutaj o takich tematach rozmawiały
Na fb mamy też różne tematy i różne poczucia humoru, każda może mieć swoje zdanie i każda może wyrazić swoją opinię ale mimo to, to my się rozumiemyMia S, Daisy lubią tę wiadomość
-
Hej doświadczone już mamuśki - mam pytanko. Jak "przygotować" wózek do spaceru z dzieckiem, w lecie? Czy kładziecie jakieś podkłady - ceratki, czy też jakiś kocyk, albo pościel taką do wózka? Bo do przykrywania, kocyk ewentualnie pieluszka:) Może to brzmi dziwnie,aleee...tak to jest jak się oczekuje pierwszego dziecka:)
-
KaEm - superrrrr gratuluję córci
Ivettka - będę trzymała kciuki żebyś i ty doczekała się poznania płci twojego maleństwa i może teraz w twoim przypadku dla odmiany pochwalisz się że będzie synuś i kolega dla mojego Kamilcia ;)bo jakaś ciągłość dziewczynek się ostatnio zrobiła :)no chyba że pragniesz by była córcia to kciuki będą trzymane i za toja też mam wizytację w poniedziałek
pozdrawiam
Ivettka lubi tę wiadomość
-
mala latynoska wrote:Rozumiem, ze chcecie miec prywatne forum, tylko nie rozumiem w takim razie dlaczego co chwila widac posty o tym tutaj. Zaczyna byc to po prostu irytujace, bo zasmiecacie forum czyms co nie dotyczy ani tematu ani reszty dziewczyn. Nie chcecie rozszezac na fb to nie poruszajcie tematu na forum publiczym, to nie jest miejsce na to.
co do zamknietej dyskusji Usi chodziło o to ze Macie swoje tematy - o ktorych my nie wiemy "bo np. sie znacie lepiej mieszy soba" Wie np. Cati ze Usia ma taki i taki wozek i sobie rozmawiaja na ten temat ale juz np. Daisy nie ma pojecia o czym one rozmawiaja. Chodzilo o to ze wy macie swoje tematy na bbf o ktorych nie koniecznie wiemy badz sie interesujemy. A my mamy swoje o puszczaniu bąków co nie koniecznie was moze interesowac
podsumowując odnosnie Kataper - nowe dziewczyny badz juz te ktore tu sa a beda sie pytac o fb to Claudine - pytala czy ktos chce dolaczyc do grupy lipcowek bo zaklada grupeproblem rozwiazany ?! koniec tematu...
dodam ze forum oraz ten temat - to temat na kazdy tematzaczynajac od kupek konczac na dupie
wiec tak samo temat fb jak i kazdy inny jest dobrym tematem do dyskusji !
Sabela, usia89, As-ia, Ivettka, Mia S, believe, Daisy lubią tę wiadomość
-
Sory za bledy ale sie spieszylam , dzis dzien swistaka i mi klawiatura sie przestawia na norweski ... wtf. musze to naprawic
bez polskich snakow jakos tak dziwnie... wie ktos jakie badania powinno sie zrobic w 30 tyg?
-
Mała Latynoska w Pl miałam robione przy okazji każdej wizyty badania krwi i moczu. Znaczy tydzień przed każdą wizytą.
Tutaj miałam raz, ok 10 tygodnia, później test Pappa bo tu wszyscy mają robione i teraz dopiero glukozę w 26 tyg
Poza granicami Pl nie robi się badań tak często -
Ja badania miałam 2razy robione dla gina (Chodzi o krew i mocz) nie pisze tu o toxo usr czy innych i raz u diabetologa a moja gin kazuje robić średnio co 2wizyte jak sa dość dobre ja akurat teraz mam anemia i biore żelazo ale nie kazała zrobić ma następna badań więc będę robić dopiero ma 28tc
-
nick nieaktualnyJa mam morfologię i mocz co miesiąc
Kasiulka...sama niewiem....mam syna to dla odmiany by się córa przydała bo u mojego niema żadnej w rodzinie. Ale też się to wiąże ze zmianą garderobyjak będzie drugi synek to też się nie pogniewam. Tak już się napaliłam na dziewuszkę
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Claudin, nam też nie kazał robić na kolejną wizytę badań krwi - bo jak to stwierdził "sam nie mam takich dobrych jak Pani w połowie ciąży!! - jestem w szoku"
Zrobie tylko ten mocz za jakiś tydzień/dwa, pan doktor przepisał FEMISEPT URO więc pobiore i powtórzymy mocz:)Claudin lubi tę wiadomość
-
witam lipcowe przyszle Mamy. Sama mam termin na 19.07 i czekam na synka. Według dzisiejszego usg waży już 390g.
Niepokoja mnie tylko skurcze, dość bolesne, okolo 5 dziennie. Moj lekarz zbadal mi szyjke, dlugosc jest prawidłowa, więc powiedział że wszystko jest dobrze. Jednak nadal mnie to niepokoi.
Czy któraś z Was tak ma?rex, wikaa, believe, ewela86 lubią tę wiadomość