X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Latynoska a publiczne forum jest miejscem na pisanie o czym wg Ciebie?
    Tak pytam z ciekawosci.

• Verona Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedział ,że te zwoje powinny się rozejść i to nic bardzo groźnego ale jak każda matka jestem zestresowana. A wagi to nawet zapomniałam z wrażenia,mam brać witaminy dla ciężarnych bo jak dotychczas brałam tylko kwas i magnez na twardnienie brzucha, a kolejną wizytę mam za 5 tyg,
    Muszę wyluzować

3i49p07wevcalt60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona wrote:
    powiedział ,że te zwoje powinny się rozejść i to nic bardzo groźnego ale jak każda matka jestem zestresowana. A wagi to nawet zapomniałam z wrażenia,mam brać witaminy dla ciężarnych bo jak dotychczas brałam tylko kwas i magnez na twardnienie brzucha, a kolejną wizytę mam za 5 tyg,
    Muszę wyluzować

A tak z ciekawości - jaką masz hemoglobinę nie biorąc witamin?

• Daisy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona no musisz, nie masz innego wyjscia. Moze tak poprostu jest, widzisz sam lekarz mowi ze powinno sie to rozejsc. W pelni rozumiem Twoje nerwy (staram sie przynajmniej, no bo nie jestem w Twojej sytuacji), ale musisz wziac to na spokojnie. Nic sie nie dzieje poki co, dzidzia sobie rosnie, wyniki ok. A witaminki no coz jak trzeba to lykaj. Wiele z nas bierze Vitaminer Prenatal z DHA, sa fane, latwo sie łyka, nie ma po nich zadnych dolegliwosci, cena ok (ostatanio placilam 25zł, ale wczesniej 35zł - 2 rozne apteki). Czy gin kazal Ci łykac cos konkretnego?

• mala latynoska Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Mala Latynoska a publiczne forum jest miejscem na pisanie o czym wg Ciebie?
    Tak pytam z ciekawosci.

Zadaje sie ze tematem akurat tego forum jest ciaza, nie fb

KaEm lubi tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • As-ia Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala latynoska wrote:
    Rozumiem, ze chcecie miec prywatne forum, tylko nie rozumiem w takim razie dlaczego co chwila widac posty o tym tutaj. Zaczyna byc to po prostu irytujace, bo zasmiecacie forum czyms co nie dotyczy ani tematu ani reszty dziewczyn. Nie chcecie rozszezac na fb to nie poruszajcie tematu na forum publiczym, to nie jest miejsce na to.
    też nie zauważyłam,żeby gdzieś był zakaz komunikowania się przez bbf ,jeśli Ci to przeszkadza omijaj Nasze wpisy i nie czytaj ,szkoda nerw ;)

relgdf9ho8tb09c6.png
    d4e27199cd.png
    Starszaki 2006,2008
    Aniołki 01...04..2018 :(
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verona - spokojnie skoro wyniki sa w normie jesteś pod stałą kontrolą lekarza więc niech twoja córunia się ładnie rozwija bo stres w niczym nie pomoże :)

Kamilka lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png

Wysłany: 6 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie nie denerwuje, tylko powiedzialam ze zasmiecacie forum sprawa, ktora tutaj zupelnie nie powinna sie pojawiac. ale to byla tylko sugestia i moje prywatne zdanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 14:00

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia87 wrote:
    A tak z ciekawości - jaką masz hemoglobinę nie biorąc witamin?
    wyniki są w normie, dotychczas wystarczały witaminy z jedzenia, ale teraz czas zacząć łykać tabletki

3i49p07wevcalt60.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala latynoska wrote:
    Zadaje sie ze tematem akurat tego forum jest ciaza, nie fb

Aha..kurde..faktycznie..bo dyskusje o niemilych kanarach, patologicznej szwagierce itp. to są tematy jak nic związane z ciążą. Ja jestem poprostu mało inteligentna i nie powiązałam jednego z drugim.

Nic dodać, nic ująć.

Sądząc po okresie Twojej obecności na tym forum, na pewno się nie mylisz, więc przepraszam za moje oszczerstwo.

Btw od kiedy tu się wydziela tematy do rozmów??? hahaa1.gifhahaa1.gifhahaa1.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 14:04

As-ia, Sylwia87, Sabela, jenny88, Sana, Nona, Mia S, usia89, cati, gigsa lubią tę wiadomość

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verona gratulacje córeczki;) witamini lykaj moja cora tez była zawsze mniejsza urodzila się mala i dalej jest drobna ale zdrowa i rozwija się dobrze także jedz odpoczywaj i myśl pozytywnie!

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona spokojnie moja tez była za krótka na poczatku potem waga wieksza ale wszystko sie normuje :) spokojnie trzymam kciuki zeby było ok

Cati hehe daj troszke wolnego miejsca hehe ja musze dziewczyny upachac razem hehe tzn komode podzieliłam po dwie szuflady pluz Zuza ma szafe i szafke hehe wieszka ciuszki mam u siebie schowane w szufladach :P

Daisy nio zeby teraz Lilka terminu dotrzymała :) bo chce isc na zakonczenie przedszkola do Zuzi :)

Daisy lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona wrote:
    wyniki są w normie, dotychczas wystarczały witaminy z jedzenia, ale teraz czas zacząć łykać tabletki

No mus to mus :) Dziecko jest najważniejsze :)

Wysłany: 6 marca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez ja sie w ogole nie gniewam. Nie wiedzialam tez, ze jezeli jestm tu zbyt ktrotko nie powinnam sie wypowaidac. Ale tak jak powiedzialam, to moje zdanie i wydaje mi sie, ze w tym momencie nie ma co wiecej o tym mowic, bo widze, ze Ciebie daisy strasznie tym zdenerwowalam, a nie mialam tego na uwadze

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko mam to samo :D Laski tam wolaja, ze chca wczesniej rodzic itp, ale ja to musze isc na zakonczenie roku (1 klasa). No nie moge inaczej. A urodziny to nie wiem, ostatnio zaprosilismy cala grupe przedszkolna do Loopys world i teraz chcialam tak samo, ale kurde co ja bede nie daj boze na porodowce, a oni w srodku zabawy? :D

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala latynoska wrote:
    Alez ja sie w ogole nie gniewam. Nie wiedzialam tez, ze jezeli jestm tu zbyt ktrotko nie powinnam sie wypowaidac. Ale tak jak powiedzialam, to moje zdanie i wydaje mi sie, ze w tym momencie nie ma co wiecej o tym mowic, bo widze, ze Ciebie daisy strasznie tym zdenerwowalam, a nie mialam tego na uwadze

Mała Latynoska ale ja nic nie pisalam o tym, ze nie wolno Ci się wypowiadać. Za dużo szukasz między wierszami - to był prosty przekaz.

Flexi, Mia S lubią tę wiadomość

• Flexi Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze jesli któraś z użytkowniczek bbf pyta czy może dołączyć do nas na fb to TO FORUM Z TYM wątkiem jest akurat dobrym miejscem na przekazanie info jakie by nie było. Nie ma co się złościć na siebie i denerwowac. Ale szkoda nerwów na ciągnięcie dyskusji. Info przekazane i koniec

Nona lubi tę wiadomość

f2w3rjjgkobxpkau.png
    7a1668a4ff.png
    relgi09kqit9qz9a.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dziewczyny nie stresujcie sie tak tym fb :p chcecie zostać grupą zamkniętą - my wiemy ale do lipca będą dołączać kolejne mamy i one będą pytać o to fb skoro o nim wspominacie, na innych wątkach nawet po porodach dziewczyny dołączają :) więc tak czy siak będziecie musiały powtarzać że to wasza grupa zamknięta od dawien dawna. A jeśli chodzi o to forum to ok tu każdy może pisać co chce i o czym chce i my i Wy i w ogóle wszyscy., Wiec mi też sie zrobiło dziwnie jak Usia napisała że tutaj mamy sobie rozmawiać na SWOJE tematy. Niepotrzebnie :)

Ja bym była za założeniem czegokolwiek prywatnego fb albo jakieś forum bo ja napewno nie wrzucę na forum ogólne gdzie może wejść każdy, prywatnych zdjęć. Wydaje mi sie że najfajniej byloby to zrobić w lipcu to potem byśmy mogły sie tam przenieść :)

Verona nie stresuj sie, jesteś dopiero co w 21 skończonym tygodniu także maluch może być chudszy. :) a dostałaś jakies skierowania na dodatkowe badania apropo tego co w główce znalazł?

mala latynoska, Zgredek, rex, Claudin, wikaa, hibiskus, Czarna owca lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • KaEm Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam czasu napisac ale 2 dni temu mialam wizyte i usg polowkowe :) Bedzie zdrowa dziewczyna :D
    21+6 tc waga 432g!!
    Trzeba zaczac wymyslac imie :)

mala latynoska, Daisy, Ivettka, Nona, Biedroneczka83, 1kasiulka1, Claudin, ewela86, As-ia, wikaa, gigsa, katepr, believe, Lena87 lubią tę wiadomość

oar83e3kwtr09ifz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się w poniedziałek znów widzę z maleństwem, oby mi tam potwierdzili płeć bo się załamię :D ale dziewczynek przybyło.

KaEm gratuluję :D

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ