X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate używałam oilatum u mlodszego z polecenia pediatry. Ciężko stwierdzić czy na jego problemy skórne bardzo pomogło, bo używałam i poprawy nie było. .. :-( U starszego pierwszy kosmetyk to G&G ale on z kolei nie miał alergii. Niby piszą, że takiego noworodka można tylko czysta woda przemywac ale ja jakoś nie byłam do tego przekonana :-)

Zania nikt Ci nie pomógł ? Nawet nie zapytał ? Współczuję. .... Musiałaś mieć stracha. ...

A ja ostatnio robiąc porządki znalazłam leginsy ciążowe w szufladzie Zawieruszyly się po ostatniej ciąży i teraz się jeszcze przydadzą. Ja mam takie 3/4.

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania współczuję;/ ale nie trudno właśnie o omdlenie, gdy jeszcze jesteśmy ciepłoubrane na zimowo, a tu już tak ciepło i do tego jakiś sklep czy autobus, dobrze,że lepiej się zrobiło,ale dziwne,że nikt nie pomógł..
    Juwelka oto link:) są różne rozmiary:) od znajomej mam namiary na tego sprzedawcę, bo bardzo zadowolona z legginsów:) akurat fajne kolorki są tez na wiosnę:)

http://allegro.pl/legginsy-spodnie-ciazowe-getry-z-kieszeniami-dl-m-i5109780631.html#tabsAnchor

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania zobaczyłam dopiero Twoje fotki ubranek:) ale cudne rzeczy dostałaś:) ja kupuję póki co sama ubranka,ale mama i siostra też coś kupują,ale liczę raczej na swoje ubranka, ale miło będzie też jak dostaniemy od szwagierki:) zawsze to więcej heh:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wikaa:) w sumie jeszcze czas jest na kosmetyki,ale chciałam się wstępnie rozeznać:) póki co kupuję ubranka dla Niuni i rozglądam się w necie za wózkiem:) no i czekam na pierwsze ruchy:)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate lada chwila będą ;-)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa nasłuchuję co wieczór:) póki co mam takie dziwne mrowienie w górnej części brzucha jakby ściąganie i w środku przelewanie:) czekam cierpliwie:)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 21:31

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo Juwelka:) super,że już tak czujesz:) ja powoli uciekam, prysznic, trzeba się ogarnąć:) dobrej nocki Kochane:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta jak zwykle z opóźnieniem no ale doczekałam się. Wchodzę siadam,doktor patrzy na wyniki + cito,wszystko dobrze, gr.I, wpisuje do karty, później pyta się mnie o usg na które dał mi skierowanie. Więc mu opowiedziałam od początku do końca, że byłam prywatnie przed tym na nfz, że byłam w szpitalu, że podejrzenie pępowiny dwunaczyniowej, że dostałam skierowanie do warszawy,że było usg wczoraj. Pokazałam mu wszystkie zdjęcia i opisy :od babki,od "konowała" i wczorajsze. Trochę się tam sapał że nie potrzebnie w szpitalu leżałam że od ręki powinna mi dać, no ale to mało ważne. Po obejrzeniu tego wszystkiego zapytał się o ruch-no ja je czuję raz na 2-3 dni i to chwilami-powiedział że na tym etapie powinnam czuć codziennie,zapytał co wiem o tej pępowinie dwunaczyniowej to powiedziałam to co wiem dodał jeszcze że ten doktor który robił mi usg w Wawie jest najlepszym ultrasonografistą na jakiego mogłam trafić potem zaprosił mnie na leżankę, zrobił usg, Julka leży plecami do brzucha i też miał problem żeby zobaczyć serduszko, ale wziął detektor i było trochę słychać, 147 uderzeń na minutę. Powiedział że dużo zależy od tej oceny serduszka którą będę miała za 2 tygodnie, jeśli będzie je widać i nie będzie wady rodzę tu u siebie i mogę naturalnie (jak Bóg da) natomiast jeśli nadal nie będzie widać, to następne USG w 31 tygodniu, I tak samo- jak ok rodzę u siebie, jak będzie coś nie tak, rodzę na czerniakowskiej i operują małą po porodzie. Dziś mi też potwierdził dziewuchę dostałam skierowanie na morfologię,mocz, glukozę i przeciwciała. Ufff koniec ...

jenny88, Nona, ewela86 lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka mocno trzymam kciuki za Twoją córeczkę i jej serduszko... Bądź dobrej myśli :-)

• katepr Autorytet

Wysłany: 10 marca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka ja też czekam na ocene serducha, oby było wszystko ok :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dawno mnie tu nie było, ale jakoś nie miałam czasu, po za tym i tak czułam się taka pomijana więc trochę Was podczytywałam tylko, ale dziś weszłam sie pochwalić bo jesteśmy po połówkowym.

Nie wiem czy już tu pisałam ale mamy córeczkę, Amelkę, dziś zostało to potwierdzone :)
    Nie było mowy o pomyłce bo lekarz powiększy nam jej ''hamburgera'' na cały ekran i pokazywał wargi sromowe, nawet zmierzył ma ''aż'' 6 mm haha :)
    Najważniejsze że malutka jest zdrowa, nie ma żadnych wad, wszystkie ograny ma idealne <3
    Wazy 403 gramy i ma długie nóżki :) Starsza jest z wymiarów o tydzień.
    Tak bardzo ją kochamy <3
    Nie wyobrażam sobie żeby jej teraz miało nie być.
    Ogromne emocje zobaczyć twarz skarba taką realną, plastyczną <3

7f87gwwhs1ru_t.jpg

q9fqg1z2pxp0_t.jpg

rex, wikaa, zania1313, bommbelek89, Sandra94w, katepr, radiszka, Nona, 1kasiulka1, dora8201, juwelka, ewela86, gigsa, anetaa1607, believe lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka, trzymam kciuki :)
    Naaala, śliczna córcia!!! :)

naaala lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy rex :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    supernala- gratuluję;-)

naaala lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata zadowolony, wczoraj poczuł pierwsze solidne kopniaki Zosi;-) ależ się wiercila:-) - najlepiej ją czuć jak leżę zupełnie na plecach:-)

Nona, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naala gratulacje. Zdjęcia super i Twoja Królewna jaka na nich ładna ! Najważniejsze, że dzidzia zdrowa ;-)

A ja zbieram się do pracy.... Już niedługo - URLOP !!! :-D

naaala lubi tę wiadomość

• Verona Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ivetka na pewno będzie wszystko dobrze z serduszkiem, życzę Ci tego z całego serca
    Naala super że wizyta udana, zdjęcia piękne
    Zania jestem w szoku ,że nikt Tobie nie pomógł, to jest niestety ta narodowa znieczulica
    Kate fajne te leginsy, będę musiała sobie też takie kupić, na razie chodzę takich a'la spodniach dresowych normalnych i leginsach tez normalnych i mam pod brzuchem
    życzę Wam miłego dnia :)

naaala lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Ivettka trzymam kciuki,żeby wszystko z Juleczką było dobrze! Naaala piękne zdjęcia, cieszę się bardzo:) Wikaa fajnie,że już niedługo odpoczniesz, a gdzie pracujesz? Miłego dnia:)

Ivettka, naaala lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest właśnie, znieczulica i tyle. Sama nie raz pomagalam ludziom,głównie cukrzykom (moja babcia chorowala,Wic znałam objawy spadku cukru). nawet czekałam z ludźmi aż się polepszy,przez co musiałam naginać swój plan dnia. Ale jak widać,ile ludzi tyle....:-/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ