X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati a czego Ty sie spodziewalas :) ale jaki spokoj panuje ;) nic tylko sie cieszyc :)

Takie cos mi wpadlo dzis w oko :D

pg5tu3tf5mc7_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 18:11

jenny88, Ivettka, believe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka super wiadomości :)

Nabyłam 2 pary spodni ciążowych skinny z h&m po 100zł i jak coś to polecam. Super sprawa. W swoich nie mogłam już dłużej wysiedzieć. Wydaje mi się że brzuch teraz rośnie jak szalony :P

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    monita nie ma sie co denerwowac bo i po co.

czy wam polozna/ginekolog mierzyli juz brzuszek ? od wzgórka do miejsca gdzie konczy sie macica? i ile wam wyszlo?
    Ja dzis mialam 24tydz i mam 25cm - no i na wykresie wyglada to jak super norma idealnie wstrzelilam sie z rozmiarem - chodz uwazam ze mam dosc duzy brzuch jak na 24 tydz.
    u nas chyba się nie mierzy tak... tzn ja nigdy nie miałam mierzonego brzucha w ten sposób... z tego co się otientuje położne mierzą w krajach gdzie położna prowadzi ciążę

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati ja nie miałam takiego mierzenia ale mnie zaciekawiłaś tym i chyba zapytam o to gina. :) Ale dobrze że Tobie wyszło wszystko ok.

cati lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    u nas chyba się nie mierzy tak... tzn ja nigdy nie miałam mierzonego brzucha w ten sposób... z tego co się otientuje położne mierzą w krajach gdzie położna prowadzi ciążę
    hmm mozliwe , wiecie myslalam ze to jest i w pl tak robione :) pozniej zaznaczane jest na krzywej w karcie ciazy. Ale jak ona wymacala gdzie ta macica mi sie konczy to ja nie wiem :D dotykam i dotykam i za chiny nie wiem :P

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    poniwie pytanie: Jakiej firmy wkładki laktacyjne polecacie? moze juz kupilyscie lub w poprzedniej ciazy uzywalyscie
    W pierwszej ciąży używałam wkładek Lovi, teraz zamówiłam na próbę Bella Mamma => http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne-bella-mamma-30-szt-przylepiec-i5166134063.html

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczka - gratuluje udanej wizytacji

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • mimimi007 Nowa

Wysłany: 11 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też gratuluje udanej wizyty :) ja nie dawno kupiłam w lumpku spodnie ciążowe prawie nówki za UWAGA 10 zł :D firmy nie podam bo od razu metkę obcięłam ;)

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra ja 5lat temu też kupowałam u tego sprzedawcy rp77

16udskjogri4r6n4.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka niestety nie pomogę, nawet nie znam tej babki co prowadzi tą szkołę rodzenia bo ona na klinicznej nie pracuje, chociaż jeszcze jedną szkołę rodzenia prowadzi taka babka od laktacji i też widziałam że z ciężarnymi po oddziałach śmiga, pokazuje, tylko niewiem czy ona podlega pod ta szkole rodzenia czy ma swoją. A dużo musisz zapłacić? Mogliby za free zrobić.

U nas mierzą centymetrem na lini pępka w obwód brzucha , a wysokość macicy palpacyjnie przez powłoki i to jest określane jako np. Dwa palce poniżej pępka albo powyżej tak o. :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was cały dzień, w pracy, w banku a teraz kończę w domu....

Dora wczoraj o Tobie myślałam ! :-) Jedynie co Ci napiszę, to że cieszę się, że wszystko skończyło się dobrze.... Córka zdrowa i cóż chcieć więcej..... ;-)

Kate pracuje w ubezpieczeniach :-) Nie jest to moja pasja ale jakoś wsiąkłam w temat i pracuję juz kilka lat :-) A Ty ? :-)

Wkładki laktacyjne używałam głównie bella - były ok. jeśli pokarm mnie nie zalewał. .. W kryzysie potrafiłam nawet pieluchę tetrową wetknąć, ale to raczej na początku i na noc. Bo często jak młody się w nocy budził z opóźnieniem to potrafiłam pływać w mleku :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 19:58

dora8201 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    hmm mozliwe , wiecie myslalam ze to jest i w pl tak robione :) pozniej zaznaczane jest na krzywej w karcie ciazy. Ale jak ona wymacala gdzie ta macica mi sie konczy to ja nie wiem :D dotykam i dotykam i za chiny nie wiem :P

a tak to ugniata mnie gin zawsze... najczęściej zaraz po lub w trakcie badania na samolocie - i faktycznie coś na palce powyżej i poniżej pępka liczy... ale w cm nic nie mierzy

WIKAA dokładnie :) najważniejsze, że zdrowe a będzie parka to i wszyscy dookoła spokój dadzą i nie będą męczyć o kolejne dziecko :)

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co będą miały królewny, kupowałyście już sukienki dla swoich dam?

• kate851 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ale zrobiliśmy sobie spacer z mężem do sklepu, nie czuje nóg:p Biedroneczka gratuluję wizyty:) Wikaa ja pracuje w kilku firmach budowlanych

wikaa lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka kupiłam kilka w ciuszku:) jutro też idę na łowy:)

Ivettka lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis chyba poczułam lekkie stukania:) i teraz po jedzonko tak mi coś pływa:) ihaa:) mam pytanko do tych co kupują łóżeczka, kupujecie na 120x60 czy na 140x70?

Ivettka, Sandra94w, rex, wikaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 120x60. Kurcze, muszę i ja na ciuchy ruszyć bo w pepco nic nie widziałam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Dziewczyny co będą miały królewny, kupowałyście już sukienki dla swoich dam?
    Ja mam dwie kupione w lumpku. Ale rozmiar 68 dopiero i to są takie z miłego materialu :P Za taką elegancką na chrzest to będę się rozglądać we wrześniu dopiero. Prze fajne takie sukieneczki :)

Łóżeczko mam 125 x 65 . Robione ręcznie i dlatego taki wymiar. Materaca nie mogę znaleźć do niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 20:58

Ivettka lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra, materace u producenta na Allegro na wymiar zrobisz ;) cenowo wyjdzie Ci tak samo, albo i taniej :)
    Ja się tam specjalnie nie zastanawiam nad rozmiarem. Wezmę jakie mi się spodoba ;)
    I tak później kupię takie łóżko jak sama sobie wybierze ;)

Sandra94w lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mala latynoska Autorytet

Wysłany: 11 marca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu Was nadrabiam. Czasem jak mam czas żeby czytać nie dzieje się nic. Jak dziś odpadlam na cały dzień to myślałam ze czasu mi zabraknie.

Jezli chodzi o glukozę to test jest bardzo ważny i wiem ze bratowej w każdej ciąży miały i to całkiem wcześnie. Moja gin powiedziała ze to robią ok 26 do 28 tyg i na ostatniej wizycie dostalam glukozę do domu. Mam ja wypić na godzinę przed następna wizyta.Mwizyta.Mam nadzieje ze nie będzie taka okropna jak niektóre z Was tu mówiły. moja jest pomarańczowa. Ale to się jeszcze zobaczy.

Co do mierzenia brzucha u mnie też było od macicy po moment w którym brzuch zaczyna wystawać. Mierzą jakaś taśma. Ale nie mama zielonego pojęcia ile tam tego bylo. Gin mówiła ale nie bardzo zwracalam na to uwagę. Powiedziała ze wymiar dobry także tyle mnie interesowało.

Co do spódniczek to bardzo bym chciała, ale mój mnie podtrzymuje bo twierdzi ze uwierzy ze to dziewczynka jak na własne oczy zobaczy a na usg dla niego nic widać nie było hehe. Chociaż zaraz po tym zwraca się do maleństwa po imieniu i ze tatuś i tak kocha hehe.

Ja dzisiaj przeglodzona pół dnia spędziłam w urzędzie. Niestety nie mogłam mieć nawet wody ze sobą, tutaj i tak nikogo nie interesuje ze w ciąży jestem, ale za ta później do mojej ulubionej restauracji na obiadzik i taka zmeczona do domu wróciłam ze mialam siłę tylko na doczolganie się do łóżka. i mimo że już się chyba wyspalam energii brak żeby się podnieść. Jednak stres, głód i wyczekiwanie robią swoje tym bardziej teraz... Na szczęście zostały już tylko te przyjemne sprawy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 21:11

ve97xiu.png

hxdwe08.png
‹‹ 784 785 786 787 788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ