Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam
faktycznie poszukam materaca na allegro. Tylko jeszcze musze sie dowiedziec jakie najwygodniejsze dla dziecka są. Ale to jak odnowimy łóżeczko
Dora sama sobie przy bierzmowaniu wybrałam imię Łucja bo mi się podoba wiec stawiam na toA my caly czas nie wiemy czy damy dwa imiona czy jedno. Z jednej strony jedno bo wygodniej a z drugiej strony tradycja żeby dawać dwa. I jeszcze chciałam dać po mojej chrzestnej która nigdy nie mogla mieć dzieci i w sumie to zawsze mnie i moją siostrę traktowała jak córki
ale wszystko pewnie się okaże w ostatniej chwili
Łee ale okropnie na dworze... A już myślałam że słoneczko będziedora8201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej. Dzięki dziewczyny, fajnie wiedzieć, że skarbuś ma się dobrze
Też się doczekacie takich wieści
Tymczasem lecę na śniadanko bo ktos tu głodny się zrobił
Dzisiaj mąż w domku więc pewnie nie będę zaglądać. Trzeba wykorzystać wspólny dzień
Miłego
bommbelek89, dora8201, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Sandra94w wrote:A my caly czas nie wiemy czy damy dwa imiona czy jedno. Z jednej strony jedno bo wygodniej a z drugiej strony tradycja żeby dawać dwa. I jeszcze chciałam dać po mojej chrzestnej(
a my się dopiero nad imieniem zaczniemy zastanawiać za tydzień mam nadzieję jak poznam płeć tzn ja się zacznę zastanawiać a em to pod koniec zredukuje co mu się podoba a co nie
A materacy najlepszy gryka kokos my mamy 120x60 po corci niedawno w sumie wyniesiony na strych z łóżeczkiem bo córa dopiero od września ma swój pokój i nowe łóżko
-
dora8201 wrote:Ah i ograniczyliśmy liczbę imion do 2 - zostają nam Łucja i Paula... Teraz najtrudniejszy wybór został
Dla mnie lepiej Paulina niż Pauladora8201 lubi tę wiadomość
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Sandra94w wrote:faktycznie poszukam materaca na allegro. Tylko jeszcze musze sie dowiedziec jakie najwygodniejsze dla dziecka są. Ale to jak odnowimy łóżeczko
W hurtowni z art dziecięcymi sprzedawca odradził nam pianka-gryka-kokos.
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Ja się naczytałam o tych robaczkach w gryka kokos, więc wezmę materac lateksowy lub piankowy.
Rex mi na przesuszone dłonie pomógł krem dla dzieci Babydream z Rosmanna w tubce, taki co ma chronić dzieci przed wiatrem i zimnem, zawiera olej z awokado i wyciąg z rumianku.rex lubi tę wiadomość
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Witam się dziewczynki
Ja dziś znów obudziłam się razem z mężem po 5 ale tak głowa mnie bolała, że jeszcze od7 do 9 spałam. Wczoraj podpisaliśmy umowę o kredyt. Nareszcie. Jeszcze trochę załatwiania a później sama przyjemność czyli urządzanie i przeprowadzka na swojeTrochę mnie przeraża wizja spłacania kredytu przez 30 lat ale cóż zrobić...większość ludzi żyje na kredyt.
Co do imion to i Łucja i Paula mi się podobaZnałam jedną małą Łucję (gra w Pierwszej Miłości córkę Marysi) a Paulę mam koleżankę - fajna dziewczyna
Idę się zebrać i pójdę na spacer bo ostatnio się zasiedziałam za bardzo
Miłego dnia mamuśkidora8201, usia89 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:) Dora siostra męża nazwała córeczkę Łucja:) i szczerze to nikomu się nie podobało oprócz Niej:) ale z czasem każdy się przyzwyczaił, wszystkim kojarzyło się z zakonem albo klasztorem;p ja już bym wolała Paulę:)trochę nie było jak zdrabniać Łucja i nie wiedzieliśmy jak mówić i każdy już mówił Lusia albo Luśka:) najważniejsze,żeby Wam się podobało:) ile osób tyle gustów:) ja też lubię imiona bardziej unikatowe:)
Dziewczyny tak piszecie o tych materacach, to jakie w końcu najlepsze?gryka kokos odpada tak? powolutku będę sobie oglądać i łóżeczka i materace:)
MarliOne gratuluję podpisania umowy:) na swoim to na swoim:)MarliOne lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dzięki dziewczyny za opinie
imię Łucja podoba mi się od dawna - w latach 90 był taki program żenujący - Rykowisko i tam prowadzącą była Łucja - potem z Wojewódzkim prowadziła program Halo - gramy - ale to tylko te najstarsze z Was będą kojarzyły... potem kilka razy mi się imię przewinęło w odniesieniu do lekarek... Paula pojawiła się ostatnio - jako znane i totalnie niepopularne imię a co ciekawe doczytałam, że to nie jest skrót od Pauliny tylko żeńska forma imienia Paweł! a Paweł też mi się podoba
SANDRA moje dziecko miało alergie na grykę i też słyszałam o lokatorach w niej... nie myślałam jeszcze o materacu ale pewnie wezmę dobrą piankę albo lateks
co do dwóch imion to jest tylko Wasza sprawa - tu ile nas tyle opinii.. ja mam dwa imiona, syn ma jedno i córka też będzie miała jedno... nie lubię mieć dwóch i wszędzie obydwa wpisywać... a z bratem mamy dwa bo u mojego ojca w rodzinie tradycja jest taka, że dzieci jako drugie imię dostają po rodzicach... więc brat ma po tacie a ja po mamie... dla mnie osobiście bezsens:P i tak imiona rodziców mam wszędzie wpisaneale tak jak mówię, moje zdanie a Waszych rozmyślaniach nie powinno być uwzględniane
ja się czasem zastanawiam jak to jest bo ludzie dają imię z dwóch imion np Maria Antonina, czy Jan Paweł - i nie jest to na zasadzie pierwszego i drugiego imienia tylko jakby jednego dwuczłonowego... http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=0 tu akurat są te co wymieniłam gdzieś tam na odleglejszych miejscach...
MARLIONE gratuluję kredytu!! i nei martw się, jakoś człowiek przechodzi do codzienności z nim... pierwsza rata boli, druga już mniej a kolejne to jak kazdy inny rachunek się płaciale i tak wolę płacić ratę za dom niż płaciłam czynsz za mieszkanie czy miałabym płacić za wynajem komuś...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:32
MarliOne lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Czesc dziewczyny
Ja bede kupowac materac termoelastyczny, moim zdaniem najlepsze rozwiązanie jesli chodzi o materac do lozeczka. Nie bedzie sie odksztalcal, nie bedzie robaków, nie bedzie sie pocil. Mysle ze to bedzie oplacalna inwestycja bo lozeczko kupujemy takie do przeksztalcenia w tapczanik wiec sie przyda na dluzej -
nick nieaktualnyBommbelek na każdej stronie są inne opinie na temat materacy i wszędzie chwalą coś innego niestety, więc chyba zostaje nam kierować się własnym doświadczeniem
Jeśli byłaś zadowolona to jasne że nie ma sensu zmieniać. Ja to pójdę do sklepu , wymacam te materace, coś o nich jeszcze poczytam i wtedy może wyrobie sobie o nich jakieś zdanie. A teraz to jestem w tym temacie zielona
-
Moja koleżanka rehabilitantka powiedziala ze dla dzieci nie ma co cudowac z nowoczesnymi materacami termoelastycznymi, kieszeniowymi i innymi jak pytalam rok temu o materac dla wtedy 5 latka... Te rzeczy są ważne dla dorosłych, ważących po kilkadziesiat kilo... Maluch waży 5-10-15kg i nie jest w stanie wynieść materaca i nie potrzebuje tych wszystkich nowości.... Kokos, lateks, gryka itp mają jakieś tam zdrowotne właściwości i to każdy musi wybrać co dla niego ważne.... I każdy kupi taki jaki uważa....
ja nie wiem jakie są trendy teraz w materacach 7 lat temu kokos świecił triumfy
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Witajcie dziewczyny. MARLIONE gratuluje kredytu:) ja też mam kredyt na 20 lat i za chwike minie dwa lata jak go spłacamy:) Któraś dzisiaj wizytuje?? Ja mam od kilku dni dość mocne bóle,kłucia w podbrzuszu i w pochwie byłam dzisiaj na szybkiej kontroli na szczęście szyjka się dalej nie skraca am ponad 4cm i jest zamknięta,wody nie odchodzą,za tydzień idę po zwolnienie i po badania na glukoze itd.
MarliOne lubi tę wiadomość
-
a ja mam uczucie takiej nabrzmiałej pochwy a własciwie sromu masakra nawet maż mówi że takie mam napompowane
a wczoraj jak siedziałm czekałam na wizyte to mi normalnie ścierpły posladki i wargi sromowe tak ze az dziwnie to czułam -
nick nieaktualnyJa też kredytowa na 30 lat
Kredyt wzięliśmy tylko na kupno domu, a remont musimy już robić z własnej kieszeni. Mam nadzieje że damy rade
Anetaa to dobrze że jest ok. Ja też mam ostatnio takie bóle podbrzusza. Wydaje mi się w sumie że to są skurcze. Trwają od 4 dni, po ok. 2-3 razy na dzień. Brzuch na chwilę się napina i puszcza. Ale jak powiedziałam ginowi o tym to tylko kiwnął głową więc chyba jest ok