X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) faktycznie poszukam materaca na allegro. Tylko jeszcze musze sie dowiedziec jakie najwygodniejsze dla dziecka są. Ale to jak odnowimy łóżeczko :)

Dora sama sobie przy bierzmowaniu wybrałam imię Łucja bo mi się podoba wiec stawiam na to :) A my caly czas nie wiemy czy damy dwa imiona czy jedno. Z jednej strony jedno bo wygodniej a z drugiej strony tradycja żeby dawać dwa. I jeszcze chciałam dać po mojej chrzestnej która nigdy nie mogla mieć dzieci i w sumie to zawsze mnie i moją siostrę traktowała jak córki :) ale wszystko pewnie się okaże w ostatniej chwili :)

Łee ale okropnie na dworze... A już myślałam że słoneczko będzie :(

dora8201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzięki dziewczyny, fajnie wiedzieć, że skarbuś ma się dobrze :) Też się doczekacie takich wieści :) Tymczasem lecę na śniadanko bo ktos tu głodny się zrobił :) Dzisiaj mąż w domku więc pewnie nie będę zaglądać. Trzeba wykorzystać wspólny dzień :D Miłego

bommbelek89, dora8201, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra94w wrote:
    A my caly czas nie wiemy czy damy dwa imiona czy jedno. Z jednej strony jedno bo wygodniej a z drugiej strony tradycja żeby dawać dwa. I jeszcze chciałam dać po mojej chrzestnej(
    My napewno damy dwa mi się bardzo podoba jak w dokumentach jakiś piszą dwa imiona :-) a my się dopiero nad imieniem zaczniemy zastanawiać za tydzień mam nadzieję jak poznam płeć tzn ja się zacznę zastanawiać a em to pod koniec zredukuje co mu się podoba a co nie
    A materacy najlepszy gryka kokos my mamy 120x60 po corci niedawno w sumie wyniesiony na strych z łóżeczkiem bo córa dopiero od września ma swój pokój i nowe łóżko :-P

16udskjogri4r6n4.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    Ah i ograniczyliśmy liczbę imion do 2 - zostają nam Łucja i Paula... Teraz najtrudniejszy wybór został
    Z tych 2 bardziej podoba mi się Łucja :)

Dla mnie lepiej Paulina niż Paula ;)

dora8201 lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra94w wrote:
    faktycznie poszukam materaca na allegro. Tylko jeszcze musze sie dowiedziec jakie najwygodniejsze dla dziecka są. Ale to jak odnowimy łóżeczko :)
    Ja mam dla dzieci materace lateksowe :)
    W hurtowni z art dziecięcymi sprzedawca odradził nam pianka-gryka-kokos.

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się naczytałam o tych robaczkach w gryka kokos, więc wezmę materac lateksowy lub piankowy.

Rex mi na przesuszone dłonie pomógł krem dla dzieci Babydream z Rosmanna w tubce, taki co ma chronić dzieci przed wiatrem i zimnem, zawiera olej z awokado i wyciąg z rumianku.

rex lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy ten okropny zaszczyt posiadac materac gryka pianka kokos i w prezencie robaczki

Daisy lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki :)
    Ja dziś znów obudziłam się razem z mężem po 5 ale tak głowa mnie bolała, że jeszcze od7 do 9 spałam. Wczoraj podpisaliśmy umowę o kredyt. Nareszcie. Jeszcze trochę załatwiania a później sama przyjemność czyli urządzanie i przeprowadzka na swoje :) Trochę mnie przeraża wizja spłacania kredytu przez 30 lat ale cóż zrobić...większość ludzi żyje na kredyt.
    Co do imion to i Łucja i Paula mi się podoba ;) Znałam jedną małą Łucję (gra w Pierwszej Miłości córkę Marysi) a Paulę mam koleżankę - fajna dziewczyna :)
    Idę się zebrać i pójdę na spacer bo ostatnio się zasiedziałam za bardzo :)
    Miłego dnia mamuśki ;)

dora8201, usia89 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Dora siostra męża nazwała córeczkę Łucja:) i szczerze to nikomu się nie podobało oprócz Niej:) ale z czasem każdy się przyzwyczaił, wszystkim kojarzyło się z zakonem albo klasztorem;p ja już bym wolała Paulę:)trochę nie było jak zdrabniać Łucja i nie wiedzieliśmy jak mówić i każdy już mówił Lusia albo Luśka:) najważniejsze,żeby Wam się podobało:) ile osób tyle gustów:) ja też lubię imiona bardziej unikatowe:)
    Dziewczyny tak piszecie o tych materacach, to jakie w końcu najlepsze?:) gryka kokos odpada tak? powolutku będę sobie oglądać i łóżeczka i materace:)
    MarliOne gratuluję podpisania umowy:) na swoim to na swoim:)

MarliOne lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też tak wstępnie myślałam o lateksowym lub piankowym. Wiem że ja i siostra miałyśmy piankowe, kręgosłupy zdrowe więc chyba nie są najgorsze :P Ale może coś w sr lub sklepie doradzą :) Dobrze że mamy jeszcze trochę czasu na wybór :)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za opinie :) imię Łucja podoba mi się od dawna - w latach 90 był taki program żenujący - Rykowisko i tam prowadzącą była Łucja - potem z Wojewódzkim prowadziła program Halo - gramy - ale to tylko te najstarsze z Was będą kojarzyły... potem kilka razy mi się imię przewinęło w odniesieniu do lekarek... Paula pojawiła się ostatnio - jako znane i totalnie niepopularne imię a co ciekawe doczytałam, że to nie jest skrót od Pauliny tylko żeńska forma imienia Paweł! a Paweł też mi się podoba :P

SANDRA moje dziecko miało alergie na grykę i też słyszałam o lokatorach w niej... nie myślałam jeszcze o materacu ale pewnie wezmę dobrą piankę albo lateks

co do dwóch imion to jest tylko Wasza sprawa - tu ile nas tyle opinii.. ja mam dwa imiona, syn ma jedno i córka też będzie miała jedno... nie lubię mieć dwóch i wszędzie obydwa wpisywać... a z bratem mamy dwa bo u mojego ojca w rodzinie tradycja jest taka, że dzieci jako drugie imię dostają po rodzicach... więc brat ma po tacie a ja po mamie... dla mnie osobiście bezsens:P i tak imiona rodziców mam wszędzie wpisane :P ale tak jak mówię, moje zdanie a Waszych rozmyślaniach nie powinno być uwzględniane :)

ja się czasem zastanawiam jak to jest bo ludzie dają imię z dwóch imion np Maria Antonina, czy Jan Paweł - i nie jest to na zasadzie pierwszego i drugiego imienia tylko jakby jednego dwuczłonowego... http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=0 tu akurat są te co wymieniłam gdzieś tam na odleglejszych miejscach...

MARLIONE gratuluję kredytu!! i nei martw się, jakoś człowiek przechodzi do codzienności z nim... pierwsza rata boli, druga już mniej a kolejne to jak kazdy inny rachunek się płaci :) ale i tak wolę płacić ratę za dom niż płaciłam czynsz za mieszkanie czy miałabym płacić za wynajem komuś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 11:32

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Ja bede kupowac materac termoelastyczny, moim zdaniem najlepsze rozwiązanie jesli chodzi o materac do lozeczka. Nie bedzie sie odksztalcal, nie bedzie robaków, nie bedzie sie pocil. Mysle ze to bedzie oplacalna inwestycja bo lozeczko kupujemy takie do przeksztalcenia w tapczanik wiec sie przyda na dluzej :)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    Ja miałam gryka-kokos i byłam zadowolona teraz na nim spała córeczka kuzynki i biore go spowrotem był fajnie usztywniony i wygodny jak dla mnie ok ale bez pianki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 12 marca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis 25 tydzien zaczynam szooook

co do łóżeczka mam turystyczne :) po Zuzi 120x60

Sandra94w, dora8201 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze słyszę o tych robaczkach ale rzeczywiście sprawdziłam w necie i coś tam piszą hmmm my używalismy prawie 4lata i żadne robaczki nie chodziły :-D byłam zadowolona więc będzie ten sam ;-)

16udskjogri4r6n4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek na każdej stronie są inne opinie na temat materacy i wszędzie chwalą coś innego niestety, więc chyba zostaje nam kierować się własnym doświadczeniem :) Jeśli byłaś zadowolona to jasne że nie ma sensu zmieniać. Ja to pójdę do sklepu , wymacam te materace, coś o nich jeszcze poczytam i wtedy może wyrobie sobie o nich jakieś zdanie. A teraz to jestem w tym temacie zielona :P

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka rehabilitantka powiedziala ze dla dzieci nie ma co cudowac z nowoczesnymi materacami termoelastycznymi, kieszeniowymi i innymi jak pytalam rok temu o materac dla wtedy 5 latka... Te rzeczy są ważne dla dorosłych, ważących po kilkadziesiat kilo... Maluch waży 5-10-15kg i nie jest w stanie wynieść materaca i nie potrzebuje tych wszystkich nowości.... Kokos, lateks, gryka itp mają jakieś tam zdrowotne właściwości i to każdy musi wybrać co dla niego ważne.... I każdy kupi taki jaki uważa.... ;) ja nie wiem jakie są trendy teraz w materacach 7 lat temu kokos świecił triumfy

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. MARLIONE gratuluje kredytu:) ja też mam kredyt na 20 lat i za chwike minie dwa lata jak go spłacamy:) Któraś dzisiaj wizytuje?? Ja mam od kilku dni dość mocne bóle,kłucia w podbrzuszu i w pochwie byłam dzisiaj na szybkiej kontroli na szczęście szyjka się dalej nie skraca am ponad 4cm i jest zamknięta,wody nie odchodzą,za tydzień idę po zwolnienie i po badania na glukoze itd.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png

Wysłany: 12 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam uczucie takiej nabrzmiałej pochwy a własciwie sromu masakra nawet maż mówi że takie mam napompowane
    a wczoraj jak siedziałm czekałam na wizyte to mi normalnie ścierpły posladki i wargi sromowe tak ze az dziwnie to czułam

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kredytowa na 30 lat :/ Kredyt wzięliśmy tylko na kupno domu, a remont musimy już robić z własnej kieszeni. Mam nadzieje że damy rade :)

Anetaa to dobrze że jest ok. Ja też mam ostatnio takie bóle podbrzusza. Wydaje mi się w sumie że to są skurcze. Trwają od 4 dni, po ok. 2-3 razy na dzień. Brzuch na chwilę się napina i puszcza. Ale jak powiedziałam ginowi o tym to tylko kiwnął głową więc chyba jest ok :)

‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ