Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
My kupilismy gryka pianka kokos ze wzgledu na naturalne skladniki i znajomi mieli ale jak po 4 mies mala przestala spac w nocy caly czas plakala i miala wysypke tak myslalam dopuki nie zobaczylam masy malych robaczkow jak otwozylam materac to wsrodku bylo tego tysiace nigdy wiecej tego materaca teraz mamy drozszy piankowo lateksowy i mala spi jak aniolek
Daisy, cati lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
kate851 wrote:Dziewczyny tak piszecie o tych materacach, to jakie w końcu najlepsze?
gryka kokos odpada tak? powolutku będę sobie oglądać i łóżeczka i materace:)
http://www.ewozki.eu/pl/p/Dwustronny-lateksowy-materac-dzieciecy-IRIS-Janpol-120x60/731
--
Mateusz23.08.2018 [*] 9t+4d
-
Witajcie
Ja miałam materac piankowy i był ok. Po drugim synku wyzbywałam się wszystkiego, nie planując więcej dzieci i teraz muszę kupować wszystko od nowawózek, łóżeczko, ubranka, podgrzewacz i inne ... ale na razie czekam
Bommbelek doczekamy się tej środyim bliżej tym większy stres, żeby wszystko było ok.
Na jutro wzięłam sobie urlop - mam zamiar odpoczywać, ale znając życie po zakupach wezmę się za sprzątanie. .. Faktycznie święta lada chwila i trzeba trochę ogarnąć domek. Na szczęście okna w tym roku należą do m.
Co do imion - jeszcze nie wiem. Na pewno będzie jedno. Ja mam jedno, młodszy syn jedno, starszy dwa, bo tatuś rejestrował w urzędzie i nadał drugie - oczywiście na cześć swojej osobyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:05
-
wikaa wrote:Witajcie
Ja miałam materac piankowy i był ok. Po drugim synku wyzbywałam się wszystkiego, nie planując więcej dzieci i teraz muszę kupować wszystko od nowawózek, łóżeczko, ubranka, podgrzewacz i inne ... ale na razie czekam
Bommbelek doczekamy się tej środyim bliżej tym większy stres, żeby wszystko było ok.
Na jutro wzięłam sobie urlop - mam zamiar odpoczywać, ale znając życie po zakupach wezmę się za sprzątanie. .. Faktycznie święta lada chwila i trzeba trochę ogarnąć domek. Na szczęście okna w tym roku należą do m.
Co do imion - jeszcze nie wiem. Na pewno będzie jedno. Ja mam jedno, młodszy syn jedno, starszy dwa, bo tatuś rejestrował w urzędzie i nadał drugie - oczywiście na cześć swojej osoby
Ja mam połówkowe USG w poniedziałek, a wizytę u gina prowadzącego w czwartek. Widzę, że chyba kończymy peleton hehe -
Dziewczyny a możecie mi powiedzieć (te które używały już materaca gryka-pianka-kokos i odkryły w nim robaczki) czy wczesniej dzieciątko nie zsiurkało się np itp? Bo zastanawiam się czy te robaczki to tak same z siebie się biorą? Kupiłam ten materacyk a teraz czytam i jestem przerażona... Mam też podkład nieprzemakalny na materacyk ale zgłupiałam szczerze mówiąc
-
Livia, jak będziesz go wietrzyć często i nie pozakrywasz całego ceratkami to chyba nic nie będzie
To jak z poduszkami, tam też są robaczki ale tylko w tych nie wietrzonych, lub wietrzonych na słońcu
Jak ktoś ma myjkę parowa to wgl lux
My się nie zastanawialismy jeszcze nad materacem. -
No w poduszkach też się lęga zaraza
tylko jej nie widać.
Mieliśmy kiedyś zrobić eksperyment w szkole taki. Włożyć poduszkę do worka, szczelnie zawinąć i zostawić na słońcu. Po 3 chyba godzinach mieliśmy otworzyć, powąchać (choć czuć bez wąchania) i zobaczyć co wylazło z niej.
Z racji, że miałam alergię i poduszkę silikonową, eksperyment musiałam robić z koleżanką u niej
Ale nas potem uspokoili, ze nie ma sensu wywalać poduszek bo jakby nie eksperyment to nikt by o tym nie wiedział nawet
To tak jak z roztoczami pewnie i resztą.
Choć ja się tam specjalnie nie znam na tym.
Dzisiaj miałam jakieś zatrucie pokarmowe więc się kładę bo padam.
Dobranoc.