X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde - ja też pierwsze słyszę o "robaczkach" w tych materacach gryka/kokos...
    A mówią,że takie dobre :)

Ja dziś zamówiłam stelaż pod wanienke,:) Ogólnie mam problemy z wybieraniem kolorów, itp. Nie potrafie się zdecydować na nic... dziwne...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupilismy gryka pianka kokos ze wzgledu na naturalne skladniki i znajomi mieli ale jak po 4 mies mala przestala spac w nocy caly czas plakala i miala wysypke tak myslalam dopuki nie zobaczylam masy malych robaczkow jak otwozylam materac to wsrodku bylo tego tysiace nigdy wiecej tego materaca teraz mamy drozszy piankowo lateksowy i mala spi jak aniolek

Daisy, cati lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Dziewczyny tak piszecie o tych materacach, to jakie w końcu najlepsze?:) gryka kokos odpada tak? powolutku będę sobie oglądać i łóżeczka i materace:)
    Ja mam takie :)

http://www.ewozki.eu/pl/p/Dwustronny-lateksowy-materac-dzieciecy-IRIS-Janpol-120x60/731

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie na temat materaców:) to chyba zrezygnuję z tego gryka kokos i zobaczę na piankowe, lateksowe. Pomalutku będę sobie oglądać,żeby zobaczyć jakie to koszty, łóżeczko, komoda z przewijakiem, kosmetyki, wanienka itp:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania to widzę u Ciebie zakupy na całego:) mi dziś przyszły 3 pary legginsów ciązowych, tych co podawałam linka i fajne są:) jeszcze przydałyby się jakieś sukienki na wiosnę:)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)

Ja miałam materac piankowy i był ok. Po drugim synku wyzbywałam się wszystkiego, nie planując więcej dzieci i teraz muszę kupować wszystko od nowa :-) wózek, łóżeczko, ubranka, podgrzewacz i inne ... ale na razie czekam :-)

Bommbelek doczekamy się tej środy :-) im bliżej tym większy stres, żeby wszystko było ok.

Na jutro wzięłam sobie urlop - mam zamiar odpoczywać, ale znając życie po zakupach wezmę się za sprzątanie. .. Faktycznie święta lada chwila i trzeba trochę ogarnąć domek. Na szczęście okna w tym roku należą do m. :-D

Co do imion - jeszcze nie wiem. Na pewno będzie jedno. Ja mam jedno, młodszy syn jedno, starszy dwa, bo tatuś rejestrował w urzędzie i nadał drugie - oczywiście na cześć swojej osoby ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 15:05

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Zania to widzę u Ciebie zakupy na całego:) mi dziś przyszły 3 pary legginsów ciązowych, tych co podawałam linka i fajne są:) jeszcze przydałyby się jakieś sukienki na wiosnę:)

Mogłabyś podać jeszcze raz? :) Bo gdzieś nie mogę go odnaleźć :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    Witajcie :-)

Ja miałam materac piankowy i był ok. Po drugim synku wyzbywałam się wszystkiego, nie planując więcej dzieci i teraz muszę kupować wszystko od nowa :-) wózek, łóżeczko, ubranka, podgrzewacz i inne ... ale na razie czekam :-)

Bommbelek doczekamy się tej środy :-) im bliżej tym większy stres, żeby wszystko było ok.

Na jutro wzięłam sobie urlop - mam zamiar odpoczywać, ale znając życie po zakupach wezmę się za sprzątanie. .. Faktycznie święta lada chwila i trzeba trochę ogarnąć domek. Na szczęście okna w tym roku należą do m. :-D

Co do imion - jeszcze nie wiem. Na pewno będzie jedno. Ja mam jedno, młodszy syn jedno, starszy dwa, bo tatuś rejestrował w urzędzie i nadał drugie - oczywiście na cześć swojej osoby ;-)

Ja mam połówkowe USG w poniedziałek, a wizytę u gina prowadzącego w czwartek. Widzę, że chyba kończymy peleton hehe ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Ja mam połówkowe USG w poniedziałek, a wizytę u gina prowadzącego w czwartek. Widzę, że chyba kończymy peleton hehe ;)

Chyba Kate kończy w piątek :-)

radiszka, kate851 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a możecie mi powiedzieć (te które używały już materaca gryka-pianka-kokos i odkryły w nim robaczki) czy wczesniej dzieciątko nie zsiurkało się np itp? Bo zastanawiam się czy te robaczki to tak same z siebie się biorą? Kupiłam ten materacyk a teraz czytam i jestem przerażona... Mam też podkład nieprzemakalny na materacyk ale zgłupiałam szczerze mówiąc :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:20

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie... Nie mogłyście pisac o tym zanim kupiłam materacyk? :D Wczoraj mi przyszedl :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, jak będziesz go wietrzyć często i nie pozakrywasz całego ceratkami to chyba nic nie będzie ;)
    To jak z poduszkami, tam też są robaczki ale tylko w tych nie wietrzonych, lub wietrzonych na słońcu ;)
    Jak ktoś ma myjkę parowa to wgl lux ;)
    My się nie zastanawialismy jeszcze nad materacem.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to podniosłaś mnie na duchu Rex :D Będzie wietrzony w takim razie i kontrolowany co jakiś czas ;)

rex lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz zawsze możesz go zwrócić;p

Rex, jak to w poduszkach robaczki?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E nie będę zwracać (był w komplecie z łóżeczkiem). Będę czujna :D Później i tak był w planie jakiś lepszy ale to jak będzie Młody większy ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) tak ja mam połówkowe w przyszły piątek 20:)
    Radiszka oto link do legginsów:
    http://allegro.pl/legginsy-spodnie-ciazowe-getry-z-kieszeniami-dl-m-i5109780631.html#tabsAnchor

są różne rozmiary:)

radiszka lubi tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malej sie troche ulalo na materacu byla malenka plamka

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 21:35

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w poduszkach też się lęga zaraza ;) tylko jej nie widać.
    Mieliśmy kiedyś zrobić eksperyment w szkole taki. Włożyć poduszkę do worka, szczelnie zawinąć i zostawić na słońcu. Po 3 chyba godzinach mieliśmy otworzyć, powąchać (choć czuć bez wąchania) i zobaczyć co wylazło z niej.
    Z racji, że miałam alergię i poduszkę silikonową, eksperyment musiałam robić z koleżanką u niej ;)
    Ale nas potem uspokoili, ze nie ma sensu wywalać poduszek bo jakby nie eksperyment to nikt by o tym nie wiedział nawet ;)
    To tak jak z roztoczami pewnie i resztą.
    Choć ja się tam specjalnie nie znam na tym.

Dzisiaj miałam jakieś zatrucie pokarmowe więc się kładę bo padam.
    Dobranoc.

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ