Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie jak czytałam to myślalam,że od okulisty chcesz skierowanie;p ale lekarz rodzinny..
Zania to super musiało byćok to czekamy na fotkę
fajnie,że do mamci jedziesz:) my w sb jedziemy do mojej na imieninki:) stęskniłam się już, bo byliśmy 1,5msc temu, wiec czekam na pt na wizytę i na sb na wyjazd:)
-
12 lat tdmu jak chodziłam to pęcherz miał być obowiązkowo pełny
Więc teraz też się opiłam przed prenatalnym i dostałam opr :p
Bo jak pęcherz pełny to nic nie widać :p pani wytłumaczyła, że to na starych aparatach tak trzeva było i tylko w tych pierwszych USG, bo wtedy jeszcze nie ma płynu owodniowego.
Zania pokaż foto
Radiszka i jak po badaniu? -
Ehh moje badanie koszmarnie. Całe USG połówkowe trwało może z 5 min! Lekarz wogole nie rozmowny, wyszłam na maxa rozczarowana. Jeszcze stwierdził, że za wczesnie żeby potwierdzić płeć ale jakby miał obstawiać, to by obstawiał dziewczynke.... a przecież miał być synek ehh...
Co prawda powiedział, że wszystko wporządku ale nie wiem ile mógł tam posprawdzać w te 5 minut.
Chyba będę musiała zapisać sie gdzieś na prywatne usg jeszcze bo jak widze wszyscy na nfz olewają człowieka i tyle -
radiszka wrote:Ehh moje badanie koszmarnie. Całe USG połówkowe trwało może z 5 min! Lekarz wogole nie rozmowny, wyszłam na maxa rozczarowana. Jeszcze stwierdził, że za wczesnie żeby potwierdzić płeć ale jakby miał obstawiać, to by obstawiał dziewczynke.... a przecież miał być synek ehh...
Co prawda powiedział, że wszystko wporządku ale nie wiem ile mógł tam posprawdzać w te 5 minut.
Chyba będę musiała zapisać sie gdzieś na prywatne usg jeszcze bo jak widze wszyscy na nfz olewają człowieka i tyle
Radiszka kurcze 5 min połówkowe..rzeczywiście na NFZ to bardzo rzadko ktoś zaopiekuje się Tobą rzetelnie..przynajmniej tak słyszałam od znajomych, kto był na NFZ..mój gin genetyczne to sprawdzał ok 25 min samo usg,połówkowe pewnie tez podobnie, tak w Polsce jest, trzeba zapłacić,żeby ktoś się Tobą gorliwie opiekował -
nick nieaktualny
-
Moje usg polowkowe trwało ok. 20 min. Wszystko sprawdzał bardzo dokładnie. Byłam z mężem i lekarz pokazał nam jak maluch ziewa, jego rączki i nóżki oczka... A ciąże prowadzę na NFZ.
Więc podejście zależy od lekarza. -
nick nieaktualny
-
Witam mamusie
powiem wam ze rzeczywiście wszystko zależy od lekarza. Ja ostatnio poszłam do szpitala na wyznaczoną po poronieniu wizytę kontrolną, a lekarz rozmawiał ze mna 5 minut nie robiąc badania dowcipnego, ani usg ani nie dając skierowania na jakiekolwiek badania. I stwierdził że już mogę sie starać, tylko ciekawe skąd wie i zapytałam też czy ma w takim razie maszyne prześwietlającą w oczach skoro twierdzi tak bez zbadania mnie. Do dupy niektorzy są... zdecydowanieradiszka lubi tę wiadomość
-
Oj Radiszka, zastanów się czy nie chcesz iść prywatnie ponownie obejrzeć malucha, w 5 min nie da się ogarnąć wszystkich organów maluszka. Ja na połówkowym siedziałam 45 min.
Monita jeśli chodzi o pupę to na początek jakiś 'tłusty' krem typu linomag i bepanthen właśnie , bo sudocrem jest już na powstałe odparzenia, mocno wysusza. Do pępka starczy octenisept ale tak naprawdę ważne jest żeby go czyścić z zielonych glutków (gdyby się takie pojawiły) i do sucha wycieraćNa kolki ic nie kupuję, zacznę jak się pojawią bo nie każdy noworodek je ma, a rodzice często mylą te pojęcia dla niektórych prawie każdy płacz to kolka ;p Na sutki najlepsze własne mleko plus wietrzenie ew. maltan, bepanthen. Jeśli chodzi o kąpiel to zależy jak będzie skóra malucha wyglądać ja na początek kupię zwykły płyn jakiś, może babydream
-
Zdecydowalam ze pojde jeszcze prywatnie. Zapisalam sie na srode. Nie mam co prawda za bardzo na to kasy i lepiej byloby to przeznaczyc na cos dla maluszka ale z kolei i ja bede spokojniejsza i bedzie pewnosc ze niczego nie zaniedbalam...
bommbelek89, mon!ta^, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Witam, dawno mnie nie było
Ja po badaniu połówkowym potwierdzona dziewczyna, ruchliwa wszystko ok. Więc się zastanawiam czy na 3 prenatalne isc? idziecie?
Ja z zakupami jakoś przystopawałam ale musze znów się zabrać
Sandra94w, Konwalia lubią tę wiadomość