X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej :)

Nic się takiego nie stało :) wczoraj byliśmy z mężem po telewizor bo otworzyli u mnie media expert i dzięki mojej Julci zamiast stać godzinę przed sklepem i godzinę w sklepie to wszystkiego stałam 15 minut. A dziś cały dzień się bawiłam nowym nabytkiem, jeszcze z rana gostek podjechał i mi internet podpiął to już w ogóle rewelacja :) o 0.00 wróci mąż i mam zamiar mu greya włączyć :D

A jutro przyjeżdża do mnie siostra z chłopakiem na mały poczęstunek z okazji moich środowych urodzin i później wracam z Nimi, odwiedzić tatę babcię i reszte rodziny :)

Dobranoc :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno będę prała w zwykłym proszku ;) a jak wyskoczy uczulenie to wtedy zmienię. Zresztą uczulenie to po każdym może być.
    Połówkowe USG miałam tylko przez brzuch. Zresztą genetyczne też.
    Dziewczyny, mogę sobie wypić wodę przed tą glukozą, czy nic a nic? Bo ja bez picia to nie dam rady :(

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba wode ale przed
    macham i zaraz jedziemy :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• katepr Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex a kied robisz glukoze? Ja wlasnie dziś, za 5 min mam ostatnie pobranie i wkoncu cos zjem. Dobrze że wzięłam cytrynę, mimo niej było mega słodkie, mimo że z pierwszym łykiem pomyślałam że spoko to końcówka była gorsza . Ale idzie przeżyć :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda znów pod psem... a my dziś z Zosia kiepsko się czujemy. Ja co się podniose to mi słabo,brak sił a i moja kruszynka jakoś dziś mniej ruchliwa:-( Gdzie ta wiosna???

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr to dajesz nadzieję:) też wezmę cytrynę jeżeli nie będą miec glukozy cytrynowej,ale kumpela mówiła mi,ze jak prywatnie się robi to dają cytrynową:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ja dopiero co wróciłam z zakupów spożywczych i tak zmarzłam, brrr, już chyba nie wychodzę dziś z domu;p czasami są gorsze dni, nie martw się,wyczuwa pogodę senną i śpi sobie słodko:) mi dziś się śnił poród;p

• katepr Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może czy tsh w ciąży 1,19 to dobry wynik? :) w zakresie się ponoć mieści

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr myślę,że ok 1 jest ok:)

katepr lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr 1,19 to super wynik

katepr lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super :) chociaż coś mam dobre ;p czekam jeszcze na glukozę

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z Wami weekendowo :) nie było mnie tu daaawno temu, ale miałam małe zamieszanie i to dlatego. ale już wracam i postaram się być na bieżąco :)

dora, współczuję przeżyć z wizyty... Na szczęście już po wszystkim i jest w porządku, dlatego nie ciągnę tematu, bo wiem, że musiałaś się czuć strasznie... Gratuluję córeczki :) odnośnie imion - mi również podoba się Łucja.

Czy ktoś może wytłumaczyć mi jak zalogować się do tego ZUS PUE. Niedługo będę musiała chyba przejść na zwolnienie i chyba mi się przyda profil na ich stronie. Próbowałam się teraz zalogować, ale w ogóle utworzyłam sobie kontro chyba gdzie indziej niż trzeba :P wybaczcie - blondynka!
    Daisy wrote:
    Mysle, ze nie ma co za wczesnie isc na sr bo potem sie nic nie pamieta i jak sie nie prowadzi notatek to lipa, a czytac notatki przed porodem to jakos tego nie widze. Ja sie caly czas zastanawiam nad sr.

Co do szkoły rodzenia - my się zastanawiamy nad dwoma. Ostatecznie chyba jednak wybierzemy tą w szpitalu, w którym chcę rodzić. A jeśli chodzi o termin, to też zależy ile trwają zajęcia, bo z tego co słyszałam, to część z Was pisze o 2 miesiącach, a niektóre o 1 miesiącu. U nas zajęcia trwają 4 tygodnie - po 2 spotkania w tygodniu, no i zaczynają się one początkiem każdego miesiąca. Dzwoniłam jakiś czas temu do położnej, która pracuje w tej szkole i powiedziała, żeby się wstrzymać i zapisać się w kwietniu na maj, żeby wszystkiego nie zapomnieć :)

Cati, pytałaś o mierzenie brzucha. U mnie na NFZ położna mi zawsze mierzy obwód brzucha, a lekarka przed badaniem mierzy jeszcze tą drugą długość, o którą Ci chodziło. Mam to chyba zapisane w karcie ciąży, to najwyżej później zobaczę, czy ona to na pewno wpisuje do niej.

Któraś pytała o wkładki laktacyjne - ja przy okazji robienia zakupów w Gemini kupiłam wkładki Tommee Tippeee. Ale właśnie podejrzewam, że to jest wszystko to samo, dlatego nie ma się chyba co zastanawiać nad nimi :)

Łóżeczko - kupujemy 120 x 60 cm. Nie planujemy później go przekształcać jako łóżko dla większego dziecka, więc wydaje mi się, że takie wystarczy. O tych materacach gryka - kokos też się naczytałam, więc kupimy piankowy. Ale to jeszcze przed nami.
    zania1313 wrote:
    I odebrałam przesyłkę - jest stojak pod wanienke :)

Zania, jaki kupiłaś? Możesz podać link?

Uff, to by było na tyle :) było ciężko, ale się udało :)

Życzę miłego weekendu :)

dora8201 lubi tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, glukozę w tą środę robię.
    U nas jest pomarańczowa. Ja baaaardzo nie lubię słodkich rzeczy to może być ciężko.
    Dobrze, że tu tylko godzinę się czeka.
    Byłam na zakupach, mam pierwsze rzeczy dla bobaska ;)

believe, 1kasiulka1, dora8201 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex, pochwal się zakupami :)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex pokaż ubranka:)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 13:21

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr - ja też niedługo będę robiła ten test obciążenia glukozą i z tego co napisałaś że da się to jakoś strawić to trochę mnie uspokoiłaś;) mam nadzieję że jak będę go robić to też dam radę ;)

zania - ja też mam dziś gorszy dzień bo rano mnie zemdliło a potem bolał mnie żołądek ale poleżałam dłużej, przekąsiłam 2 małe kanapeczki i poczułam się lepiej na tyle że mogłam z mężem porobić małe porządki w mieszkanku bo jutro kuzynka z mężem przyjeżdża w odwiedzinki ;)

rex - czekam na oglądnięcie twoich ciuszkowych zakupów także wrzucaj na fotoski ;)

MIŁEGO WIECZORKU WSZYSTKIM ;)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale fotki zrobię i pokażę Wam jutro, bo starsze dziecię jest w domu a jeszcze nie wie o niczym :p

1kasiulka1, dora8201 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2s0mh77.jpg
    2akimuw.jpg
    27y5xdz.jpg
    1215s7s.jpg
    168d7yt.jpg
    2z4mlaw.jpg
    2z74bp2.jpg
    2isgs2p.jpg
    2h2ksyd.jpg
    4dvs6.jpg
    wjxqjd.jpg
    wlyr1w.jpg
    2hmou1c.jpg

dora8201, believe, anetaa1607, bommbelek89, ewela86, Sandra94w, Biedroneczka83, Ivettka lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka rex ale się obkupiłaś, fajne :)

rex lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ