X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostałam namiar od znajomej,jej koleżanka z roku prowadzi na Kiepury 5 w ramach NFZ

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to może Pani Agnieszka? bo tez widziałam na Kiepury 5 na nfz,ja sie zapisałam tez na NFZ na Choiny

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe miałam chodzić właśnie na Choiny,Ale wolę mieć ciut po znajomości. ta położna pracuje na Staszica więc dlatego:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz to byśmy się spotkały, bo ja na początku miałam chodzić na Kiepury hehe,ale widziałam,że położna na Staszica pracuje a ja raczej tam rodzić nie będę, więc zapisalam się na Choiny i jeszcze blizej tu mamy:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie się Tobie złożyło,że lekarz i położna akurat ze Staszica:) na Choinach jest chyba kilka osób, więc mi to juz bez różnicy:)

• mala latynoska Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy na USG połówkowym badanie było tylko przez powłoki brzuszne czy jeszcze dowcipnie też coś sprawdzają? :D

ja miałam oba. dowcipnie sprawdzali szyjkę a później brzuszek żeby mała zobaczyć wyraźnie

radiszka lubi tę wiadomość

ve97xiu.png

hxdwe08.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Man do Was takie intymne pytanie... jak wasi mężowie/partnerzy reaguja na temat "współżycie w ciąży"? TEMAT dość osobisty więc nie nalegam na odpowiedzi od wszystkich:-) Mój mąż ma dziwne podejście... niby nie unika,współżycia a jednak unika. Kiedyś nie wytrzymałam i zapytalam... stwierdzil,ze jakoś tak dziwnie się kochać "we trojke" albo "przy dziecku/z dzieckiem" I tłumaczenie moje ze przecież mała nić nie czuje i krzywda jej się nie dzieje jakoś mu nie pomagaja:-) Czy tylko u mnie tak jest,?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy na USG połówkowym badanie było tylko przez powłoki brzuszne czy jeszcze dowcipnie też coś sprawdzają? :D

Ja we wtorek na połówkowym miałam dwa. :P

Dziewczyny ta pogoda mnie dobiła dzisiaj. Ugotuje obiad i wracam pod kocyk. Może M. mnie jakoś rozrusza bo mu zrobiłam wyczekiwane mielone :D
    Super te legginsy, chyba też sobie zamówię. :)
    Czarna Owca to widzę że ciekawe rozmowy Cię dzisiaj czekają :) hehe

Zania u mnie jest trochę odwrotna sytuacja. Mojemu sex z dzieckiem w brzuchu nie przeszkadza, jest delikatniejszy i wgl. Ale za to ja się stresuje jak głupia...niby wiem że dzidzia nic nie czuje ale jednak nie mogę się w pełni skupić w łóżku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 15:57

radiszka, zania1313 lubią tę wiadomość

• radiszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o proszku do dziecięcych ubrań "dzidziuś"? Bo widzę, że jest w promocji w carreofourze i sie zastanawiam czy kupić...

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba będę kupowała ten proszek. Podobno cenowo lepiej wychodzi niż np.lovela a i zapach ma ładniejszy:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Man do Was takie intymne pytanie... jak wasi mężowie/partnerzy reaguja na temat "współżycie w ciąży"? TEMAT dość osobisty więc nie nalegam na odpowiedzi od wszystkich:-) Mój mąż ma dziwne podejście... niby nie unika,współżycia a jednak unika. Kiedyś nie wytrzymałam i zapytalam... stwierdzil,ze jakoś tak dziwnie się kochać "we trojke" albo "przy dziecku/z dzieckiem" I tłumaczenie moje ze przecież mała nić nie czuje i krzywda jej się nie dzieje jakoś mu nie pomagaja:-) Czy tylko u mnie tak jest,?
    Zania u mnie mąż ma zawsze ochotę:) tylko ja nic a nic:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka ja kupiłam ten proszek i płyn juz w styczniu bo chciałam wyprać ubranka, ale ma dobre opinie:)

radiszka lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha,no to w moim przypadku- to ja mam zawsze ochote! Przynajmniej
    od momentu kiedy jestem w ciąży:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się pewnie zbiorę i podjadę do carrefoura po ten proszek a i są znów w promocji te pajace i bodziaki to zerknę ;)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 23.03.15 są warsztaty Bezpieczny Maluch w Mercurym:-) ja się już zapisałam;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki to wezmę sobie te leginsy M-kę :)

Byłam dziś u nowego gina, konkret facet. Zbadał mnie, zrobił usg dopochwowe, przez brzuch, usg tarczycy i nerek. Szok , kompleksowa usługa, dostałam tysiąc leków do brania i poradę dietetyczną :p . Co prywata to prywata jednak.
    Z rzeczy przyjemniejszych - mój klopsik waży już 687 gram :D

Ja ciągle się zastanawiam nad proszkiem do prania czy nie wyprać w normalnym i dopiero jak coś wyjdzie to używać tego dziecięcego..

anetaa1607, rex, ewela86, believe lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania juz jakiś czas temu był temat na forum o tych warsztatach, myślałam że się zapisalas, ja też zapisana:) i 26 w Victorii są też warsztaty z mamo to ja chyba

• kate851 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w ciąży minęła kompletnie ochota na sex:p może to się zmieni:)

• radiszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam mega wściekła.... :/ Odwiedziłam 2 carreofourry i promocje nie pokrywały sie z tymi z gazetki.... :/ Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate - dzięki. Ciocia szczęśliwa z odwiedzin mimo tego że ma wstrząs mózgu, złamane żebra i jest na mocnych środkach przeciwbólowych ale jest silną babką i się trzyma a i ja starałam się ją podnieść na duchu.

monita - niestety nie było monitoringu ale są świadkowie i znalazł się sprawca ale nie chce za bardzo naciągać tematu na "baby forum" ale dzięki za troskę.

Czarna Owca - po raz kolejny fajnie czyta się jak piszesz o swoim syneczku

zania - fajnie że już się zapisałaś na SR ja może za 2 tygodnie jak będe rozmawiać z położną to też dowiem się coś więcej o zapisach.
    Co do współżycia to na moim przykładzie mogę ci powiedzieć że w tym temacie nie było do tej pory i nadal żadnych oporów jedynie małż zawsze stara się by było delikatniej.

radiszka - ja miałam tylko USG prenatalne przez brzuszek.

katepr - aż miło się czyta dobre info z wizytacji, fajnie że trafiłaś na kompetentnego lekarza

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ