Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się ze dwa dni temu przestraszylam bo po całym dniu jakoś tak czułam dyskomfort w szyjce( nie bol,nie kłócie a taki dyskomfort). polezalam i rani było już spoko,Ale na drugi dzień po południu znów jakoś tak dziwnie. nie wiem czy ja sobie tego nie wkrecam już... bo wcześniej o tym nie myślałam... na ostatniej wizycie 3 tyg temu badal mnie i szyjka ok,wysoko... Może to trZeba już zwolnić tempo na serio....
-
dobry
witam i ja... już na szczęście piątkowo....
Pepitka jeśli zwolnienie wisi Ci w systemie na pue tzn, że wszystko jest dostarczone, jeśli nie ma tam jakiegoś zwolnienia to albo dopiero doszło i jeszcze nie wrzucili albo nie doszło jeszcze do nich - tu telefon rozwiąże sprawę.... nie ma możliwości żeby zwolnienie w systemie widniało a nie było dostarczone
Kate ja już kupiłam sukienkę na komunię... na szczęście teraz modne są te w oversizowe i w kształcie A więc mogłam wybierać z normalnych a nie typowo ciążowych... tylko trochę się martwię bo jest dość krótka a mi się straszny cellulit na udach robi przez ten zakaz ruchumuszę jakieś rajty dobre kupić , choć wolałabym pończochy co by mi ukryły to i może nogi wyszczupliły
- polecicie coś??
Radiszka no szkoda, że taką wizytę miałaś... ja na nfz mam inne - usg nie mam na każdej tylko wtedy kiedy czas ale trwa dłużej i dokładniej... ale koleżanka pracująca w przychodni zdradziła mi czemu lekarze na nfz z reguły nie robią usg na każdej wizycie - bo 99% z nich ma płacone za pacjentkę, niezależnie co z nią zrobią i co jej zrobią, usg jest jakby dodatkowo płatne dla lekarza ale nfz za ciążowe wizyty płaci jednakowo tylko za te 3 usg dodatkowa kasa jest.. i lekarzom po prostu nie opłaca się robić dodatkowego badania na które tracą czas a nei jest im za nie płacone.... bo wszystkie ponad te 3 robią tak jakby za darmo...
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Zania ja po ćwiczeniach czułam kłucie szpilką, na drugi dzień miałam zakwasy,ale po 2 dniach juz było ok, ćwiczę co jakiś czas teraz nie przeciążam się i juz nic nie kłuje,ale gin tydzień temu sprawdzał i mówił,że ok,że kłucie takie to normalne,oczywiście nie długie, tylko krótkie. Jak sie szyjka skraca to czytałam,że często nic nie boli, po prostu trzeba kontrolować co jakiś czas. Dziś mam nadzieję,że mnie zbada, tak dla świętego spokoju:) a dużo tez chodzę, czasami dziennie po 7km,ale mówił,że spacerować można, oczywiście tylko nie biegać
Zania 30 kwietnia masz wizytę? ale jak ostatnio sprawdzał, to na pewno wszystko ok.
Dora no własnie w Mohito widzialam takie oversize i moze którąś wybiorękomunia 10 maja:) więc po weekendzie majowym wybiorę się na zakupy.Ja też mam cellulit,ale bardziej na tyłku i górna część ud;/ mimo ze tyle chodzę,ale na cellulit jednak tylko bieganie,mi od razu mijał jak biegałam regularnie. Pończoch nie polecę, bo kupuję zawsze w Gatta,moze dziewczyny mają jakieś super sprawdzone:)
-
Tak 30 kwietnia mam wizyte,a 22 kwietnia USG 3/4d więc w razie czego powiem mu za tydzień co mi dolega:-) szyjke miałam długą bo ok 3,8cm więc nie powinnam się obawiać. Brzuch też mi się nie napina,nie mam skurczy ani nic takiego. Moja psychika robi swoje...
-
Dziewczyny wczoraj dostałam pościel,zamówiłam 6 elementową z ochraniaczem i prześcieradłem, rożek i 2 czapeczki:) pościel wzór 47 szare kulki:) do tego wzoru jest różowe prześcieradło.
http://allegro.pl/6el-posciel-dziecieca-kolderka-poszewki-ochraniacz-i5099805642.html
Rożek, wzór 60 maczki różowe
http://allegro.pl/rozek-becik-niemowlecy-antyalergiczny-100-bawelna-i5096802769.htmldora8201, 1kasiulka1, Ivettka lubią tę wiadomość
-
zania1313 wrote:Tak 30 kwietnia mam wizyte,a 22 kwietnia USG 3/4d więc w razie czego powiem mu za tydzień co mi dolega:-) szyjke miałam długą bo ok 3,8cm więc nie powinnam się obawiać. Brzuch też mi się nie napina,nie mam skurczy ani nic takiego. Moja psychika robi swoje...
Doskonale Ciebie rozumie pewnie każda z nas:) ja po tych pierwszych ćwiczeniach, jak poczułam kłucie szpilką, takie krótkie parosekundowe ukłucia, to tez od razu strach,że co się dzieje, lęk czy przesadziłam z ćwiczeniami,ale raczej ostrożnie wykonuję i się nie męczę.Jak sprawdził tydzień temu to się uspokoiłam. Dziś mam nadzieję,że mnie zbada ginekologicznie:) bo ostatnio 1,5 msc nie mówił ile dokładnie cm ma szyjka,tylko ze ok. Chyba w każdej kobiecie jest taki lęk,ale musimy wyluzowaćbyć dobrej myśli i się nie martwić
-
Dziewczyny z tym USG to jest troszkę na odwrót niż Wam się wydaje.
Kiedyś, jak byłam w ciąży to twierdzili, że USG jest całkiem bezpieczne. Później jak już zaczęłam medycyne to były same wątpliwości, a teraz wszędzie oficjalnie podają, że brak szczegółowych badań i żeby ograniczyć badanie USG do niezbędnego minimum.
Więc bardziej na odwal potraktuje pacjentkę lekarz prywatny, który to zrobi bo to dla niego tylko i wyłącznie kasa niż ten, który zrobi te podstawowe i streści przy tym czas do minimum.
Tutaj jak dzwoniłam po prywatnych to USG tak samo, 3 razy tylko i nie ma zmiłuj. Jeszcze się nasłucgałam, że nie myślę o dziecku tylko o zaspokojeniu swoich zachcianek
Objadłam się jak świnka, teraz będę konać -
Rex moja gina tez zawsze powtarza, że lepiej nie naswietlac za długo bobasa. Ona właściwie raz robiłami usg - na początku, stwierdzając ciążę. Potem tylko kierowała na genetyczne i połówkowe. Na każdej wizycie co prawda przykłada głowicę, ale tylko w celu oceny serca i to dosłownie na kilka sekund ....
Dziewczyny jeszcze trochę i będziemy patrzeć na nasze dzieci 24/dobę
Radiszka szkoda, że lekarz nie poświęcił Ci tyle czasu ile powinien.... Nawet jeśli nie zrobił usg to przecież nic nie tłumaczy braku skierowania na badania.... ?? -
No jednak nic pracodawca nie dostarczył, byłam dzis w oddziale ZUS i nie mają nic w systemie, a zwolnienia które ja widze w PUE to te które lekarz/przychodnia dostarcza do nich ale one nie są podstawą do wypłacenia świadczeń. Także czekam
-
Wikaa, u nas ginekolog też tak przykłada głowicę, w sumie mówiła mi ostatnio, że mogłaby sprawdzić tętno na detektorze, ale jak przyłoży głowicę to ma i tętno i płyn owodniowy/ szyjkę pod kontrolą :p
Choć nie wiem jak Ona zdążyła to sprawdzić wszystko jak USG trwało równe 5 sekund... -
witam diewczyny!jak samopoczucie??
skraca się Wam szyjka już??ja w ogole nie wiem jaka mam bo moja gin mi nie mowi ..
dziś bylam na strychu już przyniosłam reszte ciuszków i akcesoria dla dziecka zrobiłam mniej więcej liste co trzeba dokupić i teraz mam pytanko do dziewcxyn z wkleslymi brodawkami jakie osłonki kupujecie??ja miałam canpol i nie polecam teraz chciałabym jakies inne i nie mam pojęcia jakie wziąć macie jakies doświadczenie?? -
Ja mam te z babyono ale jak się sprawdza nie wiem. Moge powiedzieć że są mięciutkie:-) i fajnie przylegają do piersi.
co do szyjki,to do tej pory wszystko było y mnie ok. Teraz się nakręcilam i non stop o tym myślę... w czwartek mam USG to sprawdzimy. Może do tego czasu
nie. zwariuje z nerwów:-/
To moja
pierwsza ciąża,więc nie wiem czy to co odczuwam to normalne... teraz czasem czuje lekkie ciagniecie do pachwin,czasem lekko w pochwie... może to nie szyjka tylko rozciąganie macicy... -
Hej dziewczyny witam się i ja razem z moim maluszkiem
kate - śliczna pościel i rożek słodziaśny
zania - spokojnie nie ma się co nakręcać na zapas, bo sama dobrze wiem że to nie pomaga
Chciałam się pochwalić że razem z moim mężuśkiem pierwsze zajęcia w SR mamy za sobą i było ok i wesoło tymbardziej że małż baaaardzo się udzielał i w sumie sam mógłby poprowadzić te zajęcia hehehe a położna mile zaskoczonaNa następnych zajęciach już troszkę poćwiczymy więc jestem ciekawa jak to się rozwinie dalej
Ostatnio pytałam was choć nie dostałam żadnej pomocnej rady w kwestii co kupić na roczek chrześnicy ... ale koniec końców kupiliśmy :
http://www.smyk.com/smiki-muzyczny-chodzik-jezdzik,p1044711233,zabawki-gry-dla-dzieci-p
Aaaaa dla naszego Kamilka udało nam się kupić z kolei przez olx taki leżaczko-bujaczek :
http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1079959057,swiat-niemowlaka-p
w idealnym stanie:) z czego bardzo się cieszymy bo zapłaciliśmy za niego 170 zł zamiast 360wikaa lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po wizycie
Nelusia ma już ponad 800 g
wszystko jest ok
gin zaskoczył mnie Bo włączył 4d
)) i widzieliśmy jak na żywo, mój nosek widać i duże usta mojego M hi hi przynajmniej tak było widać,lapala się za nogę
ale to słodkie, jest główka do dołu ułożona
gin mnie badał i z szyjka wszystko ok, mogę ćwiczyć bez problemu, mamy filmy w 4d na płycie
i to w cenie wizyty
uff:) cieszymy się bardzo:) mam odstawić żelazo i wit z racji polepszenia wyników krwi:) mam brac tylko magne b6 trzy razy dziennie i pregna. Mocz idealny, krzywa glukoza ok, powiedział,ze w normie się mieszczę
czas się odprężyć
Zania masz się nie martwićbędzie dobrze zobaczysz! kłucia czasami takie krótkie są normalne.
wikaa, rex, 1kasiulka1, jenny88, Ivettka lubią tę wiadomość