X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ja oprócz morfologii i moczu mam na toxo i cytomegalie, o tym paciorkowcu tez słyszałam że ok 35tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo :)

My dziś pousg. Julencja waży 1750 gram i jest ułożona poprzecznie miednicowo, noi cc więcej niż pewne pod koniec czerwca :)

katepr, rex, jenny88 lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka - widzisz...mnie ginekolog też mówi,że u mnie duże prawdopodobieństwo cc przez to ułożenie mojej małej ;/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki może jeszcze wam fikną maluszki ;p Ivettki to pewnie nie ;p ale Zania Twój maluch ma jeszcze szanse, coś o kocim grzbiecie słyszałam żeby robić i się bujać ;p
    Ten wymaz na paciorkowce ja będę miała na kolejnej wizycie czyli w 33 tyg skończonym także też szybciej, no ale chyba mój lekarz wie co robi ;p
    Ja nie zamierzam nic sobie masować, mimo takiego masażu przy porodzie i tak może zajść potrzeba nacięcia, a że ja w ogóle w tych wszystkich smarowaniach i różnych takich nie jestem regularna to sobie odpuszczę i tak bym to olała pewnie ;p
    Juwelka to fajnie że będzie taka wycieczka, myślę że lepiej wiedzieć co i jak wygląda :) potem jest milej w miejscu w którym się już było :)

Ivettka, juwelka lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak czy siak cc bo już raz cięta byłam, mnie to na rękę nawet :) u mnie nie czekaja do końca terminu tylko 38-39 robią. Także Julia czerwcowa będzie kobitka :) AFI 14 więc też super :)

zania1313, katepr lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chciałam kupić kosmetyki do kąpieli i puder, i kremik z Nivea...ale doczytalam dokładnie,ze sa to kosmetyki po 1 miesiącu zycia...i teraz nie wiem. Nie chce Johnsona... teraz rozważam ZIAJE albo moze ten HIPP....

I jaki puder do pupci? Linomag?

Kate, dostalas już paczuszkę z Genimi? Jak pachna te kosmetyki z HIPP? :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate no dałam radę, ale bardzo się bałam tej glukozy..... :-( Na szczęście już za mną, uufffff. ... A wyniki właśnie sprawdziłam, nie są takie rewelacyjne jak u Zani, ale chyba mieszczę się w normie - na czczo 75/ po godzinie147/ po dwóch 130. A Wy jakie miałyście ?

Zania moja gina mówi, że dziecko nawet do 35-36 tyg. może się obrócić, także luz ;-)

Krocza sama sobie masować nie będę, bo też jestem niesystematyczna, a poza tym dziwnie bym się czuła, he, he.... :-/

Wymaz na bakterie robi się w końcówce, żeby dzidzia nic podczas porodu nie zalapala od mamusi i tez słyszałam że na ok. 4 tyg. przed porodem. A ja gapa dzisiaj byłam w przychodni i zapomniałam odebrać wyników na przeciwciała i musze jechać jeszcze raz :-/

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Gigsy i jej chłopaków :) niech rosną zdrowo! :)

pepitka lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej masaż może uelastycznić mięśnie w takim a nawet krótszym czasie ;)
    Nie mniej jednak masować nie będę, mogą ciąć jak chcą. Raz juz cięli, mogłam siadać, chodzić...no wszystko ;)
    Z kosmetyków w Pl najlepsze rossmannowe ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) zaczynamy 29 tc:) Ivettka może się jeszcze odwróci, podobno są ćwiczenia tak położna mówiła ze niektórym odwrócilo się dziecko w 39 tc:) Zania u Ciebie ma jeszcze miejsce i fika sobie:) czekam na paczkę, słyszałam o hipp wiele dobrego wzięłam płyn do kąpieli i oliwke min . żeby ciemieniuche smarować, do pupci bephanten i linomag zielony, pudru nie brałam bo podobno nie stosuje się. Do brodawek zamówiłam maltan.

Ivettka lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa to masz lepsze wyniki ode mnie:) ja miałam 80/169/138 ale też były ok wiec Twoje juz w ogóle super:)

wikaa lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.

Kate no to mnie trochę uspokoiłaś.... O ile tego drugiego wyniku byłam pewna, to już ten trzeci mnie zastanawiał, czy nie za wolno mi spadało. .... Niby miałam komentarz lekarza, ale w głowie jak coś się pojawi, to człowieka potem dręczy. .... ;-) Ja pudru tez nie używałam. No i gratuluję Ci rozpoczęcia nowego tygodnia, już niedługobbędzie 3 z przodu ;-)

• rex Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Dzidziusiowi się łatwiej odwrócić, jak się dużo leży na prawym boku z poduszką pod biodrem ;)
    No i koci grzbiet, jak któraś pisała.
    Pudru też nie używałam, a oliwki używałam i znów mam w planie :P
    Dawałam do kąpieli, mały pachniał cudownie i nie było lekarza, który nie zachwycał by się jego skórą ;)
    Ale to muszę dorwać Bambino, jak nie kupię Bambino to oliwę będę dodawać do kąpieli ;)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-) postaram się zaglądać częściej :-)
    Zania ja na paciorkowca mam mieć wykaz na następnej wizycie to będzie 34tc.
    Do pupci jeszcze nie zakupione ale będę używać linomag zielony
    Jak się robi ten masaż krocza??
    Ja się boję porodu sn bo ja po cc ale córa odwrócona już i tak już zostanie moja gin mówiła
    Ja nic nie mam kupione ani poprane boję się już tego wszystkiego
    Ivetka ja to chyba Ci zazdroszczę tej wiedzy kiedy i jak będziesz Rodzic chciałabym też posiadać taka wiedzę :-P

Ivettka lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate gratulacje:-)
    A co do strachu to i ja zaczynam mieć pietra... człowiek zielony przed pierwszym porodem:-/

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa na pewno masz ok:) mój gin powiedział,że moje są ok to Twoje jeszcze lepsze są:) oj tak my pierworódki nie wiemy co nas czeka, z 1 strony nie mamy się czego bać bo nie wiemy jak to jest a z 2 strony boimy się,że będzie bolało.Trzeba być dobrej myśli:)Ja jeszcze 11tygodni do terminu, więc jeszcze nie czuję emocji,ale na pewno im bliżej terminu to się pojawią:)
    Zania dostałam maila,że paczkę wczoraj wysłali z apteki, więc dziś powinnam dostać:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 09:02

wikaa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to daj znać,jak pachną:-)

Ja zamawiam dziś mebelki:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate najlepiej nie myśleć o porodzie, wtedy mniej się człowiek stresuje. Co ma być to będzie, wiadomo, że nie lekko, hi, hi.... Ale przecież nie my jedyne..... ;-) Ja jak dostałam boleści to tylko marzyłam, żeby jak najszybciej urodzić. ... A potem już tylko radość i euforia.... I przyglądanie się na tego małego człowieczka co jeszcze dzień wcześniej wsadzał nóżki pod rzebra i przytulał się do pęcherza ;-)

Pogoda się zrobiła, jadę na działaczkę pogrzebać w grządkach. ....
    Miłego dnia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 09:57

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taki o mamy brzucholek:

dnt1t9g1u9kc_t.jpg

Ivettka, Lena87, 1kasiulka1, Biedroneczka83, kate851, radiszka, bommbelek89, rex, wikaa, jenny88, ewela86 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 16:55

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ