X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam szlafrok do szpitala ;-)

Lena87 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym nie pomyślałam że gdzieś będę musiała dreptać ..
    Tak to jest jak się jest pierworódką ;)

Dzięki Dziewczyny za uświadomienie :D

Konwalia lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Konwalia to ty musisz być drobniutka skoro rozmiar S kupujesz ;)
    Koszule ładne ;)

u Mnie problem jest taki że nie lubię ani koszuli ani szlafroka ;)

W 30 tygodniu z Lilką jestem taka jak na zdjęciu poniżej :) i zgodnie z rozmiarówką do koszuli to kupiłam S (zakładając, że jeszcze się powiększe) a komplet koszuli i szlafroka kupiłam na M (jest jeszcze zapas na większy brzuszek). Ja jakoś sobie nie wyobrażam chodzić po szpitalu bez szlafroka ;)

http://wrzucaj.net/images/2015/05/06/30tydzien.th.jpg

Lena87, 1kasiulka1, katepr, Ivettka lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, zgrabniutka mamuśka z Ciebie ;)

Teraz będę musiała się zastanowić nad szlafrokiem ;D

• pepitka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic wcześniej tego nie zapowiadało, wczoraj zaczęły saczyc sie jej wody, IP, rozwarcie na 3cm, mimo kroplowek powstrzymujacych skurcze zdecydowali dzis na cc bo jeden maluch był bez wód, chłopcy mają 1480 i 1300 z hakiem, dostali 6 i 7pkt, czekamy jeszcze na info jak sie mają bo dzielna mama odpoczywa. wcześniej Gigsa dostala sterydy na plucka, przed samym cc tez, więc napewno musi być dobrze!!!
    Jeju, normalnie ciężko uwierzyć, miala termin dzień przede mna a tu maluchy juz na świecie, szok :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 14:12

Lena87, Morroind, 1kasiulka1, katepr, wikaa, radiszka, Ivettka, jenny88, ewela86, Rudzia lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluszki na szczęście będą walczyć a mamusia będzie dumna z dzieci :)

Dobrze, że pojechała przynajmniej wszystko dobrze się skończyło <3

Ivettka lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 16:14

katepr lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka ano szok :O
    Dzieciaczki malutkie, ale na pewno wszystko będzie dobrze.... Fajnie, że napisałaś, będziemy trzymały kciuki za całą trójkę ;-)

Ale senna jestem. Gdyby nie to, że muszę jechać po młodego do szkoły bo leje, to poszłabym spać ;-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie Gratki dla Gigsy z okazji urodzenia zdrowych maluszków ale nowina niech teraz mamusia dochodzi do siebie a jej maluszki niech pięknie rosną :)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sterydy maluchy dostały to musi być dobrze ,będą się grzać, tyć i w końcu do domku wyjdą, a mama musi być dzielna :)

Juwelka a w ramach tej sr będziecie też szpital zwiedzać? ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Pepitka, przekaż gratulacje dla Gigsy :)
    Bliźniaki się troszkę szybciej rozwijają, teraz już będzie tylko dobrze :)

Ja szlafrok do szpitala wezmę bo nie lubię tak w pidżamie/koszuli przy ludziach paradować.
    Leżaczka typowego nie kupujemy, mamy jeździk, który w pierwszych dniach życia aż do roczku służy za bujaczek.
    Pomyslę o huśtawce, bo dla starszego mieliśmy i się sprawdziła.
    Ale to na wakacjach najszybciej.
    Ubranka zacznę prać na początku czerwca najszynciej.
    Pasowałoby mi też wózek później dopiero poskładać żeby kurzu nie wciągał, ale chyba lepiej będzie jak złożymy od razu jak przyjdzie bo jak coś będzie niekompletnego to na szybko nie załatwie tego.
    Wikaa, brawo, zuch dziewczynka :)
    Wyniki też będą dobre ;)

wikaa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 16:15

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny:) ja dziś od rana mega aktywnie, rano badania do prawka, seria 3 lekarzy, później do urzędu zanieść wszystko, wszędzie na piechotę, nie licze ile km zrobiłam;p w domu obiad, pranie i padam na twarz:)
    Wikkaa no widzisz dałaś radę, super:) daj znać jak wyniki:) ja się glukozy nie bałam a kłucia heh, bo kłuć nie lubię.Dziś jak mi z palca pobierała na pomiar glukozy to przy mnie chłopak zemdlał jak jemu tez pobierała a poźniej 2 raz przy pomiarze ciśnienia, kurcze my to jednak silne babki jesteśmy:)
    O jaa Gigsa urodziła, Pepitka na którego lipca miała termin? całe szczęście,że wszystko dobrze się skończyło. Az trudno uwierzyć,że juz urodziła, obyśmy wytrwały wszystkie do terminu.
    Ja nie kupiłam jeszcze koszul i szlafroka, ale nie wiem jak się rozrosnę:) staniki do karmienia zostały jeszcze. Jutro może zamówię materac do łożeczka i wanienkę.Jest tych zakupów a jest:) Bujaczka tez jeszcze nie kupowałam, może da nam szwagierka po swojej rocznej córci:)

wikaa lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia super brzuszek:) zgrabniutki:)

Konwalia lubi tę wiadomość

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po długiej nieobecności nie jestem w stanie wszystko nadrobić
    GIGSA GRATULUJĘ
    Dziewczyny czy hbs robicie poraz drugi!?ja miałam na początku ciąży i teraz drugi raz mi kazała zrobić pomyliła się może o inne badanie jej chodziło?

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie na nastepna wizytę kazal już zrobić wymaz z pochwy na paciorkowce... nie za wczesnie? w SR mowili żeby zrobić koło 35tc

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa ja również gratuluje i mocno trzymam kciuki za synkow. Niech przybieraja ładnie na wadze i zdrowo się chowają.

Dziewczyny jak Wy zapatrujecie się na masaż krocza? Bo ja mam dwie sprzeczne informacje. Położna jak najbardziej zaleca natomiast mój lekarz twierdzi, że jest to tylko wymysł położnych i nie da się w tak krótkim czasie uelastycznic mięśni. Zaleca jeżeli już naciecie, bo rana lepiej się goi niż ta poszarpana. A Wy bardziej doświadczone mamusie, jakie jest Wasze zdanie?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    Dziewczyny czy hbs robicie poraz drugi!?ja miałam na początku ciąży i teraz drugi raz mi kazała zrobić pomyliła się może o inne badanie jej chodziło?

Ja własnie dziś dostałam skierowanie na morfologie,białko,glukoze, kreatynine i właśnie hbs i vd cos tam :) tez bede miała drugi raz ten HBS

Po wizycie ok a jutro USG :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:

Dziewczyny jak Wy zapatrujecie się na masaż krocza? Bo ja mam dwie sprzeczne informacje. Położna jak najbardziej zaleca natomiast mój lekarz twierdzi, że jest to tylko wymysł położnych i nie da się w tak krótkim czasie uelastycznic mięśni. Zaleca jeżeli już naciecie, bo rana lepiej się goi niż ta poszarpana. A Wy bardziej doświadczone mamusie, jakie jest Wasze zdanie?
    ja jestem za da sie da trzeb zacząć koncem 33 tyg i codziennie 5-10min masowac najlepije po prysznicu i bedzie ok :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dostałam skierowanie na zrobienie wymazu z pochwy w kierunku paciorkowców na nastepna wizyte... ale czy to przypadkiem nie robi sie troche pozniej? Tak mowili w SR,że koło 35 tc...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ