X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany julek, belly pokazuje mi dziś 8 miesiąc! :O

wikaa będzie git, tez się bałam a poszło raz dwa ;)

Lena87, 1kasiulka1, wikaa lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) witam! mam nadzieję, że ktoś za mną zatęsknił ;)

przepraszam (jak zwykle) za moją znikomą bytność ale raz że trochę zawirowania rodzinne miałam a dwa korzystamy z pogody kiedy jest, kilka spraw nam się nawarstwiło a na koniec się rozchorowałam więc między sprawami spałam dużo... na szczęście została mi resztka kataru i febra na ustach po chorobie więc mam nadzieję, że już za mną to

starałam się być na bieżąco co raz było łatwiejsze, raz trudniejsze. Cieszę się, że wszystkie wizyty udane i nic złego się nie dzieje

co do żelaza to ja biorę actiferol - podniósł mi wyniki do dolnej granicy normy ale mój gin powiedział, że teraz lepiej już jakbym brała do końca ciąży i w czasie iedy będę karmiła piersią więc biorę. W ogóle cieszyłam się, że witamin nie muszę i połowę ciąży brałam tylko kwas foliowy a teraz mi się narobiło tych tabletek że pół garści co rano....

jeśli chodzi o leżaczek to ja rezygnuje z typowego bujaczka - kupię takie krzesełko http://allegro.pl/chicco-krzeselko-do-karmienia-polly-magic-3w1-2015-i5074545063.html i będzie miała Luśka już na długo :)

Wikaa trzymam kciuki za glukozę :)

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Pay Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia na kiedy masz termin, bo wedlug suwaczka jestesmy w tym samym dniu, ale mi pokazuje jeszcze 7 miesiac ;)

Jesteś w 30 tygodniu ciąży
    (29 tyg. i 3 dni)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 27 tydzień
    Data porodu:
    19 lipca 2015
    (pozostało 74 dni)

Mam straszny problem z pachwinami, też Was tak ciągnie i boli?

Wika trzymamy kciuki!!!

Lipcoweczki kiedy zaczynacie prac i pracować wyprawki?

wikaa lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leżaczka ja kupiłam taki:

http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-3w1-wibracje-dzwieki-wyprzedaz-i5233443668.html

I jest super ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wg suwaczka ja mam już 30 tydzień - czyli zaczęłam dziś 31 ;)

Jesteś w 31 tygodniu ciąży
    (30 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3

Wiek płodu: 28 tydzień

Data porodu:
    15 lipca 2015
    (pozostało 70 dni)

Mnie też ciągnie w pachwinach, kość ogonowa mnie boli jak za długo posiedzę - ogólnie dolega ciągle coś :D

Prać ciuszki planuję w tym tygodniu, coraz ciężej mi cokolwiek zrobić wiec wolę teraz póki jeszcze na jako takim chodzie jestem ;)

Pay lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli i nam się zaraz zacznie 8 miesiąc. Niesamowite, wydawało by się ze nie dawno test ciążowy robiłam :)
    Livia super leżaczek.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay - ja również odczuwam ciagniecie w pachwinach. Ja to odczuwam jakby mnie lekko pobolewały jajniki,,ale ewidentnie ciągnie w kierunku pachwin :)

Co do prania ciuszków - jak już bede miała komode, to mysle,ze zaczne :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :):):)

Nadrabiając was :

Lena, zania , jenny - kochane co do tego leżaczka bujaczka Tiny love to ja akurat jakiś czas temu pisałam że udało nam się z mężem odkupić w idealnym stanie od małżeństwa za pośrednictwem olx.pl za 170 ;) i mamy ten :

http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1079959057,swiat-niemowlaka-p

ten właśnie w kolorach biało- zielony z kolorowymi paseczkami ;) to małżeństwo a szczególnie ta babeczka baaardzo o niego dbała i jak sama stwierdziła jest pedantyczną osobą więc jak tylko jej maluszek coś zbrudził to zaraz to prała heheeh więc nam akurat trafiła się fajna okazja i w sumie zapłaciliśmy 170 zł zamiast 360 ;) więc warto dziewczyny czasem zerknąć na olx bo czasem można trafić na to co nas interesuje w naprawdę dobrej cenie i ZNAKOMITYM stanie ;)

dora - fajnie że zawitałaś , duuużo zdrówka !!!!!!

wika - też trzymam kciuki ;)

Pogoda deszczowa ale ogólnie zimno bardzo nie jest więc dziś zrobiłam morfologię , mocz i odczyn Coombsa zlecone przez moja lekarkę a jutro przed SR odbierzemy z mężem wyniki i mam nadzieję że będą wporządku ;) Wczoraj z kolei korzystając z pięknej pogody też byliśmy na spacerku , mój synuś wiercił się baaardzo tez chciał dotrzymać mamusi kroku ;) i udało się kupić 2 koszule nocne do szpitala co dla takiej filigranowej dziewczyny jak ja ,dotąd było nie łatwą sprawą ;) co do pozostałych zakupów to ciesze się bo w sumie mam już wszystko i teraz tylko czekam na kurierów ;) Również polecam aptekę internetową gemini bo mają atrakcyjne ceny akurat w niej pozamawiałam towaru za niecałe 200 zł z przesyłką;) Noi na koniec tylko zostanie pojechać po zamówiony wózeczek i czekać na rozwój sprawy :):):) Chciałabym jednak żeby Kamilek za szybko nie śpieszył się do wyjścia tylko doczekał do terminu porodu bo też jesteśmy w trakcie remontu i wolałabym na jego przyjście mieć wszystko na cacy:)

Miłego dnia wszystkim ;)

wikaa lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, no tak o tym samym leżaczku piszemy - mówimy ..
    Niektóre ceny przerażające są ;) i masz rację czasami na olx - ie idzie ciekawe rzeczy zakupić za pół darmo :D

A z tym wózkiem mogłaś umówić się że przyślą Ci sami kurierem ;)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - co do wózeczka to daleko do sklepu nie mam a jednak skoro mam możliwość podjechania po niego do pobliskiej miejscowości to jednak wole go sobie osobiście zobaczyć i odebrać wraz z akcesoriami zamówionymi do niego;) a przy okazji też umówiłam się z ta sprzedawczynią że przy jego odbiorze będziemy tez z mężem kupowali u nich materac do łóżeczka ;)

Lena87 lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to masz rację ;) skoro kawałeczek tylko do nich masz to nie ma sensu ;)
    Pewnie na wózku i materacu się nie skończy :D

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja ostatnio zakupiłam do szpitala dwie koszule nocne i szlafrok. Jestem z tych zakupów bardzo zadowolona. Jakość materiału bardzo dobra. Polecam :)

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-s-m-i5292809317.html

http://allegro.pl/ciazowy-komplet-szlafrok-koszula-italian-s-xxl-i5224468032.html

Lena87, katepr, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Gigsa dzis urodziła swoich dwóch chłopców <3 <3 jest dobrze, ale trzymajcie kciuki za nich!!!

rex, Ivettka, amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia to ty musisz być drobniutka skoro rozmiar S kupujesz ;)
    Koszule ładne ;)

u Mnie problem jest taki że nie lubię ani koszuli ani szlafroka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pierwszej majowo - lipcowej mamusi ;)

Gigsa może już świętować Dzień Matki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:06

Konwalia, Ivettka lubią tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Pepitka przekaż gratulacje i że trzymamy kciuki za nich, co się stało że to już? I jak chłopaki się mają? :)

Konwalia, mam ten sam komplet szlafrok i koszula, nawet rozmiar S :D a drugą koszulę też mam z italian ale taką z kratką:) też jestem mega zadowolona jedyne co to się zastanawiam czy się zmieszczę po porodzie, ale chyba taaak ;p
    Lena też nie lubię koszul ani szlafroków ale jednak do szpitala po porodzie tak najlepiej ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:10

Lena87, Konwalia lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr oczywiście jestem zaopatrzona w 3 koszule ale szlafrok daruję sobie ;)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem spowrotem !

Dora lanie Ci się należy ! No chyba, że się w końcu zmobilizujesz ! :-/

Pepitka co za wieści. ... Przekaz gratulacje młodej mamie ... ;-) Oby dzieciaczki były silne i zdrowe ! Napisz coś więcej, ile chłopcy ważyli, jak rodziła no i dlaczego tak wcześnie. ...

Dziewczyny dzięki Waszym kciukom (za które wieeelkieeee dzięki) jakoś wypiłam i nie zwymiotowalam. .... Pani pielęgniarka wcisnęła mi cytrynkę i na trzy razy - jakoś przełknęłam. .... Kłucie przy tej miksturze to dla mnie pestka ;-) Teraz czekam na wyniki, oby były w normie.....

Pogoda się popsuła. Rano było słonecznie i cieplutko a teraz chyba będzie burza.... :-(

Lena87 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • katepr Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja kupiłam szlafrok tylko dlatego że wiem że u nas w szpitalu czasem trzeba iść z maluszkiem głównymi korytarzami np na usg i wtedy trzeba się czymś okryć bo tam ludzie z ulicy normalnie chodzą a tak w samej koszuli to dziwnie z cycorami na wierzchu ;p
    Wika super że jakoś przeżyłaś glukozowe piekło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:21

wikaa, juwelka lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, a co się stało,że tak wcześnie?

Życzę Wam i Sobie żeby nasze maluszki posiedziały jak najdłużej w swoich domkach...

Wikaa - dobrze,ze masz już to za sobą :) teraz oby wyniki były ok!

wikaa, Lena87, katepr lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ