Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobry
witam! mam nadzieję, że ktoś za mną zatęsknił
przepraszam (jak zwykle) za moją znikomą bytność ale raz że trochę zawirowania rodzinne miałam a dwa korzystamy z pogody kiedy jest, kilka spraw nam się nawarstwiło a na koniec się rozchorowałam więc między sprawami spałam dużo... na szczęście została mi resztka kataru i febra na ustach po chorobie więc mam nadzieję, że już za mną to
starałam się być na bieżąco co raz było łatwiejsze, raz trudniejsze. Cieszę się, że wszystkie wizyty udane i nic złego się nie dzieje
co do żelaza to ja biorę actiferol - podniósł mi wyniki do dolnej granicy normy ale mój gin powiedział, że teraz lepiej już jakbym brała do końca ciąży i w czasie iedy będę karmiła piersią więc biorę. W ogóle cieszyłam się, że witamin nie muszę i połowę ciąży brałam tylko kwas foliowy a teraz mi się narobiło tych tabletek że pół garści co rano....
jeśli chodzi o leżaczek to ja rezygnuje z typowego bujaczka - kupię takie krzesełko http://allegro.pl/chicco-krzeselko-do-karmienia-polly-magic-3w1-2015-i5074545063.html i będzie miała Luśka już na długo
Wikaa trzymam kciuki za glukozęwikaa lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Livia na kiedy masz termin, bo wedlug suwaczka jestesmy w tym samym dniu, ale mi pokazuje jeszcze 7 miesiac
Jesteś w 30 tygodniu ciąży
(29 tyg. i 3 dni)
Miesiąc: 7
Trymestr: 3
Wiek płodu: 27 tydzień
Data porodu:
19 lipca 2015
(pozostało 74 dni)
Mam straszny problem z pachwinami, też Was tak ciągnie i boli?
Wika trzymamy kciuki!!!
Lipcoweczki kiedy zaczynacie prac i pracować wyprawki?wikaa lubi tę wiadomość
-
Pay wg suwaczka ja mam już 30 tydzień - czyli zaczęłam dziś 31
Jesteś w 31 tygodniu ciąży
(30 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 8
Trymestr: 3
Wiek płodu: 28 tydzień
Data porodu:
15 lipca 2015
(pozostało 70 dni)
Mnie też ciągnie w pachwinach, kość ogonowa mnie boli jak za długo posiedzę - ogólnie dolega ciągle coś
Prać ciuszki planuję w tym tygodniu, coraz ciężej mi cokolwiek zrobić wiec wolę teraz póki jeszcze na jako takim chodzie jestem
Pay lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Nadrabiając was :
Lena, zania , jenny - kochane co do tego leżaczka bujaczka Tiny love to ja akurat jakiś czas temu pisałam że udało nam się z mężem odkupić w idealnym stanie od małżeństwa za pośrednictwem olx.pl za 170i mamy ten :
http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1079959057,swiat-niemowlaka-p
ten właśnie w kolorach biało- zielony z kolorowymi paseczkamito małżeństwo a szczególnie ta babeczka baaardzo o niego dbała i jak sama stwierdziła jest pedantyczną osobą więc jak tylko jej maluszek coś zbrudził to zaraz to prała heheeh więc nam akurat trafiła się fajna okazja i w sumie zapłaciliśmy 170 zł zamiast 360
więc warto dziewczyny czasem zerknąć na olx bo czasem można trafić na to co nas interesuje w naprawdę dobrej cenie i ZNAKOMITYM stanie
dora - fajnie że zawitałaś , duuużo zdrówka !!!!!!
wika - też trzymam kciuki
Pogoda deszczowa ale ogólnie zimno bardzo nie jest więc dziś zrobiłam morfologię , mocz i odczyn Coombsa zlecone przez moja lekarkę a jutro przed SR odbierzemy z mężem wyniki i mam nadzieję że będą wporządkuWczoraj z kolei korzystając z pięknej pogody też byliśmy na spacerku , mój synuś wiercił się baaardzo tez chciał dotrzymać mamusi kroku
i udało się kupić 2 koszule nocne do szpitala co dla takiej filigranowej dziewczyny jak ja ,dotąd było nie łatwą sprawą
co do pozostałych zakupów to ciesze się bo w sumie mam już wszystko i teraz tylko czekam na kurierów
Również polecam aptekę internetową gemini bo mają atrakcyjne ceny akurat w niej pozamawiałam towaru za niecałe 200 zł z przesyłką
Noi na koniec tylko zostanie pojechać po zamówiony wózeczek i czekać na rozwój sprawy
Chciałabym jednak żeby Kamilek za szybko nie śpieszył się do wyjścia tylko doczekał do terminu porodu bo też jesteśmy w trakcie remontu i wolałabym na jego przyjście mieć wszystko na cacy:)
Miłego dnia wszystkim
wikaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasiulka, no tak o tym samym leżaczku piszemy - mówimy ..
Niektóre ceny przerażające sąi masz rację czasami na olx - ie idzie ciekawe rzeczy zakupić za pół darmo
A z tym wózkiem mogłaś umówić się że przyślą Ci sami kurierem1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Lena - co do wózeczka to daleko do sklepu nie mam a jednak skoro mam możliwość podjechania po niego do pobliskiej miejscowości to jednak wole go sobie osobiście zobaczyć i odebrać wraz z akcesoriami zamówionymi do niego;) a przy okazji też umówiłam się z ta sprzedawczynią że przy jego odbiorze będziemy tez z mężem kupowali u nich materac do łóżeczka
Lena87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a ja ostatnio zakupiłam do szpitala dwie koszule nocne i szlafrok. Jestem z tych zakupów bardzo zadowolona. Jakość materiału bardzo dobra. Polecam
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-s-m-i5292809317.html
http://allegro.pl/ciazowy-komplet-szlafrok-koszula-italian-s-xxl-i5224468032.htmlLena87, katepr, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hej
Pepitka przekaż gratulacje i że trzymamy kciuki za nich, co się stało że to już? I jak chłopaki się mają?
Konwalia, mam ten sam komplet szlafrok i koszula, nawet rozmiar Sa drugą koszulę też mam z italian ale taką z kratką
też jestem mega zadowolona jedyne co to się zastanawiam czy się zmieszczę po porodzie, ale chyba taaak ;p
Lena też nie lubię koszul ani szlafroków ale jednak do szpitala po porodzie tak najlepiej ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:10
Lena87, Konwalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jestem spowrotem !
Dora lanie Ci się należy ! No chyba, że się w końcu zmobilizujesz !
Pepitka co za wieści. ... Przekaz gratulacje młodej mamie ...Oby dzieciaczki były silne i zdrowe ! Napisz coś więcej, ile chłopcy ważyli, jak rodziła no i dlaczego tak wcześnie. ...
Dziewczyny dzięki Waszym kciukom (za które wieeelkieeee dzięki) jakoś wypiłam i nie zwymiotowalam. .... Pani pielęgniarka wcisnęła mi cytrynkę i na trzy razy - jakoś przełknęłam. .... Kłucie przy tej miksturze to dla mnie pestkaTeraz czekam na wyniki, oby były w normie.....
Pogoda się popsuła. Rano było słonecznie i cieplutko a teraz chyba będzie burza....
Lena87 lubi tę wiadomość
-
Lena ja kupiłam szlafrok tylko dlatego że wiem że u nas w szpitalu czasem trzeba iść z maluszkiem głównymi korytarzami np na usg i wtedy trzeba się czymś okryć bo tam ludzie z ulicy normalnie chodzą a tak w samej koszuli to dziwnie z cycorami na wierzchu ;p
Wika super że jakoś przeżyłaś glukozowe piekłoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:21
wikaa, juwelka lubią tę wiadomość