Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany julek, belly pokazuje mi dziś 8 miesiąc! :O

wikaa będzie git, tez się bałam a poszło raz dwa ;)

nick nieaktualny, 1kasiulka1, wikaa lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) witam! mam nadzieję, że ktoś za mną zatęsknił ;)

przepraszam (jak zwykle) za moją znikomą bytność ale raz że trochę zawirowania rodzinne miałam a dwa korzystamy z pogody kiedy jest, kilka spraw nam się nawarstwiło a na koniec się rozchorowałam więc między sprawami spałam dużo... na szczęście została mi resztka kataru i febra na ustach po chorobie więc mam nadzieję, że już za mną to

starałam się być na bieżąco co raz było łatwiejsze, raz trudniejsze. Cieszę się, że wszystkie wizyty udane i nic złego się nie dzieje

co do żelaza to ja biorę actiferol - podniósł mi wyniki do dolnej granicy normy ale mój gin powiedział, że teraz lepiej już jakbym brała do końca ciąży i w czasie iedy będę karmiła piersią więc biorę. W ogóle cieszyłam się, że witamin nie muszę i połowę ciąży brałam tylko kwas foliowy a teraz mi się narobiło tych tabletek że pół garści co rano....

jeśli chodzi o leżaczek to ja rezygnuje z typowego bujaczka - kupię takie krzesełko http://allegro.pl/chicco-krzeselko-do-karmienia-polly-magic-3w1-2015-i5074545063.html i będzie miała Luśka już na długo :)

Wikaa trzymam kciuki za glukozę :)

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Pay Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia na kiedy masz termin, bo wedlug suwaczka jestesmy w tym samym dniu, ale mi pokazuje jeszcze 7 miesiac ;)

Jesteś w 30 tygodniu ciąży
    (29 tyg. i 3 dni)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 27 tydzień
    Data porodu:
    19 lipca 2015
    (pozostało 74 dni)

Mam straszny problem z pachwinami, też Was tak ciągnie i boli?

Wika trzymamy kciuki!!!

Lipcoweczki kiedy zaczynacie prac i pracować wyprawki?

wikaa lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leżaczka ja kupiłam taki:

http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-3w1-wibracje-dzwieki-wyprzedaz-i5233443668.html

I jest super ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay wg suwaczka ja mam już 30 tydzień - czyli zaczęłam dziś 31 ;)

Jesteś w 31 tygodniu ciąży
    (30 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 8
    Trymestr: 3

Wiek płodu: 28 tydzień

Data porodu:
    15 lipca 2015
    (pozostało 70 dni)

Mnie też ciągnie w pachwinach, kość ogonowa mnie boli jak za długo posiedzę - ogólnie dolega ciągle coś :D

Prać ciuszki planuję w tym tygodniu, coraz ciężej mi cokolwiek zrobić wiec wolę teraz póki jeszcze na jako takim chodzie jestem ;)

Pay lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli i nam się zaraz zacznie 8 miesiąc. Niesamowite, wydawało by się ze nie dawno test ciążowy robiłam :)
    Livia super leżaczek.

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay - ja również odczuwam ciagniecie w pachwinach. Ja to odczuwam jakby mnie lekko pobolewały jajniki,,ale ewidentnie ciągnie w kierunku pachwin :)

Co do prania ciuszków - jak już bede miała komode, to mysle,ze zaczne :)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :):):)

Nadrabiając was :

Lena, zania , jenny - kochane co do tego leżaczka bujaczka Tiny love to ja akurat jakiś czas temu pisałam że udało nam się z mężem odkupić w idealnym stanie od małżeństwa za pośrednictwem olx.pl za 170 ;) i mamy ten :

http://www.smyk.com/tiny-love-wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-3w1-18-kg,p1079959057,swiat-niemowlaka-p

ten właśnie w kolorach biało- zielony z kolorowymi paseczkami ;) to małżeństwo a szczególnie ta babeczka baaardzo o niego dbała i jak sama stwierdziła jest pedantyczną osobą więc jak tylko jej maluszek coś zbrudził to zaraz to prała heheeh więc nam akurat trafiła się fajna okazja i w sumie zapłaciliśmy 170 zł zamiast 360 ;) więc warto dziewczyny czasem zerknąć na olx bo czasem można trafić na to co nas interesuje w naprawdę dobrej cenie i ZNAKOMITYM stanie ;)

dora - fajnie że zawitałaś , duuużo zdrówka !!!!!!

wika - też trzymam kciuki ;)

Pogoda deszczowa ale ogólnie zimno bardzo nie jest więc dziś zrobiłam morfologię , mocz i odczyn Coombsa zlecone przez moja lekarkę a jutro przed SR odbierzemy z mężem wyniki i mam nadzieję że będą wporządku ;) Wczoraj z kolei korzystając z pięknej pogody też byliśmy na spacerku , mój synuś wiercił się baaardzo tez chciał dotrzymać mamusi kroku ;) i udało się kupić 2 koszule nocne do szpitala co dla takiej filigranowej dziewczyny jak ja ,dotąd było nie łatwą sprawą ;) co do pozostałych zakupów to ciesze się bo w sumie mam już wszystko i teraz tylko czekam na kurierów ;) Również polecam aptekę internetową gemini bo mają atrakcyjne ceny akurat w niej pozamawiałam towaru za niecałe 200 zł z przesyłką;) Noi na koniec tylko zostanie pojechać po zamówiony wózeczek i czekać na rozwój sprawy :):):) Chciałabym jednak żeby Kamilek za szybko nie śpieszył się do wyjścia tylko doczekał do terminu porodu bo też jesteśmy w trakcie remontu i wolałabym na jego przyjście mieć wszystko na cacy:)

Miłego dnia wszystkim ;)

wikaa lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, no tak o tym samym leżaczku piszemy - mówimy ..
    Niektóre ceny przerażające są ;) i masz rację czasami na olx - ie idzie ciekawe rzeczy zakupić za pół darmo :D

A z tym wózkiem mogłaś umówić się że przyślą Ci sami kurierem ;)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - co do wózeczka to daleko do sklepu nie mam a jednak skoro mam możliwość podjechania po niego do pobliskiej miejscowości to jednak wole go sobie osobiście zobaczyć i odebrać wraz z akcesoriami zamówionymi do niego;) a przy okazji też umówiłam się z ta sprzedawczynią że przy jego odbiorze będziemy tez z mężem kupowali u nich materac do łóżeczka ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to masz rację ;) skoro kawałeczek tylko do nich masz to nie ma sensu ;)
    Pewnie na wózku i materacu się nie skończy :D

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja ostatnio zakupiłam do szpitala dwie koszule nocne i szlafrok. Jestem z tych zakupów bardzo zadowolona. Jakość materiału bardzo dobra. Polecam :)

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozmiary-s-m-i5292809317.html

http://allegro.pl/ciazowy-komplet-szlafrok-koszula-italian-s-xxl-i5224468032.html

nick nieaktualny, katepr, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Gigsa dzis urodziła swoich dwóch chłopców <3 <3 jest dobrze, ale trzymajcie kciuki za nich!!!

rex, nick nieaktualny, amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia to ty musisz być drobniutka skoro rozmiar S kupujesz ;)
    Koszule ładne ;)

u Mnie problem jest taki że nie lubię ani koszuli ani szlafroka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pierwszej majowo - lipcowej mamusi ;)

Gigsa może już świętować Dzień Matki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:06

Konwalia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

Pepitka przekaż gratulacje i że trzymamy kciuki za nich, co się stało że to już? I jak chłopaki się mają? :)

Konwalia, mam ten sam komplet szlafrok i koszula, nawet rozmiar S :D a drugą koszulę też mam z italian ale taką z kratką:) też jestem mega zadowolona jedyne co to się zastanawiam czy się zmieszczę po porodzie, ale chyba taaak ;p
    Lena też nie lubię koszul ani szlafroków ale jednak do szpitala po porodzie tak najlepiej ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:10

nick nieaktualny, Konwalia lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr oczywiście jestem zaopatrzona w 3 koszule ale szlafrok daruję sobie ;)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem spowrotem !

Dora lanie Ci się należy ! No chyba, że się w końcu zmobilizujesz ! :-/

Pepitka co za wieści. ... Przekaz gratulacje młodej mamie ... ;-) Oby dzieciaczki były silne i zdrowe ! Napisz coś więcej, ile chłopcy ważyli, jak rodziła no i dlaczego tak wcześnie. ...

Dziewczyny dzięki Waszym kciukom (za które wieeelkieeee dzięki) jakoś wypiłam i nie zwymiotowalam. .... Pani pielęgniarka wcisnęła mi cytrynkę i na trzy razy - jakoś przełknęłam. .... Kłucie przy tej miksturze to dla mnie pestka ;-) Teraz czekam na wyniki, oby były w normie.....

Pogoda się popsuła. Rano było słonecznie i cieplutko a teraz chyba będzie burza.... :-(

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • katepr Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja kupiłam szlafrok tylko dlatego że wiem że u nas w szpitalu czasem trzeba iść z maluszkiem głównymi korytarzami np na usg i wtedy trzeba się czymś okryć bo tam ludzie z ulicy normalnie chodzą a tak w samej koszuli to dziwnie z cycorami na wierzchu ;p
    Wika super że jakoś przeżyłaś glukozowe piekło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:21

wikaa, juwelka lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, a co się stało,że tak wcześnie?

Życzę Wam i Sobie żeby nasze maluszki posiedziały jak najdłużej w swoich domkach...

Wikaa - dobrze,ze masz już to za sobą :) teraz oby wyniki były ok!

wikaa, nick nieaktualny, katepr lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ