X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:12

wikaa lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, sama się zdziwiłam, ale tak jak już pisałam mi poród przedwczesny nie grozi ;-)

Zania myślałam, że będziesz chodzić do niej prywatnie. Moja znajoma bardzo ja poleca, szczególnie, że dzięki temu jest pewniejszy pobyt na staszica, ale myślę, że ze szkoły rodzenia tez Cię będzie pamiętać .... ;-)

Dziewczyny a na jakim poziomie macie hemoglobine. Moja ostatnia to 11.2 a wyjściowa w 11 tc - 13.8
    Czy któraś z Was miała przypisany na anemię Feroplex ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 17:48

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa mnie chyba prędzej lekarz zalatwi "miejscowke":-) a mój lekarz i te położne się dobrze znaja:-) do tego Położna "guru" która to prowadzi to koleżanka mojej przyjaciółki,więc może jakos się uda. A zapamiętać to mnie chyba wszystkie polozne zapamiętaly bo od pierwszego spotkania zasranawialy się do kogo ja jestem podobna,haha haha i jednogłośnie stwierdzily że do Joanny Jablczynskiej...spalilam buraka na sali i tyle:-) ale miło:-)

Lena87, wikaa lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa ja od początku ciąży mam problem z hemoglobina - zawsze była poniżej normy. Ten stan pogorszyl się na etapie gdy byłam wegetarianka i trudno było mi z tej anemii wyjść. Mój organizm nie tolerowal takiej diety mimo, że starałam się inaczej dbać o dostarczanie tego elementu. Mój mąż mimo tej samej diety nie miał takiego problemu.
    Przed zajściem w ciążę morfologie miałam ok, ale już na początku niestety się pogorszyla, więc brałam hemofer. Aktualnie lykam femibion natal i tardyferon. Suplementacja ta w końcu poskutkowala - jakiś tydzień temu robiłam morfologie i mam hemoglobine 12,6. Dolna granica normy, ale w końcu w normie.

wikaa lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście ;)

Rodzice muszą o siebie zadbać aby mogli nacieszyć się wnukiem ;)

Ja jeszcze nie mam położnej wybranej ;) ..

Wikaa na początku ciąży miałam około 13 a teraz 11,05 ..
    A na anemię zakupiłam sobie Aciferol tylko brak systematyczności w piciu ;)

Anetaa troszkę nerwów Mnie to wszystko kosztowało, ale starałam się myśleć pozytywnie aby sobie i dziecku nie zaszkodzić ;)
    Korzystaj ze słoneczka i łap witaminkę D ;)

Ja jutro też zamierzam skorzystać ze słoneczka bo ma być piękna pogoda :D
    Na twarzy Mi pełno przebarwień wyszło więc troszkę trzeba opalić buźkę ;)

Rex w końcu na który wózek się zdecydowaliście ? ;)

Z tych większych rzeczy to już też wszystko raczej mam ;) wczoraj szwagier przywiózł łóżeczko :D od razu Go umyłam i karuzelkę wyprałam ..
    Sapałam przy tym strasznie :D ale jak usiadłam na łóżku to patrzyłam z niedowierzaniem na nie ;) że jeszcze troszkę i Filipek będzie z Nami :D

Pozostały mniejsze drobiazgi do zakupienia :D

wikaa lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 mi tez wyszły przebarwienia w ciąży, ale z tego co wiem to nie można ich opalać w ciąży, bo będzie jeszcze gorzej.

Ja od czwartku idę do szkoły rodzenia. Mam nadzieję że czegoś ciekawego się dowiem.

Dziś lekarz uświadomila mnie, że jestem już w zaawansowanej ciąży. Chyba coś w tym jest, bo wszyscy chętnie przepuszczaja mnie w komunikacji. Nie powiem, miłe to ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:09

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, w tamtym roku też takie plamki miałam ale zlały się z opalenizną ..

Oczywiście specjalnie leżeć i prażyć się nie będę tylko spędzę czas na balkonie bądź budowie ..
    Myślę że gorzej chyba być już nie może ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:13

Konwalia lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do hemoglobiny zaczynałam z 13,8 a teraz po tardyferonie mam 12,3

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• rex Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te przebarwienia po ciąży znikają. Przynajmniej powinny.
    Lena, wzięliśmy wreszcie po kilku dniach oglądania i przebierania X landera xa.
    W sumie przy starszym marzyl nam się x1 teraz też bym wolała x1 ale ceny koszmarne. Spróbujemy tego XA.

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynalam z hemoglobina 14,6;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) majówka szybko minęła ale wyjazd udany tylko mój M przeziebiony i Go leczę:) dziś 4godz zanawialam rzeczy z apteki i wyszło 500 zł a nie zanawialam podgrzewacza, sterylizatora i laktatora.Zostanie wózek kupić materac do łóżeczka i wanienke a później koszule do karmienia i staniki.Ubranka dokupuje. Zania Livia i Wikaa super ze wizyty ok:) Wikaa to gin nie robi Tobie usg co wizytę? Lena współczuję z powodu babci, trzymaj się mocno! Ja czuję coraz mocniejsze wypychanie brzucha:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania szok ta Twoja hemoglobina:) ja zaczynałam od 11.9 heh nigdy nie miałam więcej niż 12.W pt robie badania, od 2tyg nie biorę żelaza zobaczymy jak będzie.

• katepr Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Lena przykro mi, trzymaj się, no i zdrówka dla rodziców :)

Gratuluję wizyt laski :D
    Ja zaczynałam z hemoglobiną 12, a ostatni wynik miałam 10,2 od tamtej pory brałam sorbifer plus ferrum w płynie, już mi się skończyły także muszę zrobić morfologię mam nadzieję że coś podskoczyło ;p
    Mi popękały naczynka na twarzy, wygląda to beznadziejnie i nie zniknie po ciąży .. już bym wolała przebarwienia ;/

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha,taaak Kate - hemoglobine to zawsze miałam konkretną:-)

Mój Kubuś też jakiś przeziębiony,mam nadzieję ze się nie rozchoruje bardziej:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 21:41

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups Katepr niedobrze :( naczynka to już wcale nie znikną.
    Mojej mamie tak się w ciążach robiło.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z samego Rana ;)

Rex, koleżanka sobie chwali Xlandery ;) podoba Mi się spacerówka i te żywe kolory :D

Kate skoro Majówka była udana to nic tylko pozazdrościć :D
    500 zł o.O coś TY dziewczyno nakupowała :D

Mi również Gin nie robi co wizytę z tej racji, że chodzę na NFZ ;) ale jeszcze 3 tygodnie i zobaczę mojego skarba ;)

Katepr z tymi naczynkami to faktycznie beznadziejna sprawa :(

Katepr, Kate Dziękuję <3

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    wrzucam link do artykułu o małopłytkowości - może którąś zainteresuje temat.

http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105912,17840625,Tych_dzieci_moglo_nie_byc_lub_mogly_urodzic_sie_bardzo.html?as=1

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc zaczełyśmy 29 tydzień... pozostało +/- 11 tygodni :)
    Czekamy na Ciebie kruszynko :)

Lena87 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Pogoda dziś cudna. Spacerek do przedszkola zaliczony, śniadanko też. Teraz do roboty ;-)

Kate, moja gina choć ciąża prowadzona prywatnie, nie jest zwolenniczką częstego usg. Sprawdziła mi tylko szyjkę i juz myślałam, że i dzidzie zobaczę, ale nie.... Tętno sprawdziła na detektorze. Na Dzień Mamy sobie poogladam moja małą dziewczynkę ;-)

Mi też na twarzy wyskoczyło kilka przebarwień w postaci piegów..... :-/

Dziewczyny te które bierzecie żelazo w płynie, nie boicie się o zęby ? Ja swoje ampułki wczoraj kupiłam i od wczoraj się na nie przyglądam..... :-(

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ooo tak piękna pogoda:) ja też już z rana zaliczyłam i lumpek i markety:) zakupy spożywcze zrobione, jeszcze idę do jednego sklepu i lumpka heh az miło pospacerować:)
    Zania gratuluję 29tc:) ja 2 dni za Tobą:) jak już nam stuknie 3 z przodu to zaczną się emocje:)
    Lena niby nie kupiłam ani laktatora, ani podgrzewacza, sterylizatora a wyszło 500zł;p ale tak sie wydaje a kupiłam tez kosmetyki z Hipp dla Niuni, okrycie kąpielowe, szczoteczki, butelkę TT,podkłady na łóżko 3 różne rozmiary, podkłady do majtek, majtki takie i takie, od razu sobie wzięłam Pregna Plus bo biorę na zmianę z DHA.Herbatkę na brzuszek profilaktycznie dla Niuni i dla matki karmiącej:) cążki, aspirator do nosa, sól morską, bephanten, linomag zielony, maltan do brodawek, osłonki na sutki, wkładki laktacyjne, łyżeczkę do karmienia silikonową, chusteczki Pampers, patyczki i jeszcze coś i wyszło tyle:)

‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ