Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
No, sama się zdziwiłam, ale tak jak już pisałam mi poród przedwczesny nie grozi
Zania myślałam, że będziesz chodzić do niej prywatnie. Moja znajoma bardzo ja poleca, szczególnie, że dzięki temu jest pewniejszy pobyt na staszica, ale myślę, że ze szkoły rodzenia tez Cię będzie pamiętać ....
Dziewczyny a na jakim poziomie macie hemoglobine. Moja ostatnia to 11.2 a wyjściowa w 11 tc - 13.8
Czy któraś z Was miała przypisany na anemię Feroplex ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 17:48
-
wikaa mnie chyba prędzej lekarz zalatwi "miejscowke"
a mój lekarz i te położne się dobrze znaja:-) do tego Położna "guru" która to prowadzi to koleżanka mojej przyjaciółki,więc może jakos się uda. A zapamiętać to mnie chyba wszystkie polozne zapamiętaly bo od pierwszego spotkania zasranawialy się do kogo ja jestem podobna,haha haha i jednogłośnie stwierdzily że do Joanny Jablczynskiej...spalilam buraka na sali i tyle:-) ale miło:-)
Lena87, wikaa lubią tę wiadomość
-
Wikaa ja od początku ciąży mam problem z hemoglobina - zawsze była poniżej normy. Ten stan pogorszyl się na etapie gdy byłam wegetarianka i trudno było mi z tej anemii wyjść. Mój organizm nie tolerowal takiej diety mimo, że starałam się inaczej dbać o dostarczanie tego elementu. Mój mąż mimo tej samej diety nie miał takiego problemu.
Przed zajściem w ciążę morfologie miałam ok, ale już na początku niestety się pogorszyla, więc brałam hemofer. Aktualnie lykam femibion natal i tardyferon. Suplementacja ta w końcu poskutkowala - jakiś tydzień temu robiłam morfologie i mam hemoglobine 12,6. Dolna granica normy, ale w końcu w normie.wikaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane jesteście
Rodzice muszą o siebie zadbać aby mogli nacieszyć się wnukiem
Ja jeszcze nie mam położnej wybranej..
Wikaa na początku ciąży miałam około 13 a teraz 11,05 ..
A na anemię zakupiłam sobie Aciferol tylko brak systematyczności w piciu
Anetaa troszkę nerwów Mnie to wszystko kosztowało, ale starałam się myśleć pozytywnie aby sobie i dziecku nie zaszkodzić
Korzystaj ze słoneczka i łap witaminkę D
Ja jutro też zamierzam skorzystać ze słoneczka bo ma być piękna pogoda
Na twarzy Mi pełno przebarwień wyszło więc troszkę trzeba opalić buźkę
Rex w końcu na który wózek się zdecydowaliście ?
Z tych większych rzeczy to już też wszystko raczej mamwczoraj szwagier przywiózł łóżeczko
od razu Go umyłam i karuzelkę wyprałam ..
Sapałam przy tym strasznieale jak usiadłam na łóżku to patrzyłam z niedowierzaniem na nie
że jeszcze troszkę i Filipek będzie z Nami
Pozostały mniejsze drobiazgi do zakupienia
wikaa lubi tę wiadomość
-
Lena87 mi tez wyszły przebarwienia w ciąży, ale z tego co wiem to nie można ich opalać w ciąży, bo będzie jeszcze gorzej.
Ja od czwartku idę do szkoły rodzenia. Mam nadzieję że czegoś ciekawego się dowiem.
Dziś lekarz uświadomila mnie, że jestem już w zaawansowanej ciąży. Chyba coś w tym jest, bo wszyscy chętnie przepuszczaja mnie w komunikacji. Nie powiem, miłe toWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:09
-
nick nieaktualnyKonwalia, w tamtym roku też takie plamki miałam ale zlały się z opalenizną ..
Oczywiście specjalnie leżeć i prażyć się nie będę tylko spędzę czas na balkonie bądź budowie ..
Myślę że gorzej chyba być już nie możeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 19:13
Konwalia lubi tę wiadomość
-
Te przebarwienia po ciąży znikają. Przynajmniej powinny.
Lena, wzięliśmy wreszcie po kilku dniach oglądania i przebierania X landera xa.
W sumie przy starszym marzyl nam się x1 teraz też bym wolała x1 ale ceny koszmarne. Spróbujemy tego XA.1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:) majówka szybko minęła ale wyjazd udany tylko mój M przeziebiony i Go leczę
dziś 4godz zanawialam rzeczy z apteki i wyszło 500 zł a nie zanawialam podgrzewacza, sterylizatora i laktatora.Zostanie wózek kupić materac do łóżeczka i wanienke a później koszule do karmienia i staniki.Ubranka dokupuje. Zania Livia i Wikaa super ze wizyty ok:) Wikaa to gin nie robi Tobie usg co wizytę? Lena współczuję z powodu babci, trzymaj się mocno! Ja czuję coraz mocniejsze wypychanie brzucha:)
-
Hej,
Lena przykro mi, trzymaj się, no i zdrówka dla rodziców
Gratuluję wizyt laski
Ja zaczynałam z hemoglobiną 12, a ostatni wynik miałam 10,2 od tamtej pory brałam sorbifer plus ferrum w płynie, już mi się skończyły także muszę zrobić morfologię mam nadzieję że coś podskoczyło ;p
Mi popękały naczynka na twarzy, wygląda to beznadziejnie i nie zniknie po ciąży .. już bym wolała przebarwienia ;/
-
nick nieaktualnyWitam się z samego Rana
Rex, koleżanka sobie chwali Xlanderypodoba Mi się spacerówka i te żywe kolory
Kate skoro Majówka była udana to nic tylko pozazdrościć
500 złcoś TY dziewczyno nakupowała
Mi również Gin nie robi co wizytę z tej racji, że chodzę na NFZale jeszcze 3 tygodnie i zobaczę mojego skarba
Katepr z tymi naczynkami to faktycznie beznadziejna sprawa
Katepr, Kate Dziękuję
-
Hejka.
Pogoda dziś cudna. Spacerek do przedszkola zaliczony, śniadanko też. Teraz do roboty
Kate, moja gina choć ciąża prowadzona prywatnie, nie jest zwolenniczką częstego usg. Sprawdziła mi tylko szyjkę i juz myślałam, że i dzidzie zobaczę, ale nie.... Tętno sprawdziła na detektorze. Na Dzień Mamy sobie poogladam moja małą dziewczynkę
Mi też na twarzy wyskoczyło kilka przebarwień w postaci piegów.....
Dziewczyny te które bierzecie żelazo w płynie, nie boicie się o zęby ? Ja swoje ampułki wczoraj kupiłam i od wczoraj się na nie przyglądam.....
-
Dzień dobry:) ooo tak piękna pogoda:) ja też już z rana zaliczyłam i lumpek i markety:) zakupy spożywcze zrobione, jeszcze idę do jednego sklepu i lumpka heh az miło pospacerować
Zania gratuluję 29tc:) ja 2 dni za Tobąjak już nam stuknie 3 z przodu to zaczną się emocje:)
Lena niby nie kupiłam ani laktatora, ani podgrzewacza, sterylizatora a wyszło 500zł;p ale tak sie wydaje a kupiłam tez kosmetyki z Hipp dla Niuni, okrycie kąpielowe, szczoteczki, butelkę TT,podkłady na łóżko 3 różne rozmiary, podkłady do majtek, majtki takie i takie, od razu sobie wzięłam Pregna Plus bo biorę na zmianę z DHA.Herbatkę na brzuszek profilaktycznie dla Niuni i dla matki karmiącej:) cążki, aspirator do nosa, sól morską, bephanten, linomag zielony, maltan do brodawek, osłonki na sutki, wkładki laktacyjne, łyżeczkę do karmienia silikonową, chusteczki Pampers, patyczki i jeszcze coś i wyszło tyle:)