Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie, no już jestem na zwolnieniu, tylko lekarz dał mi dwa odcinki i jeden został u mnie, a drugi szef kazał zostawić u niego. Zostawiłam a teraz się okazało, że ten drugi miałam zanieść do ubezpieczalni, a nie dać jemu. W dodatku miałam na to czas do 1 czerwca, ale to akurat nie istotne, bo może być później, teraz muszę namierzyć szefa (a dostępny tylko wieczorami) odebrać od niego ten papier i lecieć od nowa tam. Na wizytę czeka się kilka ładnych dni, więc mam nadzieję, że do porodu załatwię
a kasa to nie wiem kiedy przyjdzie...ehh
-
Dora - no właśnie nie mam wymiarów, bo oni tutaj maja swoją durna "politykę" i sprawdzają po swojemu...
Na twierdza ze na takie wymiary i wagę to jeszcze za wcześnie, i od 36tc mierzą...
Maja jakieś swoje standardy inne niż my...
Ehhh szkoda gadać, nie rozumiem tego no ale nic nie zrobię...
-
Czesc dziewczyny
Mia super, ze z malym wszystko dobrze
Ja tez mialam dzisiaj wizyte i co prawda USG mialam tylko dlatego ze mala ostatnio byla ulozona posladkowo i musili sprawdzic jak teraz i ten maly uparciuch ndal sie nie obrocil
Mia ja tam za kazdym razem podczas USG mialam informacje ile mala wazy i ze wymiary brzuszka, glowki i kosci udowej sa w porzadku moglam zobaczyc ile na monitorze ale oczywiscie nie pamietamniestety u mnie natomiast gorzej ze zdjeciami, bo nie dostalam zadnego... Moje klucia w szyjce takie palace sa normalne ze wzgledu na to ze mala stopkami tam grzebie i to dlatego, wieksza ilosc sluzu tez normalna dopoki nie ma brzydkiego zapachu nie ma krwi i jest kremowa
wyniki badan mam bardzo dobre tyle sie dowiedzialam, mocz tez. Malenstwo ma ok 2300g i za 2 tyg kolejna wizyta na ktorej znowu sprawdza ulozenie malej i jesli nadal bedzie posladkowo to wstepnie mamy umowic termin cesarki na 39 tydz. ale jeszcze przed samym wjazdem na sale maja zrobic USG i gdyby w dniu cesarki byla juz glowka do dolu to cesarke odpuszczaja
tyle sie dzisiaj dowiedzialam
Wiekszosc dziewczyn chyba korzysta z dlugiego weekendu dlatego taka cisza tutaj
Milego dzioneczka wszystkimdora8201, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Ewela - mi tez zawsze mówi lekarz wymiary itd, ale ten do którego chodzę prywatnie (Polak) i on prowadzi moja ciąże "po polsku" a dzis miałam wizytę (państwowa) w szpitalu w którym będę rodzic i tam niestety inaczej no ale cóż za 2tyg moj mi wszystko powie co i jak, muszę poczekać.
Moj maluch juz od jakiś 2 m-czy przygotowany - główka w dole... Heheheheh
Ale kłucia w szyjce odczuwam czasami tak samo, albo ból taki śmieszny w pachwinach jakby mi tak łapkami gmeral
Może twoja uparciuszka tez sie jeszcze odwróci i CC nie będzie potrzebne
A my mamy gości z pl na długi weekend, dzis wieczorem przyjeżdzają, wiec pewnie tez nie będę miała jak zaglądać, no ale zobaczymy...
Lecę robić ciachoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 19:24
ewela86 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratki udanych wizyt.
Ewela może Twój uparciuszek jednak odwróci się na czas
Mia 2 tyg. szybko miną, niebawem i Ty poznasz orientacyjna wagę bobasa
Dora ja starszego urodziłam dzień po terminie i wody miałam zielone (tylko, że ja nie pamietalam dnia ostatniego okresu). Oczywiście w szpitalu zamiast połączyć te dwa fakty (miał podwyższone crp) podawali mu przez 3 dni antybiotyki na pęcherz, bo zasugerowali się tym, że ja miałam w ciąży częste infekcje.... Po 3 dniach zrobili mu rtg płuc i wyszło zapalenie. .... No i musieli zacząć leczenie od nowa.... !
A my byliśmy nad jeziorkiem. Pogoda dopisała, zrobiliśmy grilla i cały dzień z dzieciakami i znajomymi na powietrzu....
-
Mia1988 wrote:Ewela - mi tez zawsze mówi lekarz wymiary itd, ale ten do którego chodzę prywatnie (Polak) i on prowadzi moja ciąże "po polsku" a dzis miałam wizytę (państwowa) w szpitalu w którym będę rodzic i tam niestety inaczej no ale cóż za 2tyg moj mi wszystko powie co i jak, muszę poczekać.
Moj maluch juz od jakiś 2 m-czy przygotowany - główka w dole... Heheheheh
Ale kłucia w szyjce odczuwam czasami tak samo, albo ból taki śmieszny w pachwinach jakby mi tak łapkami gmeral
Może twoja uparciuszka tez sie jeszcze odwróci i CC nie będzie potrzebne
A my mamy gości z pl na długi weekend, dzis wieczorem przyjeżdzają, wiec pewnie tez nie będę miała jak zaglądać, no ale zobaczymy...
Lecę robić ciacho
No wlasnie ja mialam panstwowa wizyte w szpitalu i wlasnie na takowych mi mowia ile mala wazy i ze wszystko dobrze lekarz tlumaczy i pokazuje gdzie co jest dlatego troszke jestem zaskoczona. No ale jak widac w kazdym miejscu jest troszke inaczej
Zycze udanego weekendu odpoczywajcie i bawcie sie dobrze
Mia, Wika miejmy nadzieje, ze jeszcze sie odwroci, chyba ze na tatusia sie podala to moze byc ciezko hehe
Wika nie zazdroszcze, niezle musialas sie stresowac cala sytuacja z malym
Fajnie, ze pogoda na ten dlugi weekend Wam dopisuje i mozecie troszke czasu na swierzym powietrzy spedzic -
No my w końcu malowanie skończyliśmy!! Poprawki, drobne rzeczy zostaly, półki, oświetlenie i inne jeszcze przed nami ale juz zrobione... Ale szafę, komodę juz mam wiec jak kupię coś do prania tu mogę zacząć prac bo chyba jako jedyna nie mam tego porobionego
Mia, Ewela super ze dobrze na wizytach... Najważniejsze ze wszystko w porządku a juz ta waga czy wymiary tu niech im będzie ze tajemnica;)
Ewela szczerze powiem ze jak juz bym na cc pojechała nastawiona to wolałabym żeby się nie odwróciła mi Luśka bo mogę nastawienie na jakiś typ porodu poszłoby na marne:)
Wikaa mi jak chodziłam na monitoring to sprawdzali kolor wód płodowych... Nie umiem Ci teraz powiedzieć jak ale mieli jakieś sposob na sprawdzenie - coś mi wkładali ale nie pamiętam tego za dobrze... I współczuję przejść! Obu tym razem bylo wszystko dobrze i bez żadnych takich niespodzianek!
A'propos ile u Was w szpitalach leży się po porodzie przy założeniu ze jest wszystko ok? Bo w moim miejscowym po sn 2 doby apo cc-3 a w tym co będę rodzic 3 doby po sn a aż 5 po ccWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 21:56
ewela86 lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Hej dziewczyny,
Mój dzień był dzisiaj dosyć nudny,dużo leżałam i już mnie tyłek boli od tego leżenia. Po 19 przyjechała do mnie położna i rozmawiałyśmy o porodzie, powiedziała mi wszystko co chciałam wiedzieć i jestem teraz spokojniejsza.Za tydzień przywiezie mi wanienke z Ikei bo mówiła,że jest świetna, krem na brodawki i globulki. No i zasugerowała żebym zmieniła ginekologa do którego teraz chodzę odkąd jestem na miejscu bo ten jest fatalny i od niego nic sie nie dowiem. Właśnie jak byłam u niego w poniedziałek to nawet mi nie sprawdził szyjki ani nie zrobił usg a go prosiłam o to. Dzwonię w poniedziałek do przychodni, którą mi poleciła i idę tam bo z tego lekarza nic nie wyciągnę -
Dobry wieczór
Przyszłam się pochwalić, że dzisiaj w końcu spakowałam torbę do szpitala. Już po nocach mi się śniło, że zaczynam rodzić a nie jestem spakowana więc się zmobilizowałam i jest
Łóżeczko też już gotowe, wszystkie ubranka poprane, poprasowane i poukładane w komodzie. W sumie to... Jestem gotowaTo teraz tylko jeszcze wytrzymać 3 tygodnie do powrotu męża i mogę rodzić
Dora w szpitalu, w którym będę rodzić wychodzi się w 3 dobie po sn. Jakoś cesarki nie biorę pod uwagę wcale i nie dowiadywałam się.dora8201, Pay, rex, katepr, ewela86, 1kasiulka1, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Hej.
No przeżycia były fatalne. Martwiłam się o małego, do tego hormony szalały i ciągle płakałam. Jak się młodemu zaczęło poprawiać to ja dostałam gorączki 39.4 i poszłam na czyszczenie macicy....Dostałam 3 antybiotyki i właściwie to ciągle leżałam pod kroplówką. Tak, pierwszy wspominam fatalnie....
Wtedy leżałam 14 dni w szpitalu - ale to wiadomo dlaczego - i w Wigilię wypisałam się na własne żądanie. Standardowo leży się 3 dni po sn i 4-5 po cc.
Ja torby jeszcze nie mam, co do prania to na razie tylko kilka ubranek, reszta nadal czekaZdążę. ....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 08:19
-
Witam sie Piątkowo
Wow Wikaa - nie zazdroszczę, masakrę jakas miałaś normalnie, co za przeżycia...
Oby tym razem żadnej z nas nic takiego sie nie przydarzyło...
Co do szpitala to u nas jesli wszystko w porządku to po SN wychodzi sie na drugi dzień, a po CC w 3 dniu...
Livia. - kolejna zmobilizowana mamuśkałóżeczko slodziasne nic tylko czekać na lokatora
livia30, wikaa lubią tę wiadomość
-
Hej,
Livia dajesz mi nadzieję na to że zmieszczę się do mojej torby o podobnych gabarytachbo jeszcze jej nie spakowałam ... jakoś nie mam weny.
U mnie w szpitalu po sn się wychodzi po skończonej 2 dobie a po cc w skończonej 3ciej i dobrze, nie wyobrażam sobie 5 dni leżeć bezsensu. U nas nawet babki po sn np 3 czy 4 porodzie potrafią się wypisać po 1 dobie na żądanie ;plivia30 lubi tę wiadomość
-
katepr ja chciałam zmieścić się do jak najmniejszej torby, w końcu to nie urlop tylko 2-3 dni w szpitalu. Mam w środku 4 komplety ubranek dla Młodego, dla siebie 3 koszule, kapcie, skarpety, ręcznik, paczka pieluch Dada, chusteczki pampersa, krem na pupcię i dla mnie na sutki, szlafrok, stanik do karmienia i wkładki laktacyjne. Dorzucę tylko kosmetyczkę ze szczoteczka do zębów i pastą i finisz
Gdybym czegoś potrzebowała to mąż w każdej chwili mi dowiezie, nie ma co zabierać ze sobą tobołów
katepr lubi tę wiadomość