X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po urzędach latałam i guzik załatwiłam :/ mam nadzieję, że to ogarnę jakoś, bo mętlik z tym moim L4 wyszedł.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex nie zazdroszcze... To jak walka z wiatrakami...
    Tylko szkoda, ze o coś co ci sie należy...
    Masakra...

1usah371io4htfas.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia a masz wymiary?? bo to z wymiarów liczą wagę - obwód brzuszka, długość kości udowej, obwód główki i ten wymiar dwuciemieniowy

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o masz Rex... tzn co? nie idziesz na zwolnienie??

zpbnio4p92q84lda.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, no już jestem na zwolnieniu, tylko lekarz dał mi dwa odcinki i jeden został u mnie, a drugi szef kazał zostawić u niego. Zostawiłam a teraz się okazało, że ten drugi miałam zanieść do ubezpieczalni, a nie dać jemu. W dodatku miałam na to czas do 1 czerwca, ale to akurat nie istotne, bo może być później, teraz muszę namierzyć szefa (a dostępny tylko wieczorami) odebrać od niego ten papier i lecieć od nowa tam. Na wizytę czeka się kilka ładnych dni, więc mam nadzieję, że do porodu załatwię :P a kasa to nie wiem kiedy przyjdzie...ehh

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - no właśnie nie mam wymiarów, bo oni tutaj maja swoją durna "politykę" i sprawdzają po swojemu...
    Na twierdza ze na takie wymiary i wagę to jeszcze za wcześnie, i od 36tc mierzą...
    Maja jakieś swoje standardy inne niż my...
    Ehhh szkoda gadać, nie rozumiem tego no ale nic nie zrobię... :-/

1usah371io4htfas.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Mia super, ze z malym wszystko dobrze :)
    Ja tez mialam dzisiaj wizyte i co prawda USG mialam tylko dlatego ze mala ostatnio byla ulozona posladkowo i musili sprawdzic jak teraz i ten maly uparciuch ndal sie nie obrocil :(
    Mia ja tam za kazdym razem podczas USG mialam informacje ile mala wazy i ze wymiary brzuszka, glowki i kosci udowej sa w porzadku moglam zobaczyc ile na monitorze ale oczywiscie nie pamietam ;) niestety u mnie natomiast gorzej ze zdjeciami, bo nie dostalam zadnego... Moje klucia w szyjce takie palace sa normalne ze wzgledu na to ze mala stopkami tam grzebie i to dlatego, wieksza ilosc sluzu tez normalna dopoki nie ma brzydkiego zapachu nie ma krwi i jest kremowa :) wyniki badan mam bardzo dobre tyle sie dowiedzialam, mocz tez. Malenstwo ma ok 2300g i za 2 tyg kolejna wizyta na ktorej znowu sprawdza ulozenie malej i jesli nadal bedzie posladkowo to wstepnie mamy umowic termin cesarki na 39 tydz. ale jeszcze przed samym wjazdem na sale maja zrobic USG i gdyby w dniu cesarki byla juz glowka do dolu to cesarke odpuszczaja ;) tyle sie dzisiaj dowiedzialam :)
    Wiekszosc dziewczyn chyba korzysta z dlugiego weekendu dlatego taka cisza tutaj :)
    Milego dzioneczka wszystkim :)

dora8201, Ivettka lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela - mi tez zawsze mówi lekarz wymiary itd, ale ten do którego chodzę prywatnie (Polak) i on prowadzi moja ciąże "po polsku" a dzis miałam wizytę (państwowa) w szpitalu w którym będę rodzic i tam niestety inaczej no ale cóż za 2tyg moj mi wszystko powie co i jak, muszę poczekać.
    Moj maluch juz od jakiś 2 m-czy przygotowany - główka w dole... Heheheheh ;-)
    Ale kłucia w szyjce odczuwam czasami tak samo, albo ból taki śmieszny w pachwinach jakby mi tak łapkami gmeral ;-)
    Może twoja uparciuszka tez sie jeszcze odwróci i CC nie będzie potrzebne ;-)

A my mamy gości z pl na długi weekend, dzis wieczorem przyjeżdzają, wiec pewnie tez nie będę miała jak zaglądać, no ale zobaczymy...
    Lecę robić ciacho ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 19:24

ewela86 lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratki udanych wizyt.
    Ewela może Twój uparciuszek jednak odwróci się na czas ;-)
    Mia 2 tyg. szybko miną, niebawem i Ty poznasz orientacyjna wagę bobasa ;-)
    Dora ja starszego urodziłam dzień po terminie i wody miałam zielone (tylko, że ja nie pamietalam dnia ostatniego okresu :-/ ). Oczywiście w szpitalu zamiast połączyć te dwa fakty (miał podwyższone crp) podawali mu przez 3 dni antybiotyki na pęcherz, bo zasugerowali się tym, że ja miałam w ciąży częste infekcje.... Po 3 dniach zrobili mu rtg płuc i wyszło zapalenie. .... No i musieli zacząć leczenie od nowa.... !

A my byliśmy nad jeziorkiem. Pogoda dopisała, zrobiliśmy grilla i cały dzień z dzieciakami i znajomymi na powietrzu....

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 wrote:
    Ewela - mi tez zawsze mówi lekarz wymiary itd, ale ten do którego chodzę prywatnie (Polak) i on prowadzi moja ciąże "po polsku" a dzis miałam wizytę (państwowa) w szpitalu w którym będę rodzic i tam niestety inaczej no ale cóż za 2tyg moj mi wszystko powie co i jak, muszę poczekać.
    Moj maluch juz od jakiś 2 m-czy przygotowany - główka w dole... Heheheheh ;-)
    Ale kłucia w szyjce odczuwam czasami tak samo, albo ból taki śmieszny w pachwinach jakby mi tak łapkami gmeral ;-)
    Może twoja uparciuszka tez sie jeszcze odwróci i CC nie będzie potrzebne ;-)

A my mamy gości z pl na długi weekend, dzis wieczorem przyjeżdzają, wiec pewnie tez nie będę miała jak zaglądać, no ale zobaczymy...
    Lecę robić ciacho ;-)

No wlasnie ja mialam panstwowa wizyte w szpitalu i wlasnie na takowych mi mowia ile mala wazy i ze wszystko dobrze lekarz tlumaczy i pokazuje gdzie co jest dlatego troszke jestem zaskoczona. No ale jak widac w kazdym miejscu jest troszke inaczej ;)
    Zycze udanego weekendu odpoczywajcie i bawcie sie dobrze :)

Mia, Wika miejmy nadzieje, ze jeszcze sie odwroci, chyba ze na tatusia sie podala to moze byc ciezko hehe ;D

Wika nie zazdroszcze, niezle musialas sie stresowac cala sytuacja z malym :/
    Fajnie, ze pogoda na ten dlugi weekend Wam dopisuje i mozecie troszke czasu na swierzym powietrzy spedzic :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my w końcu malowanie skończyliśmy!! Poprawki, drobne rzeczy zostaly, półki, oświetlenie i inne jeszcze przed nami ale juz zrobione... Ale szafę, komodę juz mam wiec jak kupię coś do prania tu mogę zacząć prac bo chyba jako jedyna nie mam tego porobionego ;)

Mia, Ewela super ze dobrze na wizytach... Najważniejsze ze wszystko w porządku a juz ta waga czy wymiary tu niech im będzie ze tajemnica;)

Ewela szczerze powiem ze jak juz bym na cc pojechała nastawiona to wolałabym żeby się nie odwróciła mi Luśka bo mogę nastawienie na jakiś typ porodu poszłoby na marne:)

Wikaa mi jak chodziłam na monitoring to sprawdzali kolor wód płodowych... Nie umiem Ci teraz powiedzieć jak ale mieli jakieś sposob na sprawdzenie - coś mi wkładali ale nie pamiętam tego za dobrze... I współczuję przejść! Obu tym razem bylo wszystko dobrze i bez żadnych takich niespodzianek!

A'propos ile u Was w szpitalach leży się po porodzie przy założeniu ze jest wszystko ok? Bo w moim miejscowym po sn 2 doby apo cc-3 a w tym co będę rodzic 3 doby po sn a aż 5 po cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 21:56

ewela86 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Kamajla89 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Mój dzień był dzisiaj dosyć nudny,dużo leżałam i już mnie tyłek boli od tego leżenia. Po 19 przyjechała do mnie położna i rozmawiałyśmy o porodzie, powiedziała mi wszystko co chciałam wiedzieć i jestem teraz spokojniejsza.Za tydzień przywiezie mi wanienke z Ikei bo mówiła,że jest świetna, krem na brodawki i globulki. No i zasugerowała żebym zmieniła ginekologa do którego teraz chodzę odkąd jestem na miejscu bo ten jest fatalny i od niego nic sie nie dowiem. Właśnie jak byłam u niego w poniedziałek to nawet mi nie sprawdził szyjki ani nie zrobił usg a go prosiłam o to. Dzwonię w poniedziałek do przychodni, którą mi poleciła i idę tam bo z tego lekarza nic nie wyciągnę

fb1af55ff0.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór ;-)

Przyszłam się pochwalić, że dzisiaj w końcu spakowałam torbę do szpitala. Już po nocach mi się śniło, że zaczynam rodzić a nie jestem spakowana więc się zmobilizowałam i jest ;-)

ea072893a13177e9med.jpg

Łóżeczko też już gotowe, wszystkie ubranka poprane, poprasowane i poukładane w komodzie. W sumie to... Jestem gotowa :D To teraz tylko jeszcze wytrzymać 3 tygodnie do powrotu męża i mogę rodzić ;)

ab56125dba0cefebmed.jpg

Dora w szpitalu, w którym będę rodzić wychodzi się w 3 dobie po sn. Jakoś cesarki nie biorę pod uwagę wcale i nie dowiadywałam się.

dora8201, Pay, rex, katepr, ewela86, 1kasiulka1, jenny88 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Ja też torbę ogarnęłam wczoraj do końca :)
    Dora, tam gdzie ja rodziłam, po SN leżało się 2 doby a po cesarce 5. Ale to już dawno było, jeszcze jak po cesarkach plackiem się leżało.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to teraz już się nie lezy plackiem? Bo kilka godzin trzeba chyba nadal

zpbnio4p92q84lda.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    No przeżycia były fatalne. Martwiłam się o małego, do tego hormony szalały i ciągle płakałam. Jak się młodemu zaczęło poprawiać to ja dostałam gorączki 39.4 i poszłam na czyszczenie macicy.... :-/ Dostałam 3 antybiotyki i właściwie to ciągle leżałam pod kroplówką. Tak, pierwszy wspominam fatalnie.... ;-)
    Wtedy leżałam 14 dni w szpitalu - ale to wiadomo dlaczego - i w Wigilię wypisałam się na własne żądanie. Standardowo leży się 3 dni po sn i 4-5 po cc.

Ja torby jeszcze nie mam, co do prania to na razie tylko kilka ubranek, reszta nadal czeka :-/ Zdążę. .... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 08:19

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie Piątkowo :-)
    Wow Wikaa - nie zazdroszczę, masakrę jakas miałaś normalnie, co za przeżycia... :-/
    Oby tym razem żadnej z nas nic takiego sie nie przydarzyło...

Co do szpitala to u nas jesli wszystko w porządku to po SN wychodzi sie na drugi dzień, a po CC w 3 dniu...

Livia. - kolejna zmobilizowana mamuśka ;-) łóżeczko slodziasne nic tylko czekać na lokatora :-)

livia30, wikaa lubią tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, lezy się, ale chyba 6 gidzin, a kiedyś 24.
    Ja też miałam zielone wody ale szczęście u nas ani mi ani synkowi nic kompletnie nie było.

dora8201, Malagosia lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Livia dajesz mi nadzieję na to że zmieszczę się do mojej torby o podobnych gabarytach :D :D bo jeszcze jej nie spakowałam ... jakoś nie mam weny.
    U mnie w szpitalu po sn się wychodzi po skończonej 2 dobie a po cc w skończonej 3ciej i dobrze, nie wyobrażam sobie 5 dni leżeć bezsensu. U nas nawet babki po sn np 3 czy 4 porodzie potrafią się wypisać po 1 dobie na żądanie ;p

livia30 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr ja chciałam zmieścić się do jak najmniejszej torby, w końcu to nie urlop tylko 2-3 dni w szpitalu. Mam w środku 4 komplety ubranek dla Młodego, dla siebie 3 koszule, kapcie, skarpety, ręcznik, paczka pieluch Dada, chusteczki pampersa, krem na pupcię i dla mnie na sutki, szlafrok, stanik do karmienia i wkładki laktacyjne. Dorzucę tylko kosmetyczkę ze szczoteczka do zębów i pastą i finisz ;) Gdybym czegoś potrzebowała to mąż w każdej chwili mi dowiezie, nie ma co zabierać ze sobą tobołów ;)

katepr lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ