X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :-) widzę już torby popakowane a ja nadal nie wszystko kupione :-P kupiłam kiedyś kapcie niestety nie włożeniu do nich nogi jak narazie opuchlizna w ogóle nie schodzi..
    Badanie na gbs wynik ujemny. Wizyta w środę zobaczymy atak dzidzia rośnie mam nadzieję że wód przybywa bo pije dużo.
    Przyszedł mi dzisiaj pas do auta tzn przedluzka jeszcze muszę to lusterko zamówić do tyłu a wy lozeczka już macie w pokojach??? Nie wiem kiedy je wnieść bo trzeba zrobić trochę przemeblowanie także muszę troszkę wcześniej je wnieść.. A wiecie że ja nadal nie wiem jak nasza niunia będzie miała na imię :-P dalej z em nie gadałam

16udskjogri4r6n4.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Dora w sumie masz racje gdybym jechala na cesarke przygotowana, ze to wlasnie dzisiaj zobacze swojego skarba a okazaloby sie ze jednak mi jej nie zrobia to pomimo checi porodu sn bylabym rozczarowana napewno ;)

Livia sliczne lozeczko :) Ja torbe wstepnie tez mam spakowana ale tylko wstepnie, bo jeszcze kilka rzeczy musze dolozyc ;)

Bombelek u nas lozeczo tez juz rozlozone tylko czekamy jeszce na materacyk i posciel, ale powinnismy miec juz wszystko w przyszlym tygodniu :) Co do imienia to tez jeszcze nie wybralismy konkretnego M. stwierdzil ze zdecydujemy konkretnie jak zobaczymy mala bo nawet jak teraz wybierzemy to moze nam do niej nie pasowac ;)

My w dalszym ciagu malujemy, ale my musimy caly dom odswiezyc i M. w sumie zajmuje sie tym po pracy dlatego troszke nam schodzi. A ja jeszcze niewiele moge mu pomoc :( miejmy nadzieje, ze do konca przyszlego tygodnia skonczymy...

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejjjj kochane :)

Udało i się was nadrobić :) po małej nieobecności ale też mobilizację miałam ogromną przez ostatnie dni i wszystkie ubranka mam poprane i poprasowane :) ufffff :)pokój Kamilka ogarnięty :) bawiłam się też wczoraj w testowanie sterylizatora i butelki , smoczki i laktator wyparzone choć wiadomo że i tak jeszcze przed samym użyciem będę to robiła jeszcze raz :)Dziś śmigam odebrać jeszcze wyniki z Gbs ;) a w przyszłym tygodniu odbieramy z Em wózek i przy okazji będziemy kupować materac do łóżeczka:)i jak już to będzie to założymy pościel ;) Też już torbę szpitalną mam w pełni spakowaną i zostały jedynie do dopakowania przybory kosmetyczne ale to już w dzień porodu :) także też jestem spokojniejsza :) tymbardziej że podobnie jak Kamajla dziś pierwszy raz miałam dziwne pobolewanie w podbrzuszu, i odczucie jak przy okresie także dzięki wam wiem że muszę zwolnić tempa i więcej odpoczywać bo chyba ostatnio zbyt dużo wigoru miałam ;) Wszystkim gratuluję udanych wizytacji i co do opowieści o porodach to też chciałabym by mój poszedł "gładko" bo z dnia na dzień bardziej się denerwuję i myślę jak to będzie ;)Spędzajcie kobietki jak najprzyjemniej ten długi weekend i trzymajcie się wszystkie ciepło i obyśmy dotrwały wszystkie jak najdłużej w dwupaku :)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham po USG :) mała waży 2550gram wszystko ok przepływy tez wody w normie łożysko I/II stopien
    term wyszedł 24 czerwiec czyli moje urodziny :P

torba spakowana a właściwe dwie jedna na porodówke którą mąż zabierze do domu a druga na oddział co do kapci biore crocsy bo je mozna umyc potem porządnie :)

katepr, Ivettka, rex, ewela86, dora8201, wikaa, amarranta, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• katepr Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia no to ja podobny zestaw mam do spakowania, obstawiam jednak 2-3 dni, ale jak będzie więcej to na pewno ktoś mi resztę dowiezie :) nie ma co się pakować jak na wakacje :D
    Biedroneczko też miałam pisać że biorę crocsy, bo i pod prysznic w nich wejdę i potem szybko wyschną i bedą jako kapcie, a po co brać 2 pary :)
    Słuchajcie tutaj 18 stopni a ja umieraaam :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

widzę że wczorajsze święto Was nakłoniło do pakowania :D ja też to wczoraj uczyniłam, jeszcze parę rzeczy muszę kupić i dołożyć ale to kwestia czasu :) nie wiem jak po sn
    ale po cc to ja miałam w piątek rano a wyszliśmy w niedzielę rano:)

• rex Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem jak u Was, czy pozwalają czy nie, ale wode sobie spakujcie, bo to chyba najbardziej przydatne do porodu :p
    Ja też crocsy biorę.
    Biedroneczka to waga ta sama co mojej :p
    Tylko mi coś ginka termin wróży na 22 czerwiec. Ale do 5 niby czas ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popieram Rex - woda i to najlepiej z dzióbkiem - żeby łatwo pić w trakcie porodu (jeśli można) lub po kiedy siły nie ma człowiek chwilę albo po cc kiedy wstać nie może a usta chciałby zmoczyć jak a potem po porodzie położna mi podpowiedziała, żeby tą butelkę wykorzystać do sikania - w sensie nie, że do niej ale pierwsze siku po porodzie (szycie, rana = blokada psychiczna) jest badzo ważne i pytanie o sikanie jest częstsze niż sławetny "stolec był" :P bo pęcherz jest mega rozciągliwy a po porodzie ma mnóstwo miejsca i może pęknąć więc do butelki z dzióbkiem wlewa się ciepłą wodę i polewa się krocze i idzie bez problemu.

łóżeczko mam rozkręcone jeszcze i póki co nie wiem kiedy będzie skręcone...

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wodę też sobie spakowałam - dwie butelki z dzióbkiem ;)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale numer... jestem osłupiała do teraz :O byłam w Lidlu (po 18 dopiero wychyliłam się z domu taki gorąc) na szybkie zakupy. Pani w kasie sama mi zakupy do koszyka włożyła spakowane do reklamówki ale to nic. Idę z tą torbą przez parking do auta i słyszę "przepraszam", odwracam się a tam młoda babka (młodsza ode mnie raczej) łapie za moją torbę i mówi, że mi zaniesie do auta bo ja i tak mam już co dźwigać :O Aż zaniemówiłam i byłam w stanie tylko podziękować :D

No i wymigałam się z obiadu niedzielnego u teściowej uffff zwaliłam na pogodę i naukę przed ostatnim egzaminem :D Chyba się nie obraziła bo nie brzmiała na zmartwioną :P

Konwalia, katepr, bommbelek89, rex, dora8201, amarranta, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia może dziś.jakiś dzień dobroci dla ciężarnych. Czy co??ale miło się takie coś czyta że przynajmniej niektórych czasem spotykać ja nigdy się spotkałam się z choćby najmniejszym Przywilejem bycia w ciąży... Niestety u nas w mieście nie ma nawet kas pierwszeństwa... Zacofane to wszystko

Jest

16udskjogri4r6n4.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to już nie pierwszy raz ;) Tzn wcześniej np przepuszczali mnie w kolejkach (nie zawsze) ale dzisiaj z tymi zakupami to mnie wbiło w ziemię :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Kamajla89 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się zdarzyło chyba z 5 razy żeby ktoś mnie przepuścił w kolejce albo ustąpił miejsca w tramwaju jeszcze jak byłam w Poznaniu.Niestety większość ludzi nadal nie rozumie,że stanie z wielkim brzuszem i dodatkowymi kilogrami jest męczące i mają w nosie,że możesz źle się czuć. Najgorzej jak udają w autobusie albo w tramwaju,że cię nie widzą. W moim przypadku to częściej ustępowali mi miejsca młodzi meżczyźni niż kobiety, które przecież same powinny rozumieć,że może być ciężko. Raz jechałam tramwajem z badań,wszystkie miejsca były zajęte i ludzie widzieli,że jestem w zaawansowanej ciąży,ale nikt nie ruszył tyłka z miejsca a bylo mi duszno i ledwo stałam na nogach.

fb1af55ff0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam spać, dobranoc :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia super.... Ja ostatnio w biedronce nie wytrzymałam i kilka słów powiedziałam gościowi który tak pędził do nowo otwartej kasy zająć miejsce dla żony z wózkiem zakupowym ze najpierw mi odepchnął mój wózek a potem przytrzymał tak ze wpadłam na rączkę.... Skomentowałam to do syna dość głośno i niewybrednie to kobieta myslalam ze spali się ze wstydu a ten nie wiedział gdzie patrzeć

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak ktoś się prostakiem urodził to prostakiem umrze.... Ja zawsze przypuszczam w kolejce ciezarne, z matki dziecmi, ba zawsze dzieci z kodem puszczam przed siebie czy jak ja mam pelen koszyk a osoba za mną 1-2 rzeczy. Zawsze przypuszczam na przejściu dla pieszych kiedy jadę zabiciem i nigdy poza nimi;) jak Młody był maly to mieszkaliśmy pierwszy lesie ale trzeba byli przejść dwupasmówkę ruchliwą - potrafiłam z tym wózkiem stać po kilkanaście minut żeby ktoś się w końcu zlitował i mnie puścił... Ludzie żyją w takim pędzie i tak im się słyszy plus zawiść ludzka jest tak duża ze zapominają o podstawowej kulturze

zpbnio4p92q84lda.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dziewczyny jak to mówią cham chamem na wieki wieków amen.
    ;)
    Mi się jeszcze nie zdarzyło żeby ktoś mi w kolejce miejsca ustąpił. Raz w kościele kobiety się przesunely zebym sie zmiescila, to siedzialysmy jak sardynki.
    Ale za to na poczcie przemiły Pan wepchnal się przede mnie w kolejkę, a byliśmy w tej kolejce tylko we dwójkę.

Ps. Ile koszul bierzecie do szpitala?

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć lipcowki:) nie odzywam się bo mąż mi zrobił niespodziankę i na długi weekend w środę wyjechaliśmy do Łeby trochę odpocząć:) pogoda świetna więc tylko leniuchowac.
    podczytuje Was trochę ale i tak nie nadarzam:)

Ja osobiście zostałam przepuszczona raz w banku i to przez starszą Panią a młodzi siedzieli i patrzyli w okno. Teraz na Boże Ciało w kościele byłam o kuli i w ciąży...nikt mi nie ustąpił.

A koszule biorę dwie. Poza tą do porodu. Jeśli bedzie trzeba zostać dłużej (odpukac) to ktoś na pewno dowiezie.

A i woda z dziubkiem the best!Tylko ja do porodu wypilam chyba 4 takie pollitrowe.

amarranta, ewela86 lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczęta-wy spakowane,poprane,poprasowane... a ja nic;-) wracam dopiero w poniedziałek:-) ja jeszcze nie mam wszystkiego kupionego na małej:-)Ale czekam na wyprawke z GB i wtedy się zmobiluzuje:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham Zuza pojechała na wakacje z dziadkami ale pusto i cicho jedziemy z małżem zaraz na zakupy a potem obiadek chyba pizze hut zaliczymy :P

cati lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ