Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
U ojego synka proporcje są zachowane więc raczej pomiary są ok. Chyba nie mam na to wpływu. Moja waga nie jest za duża mieszcze się w środku normy i jest to tyle samo co przy córce. Przy dobrych wiatrach skończę na 15-16 kg Zakładam,że poród będzie cięższy i tyle. Teraz wiem co mnie czeka
-
Mi na badaniu w 30 tyg. wyszło,że dynek ma głowę jak w 32+6 tyg. Trochę się zmartwiłam,że taka duża,ale przecież te urządzenia się mylą.Dora ja też co wstanę to mam twardy brzuch,dzisiaj wyszłam na półgodzinny spacer z moim psiakiem i tak mnie mały cisnął głową w szyjkę,że ledwo szłam.Teraz chyba już tak będzie,że stale coś nas będzie bolało i strzykało.
-
hej dziewczyny
Witam się z rana bo zaraz zmykam na badanie krwi i moczu zlecone przez moją diabetolog;) Mam nadzieję że wyniki będą tak zadowalające jak ostatnio i jutro się będę z diabetolog konsultowała telefonicznie jak wyszły itdtakże też kciukasy się przydadzą
Ivettka - punkt 10-ta moje kciuki za ciebie będą zaciśnięte
Wszystkim pozostałym wizytującym tez życzę powodzenia i fajnego dnia noi oby nasze maluszki pozwoliły nam jakoś normalnie funkcjonowaćIvettka lubi tę wiadomość
-
dora8201 wrote:Ivettka jakbym o sobie czytała - co bym nie robiła to wiecznie coś boli... teraz Młoda tak mi żołądek uciska że autentycznie mi się ulewa a co za tym idzie mam 24h/d zgagę....
ale powiem Ci, że przez jakieś 3 tyg. mnie też podobnie zgaga meczyla. Teraz - odpukać - zgaga poszła precz !
Co do dolegliwości ciążowych- no cóż- chyba wszystkie je mamy oprócz KateA tak na serio, mi wczoraj też brzuch twardniał. Wieczorem pojechałam z mamą na cmentarz i miałam 3 skurcze pod rząd. ... Aż się mama biedna przestraszyla i zaczęła mi mierzyć odstępy między nimi....
W kościele tez ledwo stałam, ławki takie wąskie a brzuchol wielki..... Do tego opuchnięte nogi..... Masakra !
Dzisiaj u nas niebo zachmurzone, wiec liczę, ze nie będzie tak parno jak wczoraj.
Powodzenia dla wizytujących i trzymam kciuki za świetne morfologie
A mnie gardło boli. Tak się u mnie zawsze kończy jazda z klimatyzacją !Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 07:35
Ivettka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki!
jakie są badania poza GBS, które teraz powinno się robić? bo w Niemczech GBS nie jest obowiązkowy i zastanawiam się czy coś jeszcze, żeby mi nie umknęło
też mam dzisiaj wizytę, o 10.45
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 07:37
-
Dzień dobrerek
Witam sie po weekendzie. W końcu mogę was nadrobić powoli, bo dzis nasi goście wyjeżdżają... Super były ostatnie 4 dni ale tez meeega wyczerpujące, ciagle wycieczki, mało snu, dużo ruchu... potrafią juz dać w kość... Jeszcze jedna tura w ten weekend i chyba koniec odwiedzin przed porodempotem od sierpnia kolej rodzinki będzie
Za wszystkie dzis wizytujące trzymam kciuki
Oby same dobre wiadomości przyniosły
Ja uciekam robić śniadanie
-
Witajcie kochane! Ja wczoraj miałam nieplanowaną wizytę na IP. Miałam leciutkie krwawienie. Ale stwierdziłam, że lepiej sprawdzić niż później żałować. Może jestem troche przewrażliwiona ale cóż teraz już jestem spokojna, bo okazało się, że to tylko naczynko w śluzówce pękło i trochę się polało.
Przy okazji miałam USG i ktg. Synek teraz ważył 2100g i przez 2 tyg wychodziłoby, że przybrał aż 600g ale tak jak widzę, że tu piszecie przecież ta waga często ma niewiele wspólnego z rzeczywistością, więc może nie będzie jakimś olbrzymem
Z innych rzeczy to tylko poszerzone dróg moczowych w prawej nerce na 17mm i lekarz też stwierdził, że łożysko wcześniej było na tylnej ścianie wysoko a teraz jest już bardzo nisko, że się jakoś zsuwa czy coś i jest jest już tuż obok główki dziecka. Czy któraś z Was słyszała o czymś takim? Czy to jest ryzyko, że może stać się przodujące?
Miłego dnia!Ivettka lubi tę wiadomość
-
hejka dziewczyny
oj nie chciało mi się wracać do miasta
total relax na łonie natury
reset od neta, całe dnie na świeżym powietrzu
jak się będę dobrze czuła, to pojadę jeszcze do rodziców pod koniec czerwca jak tylko będą wolne dni między wizytami, badaniami itp
23 czerwca kończymy sr, prawie 3 msc będzie trwać
dziś mam wizytę o 18 :)Ivettka trzymam kciuki za Ciebie!
tak sie zastanawiam czy iść 6 km znów ;p bo to ta sama trasa co do sr
ale przez to leniuchowanie mało chodziłam, więc dziś przydałby się długi spacer
Pojadłam mega czereśni, już miałam pomysł,żeby wchodzić na drzewo i samej rwać,ale rodzinka wybiła mi ten pomysł z głowy;p
Wikaa heh uśmeichnęłam się az jak napisałaś,że jako jedyna chyba nie mam dolegliwości ciązowych;p to fakt, nawet upały znoszę lepiej niż przed ciążą, nie jest mi duszno, na Boże Ciało byłam 3 godz w tym na procesji przez całe miasto,ciąża dla mnie jest jak lekarstwo:) nawet choroba lokomocyjna teraz mi minęła:) nogi nie puchną, palce u rąk też nie i oby tak do końca ciąży:) do tego super samopoczucie,że mogę góry przenosić, oby każda tak się czuła!Tigana, amarranta, wikaa, dora8201, 1kasiulka1, ewela86, Ivettka lubią tę wiadomość
-
kate851 wrote:Radiszka dobrze,że pojechałaś i sprawdziłaś:)jesteś spokojniejsza:) jak łożysko jest przodujące to gin po prostu o tym informuje i mówi a Tobie co powiedział,że moze zrobić się przodujące?
No właśnie powiedział tylko, że to niedobrze, że się tak zsuwa ale cech odklejania nie ma więc póki co nie ma się czym martwić. Trochę nie chciałam go tak wypytywać bo on nie dość, że jest bardzo małomówny to do tego nie była to rutynowa wizyta tylko IP. -
tak dla przypomnienia
LIPCÓWECZKI 2015
WITAMY PO TEJ STRONIE BRZUSZKA!! ROŚNIJCIE ZDROWO!!
Gigsa 2 SYNKÓW - Dominik1460 g 40cm i Michał 1300 g 40 cm urodzeni 6.05.2015 CC
Jenny88 2 CÓRECZKI - Emilia1860 g 45 cm i Lilianna 1810 g 42 cm urodzone 16.05.2015 w 32t 2 d CC
Z NIECIERPLIWOŚCIĄ CZEKAMY NA:
Biedroneczka83 2-07-2015 CÓRECZKA – Lilianna
Anetaa1601 4-07-2015 CÓRECZKA – Julia
Ivettka 5-07-2015 CÓRECZKA – Julia
Rex 5-07-2015 CÓRECZKA
Katepr 7-07-2015 SYNEK - Jakub
Ewela86 8-07-2015 CÓRECZKA
Zielona1 8-07-2015 SYNEK
Usia89 9-07-2015 CÓRECZKA - Emilia
1Kasiulka1 11-07-2015 SYNEK – Kamilek
Bommbelek89 13-07-2015 CÓRECZKA - Iga
Amarranta 14-07-2015 CÓRECZKA - Kalina
Kamajla 14-07-2015 SYNEK - Oliwier
Juwelka 14-07-2015 SYNEK - Tymuś
Livia30 15-07-2015 SYNEK - Tomasz
Dora8201 16-07-2015 CÓRECZKA - Łucja
Smartunia 16-07-2015 SYNEK
Tigana 17-07-2015 CÓRECZKA
Asiulka85 18-07-2015 SYNEK - Danielek
Konwalia 19-07-2015 CÓRECZKA - Liliana
Pay 19-07-2015 SYNEK - Szymon
Verona 19-07-2015 CÓRECZKA - Zuzia
Blue:) 21-07-2015 SYNEK - Wojtuś
LillaMy 24-07-2015 SYNEK - Filip
Kamyk1989 25-07-2015 CÓRECZKA - Liliana
Aryll 26-07-2015 CÓRECZKA - Wiola
OlaW84 26-07-2015 CÓRECZKA - Alicja
MaGdUsia 26-07-2015 2 SYNKÓW - Max i Alex
Wikaa 28-07-2015 CÓRECZKA
Tasha 28-07-2015 SYNEK - Bartuś
Zaniaa1313 28-07-2015 CÓRECZKA - Gabrysia
Mia1988 30-07-2015 SYNEK - Ryan
Kate851 30-07-2015 CÓRECZKA - Nelcia
Radiszka 30-07-2015 SYNEK
Mon!ta 31-07-2015 SYNEK - Robert
Malagosia 31-07-2015 CÓRECZKA - Dominika
jak dotąd mamy:
-21 dziewczynek
-19 chłopców
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
no dziewczynki - zerknęłam na czerwcówki to tak od 12 maja zaczęły się rozpakowywać
już się doczekać nie mogę!
Radiszka dobrze, że pojechałaś! a łożyskiem myślę, że nawet gdybyś się martwiła to na nic się zda... w sumie i tak pewnie się okaże wszystko w czasie porodu - a kiedy masz wizytę taką rutynową??
Kate Ty to jesteś szczęściaraale fajnie, że tak świetnie się czujesz
ja w pierwszej ciąży też tak miałam
teraz za to dolegliwości mam za obydwie
trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze i urzędy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd3e70a8a6af.jpg
Łóżeczko mego synka. Właśnie odebrałam paczkę od kuriera i nie mogłam się powstrzymać żeby nie pościelić. Zaczęliśmy 35 tydzień, nie mogę się już doczekać żeby go zobaczyć.
Mnie też dokuczają różne dolegliwości i cukrzyca nie jest ta najgorszą.
Powodzenia wizytujacym mamom.dora8201, Konwalia, katepr, 1kasiulka1, rex, kate851, radiszka, ewela86, amarranta, Ivettka, Smartunia lubią tę wiadomość
-
ślicznie Pay!!! jezu ja tez się już doczekać nie mogę... i nawet ta wizja cc już mi nie taka straszna.... im bliżej tym mniej sie boję....
wzięłam się trochę za zakupy i nawet kupiłam paczkę pieluch 1 do szpitalaale tak patrze na listę wyprawkową to w sumie to co najwazniejsze to mam - nie mam jeszcze chustek mokrych, mam zamówienie w aptece zapisane tylko kliknąć, koleżanka sprzedająca na allegro rzeczy dla dzieci kompletuje mi zamówienie - butelki, smoczki, pojemniki na mleko i tego typu duperele, będę od niej miała też patyczki, waciki, podkłady i tego typu higieniczne rzeczy.... została mi moskitiera do dokupienia, torba do wózka, niania elektr., ręczniczki i przewijak.... ale wszystko mam wybrane, dostanę teraz przelew z zusu i domówię resztę i będzie spokój...
i przyszło mi "ubranko" do wózka - o mamo jakie boskie - zakochałam się od 1 wejrzenia i już się nie mogę doczekać kiedy wózek wyciągnę i pozakładam te nowe.... będzie Luśka miała niepowtarzalną zindywidualizowaną brykę
i pokaże Wam jeszcze moją szafę - jakość kiepska bo telefonem robione i pochmurno jest dość ale myślę, że co ma być widać to widaćta górna listwa maskująca będzie pomalowana na biało a szafa jeszcze polakierowana będzie tylko musi dobrze wyschnąć tapeta - sorki za bałagan ale wcześniej to była graciarnia a teraz ferwor remontu trwa
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/szafa_zpsi8s1noee.jpgPay, 1kasiulka1, rex, radiszka, ewela86, Ivettka, wikaa lubią tę wiadomość
ah i rozmawiałam dziś z koleżanką która rodziła w szpitalu w którym i ja planuje rodzić i na szczęście zmieszczę się w małą torbę bo dla dziecka tylko pieluchy i chusteczki potrzebuje - resztę szpital gwarantuje, ja dostanę jednorazową koszulę do porodu, potem podkłady poporodowe w każdej ilości i te na łóżko też - więc największe rzeczy mi odpadną.... muszę zabrać w sumie tylko to co dla siebie po porodzie - koszule, kapcie, kosmetyki, wezmę sobie kubek i sztućce bo co własne to własne choć dają, ręczniki... naszykuje ciuszki na wyjście, ewentualnie laktator i inne rzeczy które mogą ale nie muszą się przydać i nie będę musiała M tłumaczyć co gdzie jest
Hej
No ciekawe kto pierwszy się wykluje z tej naszej pięknej listyJa jednak wolałabym doczekać terminu, kilka spraw mam jeszcze do załatwienia a pokój małego kompletnie nie gotowy
Amarranta GBS nie musisz robić my je robimy bo szpital tego wymaga bo bez wyniku podają na siłę antybiotyk, więc skoro u Was nie trzeba tego robić to ja bym nie robiła, na nic taka wiedza ;p
Radiszka a ten lekarz wcześniej robił Ci usg że wie gdzie było łożysko czy miałaś wyniki wcześniejsze?Dopóki nie obniży się bardziej to się nie denerwuj, na pewno Twój lekarz na wizycie dobrze się przyjrzy
Ivettka jak tam wizyta??Ivettka lubi tę wiadomość