Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny,
Gratuluję udanych wizyt
Kasia, wózek świetnyja już sama nie mogę doczekać się kiedy zadzwonię i przyślą Mi
Również dziś miałam wizytę, oczywiście GBS pobrany, szyjka skrócona - nie mam pojęcia ile ma bo nie mierzyła, najważniejsze że zamknięta ..
Zastrzyki muszę aż do porodu aplikować ..
Przytyłam od początku ciąży 10 kgkolejna wizyta za 2 tygodnie ..
Młody imprezuje w brzuchu ostro, jak będzie tak dalej to cała popękam na brzuchu a nie tylko pod
Byłam przed wczoraj na basenie odkrytym i noga Mi spuchnęła ..
Jakieś uczulenie się pojawiło, raczej nie od słońca ..
Noga wygląda jak by była poparzona, bez bąbelków ale z wysypką a do tego piecze ostro ...
Wyprawka prawie skończona, brakuje Mi biustonoszy do karmienia, przewijaka ..
Leżaczek bujaczek już jest w drodzeniecałe 3 m-ce był używany, wygląda jak nówka
wylicytowałam z przesyłką za 70 zł
Jeśli chodzi o lewatywę to tam gdzie chcę rodzić nie robią jej ..Ivettka, wikaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa liczę na to że się tego pozbędę leczenie 14 dni będzie trwać, nie wiem skąd...z młodym takich rewelacji nie miałam.
A wagi nie znam bo nie mierzył tylko patrzył jak leży.Jutro dzwonię na oddział dowiedzieć się kiedy mam się zgłosić. Jutro też zaliczam endokrynologa -
Kate, dzięki za odpowiedź
w sumie moje pytanie okazało się niepotrzebne, bo ginka na początku wizyty powiedziała, że pobierze.
Rex! 12km w upale! Ty pewnie jesteś przyzwyczajona do wysokich temperatur, ale uważaj na siebie!
Też czasem podczytuję lipcówki, przyznaję, to jest emocjonujące, ale lepiej trzymajmy do terminów
Kasiulka, bardzo ładny wózekwłaśnie jestem na etapie wyboru swojego, macie jakiś godny polecenia model? tak myślalam, żeby maksymalnie w ok. 1500-1600 zł się zmieścić.
Dora, świetna szafa i piękna tapeta
Kierzynka, dzięki za miłe słowami się też to imię podoba od dawna, a męża nie musiałam jakoś specjalnie przekonywać, bo zgodził się prawie od razu;)
Gratuluję udanych wizyt! Ivetka, współczuję drożdżycy, mam nadzieję, że szybko się z nią uporasz!
u mnie po wizycie: o dziwo miałam zrobione usg, choć nie było planowanemała waży 2400g i jednak może być trochę większa niż 3kg
leży główką w dół. mam miękką (albo zmiękczoną?) szyjkę, nie wiem jakiej długości, bo zapomniałam zapytać, ale nic nie mówiła, żeby to był powód do zmartwienia. pytałam o przewidywany termin porodu - powiedziała, że dwutygodniowe widełki należy brać pod uwagę. ja bym chyba wolała urodzić później niż wcześniej, mamy jeszcze wszystko do przygotowania i do poprania. chciałam jeszcze za tydzień albo dwa jechać do Polski, ale ginka odradza. no zobaczymy, ale raczej posłucham. ogólnie, odpukać, wszystko ok
Zania, współczuję historii z łóżeczkiem, oby szybko dało się tą sytuację odkręcić!
ale temat na tapecie;) nie wiem jak tutaj jest z lewatywą, ale w sumie też nie chciałabym mieć niespodzianki
miłego dnia!
ewela86, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ivetka obyś szybko pozbyla się tego świństwa!!!
Kasiula wozek śliczny
Amaranta o dzidzia ma już 2400? To dość dużą
Co do lewatywy to nie wiem jak to jest Ja przy cc miałam 5lat temu bez żadnego pytania ale przy operacji to się chyba robi co nie? Sama bym w domu się nie odważyła choć wam powiem że chyba bym wolała mieć
Teraz mam.jechać do innego szpitala i nawet nie wiem jakoe są tam zwyczaje.
Żadna z was po cc nie ma rodzic sn?? Jejusku a czy to prawda że ja musze podpisać przy przyjęciu że na swoją odpowiedzialność będę rodziła sn??Ivettka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Amarranta super,że wszystko ok na wizycie:) Moja Niunia w 33tc waży prawie 2kg, więc Twoja nie jest chyba az tak duża:)
Rex Ty piechotką zrobiłaś 12km?szacun:) ja wczoraj 6km szłam do gina i troszkę czuję pośladki:) wcinam śniadanko i po 10 idę do firmy zanieść zwolnienia.
Miłego dnia!amarranta lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny! wracam do zywych...po czterech dniach urlopowania wczoraj rzucilam sie w wir porzadkow i nawet nie mialam czasu zajrzec co tam u Was. no ale sie pochwale ze sprzatnelam szafe robiac miejsce na rzeczy malej. zrobilam 5 pran:) nawet nie wiedzialam ze mam tyle ciuszkow dla Ali. Powiedzialam mezowi ze jesli bede chciala kupic choc jedna sukienke to ma mi strzelic w leb:) potem sprzatanie mieszkania i na koniec dnia wieczorem pokrwawilam...ech pewnie z przemeczenia choc bylam w toalecie przed chwila i znow na wkladce krew...ja ise tam akurat takimi rzeczami juz nie przejmuje - za bardzo fiksowalam w pierwszej ciazy i zestresowana chodzilam ale troche troche mnie to martwi. zobaczymy jak dalej.
gratuluje wizyt i jak rosna Wasze dzieciaczki! Ivettka mam nadzieje ze Twoje chorobsko szybko Cie opusci.
co do lewatyw to jaj tez mam juz zakupiona:) pzy pierwszym porodzie probowalam zrobil sobie w domu rpzed wyjsciem do szpitala ale tylko sie nagimnastykowalam a i tak nie bylam w stanie sama soibie poradziec:) a w szpitalu pielegniarka zrobila sprawnie i szybko. I do dziewczyn ktore sie wahaja...naprawde polecam bo unikniecie przykrych niespodzianek podczas parcia:)
ja mam wizyte dopiero 23 i tak Wam zazdroszcze ze widujecie swoje malenstwa czesciej:)
Ivettka lubi tę wiadomość
-
Moje łożysko również stopień II
Bommbelek a kiedy miałaś to pierwsze cięcie?
Amarranta no ,no piękna waga
Ola jeśli to była żywoczerwona krew to bym jechała na ip. To może oznaczać odklejające się łożysko.Lepiej to sprawdzićamarranta lubi tę wiadomość
-
Amarranta, super że wszystko dobrze na wizycie! Co do lewatywy to ja bym chciała mieć ale nie wiem czy robią w szpitalu. Ale tak jak juwelka pisze, podobno często organizm sam z siebie się oczyszcza przed porodem, zobaczymy jak to będzie.
rex, czemu nie masz już wizyt? Ja mam teraz co dwa tygodnie a od terminu porodu to już chyba co 2-3 dni...amarranta lubi tę wiadomość
-
Katepr ja cc miałam w październiku 2010 czyli prawie 5lat temu a 8lat temu miałam wywoływane poród w 23tc nie wiem jak to się zalicza różnie mówią.
Ola ja w nocy tez miałam taką sytuację. Byłam siusiu podcieram się i troszkę czerwonej krwi było ale to chyba od tyłuw każdym razie jutro wizyta to wspomnę.
Ja wizyty mam co 2tyg następna jutro -
Witam się w 34 tc:)
Niestety coś mnie "rozkłada" co za pogoda... byłam dziś u ogolnego lekarza bo od niedzieli odczuwalam takie jakby drapanie i suchośc w tchawicy/krtani, do tego doszło lekkie pobolewanie własnie tego srodkowego odcinka dróg oddechowych przy glebszym wdechu, no i oczywiscie cieknaca po tylnej scianie wydzielina z zatok szczekowych... nie wrozy to nic dobrego. Zawsze kończyło się to u mnie antybiotykiem....dziś zareagowałam szybciej i poszlam, a niech sprawdzą.
Dostalam Bronchosol na lepsze odksztuszanie, i Nasometin do nosa - podobno dziala miejscowo i nie wchłania się. Ale wlasnie podadły mnie mysli,że moze jednak warto to skonsultować z ginekologiem.... zadzownie do niego dziś jak bedzie miał wizyty w przychodni ;(
Ahhhh.....jak nie urok to.... -
Hej mamusie!
Ola nie wygłupiaj sie, tylko jedz i sprawdź skąd ta krew. Ja romumiem ze nie ma co odrazu panikować, ale uważam ze można sie nie przejmować np jakimiś kluciami itd ale krew to brzmi dość poważnie...
Ja bym to sprawdziła dla świetego spokoju...
Co do lewatywy to ja tez liczę na naturalne oczyszczenie organizmu, bo na szpitalna nie mam co liczyć...