Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
No tą lewatywe z butelki ciężko by było ale taką z zestawu z rurką to łatwiej ;p ale nie ma co się martwić nawet jak nie zrobią, nie takie rzeczy na porodówce widzieli ;p
Bommbelek no 5 lat to całkiem spory odstęp czasu, rok, dwa lata to bym się bała ale 5 lat.. wiadomo będą kontrolować pewnie bardziej poród pewnie ale nie martw się
Ja taką wydzielinę w gardle mam całą ciąże, normalnie musiałabym chyba na lekach 9msc jechaćdora8201 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny muszę wam sie pochwalić...
Moj T. jest poprostu cudowny, wczoraj pojechał ze znajomymi na miasto, a ja zostałam w domu bo po całym weekendzie z gośćmi sił nie miałam...
Myslalam ze pojechali na piwko i tyle, ale jakie było moje zdumienie, gdy wrócił obładowany zakupami, i to dziecięcymi zakupami...
Oto co m.in. Mały wyłapał od tatusia:
http://zapodaj.net/516cd6dbf1803.jpg.html
A te mini Uggi to juz całkiem mnie rozczulily:
http://zapodaj.net/98845e2b10808.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 11:44
LillaMy, amarranta, katepr, Tigana, rex, ewela86, kate851, dora8201, Konwalia, Ivettka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Ola, Ty lepiej się oszczędzaj a tyle na ile możesz i lepiej sprawdź co to, jakby się powtórzyło!
Rex, a nie możesz tych zaświadczeń wysyłać pocztą albo kogoś wykorzystać, żeby za Ciebie nosił?
ja mam wizyty od miesiąca co 2 tygodnie mniej więcej, ale na przemian u ginki i u położnej przy gince (teraz też za 2 tyg położna wypada)
Tigana, Juwelka też słyszałam o biegunce - to by była dobra opcja...
Zania, zdrowka!
Mia, śliczne rzeczysuper tatuś się postaral!
-
Dzien doberek
Na poczatku gratuluje wszystkim dziewczynom udanych wizytIvetka mam nadzieje, ze uda Ci sie szybko wyleczyc no i super ze mala juz glowka do dolu
Sliczne te Wasze kaciki dla malenstw, Dora szafa wyglada super, Kasiulka wozek sliczny
Co do lewatywy to w Irlandii sie jej nie robi, a szkoda bo sama mialam nadzieje ze mozna ja miec na zyczenie...
Ja od kilku dni probuje pomoc M. z malowaniem i sprzataniem bo chcialabym jak najszybciej skonczyc, ale on nie bardzo daje mi cos robic bo boi sie o nas... Juz nie moge sie doczekac kiedy to skonczymy posprzatmy i bedziemy juz gotowi na nasza niunieOstatnie dni tak buszuje mi po brzuchu, ze az czasem boli
Ja teraz mam wizyty co tydzien tzn jednego tygodnia lekarz ogolny a drugiego klinika/szpital i tak juz do konca napewno
Ide moze cos ogarnac w domu bede pozniej, jesli sa jakies wizytujace dzisiaj to trzymam kciukiMilego dnia
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
Mia, ten zestaw w Zebre, to w ogóle wymiata
Super
Mój sam to na zakupy raczej nie pójdzie, bo nie lubi, ale jak jesteśmy razem, to te najfajniejsze rzeczy On wynalazł
Amarranta, wysyłac nie mogę właśnie, a z tym czy ktoś może nosić to nie pomyślałam, żeby zapytać.
U nas po 34 tygodniu wizyty też są co tydzień czy co dwa, ale jeżeli wszystko jest ok, to nie zapisują wizyttroszkę szkoda, spokojniejsza bym była, wcześniej to mi nawet na rękę było, że rzadkie wizyty to czas szybciej leciał, a teraz tak jakoś... no nic.
Sąsiadka rodziła w tamtym roku, to z uwagi na to, że jej dzieci maja manię zarzucania pępowin na szyję, musiała chodzić dzień w dzień przez ostatnie dwa tygodnie. -
A i o lewatywę pytałam
dają tutaj i jeszcze przypominają, że 3 razy trzeba się wypróżnić
Ja byłam zadowolona bardziej przez to, że całą akcję porodową mi ruszyła ta lewatywa. Jakby zrobili wieczorem, a nie w południe, to pewnie o połowę szybciej bym dziecko miała -
Ola ja tez bym pojechala sprawdzic to krwawienie i przede wszystkim oszczedzaj sie w miare mozliwosci!
Zania zycze zdrowka bylebys sie nie rozlozyla calkiemA co do ulozenia naszych dzieciaczkow to slyszalam ze bardzo dobre jest siedzenie na pilce takiej do cwiczen i wlasnie dzisiaj musze jechac swoja napompowac i bede juz do konca starala sie na niej siedziec (np. ogladac tv, i zamiast na kanapie to na pilce ciagle) zobaczymy czy cos pomoze
Jednej dziewczynie tak sie odwrocila cora przed samym porodem
-
Mia piękne rzeczy:) mężuś się postarał
Ola ja bym pojechała sprawdzić dla świętego spokoju, bo jak krew się pojawia, to lepiej sprawdzić.
Zania zdrówka życzęale ten czas leci juz 34tc:)
Ja wróciłam z firmy, zaniosłam zwolnienia,tez dobre 5 km zrobiłam, więc do szkoły rodzenia jadę już autobusem, nie ma co przesadzać, bo robić kolejne 6km to za dużo:)
Zostały mi jeszcze z 2 pralki do prania,ale to juz na spokojnie:) -
Hej dziewczyny
Witam się w podłym nastroju. Wczoraj teściowa mnie wkurzyla, a dziś dla równowagi poklocilam się z własną mamą. Na pocieszenie zjadłam loda na patyku więc zaraz mi pewnie cukier skoczy. Wrrr... do tego nie śpię od 6.
Zania nie wiem czy ginekolog będzie faktycznie zorientowany. Każdy lekarz zna tylko swoją działkę. Ja jak byłam z przeziebieniem u swojej rodzinnej to chciała mnie na IP wysłać. A nasomentin jest dopuszczony w ciąży tylko w razie konieczności. Zawiera steryd i niestety z błony śluzowej nosa coś tam się wchłonie, więc ogranicz do minimum. Sama przy swoich hemoroidach stosowalam lek z sterydem zewnętrznie przez 5 dni.
Ola jeśli to krwawienie nie jest z dróg rodnych to niestety możesz mieć ten sam problem co ja i nie lekcewaz tego bo proces postępuje. Hormony robią swoje.
Mia super niespodzianka
Co do lewatywy to też kupiłam eneme. Sprzedawałam ja mnóstwo razy a teraz jak pomysle ze mialabym ja sobie zapodac... Ale chyba lepiej tak niz dodatkowe atrakcje w trakcie parcia.
Rex podziwiam za kondycję. -
Tigana, umówiłam się już
a w czwartek idę na tę przedporodową rozmowę. torba nie spakowana.. ja ze wszystkim na ostatnią chwilę.. a Ty?
Ewela, ja często siedzę na piłce, bo mi tak wygodniej, nie wiedziałam, że to pomaga dziecku się ułożyć
Kate, super wyglądaszTigana lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziękuję
Pay oj z teściową to nie trudno się pokłócić heh:) ale weź głęboki oddech i szkoda nerwów:) pomyśl,że dzidziuś wszystko czuje jak mamusia się denerwuje:)
Ja po obiadku i deserze, pomalutku szykuję się na zajęcia do sr:) zostały z dzisiejszymi jeszcze 3 zajęcia, prawie 3 msc trwa sr, dość długo:) ale szybko zleciało:) -
Mia sliczne ubranka to Ci mezus niespodzianke zrobil
Amarranta tez nie wiedzialam dopoki na szkole rodzenia polozna nam nie powiedziala. Do tego menager mojego M. mowil mu zebym na pilce siedziala bo jego zona tez miala tai problem i jej sie udalo jak na pilce siedziala, wiec trzeba sprobowac
Kate sliczny brzusio
Ja w sobote musze usunac 8-mke bo mecze sie z okropnym bolem od ok 4 tygodni i mialam juz antybiotyki i nadal mnie boli ;( troche sie boje , ale dentysta powiedzial ze tutaj nic innego nie da sie zrobic i ze bedzie dobrze bo robia takie zabiegi w razie koniecznosci i zawsze wszystko jest w porzadku. Tym sposobem musialam zrobic przeswietlenie i tylko chirurg moze to zrobic, a przyjmuje raz w miesiacu i to w moje urodziny... Mialam isc do pracy w sobote i w niedziele i musialam dzwonic sie tlumaczyc, ze nie moge pracowac w ten dzien a szef chcial zebym sobie przelozyla to wyrwanie na inny dzien... Masakra jakas... Ja to mam na sam koniec -
dzień dobry! jestem dziś nieprzytomna... wczoraj pół nocy nie spałam, w dzień nie miałam okazji więc dziś noc cała przespana, niestety musiałam wstać do labo ale wróciłam zjadłam i położyłam się i spałabym jeszcze tylko zgaga mnie obudziła...
pogoda dziś idealna do spania - 17 stopni, pochmurno, deszcz co chwilę... Młodego dziadek z przedszkola przyprowadzi więc mogę się lenić
dziękuję za komplementy odnośnie szafyteż mi się podoba a jak skończymy to w ogóle będzie pięknie!
Bommbelek pytałaś o tapetę - to jest zwykła, najzwyklejsza tapeta - papierowa klejona na zwykły klej do tapet - tylko przeszlifowane drzwi były, żeby była szorstka powierzchnia pod klej. Klei się jak ścianę - akurat ta tapeta była dość trudna do klejenia bo nie chciała się ładnie obcinać (ale to kwestia tapety samej w sobie a nie tego na co klejona była). Byłam pełna obaw odnośnie tapetowania mebli ale efekt jest super - drzwi były paskudne i chciałam je zmieniać bo patrzeć na nie mogłam a okazało się, że bardzo tanim kosztem (u nas 2 rolki tapety + klej + puszka lakieru do mebli) można odmienić wnętrze
jeśli chodzi o lewatywę nie miałam przed porodem, nikt nie proponował mi, miałam takei same obawy jak Wy jak to będzie przy parciu i w ogóle ale na 2 godziny przed porodem tak mnie wzięło że dołem i górą mnie czyściłoi szczerze? nie wiem nawet czy coś się zadziało przy porodzie bo po prostu tego nie czuć
teraz większe obawy mam przy cc jeśli by miało być o cewnik - bo cewnikują pewnie skoro potem trzeba jakiś czas leżeć... któraś miała zakładany?? boli to to??
Kasiulka super wózior!
gratuluję wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za szybkie pozbycie się infekcji (Ivettka)
Kate, Rex Wy to tytanki jesteście z tym łazeniem! zazdroszczę... ja tak miałam z Młodym w ciąży - wszędzie na pieszo i nic... a teraz?? cóż starość ni radość
Zania udało się wyjasnić sprawe z łóżeczkiem?? i zdrówka!
LillaMy a jak Twoje uczulenie?? coś lepiej?? byłaś u lekarza?? mój M się śmieje, że powinnam w tv wystąpić w jakimś programie typu łowcy okazji bo udało mi ise wyłapać karuzelkę nową FP taką jaką chciałam z 1/4 ceny i leżaczek nowy całkiem za 40zł z przesyłką... polowałam na matę i za niecałe 50zł wylicytowałam jedną ale się rozczarowałam bo używana ale tamta kobieta i my mamy zupełnie inne pojęcie "stan bardzo dobry" - wg mnie mocno średni jest... ale odpuściłam póki co bo nie chce mi się dyskutować z babką albo dostać negatywa za to, że nie umie ocenić realnie stanu sprzedawanej rzeczy...
Amarranta do 3800g chyba ocenia się, że dziecko jest "normalnej' wielkościponiżej 3kg to maluszek
nie martwcie się tak o wagę dziecka - lepiej, żeby ważyło więcej niż mniej.... a siła grawitacji pomaga cięższym dzieciom
OlaW oszczędzaj się!! ja pewnie jak Ty przy nitkach krwi bym nie panikowała ale zwolniłabym tempo maksymalnie i obserwowałamam nadzieję, że to jakieś naczynko pęknięte tylko ewentualnie powoli czop Ci odchodzi?
co do wizyt to ja chyba od 6 miesiąca mam co 3 tyg, jutro dostanę skierowanie do szpitala gdzie chcę rodzić i mój gin pracuje i będę co najmniej raz w tygodniu jeździć tam na kontrolę z ktg
katepr Ty to jesteś takim naszym głosem rozsądkufajnie, że jesteś z nami i dzielisz się swoją wiedzą i doświadczeniem!
Mia cudne rzeczy!! aj kochany mężu... super!!! ja liczę że wszyscy tatusiowie się poczują po porodziemój sam z siebie to nie kupiłby ale plus taki, że pozwala kupić co chcę
i nie marudzi że znów coś albo że akurat takie - choć czasem coś w żartach wypomni np, że Luśka będzie miała droższy wózek niż on pierwsze auto
mojego M kolega z pracy teraz w maju został tatusiem i śmiac mi się chciało bo po 2 tyg wrócił do pracy bo "nudził się w domu"bo Mała tylko śpi i je...
kate jaka Ty śliczna ciężaróweczka jesteś!!! kwitniesz! i napiszę teraz coś co mi każdy powtarza a mnie to wkurza - nie wyglądasz na dziewczynkę!!choć ostatnio pani na kasie w tesco (młoda dziewczyna) spytała czy córka będzie, po przytaknięciu moim powiedziała, żebym się nie gniewała ale widać... więc spytałam w żartach czy aż tak brzydka jestem
a ona , że nie, nie wierzy że się brzydnie tylko mam duży nos! hehe się obśmiałam bo tego nie słyszałąm nigdy z nosem ale muszę przyznać, że wieczorem oglądałam go z każdej strony i faktycznie jakby się wydłużył... ale to chyba siła sugestii
Pay bidula o a jak Ty z tymi hemoroidami?? ciągle tak męczą?? i zdecydowałaś coś z tym cc?? ja Ci powiem, że gdybym miała jak Ty to jednak bałabym się co będzie po porodzie sn z nimi
Ewela o masz! to Ci przyszło...a szef to się z kimś na rozumy pozamieniał?? a mogę wiedzieć gdzie pracujesz że jesteś tak w weekend niezbędna??
amarranta, LillaMy, Ivettka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Nom dostalo mi sie na sam koniec... Mam tylko nadzieje, ze teraz niunia poczeka jeszcze ok 3 tygodni po wyrwaniu zeba zeby zdazylo sie dobrze wygoic, bo to troszke mnie przeraza
Dora oczywiscie, ze mozesz pracuje w pizzerii, dlatego najbardziej potrzeba ludzi w weekendy... Tak czy siak musi dac mi wolne w kazdym momencie jak tego potrzebuje na kazda wizyte i gdybym sie zle czula tez i on o tym wie hehe -
Kate naprawdę super wyglądasz
Dora teraz starają się cewnik zakładać po znieczuleniu czyli nic nie poczujesz, w większości szpitali jużtak jest więc mam nadzieję że tak będzie i u Ciebiez nosem się uśmiałam a to dlatego że jak ostatnio zanoszę zwolnienia do pracy to dziewczyny patrzą na mnie i mówią 'nieee no nosa murzyńskiego jeszcze nie masz' ;p na koniec ponoć już wszystkie ciężarne mają kulfona