X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ka załatwiłam już wszystko co miałam załatwić więc jak zgredek chce sobie wyjść to już nie mam nic przeciwko.
    No z wychowawczynią młodego chciałam jeszcze pogadać ewentualnie ;)
    U nas po 8 rano było już 30°C :/ a ja na piechotkę 12 km.... No nic, teraz za obiad trzeba się brać.

radiszka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:17

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Katepr a na klinicznej to chyba nic nie dają nie? Ani pampersów, ani podkładów - wszystko jest na liście którą dostałyśmy na SR więc obstawiam że wszystko swoje trzeba mieć, nawet lewatywę ;]
    eeee poważnie??? nawet lewatywę???

REX super, że udało się załatwić wszystko.... szczerze mówiąc moja marna też jakby chciała już wyjść to droga wolna :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po pięknym długim weekendzie
    U nas spędzony aktywnie i niestety skutki wczoraj, cały wieczór twardnienie i to dość bolesne, ciężko się wtedy mi oddycha też tak macie?
    Girki na szczęście nie puchną ale trochę bola, w końcu musza nosic trochę balastu :)
    Dzisiaj od rana na badaniach plus poleciałam po zaświadczenie o grupie krwi(bo gdzieś przesiałam) do centrum krwiodawstwa,a oni mi jeszcze pobrali krew i na świeżo zrobią przeciwciała i grupe i to za darmo bo jestem honorowym- super.A na koniec poleciałam do położnej wypisać nową deklaracje i powiedziała ze przyjdzie pod koniec czerwca zebyśmy posłuchały sobie tętna maluszka, dostałam pelno gazetek i próbek i mam tylko zadzwonić jak urodzę.
    Dziewczyny macie piękne te łóżeczka,szafy i ogólnie pokoiki, u nas na początek będzie z nami w sypialni wiec tylko zrobiłam miejsce w swojej szafie i dostawilam komode.Ale udało mi się poprać ciuszki.Torba już tez uszykowana jeszcze tylko kosmetyki i będzie wszytsko.
    W piątek do gina,ciekawe ile już wazy Zośka.Czy u Was ruchy dziecka są teraz bardziej bolesne? bo u mnie tak się wierci ze az boli

3i49p07wevcalt60.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :-)
    Pay śliczne łóżeczko posciel boska

Dora szafa świetna to jakaś specjalna tapeta?? Do mebli?trudno się klei??
    Ja już nie wyrabiam z moimi spuchnietymi nogami aż bolą swędzi pieka niewiadomo co jeszcze nawet po schodach jak idę to trudno przy zginaniu.. :-( w środę wizyta ciekawe ile mała przybrała

Dziewczyny po cc a teraz które mają rodzic sn nie boicie się??? Ja wczoraj poczytałem na necie to piszą żeby w ogoke się nie zgadzać bo macica napewno pęknie.. I teraz mi słabo...

Rex 12km???ty chyba oszalałas

Kate super ze się dobrze czujesz w ciąży :-) przynajmniej ty:-)

A w tamtym tygodniu już poczułam czkawke małej ;-)

Edit i Witam się w 36tc :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:33

Malagosia, amarranta lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora świetna szafa:)
    Bommbelek gratuluję 36tc:) coraz bliżej:)
    Verona ja teraz czuję mocniejsze ruchy,ale nie bolą mnie.

• radiszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Hej
    No ciekawe kto pierwszy się wykluje z tej naszej pięknej listy :D Ja jednak wolałabym doczekać terminu, kilka spraw mam jeszcze do załatwienia a pokój małego kompletnie nie gotowy :/
    Amarranta GBS nie musisz robić my je robimy bo szpital tego wymaga bo bez wyniku podają na siłę antybiotyk, więc skoro u Was nie trzeba tego robić to ja bym nie robiła, na nic taka wiedza ;p
    Radiszka a ten lekarz wcześniej robił Ci usg że wie gdzie było łożysko czy miałaś wyniki wcześniejsze? :) Dopóki nie obniży się bardziej to się nie denerwuj, na pewno Twój lekarz na wizycie dobrze się przyjrzy :)
    Ivettka jak tam wizyta??

Tak ten lekarz robił mi połówkowe i jak wcześniej leżałam przed świętami parę dni na oddziale to też on mnie przyjmował.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta widze że nazwiesz córeczkę Kalina ;) moje ulubione imię ;) jak będę miała córkę to też takie imię będzie miała ;)

amarranta, dora8201, ewela86 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, nie miałam wyjścia, bo zakład ubezpieczeń jest w turystycznej części na wzgórzu miasta, strefy gdzie mogę zaparkować na dłużej niż pół godziny jest niewiele, a na krótką strefę nie miałam jak wjechać, bo nie byłabym w stanie latać po bilecik co chwilę :( Najbliższe wolne miejsce do zaparkowania miałam 5 km od tego miejsca :( Cały czas pod górę i w pełnym słońcu w dodatku :/ później jeszcze musiałam lecieć na policję , na zakupy i do lekarza i jak wróciłam to miałam tak odparzone stopy, że stać nie mogę :(
    mi tam upały nie przeszkadzają, chodzenie też nie, ale jak trzeba to wszystko na szybko połączyć to nie robi się fajnie :/

Mi też się podobają Wasze kąciki dla maluszków :)
    U mnie już chyba wszystko skończone w pokoiku, w sumie to nawet tam nie wchodziłam ostatnio :p ale już zostały mi tylko ostatnie rzeczy, w sensie, prześcieradełko założyć itp, ale już wyprasowane w szafie, czeka na mój poród ;)

U mnie w Pl jak rodziłam starszego, niby szpital miał zapewniać wszystko, ale przyszło co do czego, to ligniny nie było, na żel do KTG i na baterie do detektora poskładałyśmy się z dziewczynami, tabletki p/bólowe we własnym zakresie (ja chyba jakieś fory miałam, bo dla mnie całe opakowanie się znalazło, ale, że nie potrzebowałam ani jednej, to oddałam innym mamuśkom) i wszystko tłumaczyli nagle zadłużeniem szpitala :/
    Na koniec juz zrobiłam zadymę bo przynieśli mi do podpisania zaświadczenie, że moje dziecko miało zakładane pieluchy Pampersa w szpitalu, bo P&G sponsorował, a prawda jest taka, że jechał cały czas na tetrówkach. Więc szanowne położne puszczały pieluchy bokiem :/ dopiero jak zrobiłam zadymę i powiedziałam, że nie dość, że nie podpiszę, to jeszcze przedzwonię do P&G to szybko mi przyniosły opakowanie pieluch i mokrych chusteczek na wyjście ze szpitala :/

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mamuśki,relacja z wizty: gbs pobrane-wynik za tydzień, usg podglądowe-mała główką w dół, badanie na samolocie-szyjka długa,twarda,zamknięta no i "okrutna" drożdzyca- masa leków ponad 100zł :( . Wypisane skierowanie do szpitala na poród, ale kiedy na oddział konkretnie mam się zgłosić to muszę zadzwonić na oddział i zapytać bo on nie pracuje w tym szpitalu

rex, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh,
    Przyszło nam dziś łóżeczko - ale po rozpakowaniu okazało się,że to tylko łóżeczko,a ja zamawiałam łóżeczko - tapczanik! Oczywiście sprawa w toku wyjaśnień, bo poszło ich 20 sztuk prosto z produkcji i chyba zaszło sporo pomyłek...to się cieszą Ci co zamowili tańsze łóżeczka,a przyszły im tapczaniki dodatkowo ;/ Ależ jestem złaaaaaaaa! Mam nadzieję,że jutro dotrze już do nas wózek....

Jutro wstawiam pierwszą serię prania :) - będę Was gonić:)

Pozdrawiam, i lecę do koleżanki na ploty:)

p.s. aaaa i moja mała niestety nadał się nie odwrócila,mimo chodzenia po schodach przez cały długi weekend ;/ (w granicach rozsądku)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , krew i mocz oddane do badania ;) jutro wieczorkiem zobaczę co powie mi na nie przez tel. diabetolog ;)

Pay - mamy podobny gust do pościeli bo też mam taką samą dla Kamilka;)

Dora - fajna szafa;) ps. to super że masz możliwość zabrania tak niewielu rzeczy do szpitala ;)

Ivettka - wieści super gdyby nie ta drożdżyca :/

My jeszcze dziś z mężem odebraliśmy wózek ze wszystkimi akcesoriami :) i cieszyłam się jak dziecko jadąc po niego :) i wam chciałam się pochwalić :

8cnrspxmnlfj_t.jpg

1f4ywwer5jzk_t.jpg

Pay, rex, Mia1988, LillaMy, Konwalia, Ivettka, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka no niestety bida u nas, chociaż wiadomo jak jakiejś mamie pieluch zabraknie to chętnie dajemy :D a lewatywa to wiadomo, już się nie robi każdej rodzącej jak za starych czasów dlatego jak ktoś chce to swoją warto mieć, chociaż ja to chyba w domu odprawię ten rytuał, jeśli w ogóle :D a jaką kupiłaś sobie? taką eneme w buteleczce? ;p
    Bommbelek że tak powiem na pewno to parasola w tyłku się nie otworzy ;p zależy ile lat temu było poprzednie cięcie, a macica może pęknąć i bez wcześniejszego porodu cc, a Ty miałaś cc i masz teraz rodzić sn? Pamiętaj że to Ty decydujesz i możesz wybrać kolejne cc :)
    Ivettka dobrze że z maluszkiem ok, a wagę znasz?
    Kasiulka fajny wózek, szczególnie te wzorki na białym tle :D

Ivettka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka, dobrze, ze dzidzius zdrowy i główką w dół.
    A z drożdżycą może się uporasz szybko? Szkoda tylko, ze taki nieplanowany wydatek przed porodem :/

Ivettka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lewatywe robily same :P
    Miały taki woreczek z rurką. Ciepła woda i mydło w płynie do środka, kładlam się na kozetce na boku a ona wlewała ten płyn ;)
    Teraz tez się nie sprzeciwię ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my juz po wizycie:) badał dziś tez szyjkę i wszystko ok:) pytał o puchniecie, obrzęki to mówiłam ze ok wszystko, dotknął brzucha i mówi że troszkę twardy i mówił ze może tak być po chodzeniu a ja poszłam na wizytę 6km, wiec spacer konkret i dlatego brzuszek się napial, ale nie mówiłam ze 6km szłam do niego heh tylko ze po spacerku jestem:)
    Nela ulozona cały czas główka do dołu i waży prawie 2kg:) na 33 to mówił ze w sam raz. Hemoglobina 11.5 wiec bez żelaza i dobrze:) następna wizyta za 3 tyg i pobierze wtedy gbs. Mocz super.

Kasiulka śliczny wózek:) to bebetto? :)
    Ivettka super ze ok tylko ta drozdzyca:/zz czego to się wzięło?
    Zania oj tez bym była zła, oby szybko naprawili sytuacje i wysłali właściwe łóżeczko.
    Trzymam kciuki żeby Niunia się obróciła!

Ivettka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne że samemu się da, wsadzasz gdzie trzeba spinasz się i naciskasz butle ;p ja tylko na ginekologii robiłam to tak to się odbywało jak Rex opisuje :D ale teraz już się nie robi każdej rodzącej jak leci, w ogóle nie wiem czy u nas na porodówce robią 'na życzenie', ale skoro na tej sr mówili że tak to pewnie tak :) dobrze że każda sala ma toaletę, a nie jak na zaspie :D :D
    Kate ładny 'spacerek' 6 km, pięty by mi chyba odpadły :D

juwelka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:19

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ