X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ka załatwiłam już wszystko co miałam załatwić więc jak zgredek chce sobie wyjść to już nie mam nic przeciwko.
    No z wychowawczynią młodego chciałam jeszcze pogadać ewentualnie ;)
    U nas po 8 rano było już 30°C :/ a ja na piechotkę 12 km.... No nic, teraz za obiad trzeba się brać.

radiszka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:17

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Katepr a na klinicznej to chyba nic nie dają nie? Ani pampersów, ani podkładów - wszystko jest na liście którą dostałyśmy na SR więc obstawiam że wszystko swoje trzeba mieć, nawet lewatywę ;]
    eeee poważnie??? nawet lewatywę???

REX super, że udało się załatwić wszystko.... szczerze mówiąc moja marna też jakby chciała już wyjść to droga wolna :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po pięknym długim weekendzie
    U nas spędzony aktywnie i niestety skutki wczoraj, cały wieczór twardnienie i to dość bolesne, ciężko się wtedy mi oddycha też tak macie?
    Girki na szczęście nie puchną ale trochę bola, w końcu musza nosic trochę balastu :)
    Dzisiaj od rana na badaniach plus poleciałam po zaświadczenie o grupie krwi(bo gdzieś przesiałam) do centrum krwiodawstwa,a oni mi jeszcze pobrali krew i na świeżo zrobią przeciwciała i grupe i to za darmo bo jestem honorowym- super.A na koniec poleciałam do położnej wypisać nową deklaracje i powiedziała ze przyjdzie pod koniec czerwca zebyśmy posłuchały sobie tętna maluszka, dostałam pelno gazetek i próbek i mam tylko zadzwonić jak urodzę.
    Dziewczyny macie piękne te łóżeczka,szafy i ogólnie pokoiki, u nas na początek będzie z nami w sypialni wiec tylko zrobiłam miejsce w swojej szafie i dostawilam komode.Ale udało mi się poprać ciuszki.Torba już tez uszykowana jeszcze tylko kosmetyki i będzie wszytsko.
    W piątek do gina,ciekawe ile już wazy Zośka.Czy u Was ruchy dziecka są teraz bardziej bolesne? bo u mnie tak się wierci ze az boli

3i49p07wevcalt60.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :-)
    Pay śliczne łóżeczko posciel boska

Dora szafa świetna to jakaś specjalna tapeta?? Do mebli?trudno się klei??
    Ja już nie wyrabiam z moimi spuchnietymi nogami aż bolą swędzi pieka niewiadomo co jeszcze nawet po schodach jak idę to trudno przy zginaniu.. :-( w środę wizyta ciekawe ile mała przybrała

Dziewczyny po cc a teraz które mają rodzic sn nie boicie się??? Ja wczoraj poczytałem na necie to piszą żeby w ogoke się nie zgadzać bo macica napewno pęknie.. I teraz mi słabo...

Rex 12km???ty chyba oszalałas

Kate super ze się dobrze czujesz w ciąży :-) przynajmniej ty:-)

A w tamtym tygodniu już poczułam czkawke małej ;-)

Edit i Witam się w 36tc :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:33

Malagosia, amarranta lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora świetna szafa:)
    Bommbelek gratuluję 36tc:) coraz bliżej:)
    Verona ja teraz czuję mocniejsze ruchy,ale nie bolą mnie.

• radiszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Hej
    No ciekawe kto pierwszy się wykluje z tej naszej pięknej listy :D Ja jednak wolałabym doczekać terminu, kilka spraw mam jeszcze do załatwienia a pokój małego kompletnie nie gotowy :/
    Amarranta GBS nie musisz robić my je robimy bo szpital tego wymaga bo bez wyniku podają na siłę antybiotyk, więc skoro u Was nie trzeba tego robić to ja bym nie robiła, na nic taka wiedza ;p
    Radiszka a ten lekarz wcześniej robił Ci usg że wie gdzie było łożysko czy miałaś wyniki wcześniejsze? :) Dopóki nie obniży się bardziej to się nie denerwuj, na pewno Twój lekarz na wizycie dobrze się przyjrzy :)
    Ivettka jak tam wizyta??

Tak ten lekarz robił mi połówkowe i jak wcześniej leżałam przed świętami parę dni na oddziale to też on mnie przyjmował.

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amarranta widze że nazwiesz córeczkę Kalina ;) moje ulubione imię ;) jak będę miała córkę to też takie imię będzie miała ;)

amarranta, dora8201, ewela86 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, nie miałam wyjścia, bo zakład ubezpieczeń jest w turystycznej części na wzgórzu miasta, strefy gdzie mogę zaparkować na dłużej niż pół godziny jest niewiele, a na krótką strefę nie miałam jak wjechać, bo nie byłabym w stanie latać po bilecik co chwilę :( Najbliższe wolne miejsce do zaparkowania miałam 5 km od tego miejsca :( Cały czas pod górę i w pełnym słońcu w dodatku :/ później jeszcze musiałam lecieć na policję , na zakupy i do lekarza i jak wróciłam to miałam tak odparzone stopy, że stać nie mogę :(
    mi tam upały nie przeszkadzają, chodzenie też nie, ale jak trzeba to wszystko na szybko połączyć to nie robi się fajnie :/

Mi też się podobają Wasze kąciki dla maluszków :)
    U mnie już chyba wszystko skończone w pokoiku, w sumie to nawet tam nie wchodziłam ostatnio :p ale już zostały mi tylko ostatnie rzeczy, w sensie, prześcieradełko założyć itp, ale już wyprasowane w szafie, czeka na mój poród ;)

U mnie w Pl jak rodziłam starszego, niby szpital miał zapewniać wszystko, ale przyszło co do czego, to ligniny nie było, na żel do KTG i na baterie do detektora poskładałyśmy się z dziewczynami, tabletki p/bólowe we własnym zakresie (ja chyba jakieś fory miałam, bo dla mnie całe opakowanie się znalazło, ale, że nie potrzebowałam ani jednej, to oddałam innym mamuśkom) i wszystko tłumaczyli nagle zadłużeniem szpitala :/
    Na koniec juz zrobiłam zadymę bo przynieśli mi do podpisania zaświadczenie, że moje dziecko miało zakładane pieluchy Pampersa w szpitalu, bo P&G sponsorował, a prawda jest taka, że jechał cały czas na tetrówkach. Więc szanowne położne puszczały pieluchy bokiem :/ dopiero jak zrobiłam zadymę i powiedziałam, że nie dość, że nie podpiszę, to jeszcze przedzwonię do P&G to szybko mi przyniosły opakowanie pieluch i mokrych chusteczek na wyjście ze szpitala :/

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Mamuśki,relacja z wizty: gbs pobrane-wynik za tydzień, usg podglądowe-mała główką w dół, badanie na samolocie-szyjka długa,twarda,zamknięta no i "okrutna" drożdzyca- masa leków ponad 100zł :( . Wypisane skierowanie do szpitala na poród, ale kiedy na oddział konkretnie mam się zgłosić to muszę zadzwonić na oddział i zapytać bo on nie pracuje w tym szpitalu

rex, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh,
    Przyszło nam dziś łóżeczko - ale po rozpakowaniu okazało się,że to tylko łóżeczko,a ja zamawiałam łóżeczko - tapczanik! Oczywiście sprawa w toku wyjaśnień, bo poszło ich 20 sztuk prosto z produkcji i chyba zaszło sporo pomyłek...to się cieszą Ci co zamowili tańsze łóżeczka,a przyszły im tapczaniki dodatkowo ;/ Ależ jestem złaaaaaaaa! Mam nadzieję,że jutro dotrze już do nas wózek....

Jutro wstawiam pierwszą serię prania :) - będę Was gonić:)

Pozdrawiam, i lecę do koleżanki na ploty:)

p.s. aaaa i moja mała niestety nadał się nie odwrócila,mimo chodzenia po schodach przez cały długi weekend ;/ (w granicach rozsądku)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , krew i mocz oddane do badania ;) jutro wieczorkiem zobaczę co powie mi na nie przez tel. diabetolog ;)

Pay - mamy podobny gust do pościeli bo też mam taką samą dla Kamilka;)

Dora - fajna szafa;) ps. to super że masz możliwość zabrania tak niewielu rzeczy do szpitala ;)

Ivettka - wieści super gdyby nie ta drożdżyca :/

My jeszcze dziś z mężem odebraliśmy wózek ze wszystkimi akcesoriami :) i cieszyłam się jak dziecko jadąc po niego :) i wam chciałam się pochwalić :

8cnrspxmnlfj_t.jpg

1f4ywwer5jzk_t.jpg

Pay, rex, Mia1988, LillaMy, Konwalia, Ivettka, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka no niestety bida u nas, chociaż wiadomo jak jakiejś mamie pieluch zabraknie to chętnie dajemy :D a lewatywa to wiadomo, już się nie robi każdej rodzącej jak za starych czasów dlatego jak ktoś chce to swoją warto mieć, chociaż ja to chyba w domu odprawię ten rytuał, jeśli w ogóle :D a jaką kupiłaś sobie? taką eneme w buteleczce? ;p
    Bommbelek że tak powiem na pewno to parasola w tyłku się nie otworzy ;p zależy ile lat temu było poprzednie cięcie, a macica może pęknąć i bez wcześniejszego porodu cc, a Ty miałaś cc i masz teraz rodzić sn? Pamiętaj że to Ty decydujesz i możesz wybrać kolejne cc :)
    Ivettka dobrze że z maluszkiem ok, a wagę znasz?
    Kasiulka fajny wózek, szczególnie te wzorki na białym tle :D

Ivettka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka, dobrze, ze dzidzius zdrowy i główką w dół.
    A z drożdżycą może się uporasz szybko? Szkoda tylko, ze taki nieplanowany wydatek przed porodem :/

Ivettka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lewatywe robily same :P
    Miały taki woreczek z rurką. Ciepła woda i mydło w płynie do środka, kładlam się na kozetce na boku a ona wlewała ten płyn ;)
    Teraz tez się nie sprzeciwię ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my juz po wizycie:) badał dziś tez szyjkę i wszystko ok:) pytał o puchniecie, obrzęki to mówiłam ze ok wszystko, dotknął brzucha i mówi że troszkę twardy i mówił ze może tak być po chodzeniu a ja poszłam na wizytę 6km, wiec spacer konkret i dlatego brzuszek się napial, ale nie mówiłam ze 6km szłam do niego heh tylko ze po spacerku jestem:)
    Nela ulozona cały czas główka do dołu i waży prawie 2kg:) na 33 to mówił ze w sam raz. Hemoglobina 11.5 wiec bez żelaza i dobrze:) następna wizyta za 3 tyg i pobierze wtedy gbs. Mocz super.

Kasiulka śliczny wózek:) to bebetto? :)
    Ivettka super ze ok tylko ta drozdzyca:/zz czego to się wzięło?
    Zania oj tez bym była zła, oby szybko naprawili sytuacje i wysłali właściwe łóżeczko.
    Trzymam kciuki żeby Niunia się obróciła!

Ivettka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jasne że samemu się da, wsadzasz gdzie trzeba spinasz się i naciskasz butle ;p ja tylko na ginekologii robiłam to tak to się odbywało jak Rex opisuje :D ale teraz już się nie robi każdej rodzącej jak leci, w ogóle nie wiem czy u nas na porodówce robią 'na życzenie', ale skoro na tej sr mówili że tak to pewnie tak :) dobrze że każda sala ma toaletę, a nie jak na zaspie :D :D
    Kate ładny 'spacerek' 6 km, pięty by mi chyba odpadły :D

juwelka lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:19

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ