X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę musiała te Calcium wypróbować ;) ..
    Jutro odwiedzam aptekę to sobie zakupię :D

Jeśli chodzi o ciuszki to było by Mi w ogóle wstyd, kobiecina na Moją wiadomość nic nie odpisała ..
    Kasę dostała więc nic już Ją nie obchodziło ;)

Ola, ludzie nie mają w ogóle wstydu i taktu ;)

Leżaczka Bujaczka miałam nie kupować, ale że trafiła się okazja to skorzystałam :D
    Oczywiście zapłaciła Go Babcia Filipka, spóźniony prezent na Dzień Dziecka ;)
    Chciała zakupić komplet Minky ale stwierdziłam że lepsza frajda będzie z leżaczka :D

Czekam na ten leżaczek jak bym miała sama na Nim się bujać ;D

Ja mam nadzieję, że organizm zrobi swoje przed porodem o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 22:23

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalio czyli córeczka zabezpieczona jest w razie czego ;)
    Ściskaj nogi mocno :D :D ..

Fura niezła już czeka na Nią :D

Jeśli chodzi o męża to skarb :D
    chodź Mój potrafi sam o Siebie zadbać jak już musi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 22:22

Konwalia lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam nie kupować bujaczka bo w sumie mi to zbędne, ale sąsiadka dzisiaj zaoferowała swój ;)

LillaMy, Tigana lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rany ile nadrukowałyście, nie jestem w stanie każdej odpisać dziś taki zalatany dzień miałam,jutro pewnie to samo,coś tam przeczytałam o cewniku przed cc to mi zakładali w zabiegowym,później z nim na salę pod kroplówkę i dopiero po x czasie na operacyjną, masakra, takie to nieprzyjemne :/ bałam się sikać w to (sory za dosłowność ale taka prawda).
    Dzwoniłam dziś na oddział i dowiedziałam się że powinnam już przychodzić na zapis ktg i wtedy z lekarzem ustalić co i jak. w czwartek się wybieram :P
    Dziś wykupiłam leki i zaczynam kurację,oby dała pozytywny skutek

Dobrej Nocy :)

ewela86, Konwalia lubią tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim dzięki za fajne pozytywne opinie na temat wózka dla mojego synuśka ;)

kate - bardzo się cieszę że takie dobre wieści przekazałaś na na forum z twojej wizytacji ;) a wybrany przez nas wózeczek to Coletto Marcello Art w kolorze grafitowym i z białym stelażem oraz mniejszymi kołami bo były dwa rozmiary kół do wyboru ;) Ps fajna brzuchatkowa fotka ;)

amarranta - dzięki ;) chciałabym ci móc doradzić jakiś jeszcze wózeczek ale nic i nie przychodzi do głowy . My z mężem wybraliśmy taki bo przemówiło do nas to że po złożeniu stelaża zajmuje on mało miejsca w bagażniku w aucie, ma dużą gondolę, fajną funkcję obracania gondoli, fotelika i spacerówki bez wyciągania ich ze stelaża bo wystarczy przekręcić rączkę i możemy nimi obracać itp itd i w sumie za całość wraz z bazą isofix i rabatem w sklepie zapłaciliśmy 1789zł. Ps fajnie że z tobą i twoją małą wszystko ok i wizyta udana ;)

zania - zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka

Mia - fajne zakupki zrobił twój T.:)

ewela - powodzenia w jak najszybszym ukończeniu malowania i sprzątania, witaj w klubie przyszłych mamusiek które dostają porządne kuksańce od swoich pociech mam to samo ;)

Pay - cieszę się że czujesz się lepiej i kuracja przeciw hemoroidom daje dobre efekty ;)

Ola - uffff całe szczęście że wszystko dobrze i że teraz twoje obawy zniknęły ;)

Konwalia - ty i twoja Lilcia silne jesteście , wytrwacie jak najdłużej w dwupaku i gratki za fajną postawę dla męża ;)

Ja dziś miałam konsultację tel. z diabetolog i w skrócie: wszystko ok - moje pomiary z glukometru i wyniki z badania krwi i moczu też ;) teraz tylko mam mierzyć dalej cukier do czasu porodu a potem już nie i jak urodzę mam do diabetolog zadzwonić się pochwalić i ona powie co dalej i jakie jeszcze badanka będę musiała zrobić :) uffff :)

Zmykam przytulić się do małżonka ;) dobrej nocki kochane ;)

amarranta, ewela86, Konwalia lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) ja już na kibelku bo mam wizytę :-P przed porodem taka wizytacja by się przydała z nerwów to bym się wyczyscila :-P

Trzymajcie kciuki aby było wszystko ok niunia ładnie rosła i wód było w normie!!! I aby szpital mnie ominął!

16udskjogri4r6n4.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cewnika miałam zakładany przed cc i przed zniecUleniem grubo przed Znieczuleniem nie jest to jakoes Przyjemne ale da się przeżyć pamiętam że mnie piekło przy zakładaniu ale ja.nie czułam kiedy sikam. :-P tzn leciało samowolnie jak już założyli. To nie czułam go. W każdym razie jakoś. Z. Godzinne przed cc miałam założony na innej jeszcze. Sali.

Lewatywe również.miałam ale to jeszcze.na patologii z samego rana o 5czy 6rano panie mnie. Zaprosiły do siebie do pokoju leżałam na boczku a ona. Włożyła i zaczęła wlewac trochę tego było zaczyna brzuch boleć jak wlewaja i czuje się takie rozprezanie dobrze ze dolecialam do do wc w moim pokoju. Leżało mas chyba 5albo6 ale później to ich przepraszalam za te poranne odgłosy bo to leci mimo woli i to słychać było jak fiks ale wiadomo babki rozumialy że to lewatywa...

Konwalia lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek, kciuki za wizytę!

Ivetka, oby leki pomogły:)

Ola super, że kasę w końcu dostałaś:)

Kasiulka, super, że u Ciebie wszystko ok i dzięki za wózkowe podpowiedzi :) w końcu sobie jakiś znajdę;)

Konwalia, mąż super się zachował, dobrze, że już jesteście w domu :)

ja ostatnio świętuję sezon truskawkowy, upiekłam wczoraj tartę z kremem i truskawkami - może to niezbyt dobre dla mojej talii, ale nie mogłam się powstrzymać, jak już wpadłam na ten pomysł..

Kate, Tobie naprawdę pozazdrościć wyglądu ;) ostatnio zwracam uwagę na kostki, bo moje spuchnięte mega i wogóle mam wrażenie, że cała jestem spuchnięta łącznie z twarzą.. choć poza tym podobno nie wyglądam tak źle ;)

miłego dnia, powodzenia na wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 07:15

Ivettka, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry ;)

Bombelek w takich chwilach nie ma co przepraszać, wydaje Mi się że wtedy wszystko staje się normalne i nie ma się wstydu ;)

Daj znać jak po wizycie ;)

Amaranta tak na prawdę jak wejdziesz do sklepu z wózkami to zapomnisz o wszystkich podpowiedziach i wybranych modelach :D
    Pojechałam w 100% po Riko Brano a zakupiłam Expandera ;)

Ogólnie wszystkie wózki są bardzo podobne, różnią się małymi szczegółami które czasami są bardzo ważne ;)

Korzystaj z rarytasów póki jeszcze możesz ;) po porodzie wszystko będziesz zrzucać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 07:22

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Bommbelek powodzenia na badaniach :)
    Właśnie, ja też nie czułam kiedy mocz leci do cewnika. On sobie tam leci cały czas w sumie.
    Wikaa coś nam zaniemówiła?
    Miałam rano skurcz łydki. Fuck. A myślałam, że ominęły mnie takie sensacje w tej ciąży :( w dodatku był tak silny, że w dwójke nie mogliśmy sobie z nim poradzić. Noga mnie boli do teraz :/

wikaa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Wyspałam się i juz po 7 sama się obudziłam, wyjątkowo w nocy nie wstawałam siku:)
    Bommbelek trzymam kciuki za wizytę! czekamy na wieści:)
    Konwalia jesteście bardzo silne dziewczynki,obyście jak najdłużej wytrzymały w dwupaku:)
    Amarranta dziękuję:) pokaż swój brzuszek:) mmm ale mi narobiłaś smaka tą tartą:) też wcinam codziennie truskawki:)
    Dziś nie mam dalszych spacerów:) poprasuję ubranka Niuni a później już nie będę prasować, w ogóle położna mówiła,żeby wcale nie prasować.
    Miłego dnia!:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex ja raz miałam tez skurcz łydki w nocy podczas spania i aż M obudziłam, bo się przebudziłam z bólu, zaczął mi masować i pomogło,ale nieźle mi zdrętwaiała wtedy, miałam jeden jedyny raz i oby już nie łapał skurcz. Oby i u Ciebie się nie pojawiło.
    No własnie Wikaa coś nie pisze hmmm.

wikaa lubi tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Witam sie w 37 tygodniu, rany ale ten czas leci niesamowicie szybko...

Pay dziekuje mam nadzieje, ze uda sie pozbyc tego zeba bezbolesnie i po nie bede musiala zadnych lekow brac ;)

Ola super, ze dostalas juz pieniadze :)

Ivetka mam nadzieje, ze leki szybko zaczna dzialac i za niedlugo pozbedziesz sie tej okropnej drozdzycy :)

Konwalia ciesze sie, ze jestescie juz w domku. Trzymam mocno kciuki, zebyscie jeszzcze wytrzymaly w dwupaku, a mezulek super sie spisal :)

Amarranta ja tez jakos spuchlam zwlaszcza ostatnio, kostki mam ciagle spuchniete... Mimo tego ze ja brzuszek tez mam przed soba tylko taka pileczke wlasnie i na poczatku wiekszosc wlasnie mowilo ze chlopiec to teraz mowia ze na buzi sie zaokraglilam i ze widac ze dziewczynka bedzie ;) Wydaje mi sie, ze ile ludzi tyle opinii :D

Bombelek powodzenia na wizycie daj znac po czy wszystko dobrze :)

Czy Wy tez czujecie sie ostatnio takie zmeczone, niewyspane??

Konwalia, Ivettka lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam tryskam energią :p
    Nawet orzy tych upałach dawałam radę ;)
    A prasowanie i tak zawsze robię, zresztą ja wszystko prasuje :p
    Ale fakt, też nie popieram sterylności u dziecka na każdym kroku ;)

kate851 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was kupowała w Pepco czy Textil Market koszulę do karmienia, szlafrok, stanik do karmienia? Zastanawiam się czy tam kupić.

• Kamajla89 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja kupiłam w textil markecie koszule do karmienia za 30zl.Ma z obu stron na wysokosci piersi guziki do odpiecia i mysle ze do szpitala akurat sie nada

fb1af55ff0.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamajla właśnie oglądam na stronce, są po bokach rozpinane i po środku, to może na jakąś się skuszę:)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry!!! znów spędziłam noc z moimi nieodłącznymi ale jakże niechcianymi przyjaciółkami - zgagą i bezsennością.... no ale pora była wstać bo dziś wizyta, podwozie trzeba było do porządku doprowadzić bo na kuriera czekam a oni lubią zawsze przyjechać kiedy ja pod prysznicem :P
    i ledwo zdążyłam bo ubierając się zadzwonił... teraz chwilę odpocznę bo zasapałam się przy tym goleniu i pora wziąć się za kończenie tego remontu - zrobię co mogę

Kate ja kupiłam w pepco koszule - zwykłe t-shirtowe tylko 2 rozmiary większe żeby dekolt był duży ;P bo specjalnie rozpinanych nie brałam... szlafrok zamówiłam cienki na allegro za 20kilka złotych bo to i tak tylko na ten raz a staniki na dzień dobry też wzięłam za kilkanaście złotych bo nie wiem czy i ile będę karmić... i jestem szczerze zdziwiona bo przymierzyłam i są mega wygodne!

co do prania i prasowania to ja Młodemu tylko pierwsze przed porodem poprasowałam, potem już tylko to co wymagało prasowania. Po 3 miesiącu przeszłam też na płyn do prania zwykły - tzn chyba lenor sensitive i prałam razem już nasze i jego rzeczy... u mnie byłoby bezsensu sterylizowanie takie wszystkiego jak mam 2 sierściuchy w postaci psa i kota, które gubią sierść, ślinią się plus 7 -latka który też najhigieniczniejszy nie jest :P

Ewela ja tak mam... w dzień potrafię po 3 razy spać a potem w nocy nie mogę.... no ale nie mogę nie położyć się w dzień bo nie jestem w stanie się oprzeć

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora ja mam tak samo w nocy budzi mnie albo zgaga albo bol zeba ewentualnie siku trzeba isc i pic sie chce no masakra ze mna poprostu :D a w dzien poprostu chodze nieprzytomna i musze jakas 1-2 drzemki sobie zafundowac zeby mi bylo lepiej ;)
    Nic zmykam do pracy, a Wam zycze milego dzioneczka :)
    edit Na szczescie niewiele pracy mi juz zostalo, bo od poniedzialku mam juz wolne!!! Jupi :D

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach zapomnialam... Dora powodzenia na wizycie, trzymamy kciuki z niunka za Was :)

dora8201 lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ