X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam Dora, na początku, że byłaś się wydepilować dla kuriera, aż się zastanawiałam jak wygląda, a Ty dla lekarza, łeeeee :p
    Ja w ogóle nie kupowałam detergentów dla dzieci.
    Jak uczuli (tfu tfu) to wtedy zmienię :p
    Pierwsze pranie wrzuciłam tylko małej, później też będę prała z naszymi. Jakbym chciała każdemu osobny kosz na pranie robić to chyba bym pomieszczenie musiała dorobić jedno :P
    Ewela, miłej pracy. Bliżej niż dalej już :)

ewela86, Tigana lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Właśnie obudziłam się po dwu godzinnej drzemce...A właściwie to synek mnie obudził bo sam wstał:) było mi to baaaaardzo potrzebne. Jakoś tak coraz mniej siły mam.

Kasiulka super ze Pani diabetolog zadowolona. Cukrzyca może dac w kość i fajne ze sobie z nią ładnie radzisz.

Bommbelek trzymam kciuki choć pewnie jesteś już po!daj znać koniecznie co tak u Was słychać:)

Amarranta a jak sobie radzisz z tymi opuchnietymi stopami? Bo ja wieczorem mam takie dwa balony od pary dni i aż pieką i bolą.

Rex ja jak zaczynam bezglosnie rzucać się na męża w nocy to on już wie że to skurcz i ze trzeba masowac i prostować;) niestety ja mam to kilka razy w tygodniu a potem noga w ciągu dnia boli.

Kate Kamajla a to są specjalne koszulki do karmienia czy po prostu zwykle ale mają guziki? Bo ja też muszę sobie coś do szpitala kupić i miałam plany do pepco się wybrać.

Dora ja też wyprasowalam tylko pierwsza partię jak w zeszłym roku młody się rodzil. Potem ani czasu ani chęci nie było:) też mamy psa który wspolzyje z tym moim rsczkujacym bablem idealnie. Co Staś zostawi to ona zjada...dobrze że jeszcze nie jest na odwrót:)choć do misek biegnie zawsze jak szalony i musimy kłaść na blat kuchenny.

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pranie robię w naszych proszkach już bo nic młodego nie uczulilo. Jedynie dla małej dzidziusia kupiłam bo z nią to nie wiadomo jak będzie i tak dmucham na zimne. Ale jak tylko zobaczę ze mała problemów ze skórą nie ma to przejdę na wspólne pranie.

Rex widocznie kurier był mało atrakcyjny;) a lekarz to co innego;) ale to prawda że ta gimnastyka przy goleniu wykańcza! Pomyślcie jakie nidlugo będziemy szczęśliwe ze widzimy własne krocze;)

amarranta, dora8201, Konwalia lubią tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Rex haha no taak... kiedyś to dla listonosza się można było stroić a teraz takie czasy, że dla kuriera:P hehe po prostu chciałam skończyć zanim kurier przyjedzie :P

Ola ja się właśnie zastanawiam jak mój psior zareaguje na Małą... kot to taki kot - odkąd w domu mieszkamy to półdzikus taki - w domu tylko śpi i je i jak ma ochotę to przyjdzie na głaski ale ogólnie zakładam, że będzie olewczy stosunek miał chyba, że Luśka coś mu zrobi to drapnie ale psior... o agresję się nie martwię bo ani krzty w sobie nie ma, bardziej się boję , że zaliże na śmierć albo przygniecie bo on uwielbia na kolana włazić i być jak najbliżej a waży 34kg więc trochę... Młodego traktuje jak brata/kumpla do zabawy - nigdy w życiu mu krzywdy nie zrobił żadnej specjalnie... eh no musze poczytać jak przygotować psa na nowego mieszkańca

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś lenia....
    Muszę zabrać się za obiad,moj mąż zazyczyl sobie makaron z lososiem...:-) więc się zabieram. Wstawiam kolejne pranie,a po poludniu trzeba zacząć prasowac wczorajsza turę prania Gabrysi:-) i jeszcze mam dziś małego gościa do przypilnowania -bratanek:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale żeście naskrobały z rańca ;p
    Ewela idziemy łeb w łeb z tygodniami ciąży :)
    Ja też ostatnio jakaś zmęczona chodzę, a tak to wstaje codziennie koło 5 właśnie do wc i napić się, dziś musiałam o 4 wstać bo tak mnie biodro jedno bolało ;/ zaliczyłam przy okazji wycieczkę do wc i kuchni po picie wzięłam apap i jakoś zasnęłam, ale nie powiem żebym się wyspała ...
    Dora powodzenia na wizycie no i dawaj znaki co tam u malucha :) a propo psa słyszałam że tata może od Ciebie ze szpitala wziąć znoszony ciuszek noworodka i dać psu do wąchania co by się przyzwyczaił do nowego zapachu, aczkolwiek nie mam psa więc nie wiem jak to działa :)
    Konwalia nogi w góre i do przodu :D
    Bommbelek i jak tam? :)

Konwalia, ewela86 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora mam ten sam problem, tyle że Majka nie waży 34 kg tylko 4 ;)

Nie mam pojęcia jaka będzie jej reakcja, ogólnie to nie lubi jak ktoś jej robi krzywdę a Chrześniak T. dał jej ostro popalić ..
    Teraz jak Go widzi to ADHD jej się włącza, bo On leci na nią i chce kopać :/
    Nie raz już Go lekko łapneła do opamiętania ale nic to nie dało ..

Ogólnie jak kupowałam ciuszki, bądź wyprałam to położyła się na tej kupce i spała ..
    Nie wyganiałam jej, aby wiedziała i przyzwyczajała się że ktoś nowy może się pojawić w domu ..
    Gdy urodzę, to dam mężowi ze szpitala pieluszkę bądź ubranko aby mogła przyzwyczaić się do nowego zapachu, a jak przyjedziemy do domu to myślę że postawię fotelik na podłodze, aby mogła się zapoznać ..

Jest to mieszany york który lubi jak się Ją pieści, przytula, bawi się z Nią ;)
    W domku obok jest siedmioletni chłopczyk którego mogła by zalizać na śmierć :D

Wydaje Mi się aby przede wszystkim nie odrzucać psa, żeby cały czas czuł się potrzebny tak jak wcześniej a małego cudaka nie traktował jak wroga ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 12:35

dora8201, ewela86 lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora my zrobiliśmy tak jak Katepr i LillaMy piszą. Jak młody się urodził to mąż wziął te ciuszki do domu i dał Armię do wachania. A i ważne żeby pies był w domu jak dzidzia przyjeżdża ze szpitala. Trzeba uniknąć syt że się psa wyprowadza bo dziecko i pies wraca już do mieszkania a w środku dziecko. To mocno go zdekoncentruje. U nas Atma miała olewawczy a wręcz trochę opiekuńczy stosunek dopóki młody nie zaczął się przemieszczać. Jkbtylko zaczął pelzac to ona poczuła się zagrożona ze na jej terenie coś nowego się pojawiło ale szybko się przyzwyczaiła i aktualnie obydwoje siedzą na macie piankowej i właśnie teraz Staś wkłada jej całą swoją łapkę do jej buzi:)

dora8201, LillaMy, 1kasiulka1, Konwalia, ewela86 lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :-)

Aaaaa witam się w 9 miesiącu :D I chora... Wczoraj byłam u lekarza bo gardło już mnie tak bolało, że przełykać nie mogłam, zatoki zawalone, głowa boli... I co? Mam wyleżeć :/ Lekarka antybiotyku mi nie da, kazała psikać Tantum Verde i Sinupret kupić na zatoki (to olałam bo jeszcze nigdy mi nie pomogło). Najzabawniejsze było gdy spytała mnie czy posiew na paciorkowca miałam już robiony, jak powiedziałam, że tak i nie jestem nosicielem to skrzywiła się i powiedziała, że wtedy antybiotyk lekarze dają :/ Tak jakby jakiejś podkładki jeszcze chciała. A ciul z nią :D Dzisiaj już jest lepiej, gardło mniej boli tylko przesuszone trochę mam, sama Prenalenem się wyleczyłam i apapem tzn jeszcze się leczę ale widać postępy ;-)

Nie pamiętam wszystkiego co pisałyście :/ Ale zauważyłam coś o lewatywie - ja poproszę o zrobienie przed porodem ewentualnie jak będzie czas to zrobię sama w domu. Kiedyś sobie robiłam - nic trudnego ;)

A kremik na pupkę dla Tomusia mam Bethanten właśnie i to krem a nie maść. Jest na opakowaniu informacja że leczy i zapobiega powstawaniu odparzeń pieluszkowych więc chyba jednak jest dla niemowląt ;)

W poniedziałek mam wizytę a za dwa tygodnie wraca mój mężuś i zostaje już z nami do porodu i trochę po. Już przebieram nóżkami i nie mogę się doczekać porodu - jakaś dziwna chyba jestem ale wcale się nie boję ;)

dora8201, ewela86 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia zdrówka.
    Ja mam dzisiaj faze na sprzątanie :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia biedna.. zdrówka i żeby szybko przeszło! Gratuluję rozpoczęcia 9 msc!:) wow już coraz bliżej:)
    Dora podziwiam Ciebie,że sama się golisz:) mi w 4 msc juz było niewygodnie;p
    Zania ja zaraz też nastawiam kolejne pranie,wczoraj było nasze dziś Niuni:) to 5 pralka i zostaną jeszcze kocyki, pościel, rożek, pieluszki itp:) te pierwsze prania prasuję dla spokojnego sumienia,ale później już sobie daruję jak radziła położna:)

• katepr Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia no to zdrówka :)

Apropo tego bephantenu po prostu ten krem dla noworodków nazywa się baby maść ochronna no.
    Bo inne ich kremy derm to jakieś na atopowe zapalenie skóry i takie tam.
    I ja dołączam do piorących, ostatnie pranie białe z tetrami, mam nadzieję że wyjdą całe

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, jak mnie pieką te nogi to wkładam do zimnej wody z odrobiną soli do kąpieli, a ogólnie to śpię z dwoma poduchami takimi od kanapy pod stopami, żeby były wyżej (jedna to już za mało), czasem smaruję żelem chłodzącym (trochę daje ulgę) albo z kasztanowca (to chyba placebo)

Livia, zdrówka!

ja się cieszyłam, że dziecko będzie z kotem, ale kot jeszcze nie wrócił z ucieczki. też słyszałam, żeby ciuszka ze szpitala przynieść dla zwierzaka, żeby się zapoznał

OlaW84 lubi tę wiadomość

o1489vvjal2gnmht.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate- ja też gole się sama;-) hehe

Livia- ja też chora:-( dziś z głosem gorzej, bo katar już tak nie cieknie...

Co do łóżeczka- dziś składamy. Pan ma doslac reszte części do tapczanika;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr faktycznie, aż poszłam sprawdzić :D ha ha no to mam maść w takim wypadku :P

Co do golenia - ja też sama się golę. Ale na czuja to robię, na goliznę :D Jakoś wychodzi, perfect nie jest ale co zrobić ;)

amarranta ja mam trzy koty w domu i tez planujemy ciuszki Tomka ze szpitala przynieść, dać im obwąchać ;) Tylko jeden kot mi na wojaże wyruszył wczoraj i też jeszcze nie wrócił :/ Mam nadzieję, że chwilowo zabłądził tylko bo córka mi się za nim zapłacze :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sama jakoś daję radę... nie sprawdzam niestety efektu 'po' mam nadzieję że jest znośny :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za rady odnośnie psa.... ja bardziej boję sie o Gustawa niż o Luśkę bo on taki przylepa żeby nie czuł się odrzucony...np jak siedzimy sami w domu to się odezwać do brzucha nie mogę bo ten zaraz myśli że to do niego i już przylatuje :) a od samego poczatku uczymy go cierpliwości i opanowania zresztą to mądry pies i w genach to ma... można mu wkładać pięsci do pyska i nigdy nie zaciśnie, ostatnio roczna córka koleżanki wkładała mu palce do nosa i oczu i nie reagował.... zresztą można mu na ogon nadepnąć a on tylko go podwinie i już :)

z ciuszkami będzie kłopot bo będę mieć szpitalne ale to jakieś pieluchy swoje wezmę pod główkę czy nakryć i to M do domu będzie przywoził...

a co do prania to tylko ja jeszcze jestem w lesie?? ;)

i gdzie ta Wikaa??

słuchajcie może na takie wypadki mogłybyśmy zrobić jakąś listę telefonów - tzn może liste nie bo to otwarte forum ale np jakby każda z nas wymieniła sie numerem telefonu z 2-3 dziewczynami na pw to wtedy i łatwiej dowiedzieć się co jest grane jak którejś dłużej nie ma ale i dać znać, że sie rodzi czy coś?? co myślicie ??

wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie mojej i z córa jeszvze niespodziewanie zaliczyłem lekarza bo choroba ja dopdala..

Dziękuję Wam za.kciuki przydały się :-) picie 4l wody nie poszło na marne wód jest w normie aczkolwiek nie jakoś dużo AFI 108 MI WYLICZYLA

Z małą wszystko dobrze i chyba wcale jednak nie taka mała bo 2tyg temu miała 2058 a dziś 2728 g więc trochę Dużo chyba znowu?ja się tu modliłam żeby Przybrała ale nie aż tyle :-P ktg również dobrze
    Wizyta za 2tygodnie a ktg mam już co tydzień do końca.więc za TydIen ktg.

:-)

Aha i mam iść na ekg do rodzinnego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 14:08

LillaMy, katepr, rex, Ivettka, Konwalia, ewela86 lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora u Mnie też w szpitalu dają ubranka, dlatego napisałam o pieluszce ;)

Mam nadzieję że Majka będzie grzeczna i nie zrobi nic głupiego ..
    Troszkę się martwię jej reakcją ;) a na pewno zabawki Filipka będą pogryzione ..
    Uwielbia malutkie miśki, piłki, nienawidzi autek na sterowanie :D więc będzie wynosić :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek nie stresuj się tak bo to szkodzi Małej :) to tylko pomiary! nic niepokojącego się nie dzieje... jak za mocno się stresujesz to za dużo kortyzolu wydzielasz a on przechodzi przez łożysko i Mała sie też stresuje... oddychaj głęboko, ciesz się, że jest ok a wagą sie nie martw bo jaki masz na to wpływ??

zpbnio4p92q84lda.png
‹‹ 930 931 932 933 934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ