Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak czytam Dora, na początku, że byłaś się wydepilować dla kuriera, aż się zastanawiałam jak wygląda, a Ty dla lekarza, łeeeee :p
Ja w ogóle nie kupowałam detergentów dla dzieci.
Jak uczuli (tfu tfu) to wtedy zmienię :p
Pierwsze pranie wrzuciłam tylko małej, później też będę prała z naszymi. Jakbym chciała każdemu osobny kosz na pranie robić to chyba bym pomieszczenie musiała dorobić jedno
Ewela, miłej pracy. Bliżej niż dalej jużewela86, Tigana lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Właśnie obudziłam się po dwu godzinnej drzemce...A właściwie to synek mnie obudził bo sam wstałbyło mi to baaaaardzo potrzebne. Jakoś tak coraz mniej siły mam.
Kasiulka super ze Pani diabetolog zadowolona. Cukrzyca może dac w kość i fajne ze sobie z nią ładnie radzisz.
Bommbelek trzymam kciuki choć pewnie jesteś już po!daj znać koniecznie co tak u Was słychać
Amarranta a jak sobie radzisz z tymi opuchnietymi stopami? Bo ja wieczorem mam takie dwa balony od pary dni i aż pieką i bolą.
Rex ja jak zaczynam bezglosnie rzucać się na męża w nocy to on już wie że to skurcz i ze trzeba masowac i prostowaćniestety ja mam to kilka razy w tygodniu a potem noga w ciągu dnia boli.
Kate Kamajla a to są specjalne koszulki do karmienia czy po prostu zwykle ale mają guziki? Bo ja też muszę sobie coś do szpitala kupić i miałam plany do pepco się wybrać.
Dora ja też wyprasowalam tylko pierwsza partię jak w zeszłym roku młody się rodzil. Potem ani czasu ani chęci nie było:) też mamy psa który wspolzyje z tym moim rsczkujacym bablem idealnie. Co Staś zostawi to ona zjada...dobrze że jeszcze nie jest na odwrót:)choć do misek biegnie zawsze jak szalony i musimy kłaść na blat kuchenny.
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
A pranie robię w naszych proszkach już bo nic młodego nie uczulilo. Jedynie dla małej dzidziusia kupiłam bo z nią to nie wiadomo jak będzie i tak dmucham na zimne. Ale jak tylko zobaczę ze mała problemów ze skórą nie ma to przejdę na wspólne pranie.
Rex widocznie kurier był mało atrakcyjny;) a lekarz to co innego;) ale to prawda że ta gimnastyka przy goleniu wykańcza! Pomyślcie jakie nidlugo będziemy szczęśliwe ze widzimy własne krocze;)amarranta, dora8201, Konwalia lubią tę wiadomość
-
hehe Rex haha no taak... kiedyś to dla listonosza się można było stroić a teraz takie czasy, że dla kuriera:P hehe po prostu chciałam skończyć zanim kurier przyjedzie
Ola ja się właśnie zastanawiam jak mój psior zareaguje na Małą... kot to taki kot - odkąd w domu mieszkamy to półdzikus taki - w domu tylko śpi i je i jak ma ochotę to przyjdzie na głaski ale ogólnie zakładam, że będzie olewczy stosunek miał chyba, że Luśka coś mu zrobi to drapnie ale psior... o agresję się nie martwię bo ani krzty w sobie nie ma, bardziej się boję , że zaliże na śmierć albo przygniecie bo on uwielbia na kolana włazić i być jak najbliżej a waży 34kg więc trochę... Młodego traktuje jak brata/kumpla do zabawy - nigdy w życiu mu krzywdy nie zrobił żadnej specjalnie... eh no musze poczytać jak przygotować psa na nowego mieszkańca
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Ale mam dziś lenia....
Muszę zabrać się za obiad,moj mąż zazyczyl sobie makaron z lososiem...więc się zabieram. Wstawiam kolejne pranie,a po poludniu trzeba zacząć prasowac wczorajsza turę prania Gabrysi:-) i jeszcze mam dziś małego gościa do przypilnowania -bratanek:-)
-
Hej, ale żeście naskrobały z rańca ;p
Ewela idziemy łeb w łeb z tygodniami ciąży
Ja też ostatnio jakaś zmęczona chodzę, a tak to wstaje codziennie koło 5 właśnie do wc i napić się, dziś musiałam o 4 wstać bo tak mnie biodro jedno bolało ;/ zaliczyłam przy okazji wycieczkę do wc i kuchni po picie wzięłam apap i jakoś zasnęłam, ale nie powiem żebym się wyspała ...
Dora powodzenia na wizycie no i dawaj znaki co tam u maluchaa propo psa słyszałam że tata może od Ciebie ze szpitala wziąć znoszony ciuszek noworodka i dać psu do wąchania co by się przyzwyczaił do nowego zapachu, aczkolwiek nie mam psa więc nie wiem jak to działa
Konwalia nogi w góre i do przodu
Bommbelek i jak tam?Konwalia, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Dora mam ten sam problem, tyle że Majka nie waży 34 kg tylko 4
Nie mam pojęcia jaka będzie jej reakcja, ogólnie to nie lubi jak ktoś jej robi krzywdę a Chrześniak T. dał jej ostro popalić ..
Teraz jak Go widzi to ADHD jej się włącza, bo On leci na nią i chce kopać
Nie raz już Go lekko łapneła do opamiętania ale nic to nie dało ..
Ogólnie jak kupowałam ciuszki, bądź wyprałam to położyła się na tej kupce i spała ..
Nie wyganiałam jej, aby wiedziała i przyzwyczajała się że ktoś nowy może się pojawić w domu ..
Gdy urodzę, to dam mężowi ze szpitala pieluszkę bądź ubranko aby mogła przyzwyczaić się do nowego zapachu, a jak przyjedziemy do domu to myślę że postawię fotelik na podłodze, aby mogła się zapoznać ..
Jest to mieszany york który lubi jak się Ją pieści, przytula, bawi się z Nią
W domku obok jest siedmioletni chłopczyk którego mogła by zalizać na śmierć
Wydaje Mi się aby przede wszystkim nie odrzucać psa, żeby cały czas czuł się potrzebny tak jak wcześniej a małego cudaka nie traktował jak wrogaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 12:35
dora8201, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Dora my zrobiliśmy tak jak Katepr i LillaMy piszą. Jak młody się urodził to mąż wziął te ciuszki do domu i dał Armię do wachania. A i ważne żeby pies był w domu jak dzidzia przyjeżdża ze szpitala. Trzeba uniknąć syt że się psa wyprowadza bo dziecko i pies wraca już do mieszkania a w środku dziecko. To mocno go zdekoncentruje. U nas Atma miała olewawczy a wręcz trochę opiekuńczy stosunek dopóki młody nie zaczął się przemieszczać. Jkbtylko zaczął pelzac to ona poczuła się zagrożona ze na jej terenie coś nowego się pojawiło ale szybko się przyzwyczaiła i aktualnie obydwoje siedzą na macie piankowej i właśnie teraz Staś wkłada jej całą swoją łapkę do jej buzi:)
dora8201, LillaMy, 1kasiulka1, Konwalia, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry
Aaaaa witam się w 9 miesiącuI chora... Wczoraj byłam u lekarza bo gardło już mnie tak bolało, że przełykać nie mogłam, zatoki zawalone, głowa boli... I co? Mam wyleżeć
Lekarka antybiotyku mi nie da, kazała psikać Tantum Verde i Sinupret kupić na zatoki (to olałam bo jeszcze nigdy mi nie pomogło). Najzabawniejsze było gdy spytała mnie czy posiew na paciorkowca miałam już robiony, jak powiedziałam, że tak i nie jestem nosicielem to skrzywiła się i powiedziała, że wtedy antybiotyk lekarze dają
Tak jakby jakiejś podkładki jeszcze chciała. A ciul z nią
Dzisiaj już jest lepiej, gardło mniej boli tylko przesuszone trochę mam, sama Prenalenem się wyleczyłam i apapem tzn jeszcze się leczę ale widać postępy
Nie pamiętam wszystkiego co pisałyścieAle zauważyłam coś o lewatywie - ja poproszę o zrobienie przed porodem ewentualnie jak będzie czas to zrobię sama w domu. Kiedyś sobie robiłam - nic trudnego
A kremik na pupkę dla Tomusia mam Bethanten właśnie i to krem a nie maść. Jest na opakowaniu informacja że leczy i zapobiega powstawaniu odparzeń pieluszkowych więc chyba jednak jest dla niemowląt
W poniedziałek mam wizytę a za dwa tygodnie wraca mój mężuś i zostaje już z nami do porodu i trochę po. Już przebieram nóżkami i nie mogę się doczekać porodu - jakaś dziwna chyba jestem ale wcale się nie bojędora8201, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Livia biedna.. zdrówka i żeby szybko przeszło! Gratuluję rozpoczęcia 9 msc!
wow już coraz bliżej:)
Dora podziwiam Ciebie,że sama się golisz:) mi w 4 msc juz było niewygodnie;p
Zania ja zaraz też nastawiam kolejne pranie,wczoraj było nasze dziś Niuni:) to 5 pralka i zostaną jeszcze kocyki, pościel, rożek, pieluszki itp:) te pierwsze prania prasuję dla spokojnego sumienia,ale później już sobie daruję jak radziła położna:)
-
Livia no to zdrówka
Apropo tego bephantenu po prostu ten krem dla noworodków nazywa się baby maść ochronna no.
Bo inne ich kremy derm to jakieś na atopowe zapalenie skóry i takie tam.
I ja dołączam do piorących, ostatnie pranie białe z tetrami, mam nadzieję że wyjdą całe
-
Ola, jak mnie pieką te nogi to wkładam do zimnej wody z odrobiną soli do kąpieli, a ogólnie to śpię z dwoma poduchami takimi od kanapy pod stopami, żeby były wyżej (jedna to już za mało), czasem smaruję żelem chłodzącym (trochę daje ulgę) albo z kasztanowca (to chyba placebo)
Livia, zdrówka!
ja się cieszyłam, że dziecko będzie z kotem, ale kot jeszcze nie wrócił z ucieczki. też słyszałam, żeby ciuszka ze szpitala przynieść dla zwierzaka, żeby się zapoznałOlaW84 lubi tę wiadomość
-
katepr faktycznie, aż poszłam sprawdzić
ha ha no to mam maść w takim wypadku
Co do golenia - ja też sama się golę. Ale na czuja to robię, na goliznęJakoś wychodzi, perfect nie jest ale co zrobić
amarranta ja mam trzy koty w domu i tez planujemy ciuszki Tomka ze szpitala przynieść, dać im obwąchaćTylko jeden kot mi na wojaże wyruszył wczoraj i też jeszcze nie wrócił
Mam nadzieję, że chwilowo zabłądził tylko bo córka mi się za nim zapłacze
-
dzięki dziewczyny za rady odnośnie psa.... ja bardziej boję sie o Gustawa niż o Luśkę bo on taki przylepa żeby nie czuł się odrzucony...np jak siedzimy sami w domu to się odezwać do brzucha nie mogę bo ten zaraz myśli że to do niego i już przylatuje
a od samego poczatku uczymy go cierpliwości i opanowania zresztą to mądry pies i w genach to ma... można mu wkładać pięsci do pyska i nigdy nie zaciśnie, ostatnio roczna córka koleżanki wkładała mu palce do nosa i oczu i nie reagował.... zresztą można mu na ogon nadepnąć a on tylko go podwinie i już
z ciuszkami będzie kłopot bo będę mieć szpitalne ale to jakieś pieluchy swoje wezmę pod główkę czy nakryć i to M do domu będzie przywoził...
a co do prania to tylko ja jeszcze jestem w lesie??
i gdzie ta Wikaa??
słuchajcie może na takie wypadki mogłybyśmy zrobić jakąś listę telefonów - tzn może liste nie bo to otwarte forum ale np jakby każda z nas wymieniła sie numerem telefonu z 2-3 dziewczynami na pw to wtedy i łatwiej dowiedzieć się co jest grane jak którejś dłużej nie ma ale i dać znać, że sie rodzi czy coś?? co myślicie ??wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Jestem po wizycie mojej i z córa jeszvze niespodziewanie zaliczyłem lekarza bo choroba ja dopdala..
Dziękuję Wam za.kciuki przydały siępicie 4l wody nie poszło na marne wód jest w normie aczkolwiek nie jakoś dużo AFI 108 MI WYLICZYLA
Z małą wszystko dobrze i chyba wcale jednak nie taka mała bo 2tyg temu miała 2058 a dziś 2728 g więc trochę Dużo chyba znowu?ja się tu modliłam żeby Przybrała ale nie aż tylektg również dobrze
Wizyta za 2tygodnie a ktg mam już co tydzień do końca.więc za TydIen ktg.
Aha i mam iść na ekg do rodzinnegoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 14:08
LillaMy, katepr, rex, Ivettka, Konwalia, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Dora u Mnie też w szpitalu dają ubranka, dlatego napisałam o pieluszce
Mam nadzieję że Majka będzie grzeczna i nie zrobi nic głupiego ..
Troszkę się martwię jej reakcjąa na pewno zabawki Filipka będą pogryzione ..
Uwielbia malutkie miśki, piłki, nienawidzi autek na sterowaniewięc będzie wynosić
-
Bommbelek nie stresuj się tak bo to szkodzi Małej
to tylko pomiary! nic niepokojącego się nie dzieje... jak za mocno się stresujesz to za dużo kortyzolu wydzielasz a on przechodzi przez łożysko i Mała sie też stresuje... oddychaj głęboko, ciesz się, że jest ok a wagą sie nie martw bo jaki masz na to wpływ??
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif