X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wiem dziewczynki że narzekam jak nie dużo to mało i w kółko :-P
    Do pupy będę mieć linomag i sudokrem w razie "w"
    A tam gdzie chce rodzic Przy każdym łóżku jest tablet z internetem :-D

Konwalia lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cicha nadzieje ze tak nie będzie...

1usah371io4htfas.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow bommbelek to gdzie ty rodzisz??? Daj namiary na ta miejscówkę, odrazu miejsce zaklepuje ;-)

Co do nr tel to tez jestem za tylko kto moj zagraniczny nr będzie chciał przygarnąć?
    Ewela może Ty skoro obie mieszkamy w ie?

ewela86 lubi tę wiadomość

1usah371io4htfas.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    A tam gdzie chce rodzic Przy każdym łóżku jest tablet z internetem :-D

u Mnie takich rarytasów nie ma ! ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek za te tablety to powinnam zrobić nie lubię Twojej wiadomości;)) swoją drogą to ciekawe gdzie takie udogodnienia:)

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby przeczytać dokładnie ulotkę tormentiolu to faktycznie nie jest polecany, nawet do 12 R.Ż. Ale wzielam na wypadek W. Najwyżej odniosę jak nie skorzystam bo mam taką wygodną sytuację pracując w aptece :) I nasi pediatry go stosują. Liczę ze nie będzie potrzebny. Jeszcze sudocrem mam :) pół apteki wyniosłam.

Widziałyście że jest opcja nie lubię. Trzeba się pilnować. Znając życie jak pisze z telefonu to zaraz źle wyceluje palcem.

LillaMy lubi tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay, no to masz tutaj małe udogodnienie ;)

Jest taka opcja, ale wciskając nie lubię a później lubię to wyrównuje się ponoć ..
    Jeszcze nie próbowałam :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja też z trójmiasta to możemy się wymienić? :D na kiedy masz termin?
    Bommbelek gdzie dają darmowe internety i tablety? :D
    Tormentiol słyszałam że dobry na mocne odparzenia ;p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr ja dopiero na 26 ale ze u Nas doszło do zapłodnienia nie wiadomo kiedy bo ja ostatni okres miałam 6 grudnia 2013;) to ta data bardzo umowna jest. Zaraz wyśle Ci zaproszenie. Ty masz termin 12?

amarranta lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LillaMy wrote:
    Jeśli chodzi o kontakt tel. wydaje Mi się być dobrą opcją przynajmniej żadna nie będzie się zamartwiać ;)

Kiedy leniwiec Livka się długo nie odzywa to jestem zmuszona napisać do Niej sms - a ;)

Już tam zaraz leniwiec :P

LillaMy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Już tam zaraz leniwiec :P

I to jeszcze jaki ! ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak produkujecie :o szok, no.
    No właśnie ja też mam zagraniczny numer :/

dxom6iye1ka3dosl.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :)

Ja dziś byłam w labo na badaniach... Ale trochę się załamałam. Hemoglobinka niby ładnie podskoczyła na 12,5, ale za to mój cholesterol na 620 już... Pewnie żadna z Was tu nie ma zdiagnozowanej hipercholesterolemii? Boję się bardzo, że i w żyłach mojego synka płynie taki rosół i że mu to zaszkodzi zwłaszcza jak poczytam w necie o konsekwencjach dla dziecka. Już sama nie wiem co robić, a lekarze na tym zadupiu twierdzą, że nic się nie da zrobić. Ehh jak tak dalej pójdzie to dobije do 1000 przed porodem :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy chyba nawet nie miałam badanego cholesterolu. Tzn miałam gdzieś tam na jakiś akcjach miejskich, ale w ciąży nie wydaje mi się, żeby mi badali..

dxom6iye1ka3dosl.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 17:20

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry :P

dziewczyny wy z postami w takim tempie to czerwcówki dogonicie. Wymiane nr też uważam za dobry pomysł.
    Magdusia (bliźniaki) też się dawno nie odzywała....
    Jutroz rana lecę do lidla, będą fajne kiecusie dla dziewczynek :) a potem na szpital na 1 ktg :)

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivetko nie wiem czy tych ciuszków nie było już w poniedziałek ..
    Mogę się mylić ..

Wątek troszkę odżył, ale są dni kiedy postów jest tylko kilka :D ..
    No No .. Ty już masz połowę 37 tc :O

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuhu ale wenę macie:) ja dziś też mam dzień leniuszka:) czasami trzeba:) wyprałam dla Niuni 3 kombinezony bo kupiłam różne rozmiary takie jesienno-zimowe.
    Radiszka no duży ten cholesterol, ja w ciązy nie miałam badanego, jedynie jak brałam pigułki, to wtedy miałam też jakiś większy chyba ponad 200.Musi być jakiś sposób,żeby go zmniejszyć,przede wszystkim pewnie dieta. Przynajmniej super masz hemoglobinę:) ja nigdy takiej wysokiej nie miałam nawet przed ciążą:)
    Bommbelek co to za szpital z tabletami i netem?:P
    Mia super,że masz wreszcie pogodę:) w Lublinie też dziś ciepło, a w sb mają być upały ponad 30 stopni:)
    Fajny pomysł z tymi telefonami, ja może wymienię się z dziewczynami z Lublina jeśli zechcą:)

radiszka lubi tę wiadomość

• radiszka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Uhuhu ale wenę macie:) ja dziś też mam dzień leniuszka:) czasami trzeba:) wyprałam dla Niuni 3 kombinezony bo kupiłam różne rozmiary takie jesienno-zimowe.
    Radiszka no duży ten cholesterol, ja w ciązy nie miałam badanego, jedynie jak brałam pigułki, to wtedy miałam też jakiś większy chyba ponad 200.Musi być jakiś sposób,żeby go zmniejszyć,przede wszystkim pewnie dieta. Przynajmniej super masz hemoglobinę:) ja nigdy takiej wysokiej nie miałam nawet przed ciążą:)
    Bommbelek co to za szpital z tabletami i netem?:P
    Mia super,że masz wreszcie pogodę:) w Lublinie też dziś ciepło, a w sb mają być upały ponad 30 stopni:)
    Fajny pomysł z tymi telefonami, ja może wymienię się z dziewczynami z Lublina jeśli zechcą:)

Kate dieta to już dla mnie nie dieta tylko codzienność, leczę się na to już od 8 lat dieta+leki, ale w ciaży nie można leków. Tylko nikt nie przypuszczał, że dobiję aż do takiego poziomu :/

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka, ale ananasa możesz, on słodki jest i lepiej nie przesadzać, ale zawsze coś tam cholesterol zbija.. i owies też zbija..

radiszka lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ