Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o kontakt tel. wydaje Mi się być dobrą opcją przynajmniej żadna nie będzie się zamartwiać
Kiedy leniwiec Livka się długo nie odzywa to jestem zmuszona napisać do Niej sms - a
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 14:14
-
LillaMy my od początku oduczamy Gustawa brania nie swoich rzeczy... i jak jesteśmy w domu to nie bierze... gorzej jak sam zostaje to wtedy gryzie co znajdzie ale z racji że lubi na dworze to zostaje na podwórku jak wszyscy wychodzimy
LillaMy lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
dora8201 wrote:LillaMy my od początku oduczamy Gustawa brania nie swoich rzeczy... i jak jesteśmy w domu to nie bierze... gorzej jak sam zostaje to wtedy gryzie co znajdzie ale z racji że lubi na dworze to zostaje na podwórku jak wszyscy wychodzimy
Ja nie musiałam oduczać bo Majka jest z Nami sama, maskotki które mamy są jej
Po ludziach z pieskiem nie chodzimy, tyle co do rodzicówtam też ma swoje zabawki do bawienia
ale zapewne jak zobaczy coś nowego, to będzie chciała przywłaszczyć sobie -
katepr wrote:Zania ale o to chodzi że dla noworodków jest tylko bephanthen baby. Te inne to jakieś derm kremy dla starszych ludziów. Nie ma dwóch róznych kremów z bephanthenu dla noworodka.
Z numerami tel myślę że fajny pomysł
Poszłam zobaczyć do koszyczka i Ja posiadam tylko Linomag Zielony oraz Sudocrem .. -
Nasz piesek miał rok jak się urodził Staś i jest strasznym kanapowcem i przylepa. Dlatego miałam te same obawy co Wy ale po powrocie do domu jakoś wszyscy się dogadalismy. Jednego wieczora niedługo po szpitalu Staś zasnął w dużym pokoju a my poszliśmy spać do sypialni i Atma biegala przez godzinę między jego kolyska a naszym łóżkiem żebyśmy go wzięli do siebie bo tam jest samotny. To dało nam do myślenia ze jednak będzie dobrze między nimi. Rozumiem wątpliwości kilogramowo gabarytowe bo nasz sunia waży niecałe 5kg więc nawet się ugina jak mały próbuje wstać opieracac się o nią
Co do telefonów super sprawa bo dość nefralgiczny czas przed nami. Choć ja też mam neta w tel to i tak dobrze mieć czując nr telefonu.
Amarranta przepraszam przez przypadek nie polubiłam Twojego postu zamiast polubić...Nawet nie wiedziałam ze jest tu taka opcja. -
A i Bommbelek gratuluję udanej wizyty...Jakoś przetrwalas te 4l wody dziennie...dobrze że się opłacało. A wymiarami naprawdę się nie przejmujnbo one bardzo szacunkowe są. Pewnie gdybyś poszła dziś do innego lekarza to by się okazało ze waga jest zupełnie inna
-
Na pupę też mam Linomag zielony, a w razie jakby coś już się pojawiło to Tormentiol.
Psa ani kota w domu nie mam, ale moi rodzice mają więc jak do dziadków się wybierzemy może być problem. Ten ich spaniel zawsze czuł się samcem alfa i ciężko znosił obecność małych dzieci. Jest co prawda na podwórku ale szczeka głupek na dzieciaki. Denerwuje się jak biegaja i krzyczą. Może jakoś go się wyedukuje poki nasz zacznie biegać. I na sr nam mówiono że jak wnosi się niemowle do domu to trzeba wyprowadzić psa na zewnatrz i wejść najpierw z dzieckiem, żeby pies czuł że ktoś tu jest od niego ważniejszy. Nie wiem czy to faktycznie tak działa na psią psychikę.
Chorującym mamom i z dolegliwościami ciążowymi (więc prawie wszystkim) zdrówka życzę. Bąbelek najważniejsze że wszystko w normie. Pomiary na usg są obarczone dużym błędem, wystarczy ze maluch się rusza i znacznik lekarz nierówno postawi.
Podczytuje czerwcówki: praktycznie codziennie nowy szkrab się rodzi. Pocieszające jet to że trudnych porodów nie ma aż tak dużo, więc jest nadzieja ze i nam w miare gładko pójdzie.
Co do numerów fajny pomysł. Kto chce mój? ;P Bo jeśli chodzi o sąsiedztwo w zamieszkaniu to nie ma tu nikogo więcej z podlaskiego... -
no ja też mam neta w telefonie ale np jak po poronieniu leżałam w szpitalu to nie miałam tam dobrej łączności... a teraz będę w małej miejscowości rodzić to już w ogóle cuda mogą być
to kto chce się ze mną wymienić kontaktem??
LillaMy, Ola na bank z naszymi psiorami będzie dobrze... Olka a jakiego Wy macie?? bo widzę w avatarze ale cięzko mi określić po tym ujęciu co to za rasa
co do wieku psa to nasz teraz w maju skończył rok, ten najgłupszy okres ma za sobą choć czasem teraz zachowuje sie jak nastolatek - jak sie napali i podkręci to cięzko mu sie opanowaćno ale to rasa opiekuńcza i bardzo towarzyska, myślałam nawet o tym żeby zrobić szkolenie na dogoterapię z nim ale 2 dzieci, praca, czasu i tak bym nie miała na jeżdżenie z nim po dzieciach
Zania ja właśnie zamawiałam i wzięłam benpanten baby maść - jest w opisie ze do pielęgnacji codziennien pupy a i sutków - poza tym mam krem przeciwko odparzeniom z mixa i jeszcze jakiś krem taki nawilżający (też Mixa) więc będę zamiennie stosowała a jak będzie wszystko dobrze to i tak nie przy każdej zmianie - Młodemu to w sumie wieczorem na noc smarowałam pupę no i po kupie jak porządniej tarta, myta pupa była
no właśnie wprowadzili opcje nie lubię tego i mi się też komuś kliknęło - przepraszam
Pay a można u maluszków tormentiol?? ja pamiętam kiedyś Młodemu chciałam smarować coś (ze 2 latka miał) i mi lekarz stanowczo zabronił co najmniej do 3 roku albo i dłużej bo ma kwas borowy? a on toksyczny jest
i możesz ze mną się wymienić
Dora to Jack Russell Terrier..ogolnie rasa bardzo żywa i energiczna ale my specjalnie wzięliśmy największą ciape z miotu (jak po nią pojechaliśmy to siedziała sama na schodki bo bbiw umiała zejść a całe rodzeństwo latali po dywanie) i to teraz procentuje. Nic nie niszczy i w domu najlepiej czuje się na kanapie leżąc na moich nogach:)
Z tego co mi wiadomo Tormentiol jest stosowany u noworodków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 15:00
dora8201 lubi tę wiadomość
-
A nr telefonu to z chęcią wymienię się z kimś z trójmiasta:) jeszcze wyjdzie ze razem trafimy na porodowke. Mnie ostatnio gin nasyraszyl że jak miał dyżur to następna wolna porodowka była w Kościerzynie lub Wejherowie czyli jakieś 500km od trójmiasta...tyle dzieci się rodzi a i tak narzekają na przyrost naturalny:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 14:59
-
katepr wrote:LillaMy ale Zania pytała jaki Bepanthen kupić dla noworodka a jest tylko jedna maść z tej konkretnej firmy. Linomag sudocrem itd to już nie bepanthen przecież
O to chodzi :p
wiem wiem, dlatego poleciałam zobaczyć bo byłam pewna że Bepanthen też posiadam ..
ale jednak się pomyliłam -
Hej dziewczyny
Nie uwierzycie ale u nas dzis przepiękna pogoda, normalnie druga Hiszpania czy coś
Moje prośby zostały wysłuchane... Jestem w siódmym niebie..
Korzystam,ile wlezie i od rana wygrzewamy sie z małym na słoneczku, nic nie jest w stanie mnie stad ruszyć...
W końcu nie wiadomo kiedy drugi taki dzień może nastąpić... Jesli wogole...
Miałam dzis bardzo ambitne plany prasować, sprzątać pokoik małego bo kanapa na która czekamy od 9tyg przyjeżdża, pomalować ostatnia szafeczke w pokoiku i jeszcze kilka innych zajęć, no ale cóż... Robota nie zając, nie ucieknie...
Przeczytałam wasze posty Ale chyba muszę je jeszcze raz przejrzeć, bo tak naprodukowalyscie, ze nie sposób wszystkiego spamiętać...
Bommbelek super ze wszystko ok na wizycie, a waga bym sie za bardzo nie przejmowała, bo z tymi ich wyliczeniami to bardzoroznie bywa, wiec troche z przymrużeniem oka na to patrzę...
Pisaliście tez o zwierzakach, ja akurat żadnego nie posiadam, wiec nie mam problemu akurat ale np mamy psiaka u mojej mamy i tam nie wiem ja to będzie, bo nasza Kropka należy do tych zwierzaków, które same trzeba traktować jak dziecko, juz od 14 lat jest rodzinnym bobo i bardzo zazdrosna o każde dziecko które pojawia sie poblizu wiec tam może byc problem, chociaż mamcicha