Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Juwelka ja też będę czekać na relację z klinicznej bo ten wojewódzki to nie przesądzony u mnie. Więc Katepr do dzieła:)
Radiszka z tego co wiem tak naprawdę tylko jest jeden lęk dostępny dla kobiet w ciazy z hipercholesterolemia jedynie badania były robione jedynie na zwierzętach...A tak to dieta dieta i jeszcze raz dieta. No i cukier trzeba badać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 18:31
-
Hej dziewczyny,
Witam sie po wizycie.Jestem mega zadowolona z nowego lekarza,bede calowac moja polozna po rekach za polecenie mi takiego swietnego czlowieka.Lekarz okazal sie byc mlodym facetem po 30,byl bardzo rzeczowy i mily.Powiedzial mi ze wcale nie musze lezec jak placek w lozku i tamtem lekarz troche przesadzil.Zmierzyl mi szyjke i powiedzial ze dlugosc jest nadal w normie i ze jakby miaka szyjka puscic to by sie to stalo w II trymestrze a tak to dotrwa jezzcze te pare tygodni.Zrobil mi tez USG i zmierzyl dzidziusia.Okazalo sie,ze moj synek to niezly klops,w 35 tyg. wazy juz 3200g.Jak to uslyszalam to az sie przerazilam bo jak tak dalej pojdzie to za 5 tygodni bedzie wazyl ponad 4 kg!lekarz pobral mi tez wymaz do badsania GBS i wypisal skierowanie na badanie moczu i krwi.Polozna zrobila mi KTG i wszystko w normie takze jestem bardzo zadowolona i juz do konca ciazy bede chodzic do tego lekarzaIvettka, rex, Pay, radiszka, OlaW84, amarranta, 1kasiulka1, Konwalia, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLillaMy wrote:Ivetko nie wiem czy tych ciuszków nie było już w poniedziałek ..
Mogę się mylić ..
Wątek troszkę odżył, ale są dni kiedy postów jest tylko kilka..
No No .. Ty już masz połowę 37 tc
Hehe no leci ten czas jak głupii, jutro już chcę się umówić kiedy mam się zgłosić na oddział.
A te ciuszki toja też myślałam że od poniedziałku ale spojrzałam w gazetkę i na szczęście od jutra -
jestem i ja po wizycie... mocz i krew mam idealne, wręcz książkowe
z Luśką wszystko w porzo ale nadal leży poprzecznie... natomiast z moją szyjką hmm... mam ją lejkowatą tzn, że mam rozwarcie od strony macicy i pęcherz płodowy tak jakby wchodzi w nią. Jest miękka i skrócona ale zewnętrzna część trzyma mocno... gin powiedział, że gdyby to była moja 1 ciąża to wysłałby mnie do szpitala ale u wieloródek nie jest to tak niepokojące - nie mniej mam się oszczędzać, dużo leżeć i odpoczywać, brać nospę i magnez i zwracać uwagę na inne objawy. Następna wizyta za niecałe 2 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 20:35
rex, LillaMy, 1kasiulka1, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
prasuje te ciuszki,ale szlag mnie trafia z tymi rozmiarami. Na niektorych jest na innych nie ma-tylko no.waga podana. Nie wiem jak je posegregowac... nie wiem jakie brac do szpitala (wezmę tylko kilka). Układam na oko:-(
Kate -możemy się wymieniac nie ma problemu z nr telefonu:-) -
Ola wysłałam mój numer
termin mam na 7 lipca
na pewno zdam relację o klinicznej, pewnie trochę inaczej będzie to wyglądać ze strony pacjentki a nie pracownika
Juwelka nigdy nie wiadomo może urodzimy w podobnym czasie? ;p już niedługo się okaże, chociaż wolałabym dotrwać do końca czerwca - początku lipca, mam jeszcze kilka spraw do załatwienia
Kamajla ale duży maluch
Zania ja do szpitala wzięłam z tych co mam 'na oko' najmniejsze i w razie czego jeden zestaw większy. Ale raczej mało który maluch nie mieści się po porodzie w rozm 56 więc spokojnie
a w szafce też już nie wiedziałam jak to poukładać nie dosyć że rozmiary różne to jedne spodnie bez stópek jedne ze stópkami jedne body długie drugie krótkie aaa cholera z tym ;pIvettka lubi tę wiadomość
-
ale się napisałyscie! jestem w szoku
nie mam weny na odpisywanie..
cieszę się, że wizyty w porządkuRadiszka, współczuję problemu z cholesterolem, ale dobrze, że reszta ok:) ja też chyba nie miałam mierzonego
moje stopy osiągnęły dziś rekordowe rozmiary:/
dziwnie z tą opcją 'nie lubię' - mam już 2
dobrej nocy! -
Rex jesli chcesz to mogę i z Tobą sie wymienić nr tel... Mnie to bez różnicy jaki nr
Wizytujące fajnie ze wszystko dobrze u was.
Radiszka nie wiem na ile poważny jest wysoki poziom cholesterolu i czy zagraża i jak bardzo dziecku, ale na Boga nie czytaj dr.Google bo jego diagnozy mogą o zawał przyprawić... ;-/
Jesli chodzi o ciuszki to ja juz dawno dałam sobie spokój z układaniem rozmiarami, bo faktycznie każdy inny.... Posegregowalam je tak "na oko" i zobaczymy, mniej więcej wiem co gdzie jest, ale, tak czy inaczej daje sobie czas do pierwszych dwóch - trzech pran i pewnie i tak wszystko w cały świat będzie leżeć, także zdaje sie na wyczucie
-
Cześć Dziewczyny ..
Ja również nie mam zrobionej dokładnej segregacji, bo krew Mnie zalewała z tymi rozmiarówkami ..
Niby body były 68 a po przyłożeniu do 56 były idealne
Radziszka Ja również nie miałam badanego cholesterolu, chodź wiem że miałam Go podwyższonego ..
Amarranta, nie pozostało Ci nic innego jak moczyć nogi w zimnej wodzie z solą a później ułożyć je wyżej niż głowę masz
Innego sposobu raczej nie znam
Zania nie denerwuj się na męża od czasu do czasu dla zasady trzeba się pokłócić
Mia Gratuluję 34 tc
Mia1988, amarranta lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:)
Witamy się w 34tc:) sama się budzę już po 7:)
Dora dobrze,że wszystko ok z Niuniąaj ta szyjka, leż i odpoczywaj jak najwięcej.Oby się nie skracała!
Ja poukładałam ubranka w worki niby rozmiarami,ale też różnie to było:) niektóre miały tylko wagę i tak na oko wkładałam np. do 56 czy 62:)
Nam dziś z mężulkiem mijają 4 lata jak zaczęliśmy się spotykaćwieczorkiem idziemy na randeczkę
nie mogę się doczekać
Miłego dnia:)1kasiulka1, Mia1988, LillaMy, rex, amarranta lubią tę wiadomość
-
Czesc
mam pytanie do tych ktorych dzieciaczki sa głowką w dól. Czy czujecie ich ruchy tez w podbrzuszu czy tylko u gory. Ja sie zastanawiam czy moja sie przekrecila ale watpie bo ostatnio czujr ruchy na dole lub po bokach a po żebtach nigdy nie dostam..
-
Witam się po ciężkiej nocy. Szymek spał grzecznie i nie baraszkowal w brzuchu ale za to mój pęcherz budził mnie kilka razy. Rano byłam nie przytomna, zapomniałam zmierzyć cukru na czczo. Dostanę od diabetolog... A że mezus zostawił śniadanko w kuchni to zaczęłam od jedzenia.
U mnie też pralka wczoraj poszła z ciuszkami, fajnie tak pachnie w domu niemowleciem.I te rozmiary mogą doprowadzić do szewskiej pasji. Przykladałam jedne do drugich żeby to jakoś porównać.
Radiszka pewnie diety znasz już na wylot. Czosnek obniża cholesterol, miałam gdzieś przepis na taką mieszankę z miodem i cytryną. Mogę poszukać jak byś chciała. A tak to lykaj DHA - maluch też skorzysta.
Kate udanej randki
Amarranta jest taki spray dla kobiet w ciąży Myven. Albo kiedyś przynajmniej był, ponoć skuteczny na obrzęki.
Dora odpoczywaj i oby do lipca. -
Mia1988 wrote:Małgosia moj synek jest juz od dłuższego czasu główka w dół i dokładnie tak jak ty...
Nie wiem co to znaczy kopniak z zebra, czasami tylko tyłek wypnie...
Za to w podbrzuszu i po bokach to juz intensywnie czuje jak mały buszuje -
Ja jeszcze w łożku, jakoś zebrać sie nie mogę żeby wstać.
Odprawiłam mojego T. do pracy i zamiast coś robic stwierdziłam ze przecież nic nikomu sie nie stanie jak poleze jeszcze chwilkę, no i teraz to bardziej mam ichote na drzemkę niż wstawanie...
My dzis znów gości mamy do poniedziałku...
Także kolejny aktywny weekend sie szykuje wiec pewnie będę musiała potem was nadrabiać.
To juz ostatni turnus przed porodem - mam nadzieje, bo juz zwyczajnie siły nie mam, a wiecie jak to jest trzeba sie nimi zając, pojeździć,pokazać kilka ciekawych miejsc itd, a dla mnie to juz nie czas na takie wybryki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:01
Ivettka lubi tę wiadomość