X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny:)
    Małagosia ja czuję czkawkę bardzo często w podbrzuszu:) a nożki i rączki tak po bokach az brzuszek się wygina i rozciąga i czasem az czuję w górnej częsci brzucha tak się rozciąga:) moja główką do dołu jest od ok 25tc.
    Mia to będziesz miała wesoło:) ja zaprosiłam do siebie na weekend dzieci siostry:) 15 lat chrzesniak i 10 lat siostrzenica:) jutro by przyjechali i do nd wieczór by byli, a ma być upalnie na weekend, to bym z nimi jakoś aktywnie czas spędziła:) mówiłam,żeby przygotowali się na spacery z ciotką heh:) bo oni wszędzie autem;p
    Lilla co pichcisz na obiadek?:)

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja noc calkiem znosna jedynie poranek ciezki. Mlody dal troche popalic i chyba zaczyna sie u niego jakas infekcja...pechowo bo jutro jedziemy do moich rodzicow do Niemiec wiec dluga droga przed nami.

Dora ciesze sie ze wizyta udana i ciekawe to jest to sie dzieje z Twoja szyjka...ja sie tego wlasnie obawialsm ze mi szyjka pusci szybciej skoro dopiero co rodzilam...ale jakos sie nie zapowiada na szybszy porod:)

Kate udanej randki:) jak to fajnie jak ludzie celebruja takie wydarzenia!

Mia spij i odpoczywaj poki mozesz;) teraz nikt Ci tego nie zabroni a potem to troche czasu minie az sie wyspisz:)

Malgosia moja malamobrocila sie glowka bArdzo szybko bo w 26 tyg i od tego czasu czuje kopniaki w zoladek lun pod zebra, czasem z boku, wypinanie dupci i takie naciskanie na pecherz na dole, jakby smerala mnie raczkami.

Wybieracie sie dzis do lidla po te sukienki i szorty? Ta zolta jest taka ladna...

A co do ciuszkow to ja jak siemw poniedzialek wzielam zza pranie tak od wczoraj wieczor mam wszystko ladnie poukladane na polkach. Ale wszystko co mam w rozmiarach wiekszych niz 62 na razie schowalam do pudla. I jakos tak nie segregowalam 52 56 i 62. Bede przykladac i tak oceniwc czy nie za duze.

Dziewczyny a czy Wy sie zaoopatrywalyscie w niedrapki? Ja pamietam z sr w zeszlym roku ze od nich sie juz odchodzi bo dziecko musi czuc swoja twarz itp ale w koncu nie wytrzymalam i i tak zalozylam je Stasiowi jak widzialam podrapana buzke.

Ivettka lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja już na nogach :)
    Robię dziś przechadzkę po galerii może jakieś wyprzedaże będą :)
    Mój mały jest głową w dół od połówkowego usg, a teraz to już czuję go wszędzie , przy żebrach, jak i całkiem na dole i po bokach auć.
    Ja mam niedrapki, w szpitalu jednak użyję żeby mały odrazu się nie podrapał i wyglądał jakoś :D bo przecież od razu się nie obcina pazurków takim maluchom :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy czekali 3 tygodnie z obcieciem pazurków bo wcześniej to takie raczej blonki były.

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 21:36

Ivettka lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała ma czkawkę przynajmniej raz dziennie, to już standard :). I często mi wypina pupkę z prawej albo lewej strony pępka, tak że brzuch robi się zupełnie niesymetryczny. Ale kopniaków w żebra nie mam, tylko po bokach, więc chyba jest jak scyzoryk złożona.

Tutaj w Niemczech nie widziałam nigdzie niedrapków więc nie mam. Co do ciuszków to sobie poukładałam rozmiarami w pojemnikach na wzór ebrzozowskiej :) 56 i 62 a większe tylko wyprałam i trzymam w osobnej szufladzie.

Torbę mam wstępnie spakowaną ale jeszcze parę rzeczy muszę dokupić. A w kalendarzu teraz kumulacja serduszek, za dwa tygodnie ciąża donoszona :O. Nie miałabym nic przeciwko żeby trochę wcześniej urodzić, mniejsze dziecko łatwiej się rodzi i cięzko mi już z brzuchem ;).

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Ja niedrapków nie używałam i używać nie zamierzam. Zwłaszcza w lecie, bingo ;)
    Ale mam dwie pary od koleżanki, szczerze to nawet ich nie prałam :P
    Mam bodziaki z kieszonkami na rękawach od biedy. Też nie planuję zakładać ;)
    Bodziaki mam na 50 i na 62 i są identyczne ;) układałam na oko.
    Powyżej 62 ubranek wcale nie ruszałam, do września się nie przydadzą, zeby nawet wzrostem brata przeskoczyła :D

Mia, zaraz wyślę zaproszenie.

Ja w nocy miałam skurcze, ale tak nieregularne, że nawet nie było sensu mierzyć :p tak czy inaczej nie były nic słabsze od porodowych ;)

A ruchy czuję tylko koło pępka i jak leżę to po bokach. W dole już z miesiąc nie czuję, ale niunia już w kanał wciśnięta mocno. To raczej nie ma miejsca.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita, zaakceptowane ;)

Kate nic szczególnego, Mój mąż zażyczył sobie tylko pomidorówkę którą uwielbia ;)

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo teraz to juz wstałam i zamierzam juz sie nie kłaść - przynajmniej narazie ;-)

Ja niedrapkow mam 2-3 pary, a czy będę używać to sie okaże, ale wole mieć na wszelki wypadek. Synek mojej koleżanki przez pierwszy miesiąc miał zakładane bez przerwy bo jak tylko mu ściągnęli to cała buźkę miał podrapana :-/ wiec zobaczymy...

Rex - wysłałam nr :-)

1usah371io4htfas.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee zakładki zrobili na forum, widziałyście?
    Nie trzeba będzie szukać wreszcie wszystkiego.

Tigana lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla mniam pomidorówka też uwielbiam:) ja dziś gotuję fasolową, polubiłam ją:) Gin dał mi wykaz produktów bogatych w żelazo i dużo ma fasola biała, więc zaczęłam gotować fasolową:) zaraz lecę do Biedronki po warzywa:)
    Niedrapki kupiłam z 3 pary a od siostry dostałam też z 3-4 pary, więc mam duużo:) Tigana moja ma czkawkę chyba z 4 razy dziennie, śmiesznie czuć tak w podbrzuszu :)
    Ola ja ostatnio kupiłam 5 sukienek, więc póki co mam zapas:) ale do Lidla mam 3 minutki:) pewnie o tej porze i tak już nic nie ma:)
    Odnośnie celebrowania świąt to ja jestem typem romantyczek hihi:) i całe szczęście mój M też:) ma w sobie mnóstwo uczucia i cieszę się,że nie zapomina o takich rzeczach, bo w małżeństwie to później różnie może być:) sam dba,żeby nie było rutyny i nudy, więc strasznie mi się to podoba,że czuję się ciągle jak nastolatka przy nim z motylkami w brzuchu:)

Tigana, amarranta lubią tę wiadomość

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, romantyczny facet to skarb ;)
    Mój koło romantyka to nawet nie stał :D ..
    ale o rocznicy ślubu czy też o urodzinach Moich pamięta :D

Ja na szczęście wszędzie mam parę km do przejechania a Lidla to nawet nie po drodze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 12:08

OlaW84 lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla to dobrze,że pamięta o rocznicy ślubu i o urodzinach:) wiele mężczyzn i o tym nie pamięta:) mój M wdał się w swojego tatę, który do tej pory kupi żonie kwiaty bez okazji:) a po 50-stce mało który facet ma taki gest:) więc coś w tym jest,że jak chcesz zobaczyć swojego męża w przyszłości spójrz na teścia hehe:) i odwrotnie jest z żoną, spójrz na jej matkę:)

LillaMy lubi tę wiadomość

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate może akurat u Ciebie się tak trafiło ;)

Mój Tato kupuje mamie przynajmniej raz bądź dwa razy w miesiącu kwiaty bez okazji ;)
    Daje prezenty, ściska i całuje ;)

A bracia tego nie przejęli ..

Tigana lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz a to jednak nie ma reguły. Miło,ze Twój tata dba o mamę,miło się słucha takie rzeczy:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczęta, u nas dziś pieczarkowa z kluseczkami :)

A to nasz wózeczek:

iapwrmegou2t_t.jpg

ryi86gsluewu_t.jpg

amoetrnexknp_t.jpg

I pokoik księżniczki:

xw2fw9dtbhlk_t.jpg

m9b3j3op4u38_t.jpg

pq2oyryjtebe_t.jpg

iemmy40cwsd0_t.jpg

Zostały nam tylko drobniejsze szczegoliki na sciane...ale to juz jak wyprawkę skonczymy :)

LillaMy, Pay, Konwalia, kate851, rex, jenny88, Ivettka, Tigana, ewela86, wikaa, katepr, amarranta, dora8201, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania sama bym chciała mieć taki pokoik :D
    Każdy szczegół dopracowany :D aż żałuję że Filipek nie ma swojego pokoiku ;D

Fura to szaleństwo :D co raz bardziej kusicie Mnie do tego aby wcześniej przedzwonić do sklepu :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcóweczki, ale szalejecie z tą treścią. ;) Forum nabiera tempa bliżej terminu porodu. :)

Kamajla89 cieszę się, że znalazłaś takiego lekarza. Jednak komfort psychiczny to bardzo dużo. Cieszę się, że Twoja szyjka nie jest tak krótka jak się zdawało.

dora8201 skoro zewnętrzna część trzyma mocno, to na pewno będzie OK, ale nie zaszkodzi jak troszkę zwolnisz tempa.

Zania1313 czekamy na Twoje łóżeczko :) EDIT: Pięknie, cukierkowo.

Kate udanej randki.

Radiszka ja w ciąży nigdy nie miałam badanego cholesterolu. Myślę, że nie jest aż tak źle, że w żyłach synka płynie rosół ;) ale na pewno warto zadbać o dietę.

Nadganiając tematy, które poruszałyście to ja mam linomag i łapki niedrapki. :) Poza tym w domu mam dwa psy i kota. Wszystkie egzemplarze przygarnięte i po przejściach. Najbardziej boję się o jednego psa jak zareaguje na bobasa, bo niestety jak był szczeniakiem trafił do rodziny patologicznej, gdzie dzieci go maltretowały. Nie przepada za małymi istotami.
    Natomiast zupełnie nie boję się o kota. Okazało się, że koty to inteligentne bestie. Na samym początku ciąży - kot po powrocie do domu dziwnie się zachowywał. Biegał po całym domu, szukał czegoś aż w końcu stanął za mną i zaczął fukać. Na tak wczesnym etapie wiedział, że jest nowy członek rodziny. Potem ten stosunek zmienił mu się diametralnie. Bardzo lubi przychodzić do brzuszka, udeptywać go, kłaść się na nim i mruczeć. Ucieka jak oparzony jak dostanie kopa od Lilki w czasie snu na brzuchu ;)

Trochę Wam zazdroszczę tej aktywności w ostatnie tygodnie ciąży. Tyle chciałabym zrobić... Jeszcze ta pogoda. No, ale wszystko zrobię, żeby Lilka była jak najdłużej w naturalnym inkubatorze. Zastanawiam się tylko jak będzie z moją kondycją podczas porodu jak mam teraz tak mało aktywności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 12:52

LillaMy lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania piękny pokoik:) super urządziliście:) wózeczek juz wcześniej widziałam, bardzo fajny:)

• Mia1988 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania wózek podoba mi sie bardzo, ale pokoik wymiata ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 13:42

1usah371io4htfas.png
‹‹ 934 935 936 937 938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ