Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
No i wiedziałam, że nie wszystko...
Pomysł Dory z telefoniami super. Ktoś chce mój.. ?
Ania83 a dlaczego plany cc ? Jakies medyczne wskazania ?
Kamyk - no to skoro remont prawie skończony - to zapraszamy częściej.... (trochę głupio to brzmi z moich ust, po takiej nieobecności, he, he...)
No ładnie, i chłopaki jeszcze przez matkę zaśpią.... spadam...LillaMy lubi tę wiadomość
-
Wikaa Witamy ponownie
No to z tymi chorobami nieźle się kobietko dorobiłaś ! Uważaj na siebie i zdrowiej
W tak piękną pogodę nie można chorować przecież!
u Mnie również GBS ujemny, morfologia mocz dopiero 22 czerwca a 23 wizyta ..
Jeśli chodzi o nr. tel to może zostaw komuś wiadomość prv ..
Bo w sumie Ja nie ogarniam tego, kto co z kim i gdzie
Ruch na forum ostatnio się zrobił, ale przyszedł weekend i może być znowu mało do czytania
ps: Wikaa obudziłaś tych chłopaków ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 08:28
wikaa lubi tę wiadomość
-
dzień dobry!
wczoraj opadł mi brzuch ale jak.... prawie na kolanach wisiogromny plus tego, że pożegnałam się ze zgagą! i mogę normalnie jeść! jeeeeej dziś będę jadła lody bo wcześniej nie mogłam bo niemiło było jak się cofały... no i chyba czop mi teżź wychodzi w częściach (choć nie jestem pewna bo z Modym w ciązy wszystko było zupełnie inaczej i czopa nie zauważyłam). No ale z racji tych kilku sygnałów od Luśki podomawiałam resztę wyprawki wczoraj, dziś wzięłam się za pranie.... na początek poszły pieluchy ;P
ZANIA piękny pokoik i wózek! nasz też już na ukończeniu - założyć przewijak na komodę, półkę nad łóżeczko, łóżeczko zmontować, pozamawiałam ozdoby...
WIKAA super że jesteś bo się martwiłam! zdrówka dużo życzę!! a telefon Twój (tzn numer) z chęcią przygarnę
cieszę się, że wyniki Wasze są okmi gbsa gin weźmie dopiero na następnej wizycie
kurcze dziewczyny ile macie bodziaków tych najmniejszych?? bo u mnie, mam dużo od koleżanki ale to takie większe na 68-74, a małych okazuje się, że mam w sumie tylko to co kupiłam a nie szalałam bo myślałam, że mam - czyli mam chyba ze 2 6-paki.... nie wiem czy nie dokupić jeszcze...LillaMy, wikaa, rex, katepr lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Dora dobrze że brzuch tak wisi a nie cycki po kolana
Ja nawet nie mam pojęcia ile tych bodziaków mammoże poczekaj do narodzin i jeśli będzie mało to wyślesz tatusia
praktycznie w każdym sklepie się zakupi
A też zapewne Luśka dostanie prezentydora8201 lubi tę wiadomość
-
Wikaa ja mam planowe cc ze wskazań bo poprzedni poród też cc no i chyba moja dużaaa waga... Ja rodziłam synka 7lat temu to moja szyjka nie reagowała dosłownie na nic... Jeszcze 12 dni... Zaczynam sie bać.Oskarek 15.02.2008 g 22.55 cc 3460/55cm
Maja 24.06.2015 g 12.06 cc 3570/52cm
Aniołki : 06.2004 (7tc), 10.2012 (5tc), 07.2013 (5tc), 11.2013 (5tc), 09.2014 (5tc) -
No strasznie mi miło dziewczynki za te ciepłe słowa !
Dora, Zania prześle Wam swój nr tel.A Wy mi podajcie mi swoje.
Dora myślę, że te 12 par bodziaków Ci starczy.... Dzieci tak szybko wyrastają z tych najmniejszych rozmiarowek. Czasem to jest kwestia 2-3 tyg. Zresztą sama wiesz....
Co do czopa w pierwszej ciąży wypadł w drugiej nie widziałam
Oj Dora zazdroszczę opadniętego brzuszka.... Mnie też zgaga męczy, do tego czuję jak młoda w pycha mi się w żołądek i to na pewno nie nogami..... A jak się przeciąga, to mam wrażenie, że się szykuje do wyjścia ..... ale gardłem. .... -
Wikaa do wczoraj miałam dokłądnie to samo - jeść nie mogłam bo zaraz mnie żołądek bolał... czułam się jak po operacji zmniejszenia go bo 3 łyki wody zrobiłam i pełna... plus wszystko mi się cofało.... od wczoraj jest inaczej, zjadłam normalnie obiad, kolacje, ba, nawet zjadłam kawałek czekolady żeby sprawdzić czy na pewno nie wróci i nie:)
alee... ruchy nadal czuje tak samo i tak samo boleśnie...
a co do bodziaków to też tak myślę w sumie, że starczy.,. lato będzie to szybkie pranie i szybko wyschnie
ANIA będzie dobrze P:) zazdroszczę, że wiesz kiedy będziesz dzieciątko już tuliła
ania83 wrote:Wikaa ja mam planowe cc ze wskazań bo poprzedni poród też cc no i chyba moja dużaaa waga... Ja rodziłam synka 7lat temu to moja szyjka nie reagowała dosłownie na nic... Jeszcze 12 dni... Zaczynam sie bać.
To w takim razie zaglądaj do nas częściej. Będziemy Ci kibicować i powitamy pierwsze czerwcowe "lipcątko"Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 09:51
-
Dzień dobry:)
Wikaa jesteświedziałam,że nie urodziłaś, bo mówiłaś,że długa szyjka,ale też dlaczego się nie odzywasz zaczęłam się zastanawiać
dobrze,że wróciłaś
możesz i mi wysłać nr tel, ja Zani wysłałam swój:) ja to albo będę na Kraśnickiej albo Lubartowskiej a fajnie byłoby się spotkać w 1 szpitalu:) może Wam się uda na Staszica:)
Zdrówka dla Ciebie,żebyś wyleczyła wszystko! Aaa i dziękuję za miłe słowa:)
Ania trzymam kciuki za cc! będzie dobrze, myśl o tym,że za niedługo będzie maluszek z Tobą
Zania to ja dziś życzę Wam udanej randeczki i oby mężuś się nie rozmyśliłu nas mega udana była, skusiłam się na pizzę
w nagrodę dostałam zgagę heh,ale to norma po takim jedzeniu:) piękna pogoda była, powspominaliśmy nasze początki jak to było 4 lata temu ehhh super było:) Nelcia fikała jak szalona po pizzy, zadowolona była z innej kolacji;D
Po drodze spotkaliśmy znajomego i na spontana zaprosilismy Go do siebie na małą popijawkę, ja tylko wąchałam kieliszki hihi:) bo mieli nowe specyfiki domowej roboty:) Dziś wstałam później bo o 9,ale poźno poszlismy spaćwikaa lubi tę wiadomość
-
KATE ja nie biorę w ogóle takich witamin - biorę kwas foliowy, kwasy dha i żelazo - tzn jeszcze teraz magnez na skurcze, wapno i wit. d3 na spojenie ale jako tako witamin nie biorę
a witamin mi nie dał ani jeden ani drugi gin bo własnie wyniki dobre, jak żelazo spadło to dostałam osobno do brania bo nei ma co przewitaminizować dziecka i faktycznie rosną jak na drożdzach... nqatomiast myślę że ostatni miesiąc to już różnicy nie zrobi
Witam się po szkole rodzenia. Zajęcia były z fizjoterapeuta jak trzymać i nosić niemowlę. Nie sądziłam ze to nie jest takie oczywiste. Ponoć 90% rehabilitacji jest zapracowane przez rodziców przez nieprawidłowe trzymanie i układanie. Jeszcze nie szukałam ale na Youtube są filmy Pawła Zawitkowskiego jak podnosić, nosić, odkładać i kłaść do łóżeczka. I chciałam się podzielić zdobytą wiedzą.
Ciekawe było np to odnośnie ochraniaczy na łóżeczko. Jeśli np będzie jakiś jaskrawy wzorek może punktowo przykloc uwagę malucha i będzie się wyginac w jedną stronę. Powinno się też zmieniać kierunek układania dziecka w łóżeczku, raz w zaglowka a po tygodniu odwrotnie żeby maluch nie układał główki na jedną stronę.
Kobietka też mówiła żeby nie używać wibracji w lezaczkach, zabronić babciom noszenia i trzęsienia dzieckiem. Bo dzieci lubią noszenie takie jak w naszych brzuchach A nie wstrząsy.
Pod materac włożyć klinek, najtańszym jest po prostu duży segregator. Karuzelki powinno się montować tak żeby środek był nad pepkiem dziecka bo jak będzie nad głową to maluch będzie wyginac się do tylu. I nie sadzac za wcześnie, w 4 5 miesiącu można zrobić tym krzywdę.
Informacji było tyle ze reszta mi uciekła z głowy...
Jeśli chodzi o suplementy to teraz mam Omegamed optima tam jest DHA, zelazo, kw foliowy, Wit D i jod. Choć odkąd mam ten swój problem to odstawiłam żelazo żeby nie kusić zaparc i biorę tylko DHA i kw foliowy.
Wika witamy po przerwie
Dora ja mam mniej body i myślę ze wystarczy. Pralka będzie częściej chodzić.
Ania trzymamy kciuki. Będzie dobrze.
LillaMy mój brzuch też przybiera dziwne kształty.
ewela86, juwelka, wikaa, amarranta lubią tę wiadomość
-
To ja może te Pregna Plus będę brać normalnie cały czerwiec a później znów Dha, nie będę nic zmieniać
Pay to fajne rzeczy mieliście:) my jeszcze mamy 2 zajęcia ze sr, w sumie prawie 3 msc wyjdzie:) mam płytę Pawła Zawitkowskiego, fajne rzeczy są. Mój M jest fizjoterapeutą, więc jak coś to będzie mnie uczyćzresztą mówi,że my kobiety wiemy jak brać dzidzię, mamy swój instynkt:)