X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wiedziałam, że nie wszystko...
    Pomysł Dory z telefoniami super. Ktoś chce mój.. ?

Ania83 a dlaczego plany cc ? Jakies medyczne wskazania ?

Kamyk - no to skoro remont prawie skończony - to zapraszamy częściej.... (trochę głupio to brzmi z moich ust, po takiej nieobecności, he, he... ;-) )

No ładnie, i chłopaki jeszcze przez matkę zaśpią.... spadam...

LillaMy lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie....
    Muszę jeszcze pogratulować wszystkich wizyt !

LillaMy, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• LillaMy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa Witamy ponownie ;)
    No to z tymi chorobami nieźle się kobietko dorobiłaś ! Uważaj na siebie i zdrowiej ;)
    W tak piękną pogodę nie można chorować przecież :D !

u Mnie również GBS ujemny, morfologia mocz dopiero 22 czerwca a 23 wizyta ..

Jeśli chodzi o nr. tel to może zostaw komuś wiadomość prv ..
    Bo w sumie Ja nie ogarniam tego, kto co z kim i gdzie ;D

Ruch na forum ostatnio się zrobił, ale przyszedł weekend i może być znowu mało do czytania :D

ps: Wikaa obudziłaś tych chłopaków ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 08:28

wikaa lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wikaa, no dychasz kobito!! :)
    Zdrówka i uważaj na siebie :)
    Łydki mnie bolą okropnie i wstałam z bólem kręgosłupa :/
    Ale już się rozkręcam i wpadam w porządki :)

wikaa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex jak zaczniesz sprzątać to szybko nie skończysz ;)

u Mnie nadal podłoga czeka na mycie ;) dziś lenia mam :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa - ja chetnie zechciałabym Twoj numer. W razie czego gdybyśmy obie były po cc :) na jednej sali, to się napisze do Kate żeby przekazała info :)

LillaMy, wikaa, rex lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!
    wczoraj opadł mi brzuch ale jak.... prawie na kolanach wisi ;) ogromny plus tego, że pożegnałam się ze zgagą! i mogę normalnie jeść! jeeeeej dziś będę jadła lody bo wcześniej nie mogłam bo niemiło było jak się cofały... no i chyba czop mi teżź wychodzi w częściach (choć nie jestem pewna bo z Modym w ciązy wszystko było zupełnie inaczej i czopa nie zauważyłam). No ale z racji tych kilku sygnałów od Luśki podomawiałam resztę wyprawki wczoraj, dziś wzięłam się za pranie.... na początek poszły pieluchy ;P

ZANIA piękny pokoik i wózek! nasz też już na ukończeniu - założyć przewijak na komodę, półkę nad łóżeczko, łóżeczko zmontować, pozamawiałam ozdoby...

WIKAA super że jesteś bo się martwiłam! zdrówka dużo życzę!! a telefon Twój (tzn numer) z chęcią przygarnę :)

cieszę się, że wyniki Wasze są ok :) mi gbsa gin weźmie dopiero na następnej wizycie

kurcze dziewczyny ile macie bodziaków tych najmniejszych?? bo u mnie, mam dużo od koleżanki ale to takie większe na 68-74, a małych okazuje się, że mam w sumie tylko to co kupiłam a nie szalałam bo myślałam, że mam - czyli mam chyba ze 2 6-paki.... nie wiem czy nie dokupić jeszcze...

LillaMy, wikaa, rex, katepr lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora dobrze że brzuch tak wisi a nie cycki po kolana ;D

Ja nawet nie mam pojęcia ile tych bodziaków mam ;) może poczekaj do narodzin i jeśli będzie mało to wyślesz tatusia ;) praktycznie w każdym sklepie się zakupi :D

A też zapewne Luśka dostanie prezenty :D

dora8201 lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię dziwne pozycje przybiera, brzuch mam kwadratowy o.O

Pay, Tigana, ewela86, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • ania83 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa ja mam planowe cc ze wskazań bo poprzedni poród też cc no i chyba moja dużaaa waga... Ja rodziłam synka 7lat temu to moja szyjka nie reagowała dosłownie na nic... Jeszcze 12 dni... Zaczynam sie bać.

Oskarek 15.02.2008 g 22.55 cc 3460/55cm
    Maja 24.06.2015 g 12.06 cc 3570/52cm
    Aniołki : 06.2004 (7tc), 10.2012 (5tc), 07.2013 (5tc), 11.2013 (5tc), 09.2014 (5tc)
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No strasznie mi miło dziewczynki za te ciepłe słowa !

Dora, Zania prześle Wam swój nr tel. ;-) A Wy mi podajcie mi swoje.

Dora myślę, że te 12 par bodziaków Ci starczy.... Dzieci tak szybko wyrastają z tych najmniejszych rozmiarowek. Czasem to jest kwestia 2-3 tyg. Zresztą sama wiesz.... ;-)

Co do czopa w pierwszej ciąży wypadł w drugiej nie widziałam ;-)
    Oj Dora zazdroszczę opadniętego brzuszka.... Mnie też zgaga męczy, do tego czuję jak młoda w pycha mi się w żołądek i to na pewno nie nogami..... A jak się przeciąga, to mam wrażenie, że się szykuje do wyjścia ..... ale gardłem. .... :-/

• rex Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora czyli 12 bodziaków masz? Chyba spokojnie starczy na początek..
    Choć ja to i 4 bym obskoczyła a jakbym miała 30 to też by się pewnie nie zmarnowały :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa do wczoraj miałam dokłądnie to samo - jeść nie mogłam bo zaraz mnie żołądek bolał... czułam się jak po operacji zmniejszenia go bo 3 łyki wody zrobiłam i pełna... plus wszystko mi się cofało.... od wczoraj jest inaczej, zjadłam normalnie obiad, kolacje, ba, nawet zjadłam kawałek czekolady żeby sprawdzić czy na pewno nie wróci i nie:)
    alee... ruchy nadal czuje tak samo i tak samo boleśnie...

a co do bodziaków to też tak myślę w sumie, że starczy.,. lato będzie to szybkie pranie i szybko wyschnie

ANIA będzie dobrze P:) zazdroszczę, że wiesz kiedy będziesz dzieciątko już tuliła :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania83 wrote:
    Wikaa ja mam planowe cc ze wskazań bo poprzedni poród też cc no i chyba moja dużaaa waga... Ja rodziłam synka 7lat temu to moja szyjka nie reagowała dosłownie na nic... Jeszcze 12 dni... Zaczynam sie bać.

To w takim razie zaglądaj do nas częściej. Będziemy Ci kibicować i powitamy pierwsze czerwcowe "lipcątko" ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 09:51

• kate851 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Wikaa jesteś:) wiedziałam,że nie urodziłaś, bo mówiłaś,że długa szyjka,ale też dlaczego się nie odzywasz zaczęłam się zastanawiać:) dobrze,że wróciłaś:) możesz i mi wysłać nr tel, ja Zani wysłałam swój:) ja to albo będę na Kraśnickiej albo Lubartowskiej a fajnie byłoby się spotkać w 1 szpitalu:) może Wam się uda na Staszica:)
    Zdrówka dla Ciebie,żebyś wyleczyła wszystko! Aaa i dziękuję za miłe słowa:)
    Ania trzymam kciuki za cc! będzie dobrze, myśl o tym,że za niedługo będzie maluszek z Tobą:)
    Zania to ja dziś życzę Wam udanej randeczki i oby mężuś się nie rozmyślił:) u nas mega udana była, skusiłam się na pizzę:) w nagrodę dostałam zgagę heh,ale to norma po takim jedzeniu:) piękna pogoda była, powspominaliśmy nasze początki jak to było 4 lata temu ehhh super było:) Nelcia fikała jak szalona po pizzy, zadowolona była z innej kolacji;D
    Po drodze spotkaliśmy znajomego i na spontana zaprosilismy Go do siebie na małą popijawkę, ja tylko wąchałam kieliszki hihi:) bo mieli nowe specyfiki domowej roboty:) Dziś wstałam później bo o 9,ale poźno poszlismy spać:)

wikaa lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bierzecie cały czas witaminy? Ja jeden miesiąc biorę Pregna Plus, następny Pregna Dha i tak na zmianę. Słyszałam,że po Pregna Plus duże dzieci są i tak sie zastanawiam czy brać w czerwcu Pregna Plus codziennie czy może co drugi dzień.

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATE ja nie biorę w ogóle takich witamin - biorę kwas foliowy, kwasy dha i żelazo - tzn jeszcze teraz magnez na skurcze, wapno i wit. d3 na spojenie ale jako tako witamin nie biorę :)
    a witamin mi nie dał ani jeden ani drugi gin bo własnie wyniki dobre, jak żelazo spadło to dostałam osobno do brania bo nei ma co przewitaminizować dziecka i faktycznie rosną jak na drożdzach... nqatomiast myślę że ostatni miesiąc to już różnicy nie zrobi :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore swoje cały czas,bo zawieraja wszystko to co mam brać od gina i od endo:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po szkole rodzenia. Zajęcia były z fizjoterapeuta jak trzymać i nosić niemowlę. Nie sądziłam ze to nie jest takie oczywiste. Ponoć 90% rehabilitacji jest zapracowane przez rodziców przez nieprawidłowe trzymanie i układanie. Jeszcze nie szukałam ale na Youtube są filmy Pawła Zawitkowskiego jak podnosić, nosić, odkładać i kłaść do łóżeczka. I chciałam się podzielić zdobytą wiedzą. :)
    Ciekawe było np to odnośnie ochraniaczy na łóżeczko. Jeśli np będzie jakiś jaskrawy wzorek może punktowo przykloc uwagę malucha i będzie się wyginac w jedną stronę. Powinno się też zmieniać kierunek układania dziecka w łóżeczku, raz w zaglowka a po tygodniu odwrotnie żeby maluch nie układał główki na jedną stronę.
    Kobietka też mówiła żeby nie używać wibracji w lezaczkach, zabronić babciom noszenia i trzęsienia dzieckiem. Bo dzieci lubią noszenie takie jak w naszych brzuchach A nie wstrząsy.
    Pod materac włożyć klinek, najtańszym jest po prostu duży segregator. Karuzelki powinno się montować tak żeby środek był nad pepkiem dziecka bo jak będzie nad głową to maluch będzie wyginac się do tylu. I nie sadzac za wcześnie, w 4 5 miesiącu można zrobić tym krzywdę.
    Informacji było tyle ze reszta mi uciekła z głowy...

Jeśli chodzi o suplementy to teraz mam Omegamed optima tam jest DHA, zelazo, kw foliowy, Wit D i jod. Choć odkąd mam ten swój problem to odstawiłam żelazo żeby nie kusić zaparc i biorę tylko DHA i kw foliowy.

Wika witamy po przerwie :)

Dora ja mam mniej body i myślę ze wystarczy. Pralka będzie częściej chodzić.

Ania trzymamy kciuki. Będzie dobrze.

LillaMy mój brzuch też przybiera dziwne kształty. :)

ewela86, juwelka, wikaa, amarranta lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja może te Pregna Plus będę brać normalnie cały czerwiec a później znów Dha, nie będę nic zmieniać:)
    Pay to fajne rzeczy mieliście:) my jeszcze mamy 2 zajęcia ze sr, w sumie prawie 3 msc wyjdzie:) mam płytę Pawła Zawitkowskiego, fajne rzeczy są. Mój M jest fizjoterapeutą, więc jak coś to będzie mnie uczyć:) zresztą mówi,że my kobiety wiemy jak brać dzidzię, mamy swój instynkt:)

‹‹ 936 937 938 939 940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ