X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lykam tylko żelazo kwas foliowy i magnez. Czasem no spe bo kurczę brzuch mi się zaczął stawiać. Te kopniaki Ali są tak bolesne ze mnie wpół zgina czasami. I widzę że zoladkowo nie jestem osamotniona. Zwykle mam ten problem popołudniami i wieczorem jak już więcej siedzę. I nie wiem czy to tyłek małej wychodzi przez przelykj czy po prostu bol zoladka:)

Co do bodziskow to ja mam jakieś 15sztuk i uważam że to bardzo duzo. Latem wszystko ładnie schnie;)

Kate gratuluję udanej randki;) teraz czekamy na relację Zani skoro mąż obiecał;)

Dora zazdroszczę opadniecia brzucha...co ja bym zrobiła by się pozbyć tej wrednej zgagi...aktualnie nawet napić się w nocy nie mogę bo by mnie zalalo. No i mam podobnie jak Ty...w ciazy z młodym nie zauważyłam czoła albo wypadł podczas porodu i też go nie widziałam...Więc nawet nie wiem czego się spodziewać

dora8201 lubi tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pay fajnych rzeczy się dowiedzialas...patrz czego to człowiek nie wie mimo posiadania dzieci;)

LillaMy mój brzuch coraz częściej jest ptzesunietym trojkatem:)

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)
    Wika szybkiego powrotu do zdrowia :)
    Ania trzymam kciuki za cc. Fajnie, ze juz wiesz kiedy zobaczysz swoje dzieciatko :)
    Dora ja tez mam cos ok 11-12 sztuk i narazie nie dokupuje zobacze czy bedzie potrzeba i wtedy jak cos do sklepu ;)
    Ja ciagle biore witaminy, ale mi lekarz odrazu kazal brac do tego zelazo i w sumie tyle. Ja tez mam okropna zgage po wszystkim doslownie i tez mi sie ''cofa''... wiec wiem Dora jak sie czulas i troche zazdroszcze, ze brzuszek juz Ci opadl i pozbylas sie tego okropneg uczucia ;)
    Ja natomiast od wczoraj mam strasznie stopy spuchniete normalnie jakby mi ktos napompowal :/ Staram sie w miare mozliwosci lezec z nogami w gorze, ale to daje krotkotrwaly efekt...
    Milego dzioneczka Wam zycze :)

wikaa, dora8201 lubią tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Wikaa jak miło że już wróciłaś :)
    Ja też już chcę żeby brzuch mi opadł bo zgaga mnie zamęczy :( a czy Wy też jak wstajecie pierwszy raz po spaniu to czujecie się jak babcia z reumatyzmem? ja ledwo ide do wc :D potem już jest ok :D
    Mnie pierwszy raz maluch obudził kopniakami o 4 w nocy ... jak miło ;p
    Kate co do witam ja też biorę wszystko osobno, wit D, żelazo,magnez jod jak mi się przypomni to dha (ale rzadko) ;p
    Aniu fajnie że już wiesz kiedy będziesz tulić swojego dzieciaczka :)

wikaa lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zapomnialabym tez przepraszam za wcisniecie 'nie lubie' nawet nie zauwazylam kiedy sie to pojawilo i jakos tak w pospiechu nacisnelam, zamiast 'lubie' ;)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

Ostatnio z przerwami się udzielam, bo ciągle coś się robi ;) ale postarałam się was nadrobić a tempa nabrałyście ładnego ;)

Kamajla - Superrrr że trafiłaś na porządnego lekarza :) Chętnie czytam twoje posty bo termin porodu mamy zbliżony bardzo i jesteśmy na podobnym etapie ciąży ;)

zania - piękny pokoik , jak z bajki :) i wózeczek też fajny ;) PS: co do spakowania ubranek w szpitalu gdzie będę rodzić- położna i gin mówiły żeby nie brać ubranek tylko tatuś Kamilka przywiezie mu w dniu wyjścia ze szpitala ;)

wikaa - fajnie że się odezwałaś i dzięki za info co się u ciebie dzieje ;)

kate - ja cały czas jeśli chodzi o witaminy to biorę Prenatal Classic ;)

Co do tematu naszych sierściuchów my mamy już dość wiekowego owczarka niemieckiego ale zachowującego się często jak szczeniak :) z zabawek dla psów przestawił się na pluszaki i ma parę z angry birds he he które służą mu też za poduchy :) jest zazdrośnikiem z charakterkiem ale myślę że przyzwyczai się do Kamilka i będzie spokojny a my nie damy mu odczuć że jest odtrącony. Każdą nową rzecz jaką przywoziliśmy do domu dawaliśmy mu powąchać i fajny dałyście pomysł by mąż ze szpitala przywiózł jakąś rzecz pachnącą małym żeby też mógł się z ty oswoić ;) Jedyną rzeczą na jaką od początku urządzania pokoiku dziecięcego nie pozwoliliśmy i nie pozwalamy psu to to by bez naszej zgody do niego nie wchodził ;)

Apropo czkawki to mój maluszek ma codziennie ;) A niedrapek też mam kilka , a czy się przydadzą - zobaczymy... ;)

Sól fizjologiczną zamówiłam z gemini 100 ampułek :) a do noska wodę morską ;)

Przyłączam się do opinii wiki odnośnie tego "nie lubię" które się pojawiło przy postach i jeśli i mnie zdarzyło lub zdarzy się niechcący to nacisnąć do Sorrrki ;)

wikaa lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę witamin, wcale nie brałam, jestem antywitaminowa i ma szczęście ginekolodzy, z którymi mam styczność też :p
    Zresztą takie specyfiki to głównie w Pl wciskają, gdzie indziej nawet dostać ciężko.
    Wyniki idealne ;)
    Brałam za to jod i dalej biorę bo tu obowiązkowy, on jest połączony z kwasem foliowym i b12.
    Wstawię tylko poprawkę do porad od Pay, ze dzieci się nie sadza ani 5 miesięcznych ani 10 miesięcznych, dopóki samo nie siedzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 16:23

dxom6iye1ka3dosl.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ostatnim czasie jeśli chodzi o przyjemności to zrobiliśmy sobie z mężem wypadzik nad wodę w tygodniu i popstrykaliśmy kilka "ciążowych" zdjęć w plenerze na pamiątkę ;) a w domciu zrobiliśmy kilka samych fotek mojego brzucholka ;)

Wczoraj też porobiłam małe porządki a dziś było zakładanie pościeli na łóżeczko bo straszzzzzznie byłam ciekawa efektu :) i w wolnej chwili postaram się wrzucić fotkę ;)

Aaaaa i musiałam podjechać jeszcze raz do mojej położnej ze SR bo brakowało kilka moich podpisów na formularzu i przy okazji jak to określiła żeby nie było że przyjechałam na daremno dała reklamóweczki w których dostałam butelkę z Aventu, smoczek z Aventu, próbki : płynu do prania Lovela, płynu do kąpieli linomag, książeczkę wyprawkową i inne odnośnie higieny maluszka itp ;)

PS : Możecie podpowiedzieć mi co jest pomocne przy biegunce w 36 tyg ciąży bo od wczoraj wczesnego rana mnie dopadła ( nie jakaś ciągła i meeega częsta ale jednak) macie jakieś sprawdzone rady na to ?? bo zachciało się jeść pierogów ruskich to mam heh
    I jeszcze jedno pytanko czy wiecie jak długo stosować luteinę "dowcipną" ? bo jak pamiętam gin mówiła że do 36tc tylko dziwne że mi przepisała na ostatniej wizycie 1.06 jeszcze 1 opak. gdy jej mówiłam że zostało mi tabletek do wczoraj a dziś zaczęłam 36 tc i rano jeszcze zaaplikowałam tabletkę z tego nowego już opakowania.

Ivettka, amarranta lubią tę wiadomość

bnl7obo.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 odnośnie Twojego pytania o luteinę, to powiem Ci, że dużo zależy od poglądów ginekologa. Jedni zalecają do 36 a inni do 37 tc.

Ja też mam pytanko, czy luteina dopochwowa "przeszkadza" w pobraniu posiewu na paciorkowca? Lekarz nic nie mówił, żeby ją odstawiać...

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia na pewno nie przeszkadza bo nie wpływa na wzrost bakterii a co do długości brania to rzeczywiście zależy od gina. Tak jak z magnezem. Też trzeba w końcu odstawić bo hamujac skurcze hamuje akcję porodowa:)

Konwalia lubi tę wiadomość

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka też właśnie miałam o tym pisać i się pytać a propos biegunki. Od paru dni rano ja mam i nudności które czasem kończą sie wymiotami.potem w ciągu dnia się wszystko uspokaja ale też się nie wyprozniam...dziwne to to. Zaczęłam brać Smecte i dziś trochę pomoglo

Katepr ja jak w ogóle wstaje po dłuższym siedzeniu lub lezebiu to jak babcia z rrumatyzmem;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 14:54

• livia30 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    1kasiulka1 odnośnie Twojego pytania o luteinę, to powiem Ci, że dużo zależy od poglądów ginekologa. Jedni zalecają do 36 a inni do 37 tc.

Ja też mam pytanko, czy luteina dopochwowa "przeszkadza" w pobraniu posiewu na paciorkowca? Lekarz nic nie mówił, żeby ją odstawiać...

Nie przeszkadza - ja miałam pobierany w trakcie brania luteiny ;-) A luteinę lekarka kazała odstawić mi po skończonym 34tc i tak zrobiłam ;)

Konwalia lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ostatnio jak dzwoniłam do ZUS-u to mi powiedzieli,że ZUS ma 30 dni na wypłatę świadczenia od daty otrzymania l4. Toż to głupota jakaś...przecież przy pierwszym zwolnieniu tak mówili,a skoro jest kontynuacja to powinni wypłacać od razu po zakończeniu danego zwolnienia a nie oni przetrzymują je jeszcze po ustaniu 14 dni...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2015, 19:17

ewela86, OlaW84 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka pochwal się fotkami:)
    Odnośnie luteiny nie mam pojęcia bo jej nie brałam.
    Katepr ja w nocy jak mam pełny pęcherz to też mi ciężko wstać z łóżka i toczę się jak foka do łazienki a wracam już normalnie,śmieję się wtedy sama z siebie:-)
    Zania oj z tym ZUS to różnie jest, mi skończyło się L4 8 czerwca a wypłatę będę miała 17, więc nie wypłacają od razu po zakończeniu L4.
    Ja mam dziś relax w domku, zrobiłam kolejne pranie i odpoczywam, zjadłam lody, chłodno w domku, nie chce mi się wychodzić na ten upał:)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi

Przedstawiam pokoik Kamilka
    - łóżeczko z założonym przewijakiem (materacyk jeszcze bez prześcieradła)
    2oj22noko6x6_t.jpg

- zdjęcie z przodu
    v3bgvk5lf2vp_t.jpg

- komoda plus reszta (bujaczek jeszcze w folii i sterylizator i podgrzewacz też spakowane)
    8hptlu4u8ldz_t.jpg

- a tu łóżeczko ze ściągniętym przewijakiem
    q0homdhffq80_t.jpg

Jeszcze tylko pozostanie wstawić jakiś fotel do karmienia i to będzie wszystko w pokoiku, czekam na wasze opinie :)

Pay, rex, wikaa, Tigana, ewela86, Konwalia, OlaW84, ania83, dora8201, katepr, Ivettka lubią tę wiadomość

bnl7obo.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka pięknie to wygląda:) a to na oknie taka roleta w misie?:)
    Ooo kupowałaś sterylizator i podgrzewacz;) ja sobie to daruję:)

• rex Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, śliczny pokoik!! :)
    Mi też się podoba ta firanka/roletka w misiaki :)
    A biegunkę miałam wczoraj, ale niczym nie hamowałam, sama minęła :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam sobie na Czerwcówki a tam.... MIKOLAY rozpakowana :)

1kasiulka1, ewela86, Konwalia, dora8201 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate, rex - dzięki śliczne ;) a na oknie to roleta w misie, którą dostaliśmy od moich rodziców w prezencie:)

bnl7obo.png
‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ