X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:

LillaMy a jak Twoje uczulenie?? coś lepiej?? byłaś u lekarza?? mój M się śmieje, że powinnam w tv wystąpić w jakimś programie typu łowcy okazji bo udało mi ise wyłapać karuzelkę nową FP taką jaką chciałam z 1/4 ceny i leżaczek nowy całkiem za 40zł z przesyłką... polowałam na matę i za niecałe 50zł wylicytowałam jedną ale się rozczarowałam bo używana ale tamta kobieta i my mamy zupełnie inne pojęcie "stan bardzo dobry" - wg mnie mocno średni jest... ale odpuściłam póki co bo nie chce mi się dyskutować z babką albo dostać negatywa za to, że nie umie ocenić realnie stanu sprzedawanej rzeczy...

Cześć ;)

Niezłego posta napisałaś :D ..
    Skoro masz troszkę wolnego to odpoczywaj ile wlezie ;)

Jeśli chodzi o moje uczulenie to nadal istnieje, malutkie fioletowe plamki poznikały, kostka opuchnięta, noga z lewego boku zaczerwieniona ..
    Gdy się zapomnę i przejadę nogą po kocu to piecze ;) u lekarza nie byłam bo w dzień noga wygląda całkiem normalnie tyle że wczoraj wieczorem nawet stopa opuchnięta była a nie było jak zajechać na IP ..

Jeśli dziś się powtórzy to samo, to już pojadę ..
    Do lekarza rodzinnego z rana nie mam co jechać, raz że nie mam auta a dwa dupiaty jest strasznie o.O

Jeśli chodzi o Twoje zakupy to nic tylko pozazdrościć promocji :D

Raz kupowałam ubranka na OLX, babka zachwalała że są w idealnym stanie itd ..
    Jak przyszły to cały karton wrzuciłam do pieca a jej napisałam prosto z mostu, że nigdy w życiu takiego gówna nie widziałam i że nie wie jak wyglądają ciuszki w idealnym stanie :D Skulowane, poplamione, dziurawe o.O

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jakby mala wiedziala a jaka ma lasencje mamusie to odrazu by wyszła, żeby razem z tobą paradować ;-)
    Jesteś poprostu 100% zaprzeczeniem ze dziewczynka zabiera urodę... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:41

1usah371io4htfas.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - śliczny brzuszek :)

Pay - właśnie doktor kazał mi brać to tylko do 5 dni. I mówił,że to działa miejscowo i nie wchłania się do krwi. Na początku ciąży stosowałam Pimafucort - maść, i tam też cuda były wypisane w ulotce. No nic, pozostaje mi zawierzyć lekarzowi, bo antybiotyku bym nie chciala...

Dora - ciągle wyjaśniam ;/ co za pech....

Ewela - nie tylko Ty masz pecha na koniec, ja już też bujałam się z zębami, później okazało się,że to dziąsła. Podziwiam,że zdecydowałaś się na RTG zęba, mnie moja dentystka zrobić nie chciała...

Aaaaa, wózeczek już jest i jak narazie to chyba jedyna rzecz, której nic nie brakuje i nie jest pomylone :)

Później wrzuce jakieś zdjęcia - teraz ide odpoczywać, bo się dziś orobiłam;/

I WSTAWIŁAM DWA PRANIA GABRYSI :P Także gonię Was mamuśki :)

aaa i mialam jeszcze pytać odnośńie przewijania - za każdym razem przy zmianie pieluszki bedziecie smarować pupkę bepanthenem, bądz inna maścią przeciw odparzeniom?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:51

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 wrote:
    Kate jakby mala wiedziala a jaka ma lasencje mamusie to odrazu by wyszła, żeby razem z tobą paradować ;-)
    Jesteś poprostu 100% zaprzeczeniem ze dziewczynka zabiera urodę... ;-)

Popieram :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilyMy, calcium pij.
    Zania ja używałam tylko Linomagu i Penathena na zmianę przy każdej zmianie pieluchy.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla wow naprawdę łowca okazji z Ciebie ...
    A co do tej kobiety to no właśnie tak to jest z tymi zakupami w sieci, ze czasami trafi sie ktoś kto chce tylko opchnac rzeczy i nic sobie nie robią tego ze naciągają i napiszą wszystko byle tylko sprzedać... No cóż przemilczę... :-/

Co do zmieniającego sie nosa, to jeszcze takiej teorii nie słyszałam, ale ile ludzi tyle przesądów, muszę swój obejrzeć... ;-)

Ewela - twój szef to sobie chyba jaja robi... No co za człowiek... Brak słów, może termin porodu tez będziesz musiała przesunąć, bo jemu akurat pasowało nie będzie... Wrr
    A co do 8-mki to może nie będzie tak zle, ja wyrywałam rok temu, i bałam sie tego bólu jak znieczulenie przestanie działać... A o dziwo nie bolało nic a nic az w szoku byłam, nawet nie spuchlam, może jakas dziwna ta moja ósemka była ale tobie tez takiej życzę... ;-)

Zania - gratulacje mobilizacji z praniem, :-)
    A jesli chodzi o przewijanie to ja myśle ze krem na pupę za każdym razem zaaplikuje... Niech ma a co ;-)

1usah371io4htfas.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do gina,w tym tygodniu ciąży już mało co może zaszkodzic he,he śmiał się oczywiście:-) powiedzial że te leki mogę brać,ten steryd do nosa też,jeśli się wchłania to w sladowych ilosciach i lepsze to niż antybiotyk kolejny:-) ogolnie ma działanie miejscowe. Chociaż tyle,

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ja w ciagu ostatnich 2,5 tygodnia mialam 2 antybiotyki na zeba i mimo to bolal. Teraz jak skonczylam antybiotyki to boli nadal i musze brac paracetamol ktory prawie nie dziala chodze po scianach od ponad 3 tygodni z bolu... I tylko dlatego wlasnie, ze sie uparlam, ze nie zrobie sobie przeswietlenia dopoki nie urodze mimo zapewnien 3 dentystow ze przy obecnym sprzecie jest to bezpieczne. A w takim przypadku jak moj to przeswietlenie i usuniecie jest lepsze niz cokolwiek innego jednak ja nie sluchalam i teraz mam :/
    Mia mojemu szefowi termin porodu tez nie byl na reke, bo latem duzo ludzi na urlopy wyjezdza haha ;D ale ja to mam szczerze mowiac to gdzies jeszcze tylko jutro, niedziela i jeszcze jeden dzien i juz skonczylam pracowac do 28 grudnia :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia dziekuje i mam nadzieje, ze ja tez bede miala taka 'dziwna' 8-mke jak Ty i nie bedzie mnie bolalo po wyrwaniu, a wrecz przyniesie ulge bo teraz to i ucho mnie boli i pol glowy i prawie wszystkie zeby no masakra poprpstu jakas, tylko nerwowa przez to strasznie jestem :/

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora właśnie dziś mogłabym się pochwalić (jakkolwiek dziwnie to brzmi) że dziś pierwszy raz od 10 dni USIADŁAM na tyłku. Leki i inne domowe sposoby złagodziły objawy, choć do końca dobrze nie jest. Jakby któraś miała taki problem to już mam cały internet przeczytany i wszystkie sposoby babcine już znam. :) Nigdy wcześniej nie przypuszczałam że to jest taki problem. Jestem po farmacji i praktycznie codziennie zdarzał się pacjent z takim problemem. Dopiero teraz mogę powiedzieć że rozumiem co się dzieje.
    Jeśli chodzi o cesarke to zostało mi według belly 40 dni do porodu i mam nadzieje ze będzie dobrze, uda się naturalnie. Jakoś przeraża mnie wizja cięcia. Chyba że mój syn zdecyduje inaczej i się nie ustawi główką, bo osttnio łobuz skośnie leżał.

Zania, dobrze że się z lekarzem zgadzamy :) I gratuluje prania, ja jutro mam zamiar nastawić swoje.

Ewela szefa nie zazdroszcze. I jak zrobisz porządek z tym zębem na pewno Ci ulży. Zycze żeby ta Twoja 8 była z tych "dziwnych" i nie bolących.

Cewnik zakładają po znieczuleniu żelem więc ponoć się nic nie czuje, choć nigdy nie miałam to nie wiem jak jest rzeczywiście.

Katepr mi o nosie nikt nic nie mówił, ale za to słyszałam ze tak typowo "na chłopca chodzę", bo brzuch mam bardzo wystający a z tyłu nic nie widać.
    Jak jakiś czas temu pojechałam opony zimowe zmienić i chłopaczek zobaczył mnie najpierw od tylu, a potem gdy mijał i wylukał brzucholek to wydał z siebie takie wielkie OOO!!!

ewela86, Konwalia lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde u mnie brzuchol tez waski mimo ułożenia,a i na urodzie nie straciłam nic podobno:-) z resztą u mnie wszystkie znaki na niebie mówiły przecież że będZie Antek a tu taki prezencik:-D

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w koncu pojechalam do swojego gina bo szczesliwie mial dzisiaj dyzur...lozysko II stopnia bez cech krwawienia i odklejania, szyjka dluga zamknieta. Mowi ze to pewnie naczynka pekaja bo mam mocno wszystko rozpulchnione. Kazal sie oszczedzac...dziekuje dziewczyny na wsparcie i mobilizacje do pojscia na wizyte! Jestescie kochane:)

Zania zycze zdrowka! Mam nadzieje ze leki szybko pomoga i dojdziesz do siebie.

Mia sliczne rzeczy! Ale masz super meza sie sie tak stara, no i ma gust:) moj na razie kupuje wszystko dla malego ale przyjdzie i czas na corcie:)sam nie wie jak straci dla niej glowe...w koncu coreczki tatusia sa najkochansze:)

Ewela potwierdzam info z pilka. Tak samo w trakcie porodu trzeba duzo na niej skakac zeby sie glowka ladnie w kanal wstawila. Poza tym jak sie ma taka pilke w domu to siedzenie na niej odciaza kregoslup i jest po prostu wygodniej. Ale masz sie z tym szefem...dobrze ze niedlugo juz sobie odpoczniesz.

Kate ale Ty swietnie wygladasz! I brxuszek taka kuleczka...rzeczywiscie bardziej to wyglada na chlopca niz dziewczynke:) u dziewcxynki podobno brzuch jest rozlany i wszystko idzie w biodra i uda:)

Pay to bylo lekkie krwawienie z drog rodnych ale hemoroidow tez sie boje. Pamietam jak to bolalao po porodzie i naprawde Ci wspolczuje bardzo. Nasiadowki bardzo mi wtedy pomogly wiec sie ciesze ze i Tobie pomagaja.

Dora co do cewnika kazda ma inny prog bolu. Mnie zacewnikowali na chcile zaraz po porodzie i akurat nic nie czulam.

LillaMy ja kupowalam jedna pake ubrznek dla malej przez allegro i jestem mega zadowolona. Sama jak sprzedawalam ciuszki synka na olx to wczesniej wszystko poprala i ladnie w kartonie ulozylam...w koncu za cos sie ta kase bierze i nie rozumiem podejscia innych ludzi jak sprzedaja cos dziurawego lub poplamionego.

Zania ja tez juz popralam bo mnie tu dziewczyny zmotywowaly:) a co do przewijania to ja stosowalam i bede tak teraz tez stosowac tylko masc posladkowa robiona w aptece. Na bazie vazeliny i euceryny. Jak sie z pupcia nic nie dzieje to nie ma sensu chyba uzywac bepanthenow i penatenow itp.

A i musze sie pochwalic! Po trzech miesiacach (a ustawowo mieli 30 dni od zlozenia wniosku) otrzymalam w koncu kase z ZUS za macierzynski! Bede teraz szalec na gemini:)

ewela86, amarranta lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym nosem to chodzi o to że na koniec ciąży już przed porodem a szczególnie w lecie każda ciężarna jest mega spuchnięta - na twarzy też i dlatego nos też wydaje się większy :D
    U mnie by się zgadzało z brzuchem i płcią - mega wystaje z przodu a z tyłu brak ciąży ;p ale ja wiem że to przez krótką talię rośnie mi po prostu w przód :D
    Ale właśnie bephanthen i te podobne tłuste kremiki są jak maść pośladkowa - głównie żeby zapobiec, nie używa się odrazu tych wysuszających z cynkiem typu sudocrem. Ja będe smarować bephantenem ale czy za każdym razem ? wątpie, moja skleroza mi na to nie pozwoli ha ha :D
    Ola dobrze że sprawdziłaś i wszystko ok :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super ze wszystko ok i ta krew to tylko fałszywy alarm, ale powiem ci ze pół dnia myślałam co tam u ciebie z tym krwawieniem...
    A co do córeczek tatusia to zgadzam sie z tobą w 100%, bo sama nią byłam ;-)

1usah371io4htfas.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Katepr sudocream to w ostatecznosci jak cos sie rzeczywiscie dzieje. A jesli chodzi o bepanthen to juz lepiej mascia a nie kremem bo bardziej zabezpiecza. A krem mozna powiedziec ze leczy:)

Mia dziekuje za troske...sama sie troszke przestraszylam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 20:36

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no oczywiście że maść, nikt chyba dla noworodka kremu bephanten nie kupuje, bo nawet nie jest chyba przeznaczony dla noworodka :D

OlaW84 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po sr:)
    Dziewczyny dziękuję za miłe słowa, aż się zarumieniłam:) hihi:) ale wiecie co,że każdy myśli,że będę miała synka, nawet dziś na targu jakiś facet mnie zaczepił i też ze na pewno chłopczyk,że taka piłeczka:) Cera mi się znacznie wygładziła, krostki wcześniej mi wyskakiwały na podbródku a teraz nic, M nawet mówi,że uda mi zeszczuplały;p wszystko poszło w brzuszek i piersi:) aż stracha mam hehe, czy na pewno jest Nelcia:) ale wczoraj na wizycie gin powiedział,że na 100% dziewczynka i ze widzi:) więc zabobony często się nie sprawdzają;p
    Ola tez słyszałam,że na chłopca jest piłeczka, mi właśnie tak wystrzelił do przodu, z boku mam wręcz swoją talię, z tyłu nie widać,że w ciąży jestem,ale widać, ze z dziewczynką jest to też możliwe:)
    Dora uśmiałam się z tym nosem haha:) też o tym słyszałam:) póki co chyba nie mam większego,ale wszystko jeszcze przede mną;p Aaa i o jakiej starości Ty piszesz?:) ja we wrześniu 30-stka,ale czuję się tak na 20-21 hihi:) Uuu niezłe okazje trafiłaś, super!:) Ja nie mam leżaczka-bujaczka, muszę coś wyhaczyć:)
    Ola dobrze,że sprawdziłaś:) nie masz za co dziękować, od tego jesteśmy,żeby wspierać i motywować;) całe szczęście,że wszystko w porządku:) Gratulacje dostania kasy z Zus!:) udanych zakupów:)
    Zania kurcze oby wyjaśniło się z tym łóżeczkiem, wkurzające są takie pomyłki. Dobrze,że dogadałas się z ginem, oby się poprawiło.
    Pay dobrze,że już lepiej z hemoroidami, ja też co jakiś czas mam, procto glyvenol pomaga,ale jak coś juz wiem do kogo pisać:)
    Ewela no szefa to masz niezłego;/ współczuję z zębem,trzymam kciuki za bezbolesne usunięcie.

ewela86 lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Lipcóweczki po tygodniowej przerwie. Nadrobiłam co u Was, ale pozwolicie, że nie ustosunkuje się do tego, bo za dużo tego wszystkiego. ;)

Wczoraj dostałyśmy wypis ze szpitala. Podczas tego tygodnia dostałam sterydy na płucka, miałam robione ktg z tysiąc razy i łykałam leki na skurcze. Poza tym na usg wyszło, że Lilka waży 2370 g i reszta parametrów prawidłowa.
    Jedyne co to ta szyjka... Niestety nadal krótka, miękka i przepuszcza jeden palec, ale lekarz powiedział, że na tym etapie ciąży już się krążka nie zakłada. Optymistyczne jest to, że podczas tego pobytu już bardziej się nie skróciła i lekarz ordynator twierdzi, że jeszcze troszkę przetrzyma. W badaniu manualnym ma 0,5 cm a w usg dopochwowym ma 1,5 cm.
    Leżymy teraz w domku, łykamy lekarstwa i zaciskamy nóżki. W internecie przeczytałam, aby przeciwdziałać grawitacji należy leżeć z pupą w górze. I wiecie co? Po raz pierwszy w ciąży poczułam jak Lilka kopie mnie w żebra :)
    Poza tym poznałam klimat szpitala, oddziału gin-położniczego i różne przypadki. My kobiety musimy być silne.
    Na koniec chciałam pochwalić się moim mężem, który podczas mojej nieobecności nauczył się robić pranie, ogarniał dom, zapakował torby oraz odebrał wózek i fotelik a do tego pracował i codziennie odwiedzał nas w szpitalu. Ciężko było, ale dał radę.

Co do rozpakowywania, to zgłaszam postulat, aby każda lipcóweczka pilnowała swojego terminu i nie wyprzedzała koleżanek ;)

Nasz wózek:
    http://wrzucaj.net/images/2015/06/09/2015-06-06.th.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 21:03

rex, LillaMy, Pay, 1kasiulka1, ewela86, katepr lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze chciałam powrócić do tematu lewatywy. Zakupiłam sobie Czopki glicerolowe Avena i zastanawiam się, czy będą skuteczne, czy nie lepiej zakupić polecaną przez Was lewatywę Enema. Czy któraś miała styczność z tymi produktami i mogłaby doradzić który produkt lepszy? Ja nigdy nie używałam ani jednego ani drugiego. Boję się, że czopki jak będzie potrzeba szybkiej akcji nie sprostają zadaniu. A tą lewatywę Enema można samemu wykonywać w domu? Czy to trudne? Czy efekt jest szybki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 09:38

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, no lewatywa wypłukuje wszystko, czyli jelita są praktycznie czyste, czopki pomagają się wypróżnić ale przy parciu coś tam wycisnąć jeszcze możesz ;)
    Nie robiłam nigdy lewatywy ani sobie ani komuś, ale pedzie robią, to raczej wykonalne jest ;)

Konwalia, LillaMy lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ