X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:

LillaMy a jak Twoje uczulenie?? coś lepiej?? byłaś u lekarza?? mój M się śmieje, że powinnam w tv wystąpić w jakimś programie typu łowcy okazji bo udało mi ise wyłapać karuzelkę nową FP taką jaką chciałam z 1/4 ceny i leżaczek nowy całkiem za 40zł z przesyłką... polowałam na matę i za niecałe 50zł wylicytowałam jedną ale się rozczarowałam bo używana ale tamta kobieta i my mamy zupełnie inne pojęcie "stan bardzo dobry" - wg mnie mocno średni jest... ale odpuściłam póki co bo nie chce mi się dyskutować z babką albo dostać negatywa za to, że nie umie ocenić realnie stanu sprzedawanej rzeczy...

Cześć ;)

Niezłego posta napisałaś :D ..
    Skoro masz troszkę wolnego to odpoczywaj ile wlezie ;)

Jeśli chodzi o moje uczulenie to nadal istnieje, malutkie fioletowe plamki poznikały, kostka opuchnięta, noga z lewego boku zaczerwieniona ..
    Gdy się zapomnę i przejadę nogą po kocu to piecze ;) u lekarza nie byłam bo w dzień noga wygląda całkiem normalnie tyle że wczoraj wieczorem nawet stopa opuchnięta była a nie było jak zajechać na IP ..

Jeśli dziś się powtórzy to samo, to już pojadę ..
    Do lekarza rodzinnego z rana nie mam co jechać, raz że nie mam auta a dwa dupiaty jest strasznie o.O

Jeśli chodzi o Twoje zakupy to nic tylko pozazdrościć promocji :D

Raz kupowałam ubranka na OLX, babka zachwalała że są w idealnym stanie itd ..
    Jak przyszły to cały karton wrzuciłam do pieca a jej napisałam prosto z mostu, że nigdy w życiu takiego gówna nie widziałam i że nie wie jak wyglądają ciuszki w idealnym stanie :D Skulowane, poplamione, dziurawe o.O

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jakby mala wiedziala a jaka ma lasencje mamusie to odrazu by wyszła, żeby razem z tobą paradować ;-)
    Jesteś poprostu 100% zaprzeczeniem ze dziewczynka zabiera urodę... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:41

1usah371io4htfas.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - śliczny brzuszek :)

Pay - właśnie doktor kazał mi brać to tylko do 5 dni. I mówił,że to działa miejscowo i nie wchłania się do krwi. Na początku ciąży stosowałam Pimafucort - maść, i tam też cuda były wypisane w ulotce. No nic, pozostaje mi zawierzyć lekarzowi, bo antybiotyku bym nie chciala...

Dora - ciągle wyjaśniam ;/ co za pech....

Ewela - nie tylko Ty masz pecha na koniec, ja już też bujałam się z zębami, później okazało się,że to dziąsła. Podziwiam,że zdecydowałaś się na RTG zęba, mnie moja dentystka zrobić nie chciała...

Aaaaa, wózeczek już jest i jak narazie to chyba jedyna rzecz, której nic nie brakuje i nie jest pomylone :)

Później wrzuce jakieś zdjęcia - teraz ide odpoczywać, bo się dziś orobiłam;/

I WSTAWIŁAM DWA PRANIA GABRYSI :P Także gonię Was mamuśki :)

aaa i mialam jeszcze pytać odnośńie przewijania - za każdym razem przy zmianie pieluszki bedziecie smarować pupkę bepanthenem, bądz inna maścią przeciw odparzeniom?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:51

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia1988 wrote:
    Kate jakby mala wiedziala a jaka ma lasencje mamusie to odrazu by wyszła, żeby razem z tobą paradować ;-)
    Jesteś poprostu 100% zaprzeczeniem ze dziewczynka zabiera urodę... ;-)

Popieram :D

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilyMy, calcium pij.
    Zania ja używałam tylko Linomagu i Penathena na zmianę przy każdej zmianie pieluchy.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla wow naprawdę łowca okazji z Ciebie ...
    A co do tej kobiety to no właśnie tak to jest z tymi zakupami w sieci, ze czasami trafi sie ktoś kto chce tylko opchnac rzeczy i nic sobie nie robią tego ze naciągają i napiszą wszystko byle tylko sprzedać... No cóż przemilczę... :-/

Co do zmieniającego sie nosa, to jeszcze takiej teorii nie słyszałam, ale ile ludzi tyle przesądów, muszę swój obejrzeć... ;-)

Ewela - twój szef to sobie chyba jaja robi... No co za człowiek... Brak słów, może termin porodu tez będziesz musiała przesunąć, bo jemu akurat pasowało nie będzie... Wrr
    A co do 8-mki to może nie będzie tak zle, ja wyrywałam rok temu, i bałam sie tego bólu jak znieczulenie przestanie działać... A o dziwo nie bolało nic a nic az w szoku byłam, nawet nie spuchlam, może jakas dziwna ta moja ósemka była ale tobie tez takiej życzę... ;-)

Zania - gratulacje mobilizacji z praniem, :-)
    A jesli chodzi o przewijanie to ja myśle ze krem na pupę za każdym razem zaaplikuje... Niech ma a co ;-)

1usah371io4htfas.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do gina,w tym tygodniu ciąży już mało co może zaszkodzic he,he śmiał się oczywiście:-) powiedzial że te leki mogę brać,ten steryd do nosa też,jeśli się wchłania to w sladowych ilosciach i lepsze to niż antybiotyk kolejny:-) ogolnie ma działanie miejscowe. Chociaż tyle,

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ja w ciagu ostatnich 2,5 tygodnia mialam 2 antybiotyki na zeba i mimo to bolal. Teraz jak skonczylam antybiotyki to boli nadal i musze brac paracetamol ktory prawie nie dziala chodze po scianach od ponad 3 tygodni z bolu... I tylko dlatego wlasnie, ze sie uparlam, ze nie zrobie sobie przeswietlenia dopoki nie urodze mimo zapewnien 3 dentystow ze przy obecnym sprzecie jest to bezpieczne. A w takim przypadku jak moj to przeswietlenie i usuniecie jest lepsze niz cokolwiek innego jednak ja nie sluchalam i teraz mam :/
    Mia mojemu szefowi termin porodu tez nie byl na reke, bo latem duzo ludzi na urlopy wyjezdza haha ;D ale ja to mam szczerze mowiac to gdzies jeszcze tylko jutro, niedziela i jeszcze jeden dzien i juz skonczylam pracowac do 28 grudnia :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia dziekuje i mam nadzieje, ze ja tez bede miala taka 'dziwna' 8-mke jak Ty i nie bedzie mnie bolalo po wyrwaniu, a wrecz przyniesie ulge bo teraz to i ucho mnie boli i pol glowy i prawie wszystkie zeby no masakra poprpstu jakas, tylko nerwowa przez to strasznie jestem :/

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • Pay Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora właśnie dziś mogłabym się pochwalić (jakkolwiek dziwnie to brzmi) że dziś pierwszy raz od 10 dni USIADŁAM na tyłku. Leki i inne domowe sposoby złagodziły objawy, choć do końca dobrze nie jest. Jakby któraś miała taki problem to już mam cały internet przeczytany i wszystkie sposoby babcine już znam. :) Nigdy wcześniej nie przypuszczałam że to jest taki problem. Jestem po farmacji i praktycznie codziennie zdarzał się pacjent z takim problemem. Dopiero teraz mogę powiedzieć że rozumiem co się dzieje.
    Jeśli chodzi o cesarke to zostało mi według belly 40 dni do porodu i mam nadzieje ze będzie dobrze, uda się naturalnie. Jakoś przeraża mnie wizja cięcia. Chyba że mój syn zdecyduje inaczej i się nie ustawi główką, bo osttnio łobuz skośnie leżał.

Zania, dobrze że się z lekarzem zgadzamy :) I gratuluje prania, ja jutro mam zamiar nastawić swoje.

Ewela szefa nie zazdroszcze. I jak zrobisz porządek z tym zębem na pewno Ci ulży. Zycze żeby ta Twoja 8 była z tych "dziwnych" i nie bolących.

Cewnik zakładają po znieczuleniu żelem więc ponoć się nic nie czuje, choć nigdy nie miałam to nie wiem jak jest rzeczywiście.

Katepr mi o nosie nikt nic nie mówił, ale za to słyszałam ze tak typowo "na chłopca chodzę", bo brzuch mam bardzo wystający a z tyłu nic nie widać.
    Jak jakiś czas temu pojechałam opony zimowe zmienić i chłopaczek zobaczył mnie najpierw od tylu, a potem gdy mijał i wylukał brzucholek to wydał z siebie takie wielkie OOO!!!

ewela86, Konwalia lubią tę wiadomość

f2wli09k7bbu5oba.png
    Moja miłość od pierwszego wejrzenia
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde u mnie brzuchol tez waski mimo ułożenia,a i na urodzie nie straciłam nic podobno:-) z resztą u mnie wszystkie znaki na niebie mówiły przecież że będZie Antek a tu taki prezencik:-D

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w koncu pojechalam do swojego gina bo szczesliwie mial dzisiaj dyzur...lozysko II stopnia bez cech krwawienia i odklejania, szyjka dluga zamknieta. Mowi ze to pewnie naczynka pekaja bo mam mocno wszystko rozpulchnione. Kazal sie oszczedzac...dziekuje dziewczyny na wsparcie i mobilizacje do pojscia na wizyte! Jestescie kochane:)

Zania zycze zdrowka! Mam nadzieje ze leki szybko pomoga i dojdziesz do siebie.

Mia sliczne rzeczy! Ale masz super meza sie sie tak stara, no i ma gust:) moj na razie kupuje wszystko dla malego ale przyjdzie i czas na corcie:)sam nie wie jak straci dla niej glowe...w koncu coreczki tatusia sa najkochansze:)

Ewela potwierdzam info z pilka. Tak samo w trakcie porodu trzeba duzo na niej skakac zeby sie glowka ladnie w kanal wstawila. Poza tym jak sie ma taka pilke w domu to siedzenie na niej odciaza kregoslup i jest po prostu wygodniej. Ale masz sie z tym szefem...dobrze ze niedlugo juz sobie odpoczniesz.

Kate ale Ty swietnie wygladasz! I brxuszek taka kuleczka...rzeczywiscie bardziej to wyglada na chlopca niz dziewczynke:) u dziewcxynki podobno brzuch jest rozlany i wszystko idzie w biodra i uda:)

Pay to bylo lekkie krwawienie z drog rodnych ale hemoroidow tez sie boje. Pamietam jak to bolalao po porodzie i naprawde Ci wspolczuje bardzo. Nasiadowki bardzo mi wtedy pomogly wiec sie ciesze ze i Tobie pomagaja.

Dora co do cewnika kazda ma inny prog bolu. Mnie zacewnikowali na chcile zaraz po porodzie i akurat nic nie czulam.

LillaMy ja kupowalam jedna pake ubrznek dla malej przez allegro i jestem mega zadowolona. Sama jak sprzedawalam ciuszki synka na olx to wczesniej wszystko poprala i ladnie w kartonie ulozylam...w koncu za cos sie ta kase bierze i nie rozumiem podejscia innych ludzi jak sprzedaja cos dziurawego lub poplamionego.

Zania ja tez juz popralam bo mnie tu dziewczyny zmotywowaly:) a co do przewijania to ja stosowalam i bede tak teraz tez stosowac tylko masc posladkowa robiona w aptece. Na bazie vazeliny i euceryny. Jak sie z pupcia nic nie dzieje to nie ma sensu chyba uzywac bepanthenow i penatenow itp.

A i musze sie pochwalic! Po trzech miesiacach (a ustawowo mieli 30 dni od zlozenia wniosku) otrzymalam w koncu kase z ZUS za macierzynski! Bede teraz szalec na gemini:)

ewela86, amarranta lubią tę wiadomość

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym nosem to chodzi o to że na koniec ciąży już przed porodem a szczególnie w lecie każda ciężarna jest mega spuchnięta - na twarzy też i dlatego nos też wydaje się większy :D
    U mnie by się zgadzało z brzuchem i płcią - mega wystaje z przodu a z tyłu brak ciąży ;p ale ja wiem że to przez krótką talię rośnie mi po prostu w przód :D
    Ale właśnie bephanthen i te podobne tłuste kremiki są jak maść pośladkowa - głównie żeby zapobiec, nie używa się odrazu tych wysuszających z cynkiem typu sudocrem. Ja będe smarować bephantenem ale czy za każdym razem ? wątpie, moja skleroza mi na to nie pozwoli ha ha :D
    Ola dobrze że sprawdziłaś i wszystko ok :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola super ze wszystko ok i ta krew to tylko fałszywy alarm, ale powiem ci ze pół dnia myślałam co tam u ciebie z tym krwawieniem...
    A co do córeczek tatusia to zgadzam sie z tobą w 100%, bo sama nią byłam ;-)

1usah371io4htfas.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Katepr sudocream to w ostatecznosci jak cos sie rzeczywiscie dzieje. A jesli chodzi o bepanthen to juz lepiej mascia a nie kremem bo bardziej zabezpiecza. A krem mozna powiedziec ze leczy:)

Mia dziekuje za troske...sama sie troszke przestraszylam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 20:36

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no oczywiście że maść, nikt chyba dla noworodka kremu bephanten nie kupuje, bo nawet nie jest chyba przeznaczony dla noworodka :D

OlaW84 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po sr:)
    Dziewczyny dziękuję za miłe słowa, aż się zarumieniłam:) hihi:) ale wiecie co,że każdy myśli,że będę miała synka, nawet dziś na targu jakiś facet mnie zaczepił i też ze na pewno chłopczyk,że taka piłeczka:) Cera mi się znacznie wygładziła, krostki wcześniej mi wyskakiwały na podbródku a teraz nic, M nawet mówi,że uda mi zeszczuplały;p wszystko poszło w brzuszek i piersi:) aż stracha mam hehe, czy na pewno jest Nelcia:) ale wczoraj na wizycie gin powiedział,że na 100% dziewczynka i ze widzi:) więc zabobony często się nie sprawdzają;p
    Ola tez słyszałam,że na chłopca jest piłeczka, mi właśnie tak wystrzelił do przodu, z boku mam wręcz swoją talię, z tyłu nie widać,że w ciąży jestem,ale widać, ze z dziewczynką jest to też możliwe:)
    Dora uśmiałam się z tym nosem haha:) też o tym słyszałam:) póki co chyba nie mam większego,ale wszystko jeszcze przede mną;p Aaa i o jakiej starości Ty piszesz?:) ja we wrześniu 30-stka,ale czuję się tak na 20-21 hihi:) Uuu niezłe okazje trafiłaś, super!:) Ja nie mam leżaczka-bujaczka, muszę coś wyhaczyć:)
    Ola dobrze,że sprawdziłaś:) nie masz za co dziękować, od tego jesteśmy,żeby wspierać i motywować;) całe szczęście,że wszystko w porządku:) Gratulacje dostania kasy z Zus!:) udanych zakupów:)
    Zania kurcze oby wyjaśniło się z tym łóżeczkiem, wkurzające są takie pomyłki. Dobrze,że dogadałas się z ginem, oby się poprawiło.
    Pay dobrze,że już lepiej z hemoroidami, ja też co jakiś czas mam, procto glyvenol pomaga,ale jak coś juz wiem do kogo pisać:)
    Ewela no szefa to masz niezłego;/ współczuję z zębem,trzymam kciuki za bezbolesne usunięcie.

ewela86 lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Lipcóweczki po tygodniowej przerwie. Nadrobiłam co u Was, ale pozwolicie, że nie ustosunkuje się do tego, bo za dużo tego wszystkiego. ;)

Wczoraj dostałyśmy wypis ze szpitala. Podczas tego tygodnia dostałam sterydy na płucka, miałam robione ktg z tysiąc razy i łykałam leki na skurcze. Poza tym na usg wyszło, że Lilka waży 2370 g i reszta parametrów prawidłowa.
    Jedyne co to ta szyjka... Niestety nadal krótka, miękka i przepuszcza jeden palec, ale lekarz powiedział, że na tym etapie ciąży już się krążka nie zakłada. Optymistyczne jest to, że podczas tego pobytu już bardziej się nie skróciła i lekarz ordynator twierdzi, że jeszcze troszkę przetrzyma. W badaniu manualnym ma 0,5 cm a w usg dopochwowym ma 1,5 cm.
    Leżymy teraz w domku, łykamy lekarstwa i zaciskamy nóżki. W internecie przeczytałam, aby przeciwdziałać grawitacji należy leżeć z pupą w górze. I wiecie co? Po raz pierwszy w ciąży poczułam jak Lilka kopie mnie w żebra :)
    Poza tym poznałam klimat szpitala, oddziału gin-położniczego i różne przypadki. My kobiety musimy być silne.
    Na koniec chciałam pochwalić się moim mężem, który podczas mojej nieobecności nauczył się robić pranie, ogarniał dom, zapakował torby oraz odebrał wózek i fotelik a do tego pracował i codziennie odwiedzał nas w szpitalu. Ciężko było, ale dał radę.

Co do rozpakowywania, to zgłaszam postulat, aby każda lipcóweczka pilnowała swojego terminu i nie wyprzedzała koleżanek ;)

Nasz wózek:
    http://wrzucaj.net/images/2015/06/09/2015-06-06.th.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 21:03

rex, LillaMy, Pay, 1kasiulka1, ewela86, katepr lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze chciałam powrócić do tematu lewatywy. Zakupiłam sobie Czopki glicerolowe Avena i zastanawiam się, czy będą skuteczne, czy nie lepiej zakupić polecaną przez Was lewatywę Enema. Czy któraś miała styczność z tymi produktami i mogłaby doradzić który produkt lepszy? Ja nigdy nie używałam ani jednego ani drugiego. Boję się, że czopki jak będzie potrzeba szybkiej akcji nie sprostają zadaniu. A tą lewatywę Enema można samemu wykonywać w domu? Czy to trudne? Czy efekt jest szybki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 09:38

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, no lewatywa wypłukuje wszystko, czyli jelita są praktycznie czyste, czopki pomagają się wypróżnić ale przy parciu coś tam wycisnąć jeszcze możesz ;)
    Nie robiłam nigdy lewatywy ani sobie ani komuś, ale pedzie robią, to raczej wykonalne jest ;)

Konwalia, LillaMy lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ