X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) wyjątkowo dobrze znoszę :) od samego początku wszystko było ok, mdłości mogłabym policzyć na palcach obu rąk, nie więcej :)
    Tyje tylko dużo :( mimo, że się nie obzeram mam już prawie 19kg+
    kate jak dużo waży Twoja dzidzia na ten czas :)?

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą :)

Haha,uśmiałam się z tej palmy :D

U nas z imieniem to nie było gadania,gorzej było z młodym ale się jakoś wszyscy przyzwyczaili :)

Dziś lenistwo, lenistwo i jeszcze raz lenistwo, malota mnie tak dziś terroryzuje że zdarzyło mi się pisknąć z bólu (dostałam w żebra), jeszcze nie dociera do mnie że to kwestia dni :P

A mi mimo że brzuch się opuścił,to zgaga dalej męczy, cholera jedna :/

• rex Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam kilka osób co Doriana ma ;)
    Pograłam w tenisa, jakoś się dało z tym rwaniem w krzyżach i idę się kolacjować :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz! Jeszcze się może okazać, że w świecie pełnym Maćków, Piotrków, Pawłów i Marcinów - Arseniusz był imieniem nietypowym. Natomiast teraz w świecie pełnym Dorianów, Gracjanów i Kacprów - Tomek będzie imieniem wybitnie niespotykanym :).
    rex wrote:
    Pograłam w tenisa, jakoś się dało z tym rwaniem w krzyżach i idę się kolacjować :)
    Jak w tenisa? Na Playstation chyba :D. W każdym razie ja z tym moich kaczym chodem i bolącym brzuchem nie jestem w stanie sobie tego ineczej wyobrazić :D!

livia30, wikaa, dora8201 lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • katepr Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola witam. :)

Chciałam tylko się 'wymądrzyć' że zielone wody zawsze biorą się z powodu oddania smółki przez dziecko - najczęściej właśnie w ciąży po terminie, ale to nie przenoszenie na nie wpływa tylko smółka oddana przez dziecko które chwilowo musiało być niedotlenione i to że smółka na drugi dzień była nic nie zmienia :D musiałam wybaczcie mnie ;p

Też do mnie jakoś nie dociera że mogę już zacząć rodzić :D szok ;p

livia30, rex, amarranta, wikaa, dora8201, Tigana, mon!ta^ lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia gratki wielkie :)

Rex imie sliczne, dokladnie ksiezniczka Anastasia :)

Livia oj to masz tesciowa, imiona nietuzinkowe wybiera ;)

U nas to ja wybieralam imiona dla dzieci i nie wazne kto co mowil, ja mowie "ja dziecie nosze to ja imie bede wybierala" na szczescie moim najblizszym Kornelka tez sie podoba :)

Karola witaj :) i kciuki za wymarzony prezent urodzinowy :) . Waga sie nie przejmuj ;) ja mimo diety cukrzycowej juz mam prawie +21kg :\ , ale mowie sobie ze po ciazy zgubie ;)

Dobrej nocy wszystkim :)

rex, usia89 lubią tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owca fajnie ze zajrzalas,ciekawe czy jest jeszcze ktoś kto przestał się udzielać?
    Witam nowa mamusie :) - ja też jem cały czas tak samo a wydaje mi się ze co dnia jestem coraz wieksza :/
    Przynajmniej będzie co zrzucać po porodzie na spacerkach :)

3i49p07wevcalt60.png
  • tasha Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi imionami to wiecznie problem. Każdemu sie zawsze coś skojarzy... Dla córki wybralam Weronika a tesciowa nie mogła przeboleć bo jakaś sasiadka wredna tak sie nazywała. Mało komu pasowało, a dla mnie to było i jest piękne imię tylko wszystkim sie myli z wszedobylską Wiktorią. Teraz pewnie Bartuś nie będzie komuś pasował, bo już pytają czy Bartosz czy Bartłomiej. Jak sie urodzi to powiem.

relgh3711uwzgjjp.pngdqprtrd8yngu0vh9.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Daven, na Wii gralismy, ale na kort też czasem chodzimy.
    Dzisiaj akurat bolą mnie krzyże i uda, ale normalnie nic mi nie dolega to chodzę na rower, na outdoor, czasem się przebiegnę ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też większość znajomych reagowała nie fajnie na imię Jaś ;/ Ale z racji tego że w ciąży zrobiłam się bardzo wredna, to im się odgryzałam. No bo co kogo interesuje jak będzie się nazywał Nasz synek, przecież nie oni go zmajstrowali.

A imię Anastasia cudo, kojarzy mi się z tą bajką o księżniczce rosyjskiej <3 A jeśli chodzi o imię Dorian, to moja koleżanka teraz tak nazwała syna i nie ukrywam, że nawet nie wiedziałam że takie istnieje, aż wstyd.

Ja odkąd piję siemię lniane schudłam 1,5 <3

rex, amarranta lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to nie mogę nie wspomnieć o mojej teściowej, która zawsze miała swoje 5 gr. w tej sprawie. ... Oczywiście miałam to generalnie w d.... I teraz chociaż wiem, że wybrane przeze mnie imię jest mega popularne to nie przeszkadza mi to zupełnie. .. Moja córeczka będzie wyjątkowa i będzie miała na imię - Lenka ;-)

Dora my to chyba naprawdę się tym snem wymieniamy. Ja dziś spałam jak suseł to Ty się biedna omęczyłaś. .. Współczuję zgagi... Ja też miałam po pizzy ;-)

A my byliśmy dzisiaj u znajomych z którymi m. jedzie na wakacje. Odwiedziliśmy biuro podróży i sprawdzili oferty.... Coraz bardziej im zazdroszczę. ... :-/

Amarranta - z m. juz ok ?

Karola witamy. Ja też mam termin pod koniec lipca i bałam się ze przenoszę młodą do sierpnia.... Ale moje dotkliwe skurcze wskazują chyba, że jednak urodzę wcześniej niż myślę.

Katepr fajnie, że piszesz nam konkrety. Ja z pierwszym tez miałam zielone wody i skończyło się na zapaleniu płuc i antybiotykach. .. :-(

Dzisiaj mam druga partie prasowania. A, że najlepiej Lubie to robić w nocy to idę i dokńczę, żeby mieć spokój. ...

amarranta lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Witam się z zapaleniem zatok i bólem gardła ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:)
    Ja już po buszowaniu w ciuszku hihi:) upolowałam 2 fajne rzeczy dla Niuni:) uzależniłam się no cóż:-) jem śniadanko i o 9 mykam do rodzinnego pokazać ten mój podrażniony pieprzyk, zakleiłam go plasterkiem wg Waszych cennych rad:) dzięki temu mogłam założyć stanik:) zrobię sobie spacer i po drodze może coś złowię jeszcze hehe:)
    Karola super,że od początku ciąża ok:) ja tez miałam lekkie mdłości,ale tylko wieczorem na szczęscie:) Moja Nela w 33tc ważyła prawie 2kg i gin mówił,że ok, teraz mam wizytę za tydzień i będzie 36tc wtedy to zobaczymy:)
    Wikaa o to nasze Niunie podobne imiona:) Lena, Nela:) Lena też mi się podoba:) tylko chyba bardziej spotykane niż Nela,ale i Nelek się dużo zrobi pewnie po jakimś czasie:-) mojej teściowej bardzo się podoba Nela, w ogóle rodzinie M, każdy zachwycony, moja mama musiała się przekonać i oswoić z imieniem, bo Jej ciężko z takimi nowościami:) ale ogólnie każdy pozytywnie odbiera to imię:) i oczywiście mówi,że bardzo unikatowe i nikogo nie zna o tym imieniu:) najważniejsze,żeby rodzicom dzidzi się podobało:)
    Rex o masz! bierzesz coś na to? tak nagle Ciebie złapało?
    Ja mam jeszcze 2 prania dla Niuni i czas to poprać, bo do pakowania torby te rzeczy potrzebne, więc dziś w ciągu dnia postaram się to zrobić:)

wikaa lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ważyłam się dziś i o dziwo schudłam przez tydzień 400g i mam teraz 8,9kg na plusie:) jem 5-6 razy dziennie.

• wikaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Kate wcale się nie dziwię, że przy takich spacerkach chudniesz ;-) Tylko nie zapominaj jeść w międzyczasie ;-)

Tak Lena to mega popularne imię, ale co ja zrobię jak ono mi się tak podoba :-) Mój młodszy jak lekarz powiedział, że będzie dziewczynka miał się tak nazywać. No ale wyszedł siurek i jest Wiktorek ;-) Na początku twierdziłam, że na pewno nie wybiorę tego imienia jeśli będzie dziewczynka, ale teraz znowu wpadło mi w ucho, i tak już chyba musi być ;-)

Rex kuruj się. Ja dziś tez wstałam z bólem gardła i zatkany nosem :O Tylko skąd to ?

Jadę dziś pozałatwiać resztę spraw w związku z wyjazdem młodego, no i standardowo zakupy.... :-/

Starszy dziś siedzi w domu, bo jak twierdzi - nikt już do szkoły nie chodzi ! Ech te dzieci.....

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!!
    Bardzo mi miło że zauważyliście że mnie nie ma :-D owszem nie czułam się najlepiej a dziś to już całkowita przesada prawie nie spalam miałam tak okropna Zgage że obudziła.mnie o 1 w nocy i koniec do tego ból nóg które są spuchniete i w ogóle nie klesna oraz drętwienie rąk i dłoni bolą mrowia nie wiem co się dzieje nie mam soe jak położyć masakrycznie bolą mnie biodra i krzyż nie mogę się obrócić z boku na bok już nie wiem w jakiej pozycji spać :-( wizytę mam w środę zobaczymy co będą mówić.Ogólnie wszystko mnie boli dość często krzyż i czasem napina mi się brzuch

Fajna stronę wstawilyscie z tym zdjęciem cczopa no i to co mi obchodziło Troskę to tak właśnie wyglądało tylko w małych kawałeczkach.

Nie dam rady wszystkim odp bo jak zwykle z tel ale oglądałam wasze brzuszki wózki. Ciuszki i pokoiku dzieci są boskie i piękne e!!!!

Imiona hmmm również każde.jest piękne jeśli tylko się wam podoba ja jeszcze z em nie gadałam... Nie wiem jak niunia będzie mieć na imię...

Mikolay niunia śliczna :-D gratulacje!!!

A mi jeszcze core choroba rozbiera coś :-( ja chcę dotrwac do przyszłego wtorku wtedy mamy zakończenie przedszkola i chce być z córką a potem mogę rodzic ale nie wie. Co to będzie bo OGLASZAM WSZEM I WOBEC ZE OD DZIS MOJA CIAZE UWAZA SIE ZA DONOSZONA!!!!!!

katepr, kate851, ewela86, dora8201, amarranta, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • Olisie Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, co miałam wolniejszą chwilę to siedziałam i czytałam co tam skrobiecie, żeby dzisiaj odpisać, no i zapomniałam większość :(
    Rex, kuruj się!Akurat teraz Cię musiało dopaść :(
    Kate, na pewno będzie dobrze, ale fajnie, że udało Ci się dostać do lekarza.
    Dora, do tej listy to ja poproszę na 8.07.2015 synek Olgierd.
    U nas imię teściom też się nie podoba :D Ale ponieważ córa Oliwka, nazwisko na K,także ma inicjały OK, to synkowi też chcę dać takie same inicjały. A że wybór imion męskich na O jest prawie żaden, to jak zobaczyłam Olgierda to od razu się na to nastawiłam- trochę na złość M. A on wyobraźcie sobie, że to zaakceptował i teraz nie chce słyszeć o żadnej zmianie :D
    Aczkolwiek ja nadal żałuję, że już powiedzieliśmy, bo przy córce też wszyscy wiedzieli.Zanim zaczął się poród, to już w szpitalu wypisali jej książeczkę zdrowia i certyfikat urodzenia, no a ja nie mogłam się potem przyzwyczaić do Oliwki. I do dziś jeszcze mam wątpliwości :( No ale jej chyba odpowiada, i lepszego pomysłu zresztą nie mam... Zobaczymy jak będzie z Olgierdem
    Witam nową lipcóweczkę :)
    Chyba jeszcze Zielona zniknęła, nie? Coś mi się kojarzy, że pisała, że idzie do szpitala, a że miała ten sam termin co ja, to jakoś tak zwróciłam na to uwagę. I od tamtej pory się chyba nie odezwała....
    Czarna Owca, gratulacje z okazji ślubu!
    Dziś byłam z rana na badaniach, bo mam mieć do porodu morfologię nie starszą niż 2 tygodnie, i po raz pierwszy zostałam przepuszczona. Oczywiście przepuścił mnie miły Pan, bo Panie za nim to już nie były zbytnio z tego zadowolone :D Ale normalnie aż miło :)
    I dzięki temu, że tak wcześnie wyszłam, miałam pyszne śniadanko, słodki paluch i koktajl truskawkowy. Mniaaam. :)
    Niestety ja też strasznie dużo utyłam w tej ciąży. Mam już ok 17 kg na plusie i jakimś cudem wszystko poszło w brzuch. Ale szczerze mówiąc, mam już to gdzieś. Niedługo urodzę i potem znów odstawię pieczywo, wędlinki, ograniczę mięso, zrezygnuję ze słodyczy no i schudnę. Po poprzedniej ciąży po 9 miesiącach miałam 10 kg mniej niż przed ciążą, a utyłam 15 kg. Także schudnięcie jest możliwe, tylko muszę się pospieszyć, bo po 30 ponoć już trudniej....

relgwn15s3n3hx02.png
    zrz6f71xrzypi0nz.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivetta u mnie to samo mam taką zgage po wszystkim ze szok :/ a brzuch na nogach juz sie opiera :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• wikaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedzę okrakiem, bo brzuch juz na nogach mi się nie mieści ;-)

Konwalia, Kamyk1989, ewela86 lubią tę wiadomość

• beata1313 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten brzydki i mokry poniedzialek ;)

Rex zdrowka zycze, ze Cie jeszcze na koncowke chorubsko dopadlo :\

A ja mam dzis lenia ze hoho, nic mi sie nie chce, a kuchnia mnie wola :P

Milego dnia i duzo slonka zycze :)

gyxwcwa1xs1eqezb.png
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ