Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję
wyjątkowo dobrze znoszę
od samego początku wszystko było ok, mdłości mogłabym policzyć na palcach obu rąk, nie więcej
Tyje tylko dużomimo, że się nie obzeram mam już prawie 19kg+
kate jak dużo waży Twoja dzidzia na ten czas?
-
nick nieaktualnyWitam wieczorową porą
Haha,uśmiałam się z tej palmy
U nas z imieniem to nie było gadania,gorzej było z młodym ale się jakoś wszyscy przyzwyczaili
Dziś lenistwo, lenistwo i jeszcze raz lenistwo, malota mnie tak dziś terroryzuje że zdarzyło mi się pisknąć z bólu (dostałam w żebra), jeszcze nie dociera do mnie że to kwestia dni
A mi mimo że brzuch się opuścił,to zgaga dalej męczy, cholera jedna -
A widzisz! Jeszcze się może okazać, że w świecie pełnym Maćków, Piotrków, Pawłów i Marcinów - Arseniusz był imieniem nietypowym. Natomiast teraz w świecie pełnym Dorianów, Gracjanów i Kacprów - Tomek będzie imieniem wybitnie niespotykanym
.
rex wrote:Pograłam w tenisa, jakoś się dało z tym rwaniem w krzyżach i idę się kolacjować. W każdym razie ja z tym moich kaczym chodem i bolącym brzuchem nie jestem w stanie sobie tego ineczej wyobrazić
!
livia30, wikaa, dora8201 lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Karola witam.
Chciałam tylko się 'wymądrzyć' że zielone wody zawsze biorą się z powodu oddania smółki przez dziecko - najczęściej właśnie w ciąży po terminie, ale to nie przenoszenie na nie wpływa tylko smółka oddana przez dziecko które chwilowo musiało być niedotlenione i to że smółka na drugi dzień była nic nie zmieniamusiałam wybaczcie mnie ;p
Też do mnie jakoś nie dociera że mogę już zacząć rodzićszok ;p
livia30, rex, amarranta, wikaa, dora8201, Tigana, mon!ta^ lubią tę wiadomość
-
Usia gratki wielkie
Rex imie sliczne, dokladnie ksiezniczka Anastasia
Livia oj to masz tesciowa, imiona nietuzinkowe wybiera
U nas to ja wybieralam imiona dla dzieci i nie wazne kto co mowil, ja mowie "ja dziecie nosze to ja imie bede wybierala" na szczescie moim najblizszym Kornelka tez sie podoba
Karola witaji kciuki za wymarzony prezent urodzinowy
. Waga sie nie przejmuj
ja mimo diety cukrzycowej juz mam prawie +21kg
, ale mowie sobie ze po ciazy zgubie
Dobrej nocy wszystkimrex, usia89 lubią tę wiadomość
-
Z tymi imionami to wiecznie problem. Każdemu sie zawsze coś skojarzy... Dla córki wybralam Weronika a tesciowa nie mogła przeboleć bo jakaś sasiadka wredna tak sie nazywała. Mało komu pasowało, a dla mnie to było i jest piękne imię tylko wszystkim sie myli z wszedobylską Wiktorią. Teraz pewnie Bartuś nie będzie komuś pasował, bo już pytają czy Bartosz czy Bartłomiej. Jak sie urodzi to powiem.
-
nick nieaktualnyU nas też większość znajomych reagowała nie fajnie na imię Jaś ;/ Ale z racji tego że w ciąży zrobiłam się bardzo wredna, to im się odgryzałam. No bo co kogo interesuje jak będzie się nazywał Nasz synek, przecież nie oni go zmajstrowali.
A imię Anastasia cudo, kojarzy mi się z tą bajką o księżniczce rosyjskiejA jeśli chodzi o imię Dorian, to moja koleżanka teraz tak nazwała syna i nie ukrywam, że nawet nie wiedziałam że takie istnieje, aż wstyd.
Ja odkąd piję siemię lniane schudłam 1,5rex, amarranta lubią tę wiadomość
-
Co do imion to nie mogę nie wspomnieć o mojej teściowej, która zawsze miała swoje 5 gr. w tej sprawie. ... Oczywiście miałam to generalnie w d.... I teraz chociaż wiem, że wybrane przeze mnie imię jest mega popularne to nie przeszkadza mi to zupełnie. .. Moja córeczka będzie wyjątkowa i będzie miała na imię - Lenka
Dora my to chyba naprawdę się tym snem wymieniamy. Ja dziś spałam jak suseł to Ty się biedna omęczyłaś. .. Współczuję zgagi... Ja też miałam po pizzy
A my byliśmy dzisiaj u znajomych z którymi m. jedzie na wakacje. Odwiedziliśmy biuro podróży i sprawdzili oferty.... Coraz bardziej im zazdroszczę. ...
Amarranta - z m. juz ok ?
Karola witamy. Ja też mam termin pod koniec lipca i bałam się ze przenoszę młodą do sierpnia.... Ale moje dotkliwe skurcze wskazują chyba, że jednak urodzę wcześniej niż myślę.
Katepr fajnie, że piszesz nam konkrety. Ja z pierwszym tez miałam zielone wody i skończyło się na zapaleniu płuc i antybiotykach. ..
Dzisiaj mam druga partie prasowania. A, że najlepiej Lubie to robić w nocy to idę i dokńczę, żeby mieć spokój. ...amarranta lubi tę wiadomość
-
Hejka:)
Ja już po buszowaniu w ciuszku hihi:) upolowałam 2 fajne rzeczy dla Niuni:) uzależniłam się no cóżjem śniadanko i o 9 mykam do rodzinnego pokazać ten mój podrażniony pieprzyk, zakleiłam go plasterkiem wg Waszych cennych rad:) dzięki temu mogłam założyć stanik:) zrobię sobie spacer i po drodze może coś złowię jeszcze hehe:)
Karola super,że od początku ciąża ok:) ja tez miałam lekkie mdłości,ale tylko wieczorem na szczęscie:) Moja Nela w 33tc ważyła prawie 2kg i gin mówił,że ok, teraz mam wizytę za tydzień i będzie 36tc wtedy to zobaczymy:)
Wikaa o to nasze Niunie podobne imiona:) Lena, Nela:) Lena też mi się podoba:) tylko chyba bardziej spotykane niż Nela,ale i Nelek się dużo zrobi pewnie po jakimś czasie:-) mojej teściowej bardzo się podoba Nela, w ogóle rodzinie M, każdy zachwycony, moja mama musiała się przekonać i oswoić z imieniem, bo Jej ciężko z takimi nowościami:) ale ogólnie każdy pozytywnie odbiera to imięi oczywiście mówi,że bardzo unikatowe i nikogo nie zna o tym imieniu:) najważniejsze,żeby rodzicom dzidzi się podobało:)
Rex o masz! bierzesz coś na to? tak nagle Ciebie złapało?
Ja mam jeszcze 2 prania dla Niuni i czas to poprać, bo do pakowania torby te rzeczy potrzebne, więc dziś w ciągu dnia postaram się to zrobićwikaa lubi tę wiadomość
-
Witam.
Kate wcale się nie dziwię, że przy takich spacerkach chudnieszTylko nie zapominaj jeść w międzyczasie
Tak Lena to mega popularne imię, ale co ja zrobię jak ono mi się tak podobaMój młodszy jak lekarz powiedział, że będzie dziewczynka miał się tak nazywać. No ale wyszedł siurek i jest Wiktorek
Na początku twierdziłam, że na pewno nie wybiorę tego imienia jeśli będzie dziewczynka, ale teraz znowu wpadło mi w ucho, i tak już chyba musi być
Rex kuruj się. Ja dziś tez wstałam z bólem gardła i zatkany nosemTylko skąd to ?
Jadę dziś pozałatwiać resztę spraw w związku z wyjazdem młodego, no i standardowo zakupy....
Starszy dziś siedzi w domu, bo jak twierdzi - nikt już do szkoły nie chodzi ! Ech te dzieci..... -
Hej dziewczyny!!!
Bardzo mi miło że zauważyliście że mnie nie maowszem nie czułam się najlepiej a dziś to już całkowita przesada prawie nie spalam miałam tak okropna Zgage że obudziła.mnie o 1 w nocy i koniec do tego ból nóg które są spuchniete i w ogóle nie klesna oraz drętwienie rąk i dłoni bolą mrowia nie wiem co się dzieje nie mam soe jak położyć masakrycznie bolą mnie biodra i krzyż nie mogę się obrócić z boku na bok już nie wiem w jakiej pozycji spać
wizytę mam w środę zobaczymy co będą mówić.Ogólnie wszystko mnie boli dość często krzyż i czasem napina mi się brzuch
Fajna stronę wstawilyscie z tym zdjęciem cczopa no i to co mi obchodziło Troskę to tak właśnie wyglądało tylko w małych kawałeczkach.
Nie dam rady wszystkim odp bo jak zwykle z tel ale oglądałam wasze brzuszki wózki. Ciuszki i pokoiku dzieci są boskie i piękne e!!!!
Imiona hmmm również każde.jest piękne jeśli tylko się wam podoba ja jeszcze z em nie gadałam... Nie wiem jak niunia będzie mieć na imię...
Mikolay niunia ślicznagratulacje!!!
A mi jeszcze core choroba rozbiera cośja chcę dotrwac do przyszłego wtorku wtedy mamy zakończenie przedszkola i chce być z córką a potem mogę rodzic ale nie wie. Co to będzie bo OGLASZAM WSZEM I WOBEC ZE OD DZIS MOJA CIAZE UWAZA SIE ZA DONOSZONA!!!!!!
katepr, kate851, ewela86, dora8201, amarranta, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
Kurcze, co miałam wolniejszą chwilę to siedziałam i czytałam co tam skrobiecie, żeby dzisiaj odpisać, no i zapomniałam większość
Rex, kuruj się!Akurat teraz Cię musiało dopaść
Kate, na pewno będzie dobrze, ale fajnie, że udało Ci się dostać do lekarza.
Dora, do tej listy to ja poproszę na 8.07.2015 synek Olgierd.
U nas imię teściom też się nie podobaAle ponieważ córa Oliwka, nazwisko na K,także ma inicjały OK, to synkowi też chcę dać takie same inicjały. A że wybór imion męskich na O jest prawie żaden, to jak zobaczyłam Olgierda to od razu się na to nastawiłam- trochę na złość M. A on wyobraźcie sobie, że to zaakceptował i teraz nie chce słyszeć o żadnej zmianie
Aczkolwiek ja nadal żałuję, że już powiedzieliśmy, bo przy córce też wszyscy wiedzieli.Zanim zaczął się poród, to już w szpitalu wypisali jej książeczkę zdrowia i certyfikat urodzenia, no a ja nie mogłam się potem przyzwyczaić do Oliwki. I do dziś jeszcze mam wątpliwościNo ale jej chyba odpowiada, i lepszego pomysłu zresztą nie mam... Zobaczymy jak będzie z Olgierdem
Witam nową lipcóweczkę
Chyba jeszcze Zielona zniknęła, nie? Coś mi się kojarzy, że pisała, że idzie do szpitala, a że miała ten sam termin co ja, to jakoś tak zwróciłam na to uwagę. I od tamtej pory się chyba nie odezwała....
Czarna Owca, gratulacje z okazji ślubu!
Dziś byłam z rana na badaniach, bo mam mieć do porodu morfologię nie starszą niż 2 tygodnie, i po raz pierwszy zostałam przepuszczona. Oczywiście przepuścił mnie miły Pan, bo Panie za nim to już nie były zbytnio z tego zadowoloneAle normalnie aż miło
I dzięki temu, że tak wcześnie wyszłam, miałam pyszne śniadanko, słodki paluch i koktajl truskawkowy. Mniaaam.
Niestety ja też strasznie dużo utyłam w tej ciąży. Mam już ok 17 kg na plusie i jakimś cudem wszystko poszło w brzuch. Ale szczerze mówiąc, mam już to gdzieś. Niedługo urodzę i potem znów odstawię pieczywo, wędlinki, ograniczę mięso, zrezygnuję ze słodyczy no i schudnę. Po poprzedniej ciąży po 9 miesiącach miałam 10 kg mniej niż przed ciążą, a utyłam 15 kg. Także schudnięcie jest możliwe, tylko muszę się pospieszyć, bo po 30 ponoć już trudniej....