Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamyk widze ze troszke sie uspokoilo, oby do pon
&&&& . Oj takkk dzieciaki potrafia rozbawic, jak to u nas bywa mlodsza najpier mnie wkurzy, a potem robi oczy ze shreka i wez tu na taka sie zlosc
Amarranta mam nadz ze dzis juz bedzie u Was lepiej, niestey czesto tak jest ze kumulacja ze wszystkich stron, oby to dlugo nie trwalo &&&&
Daven jej cieciaczki to maja pomysly :0 , dobrze ze juz sytuacja opanowana
Wikka dobrze ze macie dwa autka, Ty swoje mezo swoje i nie bedzie problemu z jazda my ciagle zbieramy na pierwsze
Konwalia moze z ta wydzielina tak ma byc, bo w sumie cala ciaze mialam susze, a od wczoraj zolty sluz jakis sie robi..
A wlasnie dziewczyny wody sa bezbarwne, czy maja jakis kolor ??? bo nawet nie wiem jak wygladaja, gdyz nigdy mi przed porodem nie odeszly
Laski na prawde szkoda ze czasem czesto macie zgrzyty ze swoimi polowkami, ja odpukac czasem sie pokluce se swoim ale zeby czesto czy ostro to nie, wrecz bym powiedziala ze sporadycznie, a jestesmy razem juz ponad 17 lat
Dora ja tez wczoraj walczylam ze zgaga, ale niestety nic nie pomagalo, myslalam ze bede ogniem zionac, dzis odpukac jest spokoj
. U nas termin porodu wg usg 5.07 i bedziemy mieli corcie Kornelke
. P.S. a gdzie jest ta tabelka ?
Zazdraszczam Wam tych smakolykow tyu ciasta, fast foody i slodycze, ja mam cukrzyce ciazowa i nic nie moge, ale juz niedlugo i sobie odbije
Milej niedzieliamarranta, wikaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny:)
nie pisałam bo nie miałam dostępu do laptopa tylko podczytywałam Was z telefonu;)
w piątek nie przespałam praktycznie całej nocy ponieważ bóle okresowe cały czas mnie męczyły ale wczoraj na szczęście się wyciszyło...
Mikolay gratulacje cudnej córci:)
Beata1313 witaj:) ja też według usg termin mam na 5 a według usg i ginekolog 4:)
Dora termin wpisany w kartę ciąży to 4 lipiec syn Jan:) Pięknie napisałaś o tych Naszych Chłopach, zgadzam się w 100%
-
hej hej
Znowu przeczytałam kilka stron i mam sklerozę...
Beata wody powinny być przeźroczyste lub takie jasno różowe też mogą być, wtedy na spokojnie do szpitala, gdyby były zielone to szybciorem.
Na dzień ojca nic nie kupuję, po 1wsze jeszcze nie ma malucha, po drugie ja nic nie dostałam na dzień matki
beata1313, Carmen.92 lubią tę wiadomość
-
Ja z moim tez się nie kłócę, bo go w sumie prawie nigdy nie ma :p
A jak mi podniesie ciśnienie i na niego wrzeszczę to się ze mnie śmoeje albo puka się w czoło, więc nawet nie ma sensu zaczynać
Ale pomaga dużo kiedy tylko może.
Wody prawidłowo mają być bezbarwne o słodkim zapachu. Jak są zielone to nie czekamy na skurcze tylko sru do szpitala
Mi też odeszły przed samym parciem i u prawie wszystkich znajomych dopiero na porodówce więc liczę, że i tym razem tak będziebeata1313, amarranta lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Jak mi lekarz opowiadał co muszą wyciągać z nosów i uszu dzieci, to nie wierzyłam. Od klocków, przez koraliki, zatyczki od długopisów po KIEŁKUJĄCE groszki czy inne ziarenka.
Olisie- widziałam jak wpychał ten orzeszek, niestety, stałam 2m za daleko, żeby zdążyć przed nim. Ale po wepchnięciu orzeszka pokazywał na nosek i pojawił się katar po kilku godzinach (trzeba było czekać do wieczora żeby móc podać znieczulenie), więc takie akcje raczej nie do przeoczenia dla rodzica.
Małe dzieci mały kłopot, powiadacie? Strach się bać w takim razie co będzie z moim synem za kilkanaście lat... i moimi nerwami. Melisę z Neospazminką powinnam już zacząć pić, może się zmagazynuje do tego czasu. Zbankrutuję też jeśli chodzi o farbowanie siwych włosów
.
Kamyk - trzymaj się, Ivettka jest pierwsza z terminem 01.07, więc pogadaj z dzieckiem, żeby nie odbierało jej palmy pierwszeństwa.
Ammaranta i dziewczyny z "problemami" na linii partnerskiej - dziecko zmienia dużo w związku, to truizm. Ale na pociechę - moja ciąża dla mojego Męża to kompletna abstrakcja: nie gada z brzuchem, nie głaszcze go, nie uczestniczy w moich badaniach USG czy kompletowaniu wyprawki. Ale ojcem jest cudownym!!! Wstaje w nocy, nosi, przebiera, karmi (butla), jeździ do lekarzy, chodzi na spacery. Ale jak czegoś od niego chcę, to MUSZĘ mu powiedzieć, bo sam się nie domyśli. Nie widzi bałaganu czy niewyniesionych śmieci. Cóż...przyzwyczaiłam się, że może i on jest głową, ale ja jestem szyją i niestety tą głową kierować muszę.
Kamajla - na dwoje babka wróżyła. Albo jak się dziecko pojawi, to Mężowi się trochę w głowie przewartościuje i zrozumie, że czyste dywaniki w aucie nie są najważniejsze na świecie - albo auto to jego konik i cóż...trza się pogodzić. Mój M ma hopla na punkcie swojego sprzętu grającego i jakby mógł, to by zasieki postawił, żeby tylko dzieci niczego nie dotykały
. Ale za to rzeczy, o które potrafiliśmy drzeć koty "przed dziećmi" teraz nie mają najmniejszego znaczenia i tylko się z nich śmiejemy
.
Dora - ależ paskudna noc. Już niedługo, trzymaj się Kochana!
Ten przepis na ciasto znam z piosenki z dzieciństwa. Można na youtube posłuchać - "Najłatwiejsze ciasto w świecie" (moja córa już to śpiewa). Łatwe do zrobienia i świetnie smakuje z wszystkimi sezonowymi owocami, ale także np z rabarbarem
!
Mnie też coraz bardziej pobolewa okresowo, brzuch się stawia, widać w sumie, że to już niedługo..oby do 20tego. jutro gin, to może się czegoś więcej dowiem.amarranta lubi tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
Beata ja mam zdiagnozowaną cukrzycę typu II już od ponad 2 lat. Pech tak chciał, że po cesarce w moim organizmie się poprzestawiało i mam tą cholerę... o tyle dobrze, że całą ciążę jestem na diecie i mam przeważnie dobre cukry. Czasem się zdarzy, że są wyższe, ale jest ok. Mimo tego pozwolę sobie na coś słodkiego
Diabetolożka dała mi nadzieję na to, że po ciąży cukrzyca mi zniknie. W grudniu będę miała test obciążenia glukozą i się okaże
Faktycznie dziś się troszeczkę lepiej czuje. Za to Lilka od nocy jest bardzo aktywna. Wypina każdą możliwą cześć ciała.
Współczuję Wam zgagi. Ja od 2 tyg mam raz dziennie albo wcale. Ale dzięki temu, że brzuszek się troszkę obniżył. Wcześniej mialam zgage 24h/dobę 7 dni w tygodniu
Co do wód płodowych. W drugiej ciąży mi odeszły, były bezwonne, przejrzyste i było ich sporo. Jeśli wody odejdą i są koloru zielonego to migiem do szpitala.beata1313 lubi tę wiadomość
-
Kamyk ja jedynie na co sobie pozwalam to mini lody na patyku i gorzka czekolada, jak zjadlam kawalek domowej pizzy, to mi cukier wywalilo, a tak ogolnie to po posilkach sa w normach, tylko naczczo mam za wysoki przez co biore insulin na noc, no ale jeszcze 2tyg i oby to cholerstwo przeszlo, ja mam powtorzyc badanie dopiero po 6mcach po porodzie
-
Dora, trafiłaś w samo sedno, aż mi łzy stanęły w oczach przez te moje nastroje, jak czytałam, to co napisałas. współczuję zgagi!
Widzę, że wiele z Was się zmaga z mężami.. mam nadzieję, że uda nam się wszystkim wszystko poukładać i będzie dobrze :*
Carmen, fajnie, że rodzina Wam pomaga
Co z Czarną owcą i Bombelkiem...
Zania, chyba mam podobny przepis, ale z olejem zamiast margaryny:) Ja zrobiłam dzisiaj kopiec kretamój mąż sobie kupił i zażyczył jak byliśmy w Polsce, to niech mu będzie. ja nie lubię takich sztuczości, no ale jak urodzę to już wogóle bym tego nie zrobiła.. i chyba kebaba bym jeszcze zjadła póki można
Beatka, my jesteśmy ze sobą prawie 13 lat i normalnie też się nie kłócimy jakoś mocno, ale teraz kumulacja, nowa sytuacja, oby przeszło. no nie wiem jak dzisiaj będzie, bo napisał, że 17-18 wróci, więc dzień jak co dzień
dzień ojca - myślałam, żebyśmy poszli na jakieś jedzenie, bo rzadko chodzimy, no żeby wykorzystać okazję przed porodem jeszczena dzień matki dostałam kwiatki
wiem, że to głupie pytanie, ale jak wyglądają zielone wody płodowe? to jest jakaś zgniła zieleń? nie potrafię sobie tego wyobrazić.. aha, któraś wysyłała artykuł o czopie itp, jeśli dobrze pamiętam, a mogłabym jeszcze raz prosić o linka, bo już teraz za chiny nie znajdę
-
LIPCÓWECZKI 2015
WITAMY PO TEJ STRONIE BRZUSZKA!! ROŚNIJCIE ZDROWO!!
Gigsa 2 SYNKÓW - Dominik1460 g 40cm i Michał 1300 g 40 cm urodzeni 6.05.2015 CC
Jenny88 2 CÓRECZKI - Emilia1860 g 45 cm i Lilianna 1810 g 42 cm urodzone 16.05.2015 w 32t 2 d CC
Z NIECIERPLIWOŚCIĄ CZEKAMY NA:
Biedroneczka83 2-07-2015 CÓRECZKA – Lilianna
Anetaa1601 4-07-2015 CÓRECZKA – Julia
Karolla26 4-07-2015 SYNEK - Jan
Ivettka 5-07-2015 CÓRECZKA – Julia
Beata1313 5-07-2015 CÓRECZKA – Kornelka
Rex 5-07-2015 CÓRECZKA
Katepr 7-07-2015 SYNEK - Jakub
Ewela86 8-07-2015 CÓRECZKA
Zielona1 8-07-2015 SYNEK
Usia89 9-07-2015 CÓRECZKA - Emilia
1Kasiulka1 11-07-2015 SYNEK – Kamilek
Bommbelek89 13-07-2015 CÓRECZKA - Iga
Amarranta 14-07-2015 CÓRECZKA - Kalina
Kamajla 14-07-2015 SYNEK - Oliwier
Juwelka 14-07-2015 SYNEK - Tymuś
Livia30 15-07-2015 SYNEK - Tomasz
Dora8201 16-07-2015 CÓRECZKA - Łucja
Smartunia 16-07-2015 SYNEK
Tigana 17-07-2015 CÓRECZKA
Asiulka85 18-07-2015 SYNEK - Danielek
Konwalia 19-07-2015 CÓRECZKA - Liliana
Pay 19-07-2015 SYNEK - Szymon
Verona 19-07-2015 CÓRECZKA - Zuzia
Blue:) 21-07-2015 SYNEK - Wojtuś
Carmen.92 23-07-2015 SYNEK - Jan
LillaMy 24-07-2015 SYNEK - Filip
Kamyk1989 25-07-2015 CÓRECZKA - Liliana
Aryll 26-07-2015 CÓRECZKA - Wiola
OlaW84 26-07-2015 CÓRECZKA - Alicja
MaGdUsia 26-07-2015 2 SYNKÓW - Max i Alex
Wikaa 28-07-2015 CÓRECZKA
Tasha 28-07-2015 SYNEK - Bartuś
Zaniaa1313 28-07-2015 CÓRECZKA - Gabrysia
Mia1988 30-07-2015 SYNEK - Ryan
Kate851 30-07-2015 CÓRECZKA - Nelcia
Radiszka 30-07-2015 SYNEK
Mon!ta 31-07-2015 SYNEK - Robert
Malagosia 31-07-2015 CÓRECZKA - Dominika
jak dotąd mamy:
-22 dziewczynki
-21 chłopcówWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 14:43
Carmen.92, tasha, LillaMy lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Zania dzięki za przepis:) rzadko jem ciasta,ale czasami można zrobić
teraz kuszą mnie mega lody:) chyba na wieczór kupimy jakieś
Na Dzień Ojca robię prezent z siostrą mojemu tacie:) mój M jeszcze nie jest ojcem, więc poczekamy z takimi okazjami jak Niunia będzie na świecie:)
Amarranta to moze jak wróci z pracy, to będzie w lepszym nastroju:)amarranta lubi tę wiadomość
-
Moje były zielone ale ich nie widziałam bo leżałam na łóżku
Małż zawołał położną i ona zaraz to starła, tylko mi mówił, że zielone były
Mi też się dzisiaj brzuchol stawia, ale nie boli. Albo nie myślę o tym bo krzyże mnie boląVerona lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, co do naszej ślicznej listy to Usia89 urodziła 01.06. córeczkę Emilkę
Kończę robić obiad i potem chyba się położę, pogoda mnie jakoś dzisiaj tak nastraja - deszcz na zmianę ze słońcem ale powietrze przyjemne
Słuchajcie, u nas tajemnica jest jak nasz synek będzie miał na imię od kiedy znajomi zaczęli każdy nasz wybór krytykować i narzucać swoje typy. O naszym wyborze wiem tylko ja, mój mąż i nasza córka Maja... I dzisiaj dzwoni do mnie teściowa i próbuje mnie urobićŻe ona musi wiedzieć, nie będzie krytykować i nie powie mojemu mężowi, że jej powiedziałam
Bo ona się modli codziennie o zdrowie naszego synka i nie może tak bezosobowo o nim mówić... Byłam nieugięta więc powiedziała mi w końcu, że w takim wypadku musiała go sobie nazwać po swojemu i wychodzi na to, że nasz Tomuś w jej oczach jest Artemiuszkiem! Ja pierdziu... Nie mogła jakiegoś Jasia sobie wybrać?
amarranta, rex, dora8201, ewela86 lubią tę wiadomość
-
U nas z wszystkich znajomych i rodziny tylko dwie osoby, zaakceptowały imię, połowa to takie rzeczy wymyśla na temat imienia, że wstyd powtarzać nawet. Jeszcze bardziej mnie to utwierdza przy naszym imieniu
Usia gratulacje!!!usia89 lubi tę wiadomość
-
REX a jakie Wy w końcu imię wybraliście bo nam nie powiedziałaś!
Jeszcze jestem chwilowo tylko, wieczorem Wam drukne posta na pół strony - teraz zaś w przelocie jestem....
USIA gratuluję! Szkoda tylko że się po 3 tyg dowiedziałyśmy....usia89 lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif