X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Mia1988 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No papiery wyslalam :-) okna pomylam, ogarnelam chatke a teraz biore sie za prasowanie ostatniej tury ciuszkow... :-)

Amarranta - z tego co sie orientuje to my zadnych tego typu dokumentow nie potrzebujemy...
    Ja przy wyborze szpitala wypelnialam im dokumenty (moje dane i dane mojego T i takie tam) wiec chyba juz wszystko maja...
    Nie wiem moze Ewela wie cos wiecej w Tej sprawie, jesli tak to niech mnie poprawi ;-) ale mysle ze sie nie myle...

A wlasnie Ewela moze ty bedziesz wiedziala, bo biorac pod uwage moj ostatni popis z macierzynskim, to tak sie teraz zastanawiam, czy cos jeszcze musimy skladac, badz mozemy??? Teraz lub po porodzie???
    W sensie mam na mysli nie wiem jakies becikowe, moze cos sie nalezy z tytulu urodzenia dziecka itd...
    To moje pierwsze dziecko i jesli chodzi o tego typu rzeczy to jestem kompletnie zielona, widze ze lepiej to wszystko ogarniasz...
    Jesli mozesz cos podpowiedziec bede wdzieczna ;-)

1usah371io4htfas.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Lipcóweczki :)
    Ciężko Was nadrobić. Co do teściów... z nich są tacy dziadkowie jak z koziego tyłka Reisetasche. Jak leżałam w szpitalu bo groziło mi poronienie i M nie miał jak mi jedzenia przywieźć to oni nawet dupy nie ruszyli, mimo że wiedzieli jaka jest sytuacja. Przed sąsiadami udają takich kochanych i troskliwych a tak naprawdę mają mnie i swoje wnuki w d...ie. Ja jestem przyzwyczajona do takiego traktowania mojej osoby, ale nigdy nie pozwole źle traktować moje dzieci. Ehhhh.
    Szkoda, że moja mama tak daleko mieszka to by mi wtedy było łatwiej.

Dziś znów mam skurcz za skurczem. Do tego organizm mi się oczyszcza. Mdli mnie cały dzień.

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate wstawalam raz w nocy,bo nie dałabym rady... i potem pobralam z okolo 7.30 mocz jak już wstalam;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff udało mi sie was doczytać ! :) Matko ale stukacie :)

Witam się popołudniu, troche w kiepskim humorze, jakies hormony mną chyba znów targają :( Młody znów dziś dokucza - Wakacje z taką pogodą to przekleństwo dla matek ciężarnych....chciałam żeby sie zajął soba rano zebym mogla pospać, to tak sie zajał ze wszystko w kakale :/

Livia - tez czekam z niecierpliwością na mężą i tez juz przebieram nogami - wraca w niedziele... nie widzielismy sie okolo 6 tygodni :( wczesniej byl na 1,5 tyg w domu, a poprzednim razem dopiero na swieta ... przekichane.

Dora - melduje, że mojemu dziecku nie odpadł siur, więc będzie chłopczyk :) termin mam na 17.07 ale niestety jest jak narazie bezimienny o pseudonimi - bąbel :) więc można wpisac do tabelki :)

Amarranta - zajmuje sie jak narazie wszystkim co przynosi zyski bez wiekszych wysiłków, ponieważ ja w ciąży jak słoń w składzie porcelany a mąż za granicą. Jak wróci będziemy myśleć o rozszerzeniu działalności. Narazie to na zasadzie kupić coś taniej ( np. naklejki, wizytówki itd) a sprzedać drożej, a później planujemy odzież np. z UK lub taki drugo sort ubrań z H&M ze Szwecji :) zobaczymy jak wyjdzie... :) Niby coś sie kreci, ale ja nadal jestem przerazona :p jestem strasznie ostrozna i boje sie inwestować, iść na całość, ryzykować itd... Musimy tez pomyslec chyba o jakims lokum bo nie daje już rady z rodzicami... a najbardziej wkurwiające jest:/ zwracanie mojemu synowi uwagi, krytykowanie mojego wychowania itd. mysle ze zupelnie inaczej bym sobie z nim poradzila gdyby wiedzial ze niema widowni przed ktora sie popisuje :/

Brzucho mnie cos dziś boli chyba z nerwów :/

Jeśli chodzi o ręcznik to sama sie zastanawiam czy brac, bo przy młodym na bank nie mialam - dopytam :)

Miłego ! :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora - dobrze, że się wygadałaś co do teściów, samo to potrafi pomóc :). Powodzenia na wizycie :)!

Kate - ja już też mam w dużej mierze święty spokój ;). Jednak powiedzonko "pragniesz pokoju - szykuj się do wojny" w tym przypadku się sprawdziło :D.

Kasiulka - 53kg to ja ostatnio w podstawówce ważyłam :(... No i kciuki za wagę Kamilka :)!

Amarranta - u mnie w rodzinie moja córka była nie tylko pierwszą córką, ale też pierwszą wnuczką (z obydwu stron) i pierwszą prawnuczką (2 moje babcie oraz 1 dziadek żyją i mają się nieźle), ponadto pierwszą siostrzenicą oraz zapoczątkowała "nowe pokolenie", więc szaleństwo rodzinne było trudne do ogarnięcia :-S. A z "łosiami" to się uśmiałam, trzeba było teściowi okulary zaproponować :D!

Katepr - podoba mi się Twoje podejście co do chusty :D. Nie ma się co usztywniać, w końcu tylko krowa zdania nie zmienia, jak mawia moja babcia :). A te wszystkie "wynalazki" nie są po to, żeby KONIECZNIE z nich korzystać, ale żeby w razie czego ułatwiły nam życie ;). Co do braku objawów - nic się nie martw, wszystkie jak tu jesteśmy będziemy w najbliższej przyszłości tulić maleństwa, niezależnie od objawów bądź ich braku :).

Kamyk - Ty zaciskaj nogi, do lipca jeszcze tydzień ;)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 16:54

Kamyk1989, 1kasiulka1, amarranta lubią tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • beata1313 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora mi tak powiedziala polozna, ze gdy odejda w takiej syt. wody i jest rozwarcie to np moze najpierw wypasc pepowina i tu jest ryzko dla dziecka :\ wiec wtedy najlepiej karetka i na lezaca :\

U nas babcie nie beda mialy opcji "pomoc" bo sa od nas 1000km ;) . Ale w sumie moja mam nigdy sie nie wtracala w wychowywanie dzieci, a tesciowa rowniez i w sumie to fajna z niej babka :)

Kate ja dzis tez kupilam malej dresik, dwa bodziaki i dwie czapeczki, a ze wsio poprane to wrzucilam reczniki ;)

Zienia wow hemoglobina super, ja taka to przed ciaza mialam, a teraz lawiruj w granicach 11 :\ . Co to za dodatkowe badanie, co masz pow normy ??

LillaMy kciuki zeby zelazo skoczylo. Wawww ale auto ma Twoj synio, fajowe :D

Kasiulka super ze po wizycie wsio ok ;) , a Twoja waga to normalnie piorkowa ;)

Amarranta ja takie porzadki zaczynam od piatku, po wizycie u gina ;)

Kamyk a kiedy masz wizyte u gina, moze przydaloby sie sprawdzic jak sytuacja wyglada ;)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

gyxwcwa1xs1eqezb.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata wizyte mam 02.07. Mam nadzieję, że wytrzymam do wizyty i ewentualnie po niej lekarka może mnie kierować do szpitala lub, że samo się rozkręci. Nie ma szans żebym dotrzymała do 25.07. Już jest mi cholernie ciężko przez ogromny brzuch. Nawet ginka ostatnio stwierdziła, że nie dotrzymam do TP. Rozwarcie było tydzień temu na 1cm, więc śmie twierdzić, że teraz jest wieksze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 17:26

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lillamy napisz mi kochana jaka to firma wózka bo z telefonu nie za bardzo widzę a bardzo mi się podoba. Bryka pierwsza klasa :)

bc13d043ca04ad6amed.jpg32260437d23d9960med.jpg[/QUOTE]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 18:03

LillaMy lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riko ;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie expander essence O.o?

LillaMy lubi tę wiadomość

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe podobny do riko ale nie sprzeczam się:-D

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA to expander essence - wiem z pierwszej ręki :D

LillaMy, BATTINKA lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Też się nie sprzeczam, zdziwiłam się tylko :D. Spodobał mi się i powiększyłam sobie zdjęcie na laptoku ;) a tam na stelażu napisane "essence" to wklepałam w google - i wyskoczył expander. o firmie Riko dowiedziałam się od Ciebie :). Bardzo podobne, fakt - Riko dodatkowo ciut tańszy ;).

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Riko Brano, LillaMy miała kupić Riko Nano - tak się razem zgadałyśmy ale później koleżanka mnie wystawiła :P

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Daven Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na te wózki i zazdroszczę :D. Tak samo jak zakupy dla maleństw. Choroba, ja wszystko mam :(. Wózka w ogóle nie kupowałam ani nie wybierałam - zanim się zabrałam za to, mój M przyszedł do domu z wózkiem. Akurat kolega sprzedawał po 1 dziecku i M stwierdził, że wózek jest ok a cena dobra.
    Natomiast synowa czy córki zapewne będą chciały kupować kiedyś same (albo w ogóle dzieci dronami będą wtedy latać), więc nie mogę liczyć, że na wnukach sobie odbiję :D.

Pluj - 2012
    Truj - 2013
    Zbój - 2015
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczęście w nieszczęściu teściów nie mam, matka mojego małża nie żyje a ojca on sam nie znal. Wiec mamy tylko moich rodziców którzy są kochani i pomagają bardzo ale wtedy kiedy widza ze tego sami chcemy.
    Dziewczyny wózki macie superaśne :) te nasze dzieci ale będą rozpieszczone :)

3i49p07wevcalt60.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Ja mam Riko Brano, LillaMy miała kupić Riko Nano - tak się razem zgadałyśmy ale później koleżanka mnie wystawiła :P

To nie tak było ;)

Najpierw byłyśmy ugadane na Riko Nano, później na Brano tyle że ja w wersji normalnej a TY EKO ;)

Wyszło na to że ty kupiłaś wersję normalną Brano, Ja jechałam też przekonana w 100 % że chcę Brano ale wyszłam z Bratnim wózkiem :D :D

livia30, ewela86 lubią tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daven wrote:
    Też się nie sprzeczam, zdziwiłam się tylko :D. Spodobał mi się i powiększyłam sobie zdjęcie na laptoku ;) a tam na stelażu napisane "essence" to wklepałam w google - i wyskoczył expander. o firmie Riko dowiedziałam się od Ciebie :). Bardzo podobne, fakt - Riko dodatkowo ciut tańszy ;).

Daven za Expandera zapłaciłam 1650 ;) a Brano był po 1600 ;) oczywiście w wersji 3w1 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 21:25

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:

Bo to praktycznie wszystko to samo ;) tyle że ten ma dodatkowe amory pod gondolą, inne wpięcie gondoli, koszyk ma pokrywę skórzaną ;)

Już kiedyś pisałam że była to rodzinna firma ale rozeszli się bo każdy miał inną koncepcję ;)

BATTINKA lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
  • LillaMy Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Lillamy napisz mi kochana jaka to firma wózka bo z telefonu nie za bardzo widzę a bardzo mi się podoba. Bryka pierwsza klasa :)

bc13d043ca04ad6amed.jpg32260437d23d9960med.jpg

Tak jak dziewczyny pisały wyżej ;) Expander Essence ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 21:28

BATTINKA lubi tę wiadomość

7bx9p1.png
    4qrCp1.png
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: