Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
bommbelek oby poszło szybciorem i mało boleśnie , dawaj znać już po pewnie jak z maluszkiem będzie ok to będziesz próbować sn. Powodzenia
Co do odbijania, to czasem takie przerzucanie przez ramię też nie jest dobre, brzuszek jest gnieciony i dziecko ulewa. Można na spokojnie po prostu trzymać wyżej główkę niż resztę ciała trochę w półpionie w jakimś kocyku i ładnie dzieciaczki odbijają
-
siema dziewczynki nadrobiłam
Mia a gdzie mieszkasz, że już musiałaś wysyłać dokumenty i to tak wcześnie? Anglia chyba ... A i ja magnez biorę od 2 połowy 2 trymestru bo wyniki poszly w dół po braniu antybiotyku Duomox magnez, witaminy, zelazo. A z tą no-spą to ja bralam po 20tyg bo szyjka sie skracala i w szpitalu jak moj gin kazali mi brac.
Dora może wlaśnie z tą no-spą jest tak jak bierzesz w pierwszym, trymestrze gdzie uklad nerwowy sie kształtuje. rozwija i to najgorszy okres na jego branie patrzac na przykladzie Wikki
Kate dzięki waga malego okolo 2700 +-300g i mówił że się mieści w normie. Przybiera na wadze po 200g na tydzien jakoś tak. Ogólnie jest zadowolony moj lekarz bo sobie policzyl od ostatniego wazenia ile przybral.
Zania zrobiłam wczoraj ciasto z twojego przepisu bardzo dobre wyszlo nastepnym razem troszke go zmienie zamiast margaryny dam maslo i na spod dam herbatniki lub ciasteczka bebe zobacze jeszcze. To jest moje 1 ciasto ktore zrobilam nie wiem keidy hohoho. Bo mialam jak najwiecej odpoczywac, troche tez przy tym sie narobilam ale efekt smak i zapach ukonorowany zrobilam dla mojego męża na dzien przyszlego tatusia a niech ma :]
Livia tylko nam nie ucieknij z forum i czy nie bylo problemów przy odbirze męża (lot, wylot) w sumie dzisiaj nawet ladnie jest na morenie troche wieje.
Amarranta podobny kolor mam wózka ja mam ten http://www.bajkowachatka.pl/WOZEK-GLEBOKO-SPACEROWY-NANO-kolor-TURKUS-firmy-RICO/5883/
2+1 a fotelik kupiliśmy ten http://www.smyk.com/maxi-cosi-cabrio-fix-fotelik-samochodowy-0-13-kg-mosaic-blue,p1104534246,swiat-niemowlaka-p?gclid=CjwKEAjwqqmsBRDGy_3h_eS80jYSJACS95CvRFerPDVJ3aNRvvsGR5A_c9QNZh0c1YW5sIDIC1Ro6hoCyrHw_wcB&gclsrc=aw.ds
+ adaptery do wózka aby mozna bylo dać fotelik no i baza isofix
Pay w końcu się pozbylaś wózka niechcianego teraz myśl jaki kupisz teraz i pochwal się
Olisie dzięki
Kate fajne ciuszki ja też wczoraj kupilam pare ciuszków po 2-3zł
Rex aby ładnie się rozciągnęło i nie było zagnieceń do wody daj na chwilkę i ładnie rozciągnij sama i połóż jakbyś sweterek chciała aby wysechł
Zania d-dimery ja mialam w szpitalu jak lezalam 1075 i nic mi nie dawali, jak wyszlam po okolo półtorej tygodnia mialam juz ok. 1500 i przepisali mi na SOR zastrzyki teraz mam 800 cos i spadaja wiec niedlugo juz nie bede musiala ich brac w sobote mam znowu do sprawdzenia. A tak to gratuluje b.dobrych wyników.
Dave tez sie zastanawiam nad chusta, moja mam ze to zaszkodzi dziecku itd itp ale ja chce i chyba jednak sie zdecyduje po narodzinach jeszcze zobaczymy i gratki za wizyte.
Lenka87 oczywiście, że pamiętam i gratuluję trzymaj się cieplutko z groszkiem niech rośnie zdrowo
A co do mnie to dzisiaj rano mialam bóle krzyzowe ale spalam boli bo boli . Wczoraj przez sen tez mialam skurcz w lydce ale tez spalam jednak mam wysoki prg bolu wiec strasznie nie bylo. Tez posiadam te bole w wiezadlach ale juz sie do nich przyzywyczailam zawsze rano Zrobione ostatnie 2 pralki z posciela, recznikami i takie tam
Co do rodziców to u mnie bedzie tesciowa i z nia to mam normalnie ona wie jak cos mi nie pasuje to zawsze powiem bedzie mi pomagac. Mam nadzieje ze dotrzymam do swojego terminu bo chce aby maly byl LWEM
Kupilam wage uzywana za 30zl aby nie latac do srodowiskowej tylko na wazenie to u mnei wpisze i tyle.
A czy juz macie jakies karuzele? BO ja kupilam taka:
https://www.youtube.com/watch?v=Px4xA3lOg24
Chcialam z projektorem ale ta jest swietna
Bombelek to trzymamy kciuki bez różnicy jak ważne aby dzidzi była zdrowa a Ty nie umęczonaamarranta, OlaW84, Lenka87 lubią tę wiadomość
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Bommbelek, trzymam kciuki, będzie dobrze już za niedługo będziesz miała swojego bobaska
Mon!ta, świetna ta karuzelka
Ja nie kupuję narazie, bo i tak się nie przyda do września pewnie. Więc jeśli nie dostanę od nikogo wcześniej, to w sierpniu się porozglądam za jakąś -
No i nici z drzemki. W zamian poszłam na zakupy, sporo musiałam sama wnieść, bo źle przekalkulowałam ilość rzeczy, które muszą się od razu znaleźć w lodówce. Ale na szczęście większość czeka w aucie aż mężuś z pracy wróci.
Lenka, gratulacje! trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Kate, o kurcze. Ale zapasy... Ja na 56 mam chyba ze 2 sztuki a na 62 w sumie nie wiem czy z 10 bodziaków się znajdzie....
Butki cudne, tylko oby na jesień były jeszcze dobre, bo na bardzo ciepłe wyglądają, nie?
Ola super, że urlop się udał A Staś za kilka dni wróci do normy A z mężem i kupą to niezła jazda Ale ja mam 14 lat młodszego brata i mimo że dziewczyna, niby prawie dorosła, to też kupy mu nie chciałam zmieniać Tyle że jak już nie było nikogo innego w domu, to po prostu go wsadzałam pod prysznic i czekałam aż wszystko spłynie
Rex, Ty patrz pod nogi! Kurcze, te brzuchy takie wielkie, że sama wiem, jak trudno czasem wcelować
Daven, ja po córce mam chustę kółkową, z tą tradycyjną sobie nie radziłam, a i mała się denerwowała Ale link się przyda jeśli jednak jeszcze raz spróbuję
No właśnie 4 u góry wyszły prawie bez krzyku, a tu na dole chyba jest problem. Dokładnie nie wiem, bo oczywiście nie chce pokazać
BOMMBELEK trzymam kciuki, nic się nie bój, będzie wszystko dobrze
Mon!ta my karuzeli nie mamy bo używamy wyłącznie łóżeczek turystycznych i do nich był marny wybór karuzel, ale mam leżaczek-bujaczek 3 w 1 tiny love i tam jest taki pałąk grający i świecący ze zwierzątkami, także póki co to nam wystarczy, skoro córce też wystarczyło
Lenka87 lubi tę wiadomość
-
coś mi dzisiaj nie idzie moja robota zostałam mężową sekretarką i dopiero skończyłam robić to, o co mnie prosił. eh. no ale dobrze, przynajmniej prosi o pomoc, bo często tego nie robi. siedziałam jakieś 2 godziny, więc jemu by pewnie tyle samo zeszło po pracy jeszcze. Pan mąż stwierdził, ze chce, żebym urodziła za 2 tygodnie, bo wtedy będzie miał trochę luzu. dla mnie za wcześnie, niech Kalinka siedzi w brzuchu u mamusi.
i tym sposobem zaglądam tu 'co chwilę' i znów tyle się dzieje;)
Bombelek!!! powodzenia! trzymam kciuki za Was będzie dobrze napewno :*
mam zgagę. piję inkę z mlekiem. za mocną sobie zrobiłam - nie wiedziałam, że tak można z bezkofeinową kawą
Monta, bardzo ładny wózek i kolor ja się chyba też zdecyduję na ten turkus w końcu. nad fotelikiem w sumie też się zastanawiam. znalazłam sklep, w którym mają od razu wózek z maxi cosi i adapterami i u nich kupię, żeby już mieć z głowy od razu całość. tylko nie wiem czy cabrio czy citi, bo podobno cabriofix ma te 5* ADAC właśnie z bazą a bez bazy 4*. a my bazy nie będziemy montować, bo mamy busa z 3 siedzieniami z przodu, a reszta to paka. i nie wiem czy się w najbliższym czasie dorobimy drugiego autka fakt, cabriofix ma ładniejsze kolory, ale nie o to chodzi. moja koleżanka jest z citi zadowolona, a ta która pracuje w hurtowni dziecięcej też mówiła, że citi wystarczy.. a któraś z Was ma porównanie maxi cosi cabriofix i citi?
Monta, fajnie, że zrobiłaś ciacho dla mężulka
karuzeli jeszcze nie mam, dopiero będę się rozglądać Twoja jest świetna
leżaczka ani żadnej maty też jeszcze nie mam - będę szukać wszystkiego na raz.
Olisie, a kółkowa fajnie Ci się sprawdzała? bo ja się w sumie trochę obawiam tej mojej tkanej. chcociaż jak będziemy z małą w Szczecinie to pójdę na warsztaty albo jak nie będzie to do doradcy najwyżej, zeby się douczyć
-
Monita - sporo osob mowi wlasnie,ze do 1500 norma, inni,że do 2500 jak wychodza to sa ok. Ja jestem straszny panikarz.... zapisalam sie dziś na USG Dopplera kończyn, i zobaczymy co wyjdzie. Jakbym się nie zapisala i nie sprawdziła,to pewnie nie spałabym w ogole dziś ;/
Także na 18.00 jade..trzymajcie kciuki, oby nic nie wyszlo;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:59
-
Kamyk1989 wrote:My karuzele będziemy kupować jak się Lili urodzi. Paskudnie się czuje. Sikam jak szalona. Po czym odrazu mam skurcze. Ehhh. Krzyż boli i ciągną pachwiny i uda.
Ale ja Wam tu narzekam. Sorki z góry za to.
Kamnyk po to tu jesteśmy żebyś miała do kogo ponarzekać, kto inny Cię lepiej zrozumie jak nie my, które jesteśmy w podobnej sytuacji 3maj się i nie forsuj zanadto!Kamyk1989 lubi tę wiadomość
-
My karuzele i matę mamy po młodym. Mata się jeszcze bawi robiąc z niej namiot więc nie wiem czy tak łatwo odda siostrze;) co do bujaczkow to akurat synek w ogóle nie chciał w nim leżeć. Nawet dwóch minut...Mam nadzieję że z malutką będzie inaczej bo to duże ułatwienie. Przeglądam olx od pewnego czasu w poszukiwaniu jakiegoś fajnego bujaczka takiego co buja przód tył a nie góra dół i jakoś nie mam weny. Może któraś z Was mogłaby polecić jakiś?
Monita właśnie przeczytałam ze z moreny jesteś...to pewnie na spacerach będziemy się spotykać będę wypatrywac turkusowego wózka;)
Kamyk narzekaj ile można...w końcu każda z nas to robi i się nawzajem wspieramy.
Zania daj znać po wizycie co i jak. Jak widać co lekarz to inne metody...
Olisie widzę że praktykujesz to samo z zakupami co ja:) też zostawiam w aucie bo mieszkamy na 3pietrze bez windy i wprowadzenie na górę siebie psa i Stasia na rękach o jeszcze zakupow trochę mnie przerasta -
hehehe ja też z moreny jakby co to x lander antarctica ale się
uśmiałam
To przy okazji zapytam do której przychodni dzieciaczki zapisujecie, tu na morenie?? Bo jeszcze nie byłam tam zapytać co i jak i się zastanawiam czy w ogóle muszę
Olisie macie tylko łóżeczko turystyczne, dobrze zrozumiałam? pytam bo ciekawa jestem jak ze schylaniem się po takiego maluszka??Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:28
OlaW84 lubi tę wiadomość
-
Katepr są łóżeczka turystyczne z podwieszanym dnem:) sami taki mamy na wyjazdy...I wtedy się tak człowiek nie schyla:) na tej morenie to same ciężarówki albo młode mamy;)
Staś jest w luxmedzie z ubezpieczenia męża więc chodzimy do przychodni na przymorzu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:30
-
Ola, tak , ja jeszcze wózek trzymam w aucie w bagażniku, bo mieszkamy na 4 piętrze. Także zawsze tylko z młodą schodziłam, ją w fotelik,składałam wózek, i na spacer
Amarranta, jak nie masz gdzie bazy podłączyć, to w ogóle nie rozważaj tej opcji. Ja też mam maxi cosi cabrio fix i bez bazy świetnie się trzymał. Na szczęście wypadków nie było.
Od kółkowej strasznie boli kręgosłup, bo dziecko jest na 1 stronę tylko. Niby zakładałam raz na prawe ramię, raz na lewe, ale to nic nie dało. Także mimo wszystko próbuj z normalną chustą a kółkową traktuj jako wyjście awaryjne. U nas stanęło na kółkowej, bo na elastyczną było już za późno (mała ważyła ponad 6 kg jak się tematem zainteresowałam), a ze zwykłą sobie nie radziłam
Kamyk, narzekaj, bo komu innemu jak nie mnam
-
Katepr, tak, tylko turystyczne. Ale tak jak Ola pisze, dno się podnosi i na początku dziecko jest wysoko. Dopiero jak mała zaczęła próbować podnosić się na 4, to obniżyliśmy. Ja się boję tych normalnych, że rączka albo nóżka utkną między szczebelkami- taka moja mała paranoja A zresztą to turystyczne jest przydatne, bo dużo wyjeżdżamy, i dziecko zawsze ma ze sobą swoje łóżeczko Tylko oczywiście korzystamy do niego z normalnego materacyka.
Zania powodzenia na badaniach, oby wyniki były dobre. -
No proszę Morenowe ja bede zapisywac malego do przychodni aby miec kogos w razie czego z NFZ. Tez chodzilam do SR tam wiec bede miec ta starsza babke za srodowiskowa. A tak to bede miec malego w lux medzie Ola masz jakiegos dobrego lekarza wybranego?
Ja mieszkam na 7 piętrze i mam 2 windy wiec mam spokój z tym jeden schodek przy klatce maly xD. A co do bazy to bierzemy bo mamy 2 samochody w jednym baza bedzie, a w drugi na pasyCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Witajcie.
Nadrabiałam Was 40 min.... wow...
Na początek - wielkie gratki dla Lenki. Trzymaj się i dawaj nam znac na bieżąco... Myślę, ze po porodzie będziemy tu jakoś w miarę zaglądać wszystkie...
Dora dla Ciebie gratki po wizycie Wczoraj miałam nawet pytać o Ciebie, bo nic nie napisałaś...
Bommbelek - oby wszystko poszło gładko. Oczywiście moje kciuki też zaciśnięte...
I co ja tam miałam więcej napisać.... ? Co do chust - nigdy nie praktykowałam żadnej. Co do tesciów - to juz kilka razy wspominałam o mojej, dlatego miejsce w samochodzie ma w bagażniku To nie jest zła kobieta, ale straaasznie upierdliwa, zawsze wie wszystko lepiej, najlepiej gotuje, ma najczyściej w domu i rozmowa z Nią przez telefon przypomina raczej 40-minutowy monolog niz dialog... Dlatego czesto gadam z Nią ogladając jednocześnie telewizję, bo jak zacznie temat to kończy go za 10 minut, wiec co jakiś cza tylko Jej słucham... No ale zupą czy obiadem zawsze podratuje, no i bardzo pomaga nam finansowo przy kredycie ! Ostatnio też dorzuciła się do zakupu garazu - więc jak każda teściowa ma swoje plusy i minusy. Co do mojej mamy - doradza, pomaga i nie wtrąca się w wychowanie.... Czasem zwróci uwagę ale zawsze w w obronie dzieci !
No i tym sposobem godzina na forum minęla... Muszę leciec po młodego do przedszkola, potem jedziemy do m. babci bo ma dziś ur. i im. no a jutro wyjazd na lotnisko skoro świt. Młody ma odlot o 9.20. Dziewczyny, nawet nie wiecie jak ja to przezywam... ! Jak już pójdzie, to pewnie poryczę się jak bóbr...
amarranta, Lenka87 lubią tę wiadomość
-
Rex trzymaj girki do tej 20 a później niech się dzieją cuda ja też ciągle wale brzuchem o futryne, tyle czasu mam ten brzuch a zapominam o nim.
Lenka trzymam kciuki, będzie dobrze
Bombelek rany boskie jestem taka podekscytowana jakbym to ja jechała, zaciskam kciuki za to żeby szybko poszło ale i bezpiecznie.
Amarranta ja mam męża medyka i najchętniej dam by mój poród odebrał, a juz nie jeden mu było dane odebrać.
Kamyk ja też czuje się jakby ktoś mnie przeżył i wypluł, ale jeszcze chwila i te małe mordeczki wynagrodzą cały bol.amarranta, Lenka87 lubią tę wiadomość