X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek oby poszło szybciorem i mało boleśnie :) , dawaj znać już po :) pewnie jak z maluszkiem będzie ok to będziesz próbować sn. Powodzenia :D

Co do odbijania, to czasem takie przerzucanie przez ramię też nie jest dobre, brzuszek jest gnieciony i dziecko ulewa. Można na spokojnie po prostu trzymać wyżej główkę niż resztę ciała trochę w półpionie w jakimś kocyku i ładnie dzieciaczki odbijają :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siema dziewczynki :) nadrobiłam :P

Mia a gdzie mieszkasz, że już musiałaś wysyłać dokumenty i to tak wcześnie? Anglia chyba ... A i ja magnez biorę od 2 połowy 2 trymestru bo wyniki poszly w dół po braniu antybiotyku Duomox magnez, witaminy, zelazo. A z tą no-spą to ja bralam po 20tyg bo szyjka sie skracala i w szpitalu jak moj gin kazali mi brac.

Dora może wlaśnie z tą no-spą jest tak jak bierzesz w pierwszym, trymestrze gdzie uklad nerwowy sie kształtuje. rozwija i to najgorszy okres na jego branie patrzac na przykladzie Wikki

Kate dzięki waga malego okolo 2700 +-300g i mówił że się mieści w normie. Przybiera na wadze po 200g na tydzien jakoś tak. Ogólnie jest zadowolony moj lekarz bo sobie policzyl od ostatniego wazenia ile przybral.

Zania zrobiłam wczoraj ciasto z twojego przepisu bardzo dobre wyszlo :D nastepnym razem troszke go zmienie zamiast margaryny dam maslo i na spod dam herbatniki lub ciasteczka bebe zobacze jeszcze. To jest moje 1 ciasto ktore zrobilam nie wiem keidy hohoho. Bo mialam jak najwiecej odpoczywac, troche tez przy tym sie narobilam ale efekt smak i zapach ukonorowany :D zrobilam dla mojego męża na dzien przyszlego tatusia :D a niech ma :]

Livia tylko nam nie ucieknij z forum :) i czy nie bylo problemów przy odbirze męża (lot, wylot) w sumie dzisiaj nawet ladnie jest na morenie troche wieje.

Amarranta podobny kolor mam wózka :) ja mam ten http://www.bajkowachatka.pl/WOZEK-GLEBOKO-SPACEROWY-NANO-kolor-TURKUS-firmy-RICO/5883/
    2+1 a fotelik kupiliśmy ten http://www.smyk.com/maxi-cosi-cabrio-fix-fotelik-samochodowy-0-13-kg-mosaic-blue,p1104534246,swiat-niemowlaka-p?gclid=CjwKEAjwqqmsBRDGy_3h_eS80jYSJACS95CvRFerPDVJ3aNRvvsGR5A_c9QNZh0c1YW5sIDIC1Ro6hoCyrHw_wcB&gclsrc=aw.ds
    + adaptery do wózka aby mozna bylo dać fotelik no i baza isofix :)

Pay w końcu się pozbylaś wózka niechcianego teraz myśl jaki kupisz teraz :) i pochwal się :D

Olisie dzięki :)

Kate fajne ciuszki ja też wczoraj kupilam pare ciuszków po 2-3zł :D

Rex aby ładnie się rozciągnęło i nie było zagnieceń do wody daj na chwilkę i ładnie rozciągnij sama i połóż jakbyś sweterek chciała aby wysechł :)

Zania d-dimery ja mialam w szpitalu jak lezalam 1075 i nic mi nie dawali, jak wyszlam po okolo półtorej tygodnia mialam juz ok. 1500 i przepisali mi na SOR zastrzyki teraz mam 800 cos i spadaja wiec niedlugo juz nie bede musiala ich brac :) w sobote mam znowu do sprawdzenia. A tak to gratuluje b.dobrych wyników.

Dave tez sie zastanawiam nad chusta, moja mam ze to zaszkodzi dziecku itd itp :) ale ja chce i chyba jednak sie zdecyduje po narodzinach jeszcze zobaczymy :) i gratki za wizyte.

Lenka87 :D oczywiście, że pamiętam i gratuluję trzymaj się cieplutko z groszkiem niech rośnie zdrowo :D

A co do mnie to dzisiaj rano mialam bóle krzyzowe ale spalam :D boli bo boli :P. Wczoraj przez sen tez mialam skurcz w lydce ale tez spalam jednak mam wysoki prg bolu wiec strasznie nie bylo. Tez posiadam te bole w wiezadlach ale juz sie do nich przyzywyczailam zawsze rano :) Zrobione ostatnie 2 pralki z posciela, recznikami i takie tam :)
    Co do rodziców to u mnie bedzie tesciowa i z nia to mam normalnie ona wie jak cos mi nie pasuje to zawsze powiem :) bedzie mi pomagac. Mam nadzieje ze dotrzymam do swojego terminu bo chce aby maly byl LWEM :D
    Kupilam wage uzywana za 30zl aby nie latac do srodowiskowej tylko na wazenie to u mnei wpisze i tyle.
    A czy juz macie jakies karuzele? BO ja kupilam taka:
    https://www.youtube.com/watch?v=Px4xA3lOg24
    Chcialam z projektorem ale ta jest swietna :D

Bombelek to trzymamy kciuki bez różnicy jak ważne aby dzidzi była zdrowa a Ty nie umęczona :D

amarranta, OlaW84, Lenka87 lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek, trzymam kciuki, będzie dobrze :) już za niedługo będziesz miała swojego bobaska :)
    Mon!ta, świetna ta karuzelka :)
    Ja nie kupuję narazie, bo i tak się nie przyda do września pewnie. Więc jeśli nie dostanę od nikogo wcześniej, to w sierpniu się porozglądam za jakąś ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Olisie Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nici z drzemki. W zamian poszłam na zakupy, sporo musiałam sama wnieść, bo źle przekalkulowałam ilość rzeczy, które muszą się od razu znaleźć w lodówce. Ale na szczęście większość czeka w aucie aż mężuś z pracy wróci.

Lenka, gratulacje! trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :)

Kate, o kurcze. Ale zapasy... Ja na 56 mam chyba ze 2 sztuki a na 62 w sumie nie wiem czy z 10 bodziaków się znajdzie....
    Butki cudne, tylko oby na jesień były jeszcze dobre, bo na bardzo ciepłe wyglądają, nie?

Ola super, że urlop się udał :) A Staś za kilka dni wróci do normy :) A z mężem i kupą to niezła jazda :) Ale ja mam 14 lat młodszego brata i mimo że dziewczyna, niby prawie dorosła, to też kupy mu nie chciałam zmieniać :D Tyle że jak już nie było nikogo innego w domu, to po prostu go wsadzałam pod prysznic i czekałam aż wszystko spłynie ;)

Rex, Ty patrz pod nogi! Kurcze, te brzuchy takie wielkie, że sama wiem, jak trudno czasem wcelować :(

Daven, ja po córce mam chustę kółkową, z tą tradycyjną sobie nie radziłam, a i mała się denerwowała :( Ale link się przyda jeśli jednak jeszcze raz spróbuję :)
    No właśnie 4 u góry wyszły prawie bez krzyku, a tu na dole chyba jest problem. Dokładnie nie wiem, bo oczywiście nie chce pokazać :(

BOMMBELEK trzymam kciuki, nic się nie bój, będzie wszystko dobrze :)

Mon!ta my karuzeli nie mamy bo używamy wyłącznie łóżeczek turystycznych i do nich był marny wybór karuzel, ale mam leżaczek-bujaczek 3 w 1 tiny love i tam jest taki pałąk grający i świecący ze zwierzątkami, także póki co to nam wystarczy, skoro córce też wystarczyło :)

Lenka87 lubi tę wiadomość

relgwn15s3n3hx02.png
    zrz6f71xrzypi0nz.png
  • amarranta Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś mi dzisiaj nie idzie moja robota :/ zostałam mężową sekretarką i dopiero skończyłam robić to, o co mnie prosił. eh. no ale dobrze, przynajmniej prosi o pomoc, bo często tego nie robi. siedziałam jakieś 2 godziny, więc jemu by pewnie tyle samo zeszło po pracy jeszcze. Pan mąż stwierdził, ze chce, żebym urodziła za 2 tygodnie, bo wtedy będzie miał trochę luzu. dla mnie za wcześnie, niech Kalinka siedzi w brzuchu u mamusi.

i tym sposobem zaglądam tu 'co chwilę' i znów tyle się dzieje;)

Bombelek!!! powodzenia! trzymam kciuki za Was :) będzie dobrze napewno :*

mam zgagę. piję inkę z mlekiem. za mocną sobie zrobiłam - nie wiedziałam, że tak można z bezkofeinową kawą ;)

Monta, bardzo ładny wózek i kolor :D ja się chyba też zdecyduję na ten turkus w końcu. nad fotelikiem w sumie też się zastanawiam. znalazłam sklep, w którym mają od razu wózek z maxi cosi i adapterami i u nich kupię, żeby już mieć z głowy od razu całość. tylko nie wiem czy cabrio czy citi, bo podobno cabriofix ma te 5* ADAC właśnie z bazą a bez bazy 4*. a my bazy nie będziemy montować, bo mamy busa z 3 siedzieniami z przodu, a reszta to paka. i nie wiem czy się w najbliższym czasie dorobimy drugiego autka ;) fakt, cabriofix ma ładniejsze kolory, ale nie o to chodzi. moja koleżanka jest z citi zadowolona, a ta która pracuje w hurtowni dziecięcej też mówiła, że citi wystarczy.. a któraś z Was ma porównanie maxi cosi cabriofix i citi?

Monta, fajnie, że zrobiłaś ciacho dla mężulka :)
    karuzeli jeszcze nie mam, dopiero będę się rozglądać:) Twoja jest świetna :D

leżaczka ani żadnej maty też jeszcze nie mam - będę szukać wszystkiego na raz.

Olisie, a kółkowa fajnie Ci się sprawdzała? bo ja się w sumie trochę obawiam tej mojej tkanej. chcociaż jak będziemy z małą w Szczecinie to pójdę na warsztaty albo jak nie będzie to do doradcy najwyżej, zeby się douczyć

o1489vvjal2gnmht.png
  • Kamyk1989 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karuzele będziemy kupować jak się Lili urodzi. Paskudnie się czuje. Sikam jak szalona. Po czym odrazu mam skurcze. Ehhh. Krzyż boli i ciągną pachwiny i uda.

Ale ja Wam tu narzekam. Sorki z góry za to. :)

• OlaW84 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Bommbelek trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze!!! No to dziewczyny zaczęło się;)

wniddf9hsz1h0ghb.pngzrz63e5edfgcorsm.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOMBELEK 3mam mocno kciuki! Poinformuj nas w miarę możliwości jak poszło :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita - sporo osob mowi wlasnie,ze do 1500 norma, inni,że do 2500 jak wychodza to sa ok. Ja jestem straszny panikarz.... zapisalam sie dziś na USG Dopplera kończyn, i zobaczymy co wyjdzie. Jakbym się nie zapisala i nie sprawdziła,to pewnie nie spałabym w ogole dziś ;/
    Także na 18.00 jade..trzymajcie kciuki, oby nic nie wyszlo;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:59

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamyk1989 wrote:
    My karuzele będziemy kupować jak się Lili urodzi. Paskudnie się czuje. Sikam jak szalona. Po czym odrazu mam skurcze. Ehhh. Krzyż boli i ciągną pachwiny i uda.

Ale ja Wam tu narzekam. Sorki z góry za to. :)

Kamnyk po to tu jesteśmy żebyś miała do kogo ponarzekać, kto inny Cię lepiej zrozumie jak nie my, które jesteśmy w podobnej sytuacji :) 3maj się i nie forsuj zanadto! :)

Kamyk1989 lubi tę wiadomość

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karuzele i matę mamy po młodym. Mata się jeszcze bawi robiąc z niej namiot więc nie wiem czy tak łatwo odda siostrze;) co do bujaczkow to akurat synek w ogóle nie chciał w nim leżeć. Nawet dwóch minut...Mam nadzieję że z malutką będzie inaczej bo to duże ułatwienie. Przeglądam olx od pewnego czasu w poszukiwaniu jakiegoś fajnego bujaczka takiego co buja przód tył a nie góra dół i jakoś nie mam weny. Może któraś z Was mogłaby polecić jakiś?

Monita właśnie przeczytałam ze z moreny jesteś...to pewnie na spacerach będziemy się spotykać;) będę wypatrywac turkusowego wózka;)

Kamyk narzekaj ile można...w końcu każda z nas to robi i się nawzajem wspieramy.

Zania daj znać po wizycie co i jak. Jak widać co lekarz to inne metody...

Olisie widzę że praktykujesz to samo z zakupami co ja:) też zostawiam w aucie bo mieszkamy na 3pietrze bez windy i wprowadzenie na górę siebie psa i Stasia na rękach o jeszcze zakupow trochę mnie przerasta

• katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe ja też z moreny :D jakby co to x lander antarctica :D ale się
    uśmiałam :D
    To przy okazji zapytam do której przychodni dzieciaczki zapisujecie, tu na morenie?? Bo jeszcze nie byłam tam zapytać co i jak i się zastanawiam czy w ogóle muszę

Olisie macie tylko łóżeczko turystyczne, dobrze zrozumiałam? pytam bo ciekawa jestem jak ze schylaniem się po takiego maluszka??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:28

OlaW84 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • OlaW84 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr są łóżeczka turystyczne z podwieszanym dnem:) sami taki mamy na wyjazdy...I wtedy się tak człowiek nie schyla:) na tej morenie to same ciężarówki albo młode mamy;)

Staś jest w luxmedzie z ubezpieczenia męża więc chodzimy do przychodni na przymorzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:30

• Olisie Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, tak :), ja jeszcze wózek trzymam w aucie w bagażniku, bo mieszkamy na 4 piętrze. Także zawsze tylko z młodą schodziłam, ją w fotelik,składałam wózek, i na spacer :)

Amarranta, jak nie masz gdzie bazy podłączyć, to w ogóle nie rozważaj tej opcji. Ja też mam maxi cosi cabrio fix i bez bazy świetnie się trzymał. Na szczęście wypadków nie było.
    Od kółkowej strasznie boli kręgosłup, bo dziecko jest na 1 stronę tylko. Niby zakładałam raz na prawe ramię, raz na lewe, ale to nic nie dało. Także mimo wszystko próbuj z normalną chustą a kółkową traktuj jako wyjście awaryjne. U nas stanęło na kółkowej, bo na elastyczną było już za późno (mała ważyła ponad 6 kg jak się tematem zainteresowałam), a ze zwykłą sobie nie radziłam :(

Kamyk, narzekaj, bo komu innemu jak nie mnam :)

relgwn15s3n3hx02.png
    zrz6f71xrzypi0nz.png
  • Olisie Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr, tak, tylko turystyczne. Ale tak jak Ola pisze, dno się podnosi i na początku dziecko jest wysoko. Dopiero jak mała zaczęła próbować podnosić się na 4, to obniżyliśmy. Ja się boję tych normalnych, że rączka albo nóżka utkną między szczebelkami- taka moja mała paranoja :D A zresztą to turystyczne jest przydatne, bo dużo wyjeżdżamy, i dziecko zawsze ma ze sobą swoje łóżeczko :) Tylko oczywiście korzystamy do niego z normalnego materacyka.

Zania powodzenia na badaniach, oby wyniki były dobre.

relgwn15s3n3hx02.png
    zrz6f71xrzypi0nz.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa to dobrze wiedzieć będę wiedziała jakie kupować w razie czego :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę Morenowe :D ja bede zapisywac malego do przychodni aby miec kogos w razie czego z NFZ. Tez chodzilam do SR tam wiec bede miec ta starsza babke za srodowiskowa. A tak to bede miec malego w lux medzie :) Ola masz jakiegos dobrego lekarza wybranego?

Ja mieszkam na 7 piętrze i mam 2 windy wiec mam spokój z tym jeden schodek przy klatce maly xD. A co do bazy to bierzemy bo mamy 2 samochody w jednym baza bedzie, a w drugi na pasy :)

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Nadrabiałam Was 40 min.... wow...

Na początek - wielkie gratki dla Lenki. Trzymaj się i dawaj nam znac na bieżąco... Myślę, ze po porodzie będziemy tu jakoś w miarę zaglądać wszystkie...

Dora dla Ciebie gratki po wizycie :-) Wczoraj miałam nawet pytać o Ciebie, bo nic nie napisałaś...

Bommbelek - oby wszystko poszło gładko. Oczywiście moje kciuki też zaciśnięte...

I co ja tam miałam więcej napisać.... ? Co do chust - nigdy nie praktykowałam żadnej. Co do tesciów - to juz kilka razy wspominałam o mojej, dlatego miejsce w samochodzie ma w bagażniku :-) To nie jest zła kobieta, ale straaasznie upierdliwa, zawsze wie wszystko lepiej, najlepiej gotuje, ma najczyściej w domu i rozmowa z Nią przez telefon przypomina raczej 40-minutowy monolog niz dialog... Dlatego czesto gadam z Nią ogladając jednocześnie telewizję, bo jak zacznie temat to kończy go za 10 minut, wiec co jakiś cza tylko Jej słucham... No ale zupą czy obiadem zawsze podratuje, no i bardzo pomaga nam finansowo przy kredycie ! Ostatnio też dorzuciła się do zakupu garazu - więc jak każda teściowa ma swoje plusy i minusy. Co do mojej mamy - doradza, pomaga i nie wtrąca się w wychowanie.... Czasem zwróci uwagę ale zawsze w w obronie dzieci !

No i tym sposobem godzina na forum minęla... Muszę leciec po młodego do przedszkola, potem jedziemy do m. babci bo ma dziś ur. i im. no a jutro wyjazd na lotnisko skoro świt. Młody ma odlot o 9.20. Dziewczyny, nawet nie wiecie jak ja to przezywam... ! Jak już pójdzie, to pewnie poryczę się jak bóbr...

amarranta, Lenka87 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex do Ciebie jeszcze słówko - trzymaj nogi zaciśnięte :-)
    Kamyk Ty też !

o ! Nakrzyczałam na Was !

Kamyk1989, radiszka lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex trzymaj girki do tej 20 a później niech się dzieją cuda :) ja też ciągle wale brzuchem o futryne, tyle czasu mam ten brzuch a zapominam o nim.
    Lenka trzymam kciuki, będzie dobrze
    Bombelek rany boskie jestem taka podekscytowana jakbym to ja jechała, zaciskam kciuki za to żeby szybko poszło ale i bezpiecznie.
    Amarranta ja mam męża medyka i najchętniej dam by mój poród odebrał, a juz nie jeden mu było dane odebrać.
    Kamyk ja też czuje się jakby ktoś mnie przeżył i wypluł, ale jeszcze chwila i te małe mordeczki wynagrodzą cały bol.

amarranta, Lenka87 lubią tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ