Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam niedzielnie,
poranek ciężki, jak po ciężkiej imprezie, ale daję radę Aż się cieszę na te mdłości, bo sobie wymyśliłam, że ciąża na bank się rozwija, jak takie sensacje się dzieją
Juwelko, nie oglądam tego programu, ale chyba obczaję, żeby Ciebie zobaczyć pewnie gdzieś w necie będą te odcinki?
Piszecie o Helen - a ja sobie myślę, o rany, skąd dziewczyny wiedzą jak mam na imię???? No pięknie, ciąża mi już na mózg pada
U mnie śluz mleczny, a teraz po globulkach to poranki wręcz wodospad. Na szczęście jeszcze tylko 3 dni, ale już czuję, że jest o niebo lepiej:-)
Marteczka, jak będziesz miała chwilkę to uzupełnij proszę moje wizyty ( mam w podpisie) i termin porodu przeniesiony na 3 lipcaLena87 lubi tę wiadomość
-
Daisy wrote:Kochane wlasnie mi sie na fb wyswietlilo, bezplatne badania prenatalne na nfz.
http://volumed.pl/oferta/
Tam sa rozne kryteria, mysle ze jesli sa wsrod nas panie 35+ to śmiało moga skorzystac w tamtych rejonach
Daisy, ja pisałam właśnie parę stron wcześniej o tych wymaganiach i badaniach i większość prywatnych klinik ma podpisane umowy na robienie tych badań. Ja będę je robiła w Multimedzie w Warszawie - niby prywatne, ale mają umowy z nfz.
A jeszcze odnośnie tych badań, jakbyście się chciały zapisać, to warto się zorientować, czy lekarz, który będzie robił to badania posiada certyfikat FMF - certyfikat kompetencji w zakresie badań prenatalnych.
Jakby któraś była ciekawa to podaję link do listy lekarzy w Polsce, któzy mają te uprawnienia:
https://courses.fetalmedicine.com/lists/webDaisy, Nona, Lena87 lubią tę wiadomość
-
Helen ale linka do czego? Teraz hcg jesli masz ochote i po 48h znowu zeby sprawdzic przyrost i umawiasz sie na wizyte do gina na ogladanie pecherzyka/serduszka. No chyba ze masz wskazania jakies to od razu do gina.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 17:09
Helen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie kochane, witaj Helen
Nie przypuszczałam że aż tak się rozpiszecie . Miałam dziś okropny sen, że poroniłam. Zastanawiam się co on mógł oznaczać, obudziłam się zlana potem i szybko do łazienki sprawdzić czy niema krwi. Okropnie się przestraszyłam. Tak się cieszę że pojutrze wizyta.. będę o wiele spokojniejsza słysząc serduszko...
-
nick nieaktualny
-
Daisy wrote:Helen ale linka do czego? Teraz hcg jesli masz ochote i po 48h znowu zeby sprawdzic przyrost i umawiasz sie na wizyte do gina na ogladanie pecherzyka/serduszka. No chyba ze masz wskazania jakies to od razu do gina.
-
Eh ja bym chciala zyc tylko z hcg..masakra ze tez to nie moze byc mozliwe. Teraz sie zastanawiam, moze to nie prolaktyna, moze to nie nasienie, moze to nie psychika, tylko wlasnie to endometrium pieprzone tak długo nas blokowało. Na pewno! Az w koncu fasola pomyslala NO DOBRA SPRÓBUJĘ, W KOŃCU MIESIĄC URODZIN JEST NAJBARDZIEJ PŁODNY i bach, owulka 31.10 i proszę.
Kurcze cos mnie boli podbrzusze, chyba sie narobilam albo nastalam, bo obiad robilam i ciasto i troche sie zmeczylam, az mnie plecy bola -
Eh ja bym chciala zyc tylko z hcg..masakra ze tez to nie moze byc mozliwe. Teraz sie zastanawiam, moze to nie prolaktyna, moze to nie nasienie, moze to nie psychika, tylko wlasnie to endometrium pieprzone tak długo nas blokowało. Na pewno! Az w koncu fasola pomyslala NO DOBRA SPRÓBUJĘ, W KOŃCU MIESIĄC URODZIN JEST NAJBARDZIEJ PŁODNY i bach, owulka 31.10 i proszę.
Kurcze cos mnie boli podbrzusze, chyba sie narobilam albo nastalam, bo obiad robilam i ciasto i troche sie zmeczylam, az mnie plecy bola -
nick nieaktualnyTysia85 wrote:Daisy, ja pisałam właśnie parę stron wcześniej o tych wymaganiach i badaniach i większość prywatnych klinik ma podpisane umowy na robienie tych badań. Ja będę je robiła w Multimedzie w Warszawie - niby prywatne, ale mają umowy z nfz.
A jeszcze odnośnie tych badań, jakbyście się chciały zapisać, to warto się zorientować, czy lekarz, który będzie robił to badania posiada certyfikat FMF - certyfikat kompetencji w zakresie badań prenatalnych.
Jakby któraś była ciekawa to podaję link do listy lekarzy w Polsce, któzy mają te uprawnienia:
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
Dzięki Kochana za informację
Znalazłam kilku lekarzy którzy przyjmują w Angeliusie ..
Jeśli wszystko będzie w porządku to tam pojadę na badanie prenatalne koszt 200 zł
Ja dziś przeżyłam katorgę, rano zemdliło Mnie od smażonej cebuli, a po południu rodzice zaprosili na obiad do restauracji - była masakra !!
Nie byłam w stanie nic zjeść a tym bardziej wypić pepsi
Naciskali Mnie strasznie że mam jeść itd.. już chciałam im wykrzyczeć że jestem w ciąży i rzygać Mi się chce !! ale obiecałam sobie że dopiero powiem jak będzie wszystko w porządku i jeśli wytrzymam to zrobię prezent na świętaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 18:39
-
lasencje podopisywałam ale nie wiem czy wszystko:P
tak źle się czuję przez ten weekend ze tylko śpie... -
Dziewczyny a jak ze sportem u Was?
Wlaśnie sie zastanawiam co z moim rowerem spinningowym teraz. Oczywiscie narazie nie bede nic jezdzic, ale potem, jak sie sytuacja uspokoi, mam nadzieje codziennie na niego wsiadac chociaz na parenascie minut.
Potem dorzuce tez moze jakies zajecia dla brzuchatek, na pewno cos znajde w promieniu 50km.