X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka napisała:
    dziewczyny uprzejmie donoszę, że urodziłam :)
    Janek pojawił się na świecie w 32tc+2d (25.05.2016) o godz 21:03, miał 2030g i 47cm.
    Obecnie jest na intensywnej terapii, bo jest niewydolny oddechowo, ma infekcję i żółtaczkę patologiczną :(
    Chyba jestem pierwszą lipcówką która urodziła w maju ;)
    Oczywiście nie muszą dodawać, że nie miałam nawet torby spakowanej... ;)

Gratuluję! Synek śliczny ;) Życzę dużo zdrówka i wytrwałości!
    Aż się boje co to będzie ze mną bo moja szyjka też taka krótka ale od jakiegoś czasu... jutro pakuję torbę do szpitala. Dobrze że dziś mama skończyła prasować mi ubranka ;)

Współczuje teściowych... moja była kochana, niestety zmarła 2 miesiące temu na raka :(

niezapominajka lubi tę wiadomość

201607287452.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmm piwko :) ja dziś zostaje przy kaszy mannej z truskawamyyyy ! :)
    a mam ochotę właśnie na zimne piwko , i pieczone żeberka mniam mniam .

a co do tematu teściówek , praktycznie każda jest dobra , dopóki robimy to co one chcą .. :) jak już jest nie po ich myśli , to wtedy się zaczyna :)

U mojego M , brata bliźniaka i drugiego młodszego są dziewczynki , no i My się bardzo cieszymy na naszego chłopca , a moja teściówka stwierdziła , ze po co się cieszymy , jak może się okazać , ze to dziewczyna ... i wiele , wiele innych rzeczy , których już nie mam sobie ochoty nawet przypominać .. :)

Zazdroszczę Dziewczynom które mają normalne , teściowe i normalne sytuacje z nimi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 19:31

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2u7sx2d.jpg
    Zdrowie Jasia ! My grilujemy na balkonie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 19:37

jusella, renieczka, Kasiulina, niezapominajka, Zuzulka88, Naditta, eve90, kot_bury, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stuknęła nam tysięczna strona :)

Ja mam też ochotę na piwo, a wczoraj chodziło za mną Martini.

Moja genialna córka dzisiaj stwierdziła, że musi przesadzić maliny na balkonie.. Mam pół balkonu w ziemi. Wystarczyła dosłownie chwila. Musiałam ją rozebrać na balkonie, bo wszystko brudne, nawet we włosach miała ziemię. No ale za to dziecko jakie szczęśliwe :)

nowatorka, jusella, renieczka, Dalile, niezapominajka, Zuzulka88, Naditta, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupia jestem i tyle!
    Nie dość, że połowa zjedzonej zapiekanki zniszczyła mi idealne cukry, to jeszcze chyba się nią strułam!
    Nigdy się nie nauczę, niech ktoś mnie zastrzeli.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam super teściowa, może temu, że mieszkają daleko ;)
    Nie wtracą się i ogólnie raczej trzyma moją stronę jak mi mężu coś przeskrobie.
    Mają tylko jednego syna, więc mnie traktuje (tylko ona) jak córkę.

Za to do teścia nie pałam uczuciem, raczej z wzajemnością. Podobnie jak u Dalile, nie dam sobie na głowę wejść. A i do pionu go potrafię postawić jak trzeba. A on przyzwyczajony, że co powie to świętość, a tu zonk!

jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Niezapominajka gratuluję!!

Ja mam termin na 30 lipca i obym była ostatnia :-)

Dziewczyny czy któraś z was też jest ciagle w pędzie?

Większość widzę już luzuja itp. A ja zapieprzam.....
    Jak nie praca to jak wolne to ogród...
    Wczoraj cały dzień plewienie... Dzisiaj też....i nawet szwagier mówi ejj usiac trochę....on bardziej zmęczony odemnie...
    A ja muszę na siłę odpoczywać... Bo boję się że może przeginam...
    Mam potem wyrzuty sumienia że za dużo robię...

Dalile, kijanka_88, jusella, niezapominajka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia.. no nie ogarniam.... ja poprasuję za długo i mi wszystko siada - kręgosłup, brzuch się napina, boli... jak ty to robisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 20:38

jusella, niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się też dziwię, że dajesz radę jeszcze w ogrodzie. Ja zrobię obiad i od stania mnie wszystko boli, brzuch się spina. Każda ciąża inna :)

jusella lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to też kwestia kondycji? Basia sobie nie odpuszczała od samego początku :)

niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Hello!
    Niezapominajka gratuluję!!

Ja mam termin na 30 lipca i obym była ostatnia :-)

Dziewczyny czy któraś z was też jest ciagle w pędzie?

Większość widzę już luzuja itp. A ja zapieprzam.....
    Jak nie praca to jak wolne to ogród...
    Wczoraj cały dzień plewienie... Dzisiaj też....i nawet szwagier mówi ejj usiac trochę....on bardziej zmęczony odemnie...
    A ja muszę na siłę odpoczywać... Bo boję się że może przeginam...
    Mam potem wyrzuty sumienia że za dużo robię...

Basia jeszcze 4 tyg ;) ja w okolo 31-32 jeszcze pokoj malowalam... Teraz tez staram sie nie nudzic ale przy komp juz ciezko wysiedziec bo kopie w zebra, chodzenie super ale jak kluje w szyjce czasami albo brzuch twardnieje to mam wrazenie ze urodze... Wiec korzystaj poki mozesz
    ... 36 tyg juz daje czadu co nie przeszkodzilo mi dzisiaj zrbic 300 km tam i z powrotem, stajnie i pare innych rzeczy ale leze juz zdechla... Moze sie dzisiaj wyspie :)

jusella, niezapominajka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobilam sobie hamburgera light z piersia z kurczaka z grila :)

kijanka_88, renieczka, jusella, niezapominajka, Zuzulka88, eve90, figaa, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę i zamiast winkiem toast wznosić za Jasia i Niezapominajkę obżeram się winogronami- to prawie to samo co wino ;-)

nowatorka, renieczka, niezapominajka, Zuzulka88, eve90, figaa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się zastanawiamy o co biega naszemu psu. Wczoraj jak wróciliśmy to był mega wystraszony. Mówiliśmy sobie ze burza była i może taka na fest i może coś blisko walnelo i się wystraszyl. Dzisiaj piękna pogoda, ten wylazl na balkon i znowu to samo.... Autentycznie się nadal czegoś boi... I cholera wie czego.

A my dzisiaj odwalilismy mega spacer po mieście z przerwami na odpoczynek :) jak wyszliśmy po 14 to dopiero po 21 wróciliśmy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 21:37

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa ostatnio dostała ode mnie mega zjeby i chyba wie że musi ze słowami w razie czego uważać. Ogólnie się tolerujemy ale szczerze mówiąc jej nie lubię bo rozpiescila swojego synka i wszystko za niego robiła co mnie wkurza bo weź tego go teraz oducz

Karolajjn:), niezapominajka, jusella, Zuzulka88, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to obiad w międzyczasie...
    Myślę że za miesiąc już nic nie będę mogła robić... Chociaż jak pomyślę wstecz to też tak mówiłam..

Ciężko mi jest przy pierwszej godzinie w ogródku bo ciężko się schylic bo uwiera na przepone... Ale potem już latam i się zginam... Jakby poluzowalo.. Myślę że też ta kondycja zrobiła swoje. Pamiętam z synem to lezalam dużo ale teraz to inna bajka.
    Myślałam że w tej ciąży też odpoczne... Jeden dzień luzu zrobiłam i co kolka nerkowa haha. Ja jestem skazana do ciągłej roboty..

kama005, niezapominajka, Dalile, Zuzulka88, jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama , a może jak został sam w domu to sąsiedzi coś robili ? stukali , pukali ? bo u mnie też czasem pies chodzi jak wryty i się rozgląda po suficie , z podkulonym ogonem .

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię forum przez komórkę... zwykle wchodzę przez "Moje tematy" i kurde jakoś wlazłam przez to w zły temat i polubiłam post nie wiem o czym jakiejś obcej laski :) Bo mi się dotykowy ekran zawiesił w komórce :D

eve90, jusella, nowatorka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, za Waszą radą się tam zatoczyłam, ale 2,5 godziny w duchocie w kościele to juz nie dla mnie, zrobiło mi się słabo i prawie zemdlałam... Ale przeżyte.
    Teściowa to temat rzeka. Zawsze starałam się mieć szacunek do niej, bo sympatię ciężko, ale... podobnie jak u Was problemy sie zaczęły jak się skończył się sponsor w postaci mojego męża, bo to jest osoba, która ma podejście, ze wszyscy powinni jej pomagać i gimnastykować się, żeby było jej dobrze. Chcieliśmy jej pomóc już parę lat temu to teraz spłacamy jej kredyt, a ona nie widzi w tym swojej winy i nie zamierza wziąć za to odpowiedzialności. Długo by gadać, dość powiedzieć, że w temacie relacji ze mną i moim mężem teraz zbiera to, co przez parę ostatnich lat siała. Mnie stwardniała skóra, swoje już przez nią wypłakałam, a jest coś w tym, że z kobietą w ciąży nie powinno się zadzierać.
    Mój mąż każe pakować torby, siada na myślenie, że to tuż tuż i w każdy już momencie mogę rodzić. Od dzisiaj u mnie 9 miesiąc! Kiedy to się stało?!

eve90, jusella, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn no właśnie nie mamy pomysłu
    Zobaczymy co będzie rano. Jutro będziemy prawie cały czas w domu bo jedyne co to idziemy do moich rodzicow na obiad. Także zobaczymy jak się będzie jutro zachowywał. Na razie jest albo ze mną albo z moim M. I tak łazi za nami. Sam nie wie czego chce. Wiemy jedno czegoś się boi... A nasz psiak rzadko czym się w ogóle przejmuje nie mówiąc o tym że zazwyczaj on się nir bal burzy w przeciwieństwie do mnie :D

Słoneczko ale to leci. Już 9 miesiąc zaczynasz!!!

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ