WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka napisała:
    dziewczyny uprzejmie donoszę, że urodziłam :)
    Janek pojawił się na świecie w 32tc+2d (25.05.2016) o godz 21:03, miał 2030g i 47cm.
    Obecnie jest na intensywnej terapii, bo jest niewydolny oddechowo, ma infekcję i żółtaczkę patologiczną :(
    Chyba jestem pierwszą lipcówką która urodziła w maju ;)
    Oczywiście nie muszą dodawać, że nie miałam nawet torby spakowanej... ;)

Gratuluję! Synek śliczny ;) Życzę dużo zdrówka i wytrwałości!
    Aż się boje co to będzie ze mną bo moja szyjka też taka krótka ale od jakiegoś czasu... jutro pakuję torbę do szpitala. Dobrze że dziś mama skończyła prasować mi ubranka ;)

Współczuje teściowych... moja była kochana, niestety zmarła 2 miesiące temu na raka :(

niezapominajka lubi tę wiadomość

201607287452.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmmm piwko :) ja dziś zostaje przy kaszy mannej z truskawamyyyy ! :)
    a mam ochotę właśnie na zimne piwko , i pieczone żeberka mniam mniam .

a co do tematu teściówek , praktycznie każda jest dobra , dopóki robimy to co one chcą .. :) jak już jest nie po ich myśli , to wtedy się zaczyna :)

U mojego M , brata bliźniaka i drugiego młodszego są dziewczynki , no i My się bardzo cieszymy na naszego chłopca , a moja teściówka stwierdziła , ze po co się cieszymy , jak może się okazać , ze to dziewczyna ... i wiele , wiele innych rzeczy , których już nie mam sobie ochoty nawet przypominać .. :)

Zazdroszczę Dziewczynom które mają normalne , teściowe i normalne sytuacje z nimi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 19:31

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2u7sx2d.jpg
    Zdrowie Jasia ! My grilujemy na balkonie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 19:37

jusella, renieczka, Kasiulina, niezapominajka, Zuzulka88, Naditta, eve90, kot_bury, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stuknęła nam tysięczna strona :)

Ja mam też ochotę na piwo, a wczoraj chodziło za mną Martini.

Moja genialna córka dzisiaj stwierdziła, że musi przesadzić maliny na balkonie.. Mam pół balkonu w ziemi. Wystarczyła dosłownie chwila. Musiałam ją rozebrać na balkonie, bo wszystko brudne, nawet we włosach miała ziemię. No ale za to dziecko jakie szczęśliwe :)

nowatorka, jusella, renieczka, Dalile, niezapominajka, Zuzulka88, Naditta, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupia jestem i tyle!
    Nie dość, że połowa zjedzonej zapiekanki zniszczyła mi idealne cukry, to jeszcze chyba się nią strułam!
    Nigdy się nie nauczę, niech ktoś mnie zastrzeli.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam super teściowa, może temu, że mieszkają daleko ;)
    Nie wtracą się i ogólnie raczej trzyma moją stronę jak mi mężu coś przeskrobie.
    Mają tylko jednego syna, więc mnie traktuje (tylko ona) jak córkę.

Za to do teścia nie pałam uczuciem, raczej z wzajemnością. Podobnie jak u Dalile, nie dam sobie na głowę wejść. A i do pionu go potrafię postawić jak trzeba. A on przyzwyczajony, że co powie to świętość, a tu zonk!

jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    Niezapominajka gratuluję!!

Ja mam termin na 30 lipca i obym była ostatnia :-)

Dziewczyny czy któraś z was też jest ciagle w pędzie?

Większość widzę już luzuja itp. A ja zapieprzam.....
    Jak nie praca to jak wolne to ogród...
    Wczoraj cały dzień plewienie... Dzisiaj też....i nawet szwagier mówi ejj usiac trochę....on bardziej zmęczony odemnie...
    A ja muszę na siłę odpoczywać... Bo boję się że może przeginam...
    Mam potem wyrzuty sumienia że za dużo robię...

Dalile, kijanka_88, jusella, niezapominajka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia.. no nie ogarniam.... ja poprasuję za długo i mi wszystko siada - kręgosłup, brzuch się napina, boli... jak ty to robisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 20:38

jusella, niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się też dziwię, że dajesz radę jeszcze w ogrodzie. Ja zrobię obiad i od stania mnie wszystko boli, brzuch się spina. Każda ciąża inna :)

jusella lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to też kwestia kondycji? Basia sobie nie odpuszczała od samego początku :)

niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Hello!
    Niezapominajka gratuluję!!

Ja mam termin na 30 lipca i obym była ostatnia :-)

Dziewczyny czy któraś z was też jest ciagle w pędzie?

Większość widzę już luzuja itp. A ja zapieprzam.....
    Jak nie praca to jak wolne to ogród...
    Wczoraj cały dzień plewienie... Dzisiaj też....i nawet szwagier mówi ejj usiac trochę....on bardziej zmęczony odemnie...
    A ja muszę na siłę odpoczywać... Bo boję się że może przeginam...
    Mam potem wyrzuty sumienia że za dużo robię...

Basia jeszcze 4 tyg ;) ja w okolo 31-32 jeszcze pokoj malowalam... Teraz tez staram sie nie nudzic ale przy komp juz ciezko wysiedziec bo kopie w zebra, chodzenie super ale jak kluje w szyjce czasami albo brzuch twardnieje to mam wrazenie ze urodze... Wiec korzystaj poki mozesz
    ... 36 tyg juz daje czadu co nie przeszkodzilo mi dzisiaj zrbic 300 km tam i z powrotem, stajnie i pare innych rzeczy ale leze juz zdechla... Moze sie dzisiaj wyspie :)

jusella, niezapominajka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobilam sobie hamburgera light z piersia z kurczaka z grila :)

kijanka_88, renieczka, jusella, niezapominajka, Zuzulka88, eve90, figaa, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę i zamiast winkiem toast wznosić za Jasia i Niezapominajkę obżeram się winogronami- to prawie to samo co wino ;-)

nowatorka, renieczka, niezapominajka, Zuzulka88, eve90, figaa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się zastanawiamy o co biega naszemu psu. Wczoraj jak wróciliśmy to był mega wystraszony. Mówiliśmy sobie ze burza była i może taka na fest i może coś blisko walnelo i się wystraszyl. Dzisiaj piękna pogoda, ten wylazl na balkon i znowu to samo.... Autentycznie się nadal czegoś boi... I cholera wie czego.

A my dzisiaj odwalilismy mega spacer po mieście z przerwami na odpoczynek :) jak wyszliśmy po 14 to dopiero po 21 wróciliśmy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 21:37

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa ostatnio dostała ode mnie mega zjeby i chyba wie że musi ze słowami w razie czego uważać. Ogólnie się tolerujemy ale szczerze mówiąc jej nie lubię bo rozpiescila swojego synka i wszystko za niego robiła co mnie wkurza bo weź tego go teraz oducz

Karolajjn:), niezapominajka, jusella, Zuzulka88, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to obiad w międzyczasie...
    Myślę że za miesiąc już nic nie będę mogła robić... Chociaż jak pomyślę wstecz to też tak mówiłam..

Ciężko mi jest przy pierwszej godzinie w ogródku bo ciężko się schylic bo uwiera na przepone... Ale potem już latam i się zginam... Jakby poluzowalo.. Myślę że też ta kondycja zrobiła swoje. Pamiętam z synem to lezalam dużo ale teraz to inna bajka.
    Myślałam że w tej ciąży też odpoczne... Jeden dzień luzu zrobiłam i co kolka nerkowa haha. Ja jestem skazana do ciągłej roboty..

kama005, niezapominajka, Dalile, Zuzulka88, jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama , a może jak został sam w domu to sąsiedzi coś robili ? stukali , pukali ? bo u mnie też czasem pies chodzi jak wryty i się rozgląda po suficie , z podkulonym ogonem .

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię forum przez komórkę... zwykle wchodzę przez "Moje tematy" i kurde jakoś wlazłam przez to w zły temat i polubiłam post nie wiem o czym jakiejś obcej laski :) Bo mi się dotykowy ekran zawiesił w komórce :D

eve90, jusella, nowatorka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, za Waszą radą się tam zatoczyłam, ale 2,5 godziny w duchocie w kościele to juz nie dla mnie, zrobiło mi się słabo i prawie zemdlałam... Ale przeżyte.
    Teściowa to temat rzeka. Zawsze starałam się mieć szacunek do niej, bo sympatię ciężko, ale... podobnie jak u Was problemy sie zaczęły jak się skończył się sponsor w postaci mojego męża, bo to jest osoba, która ma podejście, ze wszyscy powinni jej pomagać i gimnastykować się, żeby było jej dobrze. Chcieliśmy jej pomóc już parę lat temu to teraz spłacamy jej kredyt, a ona nie widzi w tym swojej winy i nie zamierza wziąć za to odpowiedzialności. Długo by gadać, dość powiedzieć, że w temacie relacji ze mną i moim mężem teraz zbiera to, co przez parę ostatnich lat siała. Mnie stwardniała skóra, swoje już przez nią wypłakałam, a jest coś w tym, że z kobietą w ciąży nie powinno się zadzierać.
    Mój mąż każe pakować torby, siada na myślenie, że to tuż tuż i w każdy już momencie mogę rodzić. Od dzisiaj u mnie 9 miesiąc! Kiedy to się stało?!

eve90, jusella, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn no właśnie nie mamy pomysłu
    Zobaczymy co będzie rano. Jutro będziemy prawie cały czas w domu bo jedyne co to idziemy do moich rodzicow na obiad. Także zobaczymy jak się będzie jutro zachowywał. Na razie jest albo ze mną albo z moim M. I tak łazi za nami. Sam nie wie czego chce. Wiemy jedno czegoś się boi... A nasz psiak rzadko czym się w ogóle przejmuje nie mówiąc o tym że zazwyczaj on się nir bal burzy w przeciwieństwie do mnie :D

Słoneczko ale to leci. Już 9 miesiąc zaczynasz!!!

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 998 999 1000 1001 1002 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ