WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój termin to 28.07 więc wydawało mi się, że będe jedną z ostatnich rodzących na forum, ale jak widać nie koniecznie tak musi być :)

Agness27 lubi tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    dziewczyny uprzejmie donoszę, że urodziłam :)
    Janek pojawił się na świecie w 32tc+2d (25.05.2016) o godz 21:03, miał 2030g i 47cm.
    Obecnie jest na intensywnej terapii, bo jest niewydolny oddechowo, ma infekcję i żółtaczkę patologiczną :(
    Chyba jestem pierwszą lipcówką która urodziła w maju ;)
    Oczywiście nie muszą dodawać, że nie miałam nawet torby spakowanej... ;)

Ogromne gratulacje . Duzy jest wiec na pewno dobrze sobie poradzi . Zdrówka

niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teściowej nie mam- odeszła trzy lata temu, rak płuc. Ale mieszkam z teściem- też jest ciekawie :)

Niezapominajka- gratulacje! Jestem w szoku, że już powoli nasze dzieci lipcowe przychodzą na świat :)

jusella, niezapominajka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem tylko że u mnie tak samo jak u nowej! też synus mieszkanie opłacał, dawał na papierosy i piwko... Po ślubie jak wynosił ostatni karton ze swoimi rzeczami to myśleliśmy że na pogotowie ją trzeba zawieźć tak beczala że aż się zanosila - niezły miałam w sumie ubaw z tego. Dzieci od początku zaniedbywala, każdy radził sobie sam przez co u męża dopiero w wieku 15 lat "powychodzily" wszystkie choroby a tu taki cyrk.. Straciła sponsora i czarna rozpacz. Staram się ją unikać bo działa mi na nerwy.

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i idę szykować bo za chwilę odwiedza mnie koleżanka z narzeczonym, ostatnia! I mam nadzieję że koniec z odwiedzin w ciąży.

Zuzulka88, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez zakonczylam cykl odwiedzin i bardzo mi z tym dobrze teraz to ja ewentualnie chodze jak mam ochote i kiedy mam ochote. Maka ciesze sie ze nie jestem sama moja po slubie to takie akcje robila ze przez policje ją szukalismy ale cicho sza bo o tym tez moj maz nie pamieta i o tym sie nir mowi. Nie wiem czy smiac sie czy plakac.

jusella, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem lepiej odpuścić i nie wspominać wyskoków :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak racja ale ich bylo bardzo duzo i ciezko je zapomniec choc bardzo sie staram i ogolnie staram sie zachowywac normalnie a wzamian oczekuje tylko tego by moj maz wiedzial co jest dla niego najwazniejsze bo nie da sie kazdemu robic dobrze...teraz bedziemy mieli dziecko wiec ono tej uwagi bedzie potrzebować jeszcze wiecej nic ja.
    Oj ponarzekalam dzisiaj ale cos mnie dzisiaj to bardzo meczy wiec przepraszam za zasmiecanie i juz sie poprawiam :-)

jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj wspolczuje Wam tesciowych. Ja mam złotą kobietę :)
    później Wam wyśle mój serniczek :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie, bo dziś mam ciężki dzień z cukrem. Zapiekanki mi się zachciało...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Niezapominajka serdeczne gratulacje. Niech synuś grzeje dupkę i szybciutko "dojrzewa".
    No i się zaczęło czyli... :)
    Dołączam do zmobilizowanych do pakowania torby. Mam nadzieję, że do końca przyszłego tygodnia to ogarnę.

A my byliśmy na wizycie. Córka jest córką. Waży ok 2100 i idzie na 4 z przodu :D
    Oczywiście pozycja bez zmian. Siedzi jak Basza turecki, pośladkowo i lekarz mówi ze raczej mam się nie nastawiać na poród SN. Dostałam nawet skierowanie na cc u niego, ale raczej będę rodzić u siebie, bo 100 km do szpitala nie będę jechać.

No i w końcu obejrzeliśmy tego x-landera. Tatusiek zachwycony, wiec decyzja zapadła. Niebawem będziemy go zamawiać.

Ale dziś emocji :)
    Milego wieczoru laski :)

Zuzulka88, jusella, mamuśka1, aisa, Agaax, niezapominajka, eve90, Naditta, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cc na jaki termin? w którym tc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja Marysia 990fc7b361d1c956med.jpg

To wg transferu na skierowaniu na 12.07
    OMG przecież to prawie już :D

Zuzulka88, jusella, LilouK, mamuśka1, nowatorka, aga9009, aisa, Kasiulina, Agaax, eve90, Maka, Naditta, kot_bury, stokrotka2013, TheForfie lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka "czego mnie tu budzą" :D Śliczności. Nie mogę się doczekać, kiedy więcej zdjęć dzieciaczków będzie w temacie. Na razie króluje Jaś :D

jusella, niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, oczy otworzyła i mina obrażona, bo ktoś śmie budzić :D

jusella lubi tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie :-)

Mój stary musiał się solidnie przestrachać, że mogę się wcześniej rozpakować, bo zatargał mnie na zakupy, co się raczej nieczęsto zdarza w sobotę. Dodatkowo dziś zaczyna się długi weekend tutaj i wszyscy ludzie cisną na sklepy. Ba, nawet kazał mi sam od siebie cyckonosze do karmienia mierzyć... dwa razy! I czekał cierpliwie, bez fuczenia, dyszenia i wścieku na facjacie wśród miliona ludzi w sklepie O.o No toż to szok!!!

Tak więc wróciłam bogatsza o 4 cyckonosze, 10 par babcinych majtasów i torbę dla dziecia Yummy Mummy, którą B sam wybrał, jak to typowy chłop, widząc ją na kimś innym. Jest przeurocza, kużwa, tylko wściekle różowa w środku, "bardzo chłopięca", ale co tam ;-) Liczą się chęci!
    Ha, nawet sam zaproponował, że jutro wrócimy na szoping, bo wciąż przecież potrzebuję kilku rzeczy jak kapcie, szlafrok i kosmetyki do szpitala O.o

jusella, Zuzulka88, renieczka, aisa, Agaax, niezapominajka, Naditta, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka, Marysia jest przesłodka :)

LilouK no tylko pozazdrościć mężczyzny :D Mojemu to chyba nadal wydaje się że jest jeszcze masa czasu :/

LilouK, niezapominajka, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk no to się Twój Mężczyzna spisał.
    Mój już wczoraj się wystrachał a dziś jak powiedziałam o Niezapominajce to już w ogóle. A, że go nie ma na miejscu to wysłał dziś przelew i mam sobie iść na relaksujący masaż i stópki zrobić i fryzjera zaliczyć :-) albo co tam sobie wybiorę. Jak na zamówienie gabinet odnowy otworzyli 2 domy dalej i muszę obczaić co tam mają.

LilouK, Zuzulka88, niezapominajka, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka słodka ta Twoja córa- aż chce się przytulić i całować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 18:56

renieczka, Zuzulka88, niezapominajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i skoro impreza dziś i pijemy całą noc to ja wznoszę pierwszy toast :)
    Za zdrówko Niezapominajki i Jasia :)27202d0c85591916med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 19:04

LilouK, Zuzulka88, nowatorka, jusella, Kasiulina, Agaax, niezapominajka, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ