X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Jastra moj drjest z tych co lepiej w ciazy nie brac nic tzn witamin i lekow na przeziebienie itd. Odradzil ten zestaw z wit b dla kobiet wciazy ktory bralam i odradzil tez wit c. Kazal tylko brac kw.foliowy sam no i progesteron

mi też tak powiedział ten 2 gin - żeby nie brać witamin, tyko kwas i dupka
    położna też potwierdziła, więc odstawiłam i faktycznie, jakby mniej tych mdłości i większy apetyt

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Englein Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    hej dziewczyny, ale dziś pospałam :)

kobitki, mam dylemat..
    położna wczoraj mi zasugerowała, bym zmieniła lekarza prowadzącego.
    Że ten, którego wybrałam, jest już wiekowy i jest dobry, ale do zdrowych ciąż. A moja jest tak wyjątkowa, że długo się staraliśmy, że warto, bym chodziła do kogoś z lepszą aparaturą i wzrokiem i potem rodziła w szpitalu nie powiatowym, tylko wojewódzkim.
    Główkowaliśmy wczoraj do nocy, co zrobić.. ten lekarz, którego mi poleca, nie przyjmuje w żadnym szpitalu, ale w wojewódzkim się z nim liczą. Wszystkie komplikowane przypadki przechodzą przez jego ręce.
    Z drugiej strony, nie wiem, czy jest sens jeździć dwa razy dalej, jak zakładam, że wszystko będzie ok.

moze warto rozwazyc to dluzej....chyba wzielabym pod uwage sugestie poloznej. Trzeba rozwazyc wszystkie za i przeciw.

Nanatasza lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mi sie wydaje czy zniknal moj post ostatni o bad.prenatalnych?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchewa wrote:
    Witam nowe koleżanki :)
    Ja dziś jeden z cięższych poranków, ale mam dziś urodziny (pochwale się, a co) i staram się nie narzekać :)

Pozdrawiam serdecznie Lipcówki :)
    Woow :)

Radosci, radosci, radoci na kwzdy dzien :)

marchewa lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• Susana Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Susana dzieki za odpowiedz. A tobie teraz wukryli tego wirusa czynnego czy ze kiedys przechodzilas i masz go w sobie ale nie czynnego? Ps.u nas we wloszech tez jest to jedyne badanie nierefundowane
    Tak naprawdę to oba. Ten IgG czyli świadczący o starej infekcji wyszedł obecny, a IgM czyli o świeżej wyszedł wątpliwy, więc ginekolog zlecił tzw. awidność która wyszła mi niska, czyli niedobrze... W normalnym państwowym pakiecie tez by mi tego nie zrobili, ale kolejny raz wychodzi, że jednak warto pójść prywatnie bo diagnostyka jest szersza...

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Dziewczyny czy mi sie wydaje czy zniknal moj post ostatni o bad.prenatalnych?
    hmm dziwne, spróbuj raz jeszcze nabazgrać :)

starania od 2007
  • Inska Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Inska ja mieszkam we wloszech i u nas sie to nazywa translucenza nucale. Z tego cozrozumialam ma 3 etapy (usg i krew chyba) i kosztuje to wszystko 250 euro. To sie robi we wczesnej ciazy (ja mam za niecaly miesiac) i daje prawdopodobienstwo wystapienia wady. Potem sa bad inwazyjne drozsze jak ktos chce. Mi o tym wszystkim lekarz sam powiedzial, mysle ze tobie tez powie, jak nie to spytaj.

Dzięki nowatorka! Chyba znalazłam te badania, też kosztują 250e, zaraz się do nich umawiam.

Marchewa, sto lat Kochana! Mega nudnej ciąży życzę!

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane <3
    Wczoraj plamiłam na brązowo, więc dziś poszłam do gina (miałam iść we wtorek normalnie), ale na szczęście wszystko wporządku :) Zobaczyłam serduszko <3 Plamienia nie wiadomo skąd...
    Założył mi już karte ciąży, zlecił badania itp. Kolena wizyta w połowie grudnia :) I prenatalne załatwi mi refundowane, także same dobre wiadomości! :D
    Przesyłam zdjęcie fasolki:

c4218993dcbe8f2emed.jpg

CZY TYLKO MI PRZYPOMINA COŚ ZBREZNEGO KSZTAŁTEM ???? :D :D :D

kot_bury, Susana, Nanatasza, _analiza, Inska, Edka, moniiikaaa, Englein, marchewa, aisa, Ejrene, nowatorka, Poziomkaa, Wiola90 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaxx bedzie synuś na bank :D

izulala, Agaax, Karolina_karolina, nowatorka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewa sto lat!
    Agaax hihi też mi wygląda dość męsko... :D

A ja mam trochę wstydliwy problem... mam okropne zaparcia (od jakichś 2 tyg., więc podejrzewam, że to w związku z ciążą) - błonnika w diecie mam sporo, ostatnio zajadam śliwki, ale jakoś niewiele pomogło... po co jeszcze mogę sięgnąć? Normalnie zaparzyłabym sobie herbatkę z senesu, ale na pudełku w sklepie wyczytałam, że w ciąży nie wolno, i nie mam więcej pomysłów.

Agaax, marchewa lubią tę wiadomość

• oldżi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot_bury- ja przed ciąża sięgałam po błonnik witalny czyli mieszankę ziaren babki płesznik i babki jajowatej. Pomagał mi zawsze, chociaż poki co takich problemów nie mam.

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babkę płesznik właśnie mam i zajadam :) poszukam tej drugiej, może faktycznie we dwie zadziałają lepiej.

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax! gratulacje!! piękny fasol :D

kot_bury spróbuj śliwki suszone namoczyć w wodzie potem wodę wypić, śliwki zjeść, najlepiej codziennie, na czczo
    może koper włoski pomoże?

Agaax lubi tę wiadomość

starania od 2007
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie dziewczyny mi moja lekarka tez kazała na razie się ograniczyć do dupka i kwasu foliowego a w drugim trymestrze łykać dha... ona w ogóle powiedziała ze teraz się odchodzi od takiej szerokiej suplementacji i lepiej po prostu sam kwas przyjmować.

Ja właśnie umieram z głodu. Powiedzcie mi co jecie żeby się nie zapychac? Ja na razie zaparzam rano owsiankę i mam ja potem na 2 i 3 sniadanie;) ale już mi się nudzi:p

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza - ja np robię placuszki bananowe :) banan, jajko i płatki owsiane, dokładam jakis owoc i jest ok ! albo grzankę z avokado i pomidorem :)

Agaax lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo biorę tylko kwas foliowy. Mój lekarz jeżeli nie potrzeba nie zaleca dodatkowych witamin.

MartaT lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki:) Do tej pory sprzątając używałam różnej chemii typu CIF, domestos? A dzisiaj robiąc porządki przypomniałam sobie,że kiedyś czytałam artykuł,że takie silne środki chemiczne mogą mieć wpływa na rozwijający się płód.I stwierdziłam, że narazie zrezygnuje z ich używania, albo po prostu przerzucę na męża te prace, które wymagają użycia tych środków:P A czy wy ich używacie teraz ?

atdc3e5erjm386my.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax gratuluje ślicznej fasolki kształt ciekawy ;-)

Marchewa Sto lat ;-)

A ja mam kwas razem z witaminami i tran dodatkowo.

marchewa lubi tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki:) Do tej pory sprzątając używałam różnej chemii typu CIF, domestos? A dzisiaj robiąc porządki przypomniałam sobie,że kiedyś czytałam artykuł,że takie silne środki chemiczne mogą mieć wpływa na rozwijający się płód.I stwierdziłam, że narazie zrezygnuje z ich używania, albo po prostu przerzucę na męża te prace, które wymagają użycia tych środków:P A czy wy ich używacie teraz ?

Ja używam nigdy nie pomyślałam żeby to zmienić a teraz sie zastanowię

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Englein Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Marchewa sto lat!
    Agaax hihi też mi wygląda dość męsko... :D

A ja mam trochę wstydliwy problem... mam okropne zaparcia (od jakichś 2 tyg., więc podejrzewam, że to w związku z ciążą) - błonnika w diecie mam sporo, ostatnio zajadam śliwki, ale jakoś niewiele pomogło... po co jeszcze mogę sięgnąć? Normalnie zaparzyłabym sobie herbatkę z senesu, ale na pudełku w sklepie wyczytałam, że w ciąży nie wolno, i nie mam więcej pomysłów.
    ja kiedys jadlam po prostu maly jogurtnaturalny z 3 lyzkami otrab owsianych, czaeem dawalam dotego jablko starte dla smaku lub maly sloiczek jablek dla dzieci ""jablkazlociste" bez cukru(polecane przez lekarza dietyka jako wszelkie dobrodziejstwo dla jelit).
    dzisiaj mam faze na ananasa i mango. Tylko trafilam na jakies troche za malo dojrzale niz powinno byc, ech

5fdazm9.png

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ