Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymarchewa wrote:Witam nowe koleżanki
Ja dziś jeden z cięższych poranków, ale mam dziś urodziny (pochwale się, a co) i staram się nie narzekać
Pozdrawiam serdecznie Lipcówki
Najlepsze życzenia urodzinowe i spokojnej ciążymarchewa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
marchewa samych słonecznych dni!!!
dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Przejrzałam tę listę i ten polecany lekarz jest na liście.
Zdecydowaliśmy z M, że będziemy do niego jeździć.
_analiza - mnie też kłuje i jeszcze ciągnie, jakby ktoś chciał mi macice przez pochwę wyciągnąć - położna mi mówiła, że ma prawo do końca 1 trymestru, bo wszystko się rozciąga, progesteron rozluźnia więzadła i mogą spokojnie się rozciągnąć, więc dobrze, że jest duphaston
zawsze możesz wziąć nospę, a jak mocniej będzie bolało, zadzwonić do ginastarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
dzięki za pocieszenie. Trochę schizuję, rok temu byłam w ciąży, dokładnie w tym samym czasie, okazała się bezzarodkowa. Że zbiegło sie to wszystko w tym samym czasie, a nie mam dobrych wspomnień to mi trochę na łeb siada. Im bliżej wizyty tym mi chyba gorzej a do tego chyba hormony swoje robią bo się już rano rozwyłam, sama nie wiem czemu.
-
Susana wrote:Nowatorka z tym CMV to jest tak, że 70 % społeczeństwa na to choruje i nie zawsze się to objawia jakoś. Mi niestety wyszło w badaniach i mój gin wysłał mnie na wszelki wypadek do szpitala zakaźnego... Kompletnie nie rozumiem czemu te badania nie są w pakiecie ciążowym u lekarza z NFZ. Powiedział, że jak to przepisywał państwowo to dostał ochrzan od swojego przełożonego, że to nie jest konieczne badanie. W każdym razie nie ma na to żadnego leku, ale jeśli sie wie, że się posiada wirusa w ciąży to trzeba ją częściej monitorować, więc chociażby dlatego warto wiedzieć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:44
-
marchewa wrote:Witam nowe koleżanki
Ja dziś jeden z cięższych poranków, ale mam dziś urodziny (pochwale się, a co) i staram się nie narzekać
Pozdrawiam serdecznie Lipcówki
Analiza mnie dr wczoraj pytal czy mnie kluje prawy jajnik bo tam jest jakas cysta zwiazana z ciaza (moze sie to nazywa woreczek zoltkowy ale nie wiem czy to to) takze to normalne mysle. Tez wczoraj po badaniu mnie klul
Edka kiedy wizyta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:51
marchewa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynowatorka wrote:A juz chwalilam sie ze dzisiaj nie mam mdlosci a tu jednak sa
A..lekarz mi zmienil dupka na cos dowcipnego i kazal brac do 13 tc
Nie wiem ile w tym prawdy, ale u mnie się sprawdziło. Ja zaraz następnego dnia po wzięciu witamin prenatalnych zaczęłam mieć mdłości. Przeczytałam informacje od dziewczyny która miała straszne mdłości i jej lekarz zalecił odstawić witaminy prenatalne, mówiąc że mdłości mogą być nasilone od nich. Powiedział że w początkowej ciąży nie są one konieczne. Więc spróbowałam, odstawiłam je i przeszło. Teraz biorę zwykły kompleks witamin, jaki brałam normalnie przed ciążą i kwas foliowy. Na wizycie zapytam lekarza o to. -
nick nieaktualnynowatorka wrote:Jastra moj drjest z tych co lepiej w ciazy nie brac nic tzn witamin i lekow na przeziebienie itd. Odradzil ten zestaw z wit b dla kobiet wciazy ktory bralam i odradzil tez wit c. Kazal tylko brac kw.foliowy sam no i progesteron
Aaa no widzisz. Więc faktycznie coś w tym musi być... -
nick nieaktualnynowatorka wrote:Jak sie go spytalam co w razie czego jakbym sie przeziebila to mi odpowiedzial siedziec w domu pod koldra
i bardzo dobrze
Odnośnie przeziębienia to raczej wszyscy zalecają "domowe sposoby" i żadnych leków, ale jeśli chodzi o te witaminy to powiem Ci że mnie to zaskoczyło -
Jastra wrote:i bardzo dobrze
Odnośnie przeziębienia to raczej wszyscy zalecają "domowe sposoby" i żadnych leków, ale jeśli chodzi o te witaminy to powiem Ci że mnie to zaskoczyło