X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchewa wrote:
    Witam nowe koleżanki :)
    Ja dziś jeden z cięższych poranków, ale mam dziś urodziny (pochwale się, a co) i staram się nie narzekać :)

Pozdrawiam serdecznie Lipcówki :)

Najlepsze życzenia urodzinowe i spokojnej ciąży :)

marchewa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewa - najlepszego ;)

• oldżi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewa! Urodzinowe serdeczności!

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchewa samych słonecznych dni!!!

dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Przejrzałam tę listę i ten polecany lekarz jest na liście.
    Zdecydowaliśmy z M, że będziemy do niego jeździć.

_analiza - mnie też kłuje i jeszcze ciągnie, jakby ktoś chciał mi macice przez pochwę wyciągnąć ;) - położna mi mówiła, że ma prawo do końca 1 trymestru, bo wszystko się rozciąga, progesteron rozluźnia więzadła i mogą spokojnie się rozciągnąć, więc dobrze, że jest duphaston :)
    zawsze możesz wziąć nospę, a jak mocniej będzie bolało, zadzwonić do gina

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewa wszystkiego najlepszego :)

AmVormittag, marchewa lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za pocieszenie. Trochę schizuję, rok temu byłam w ciąży, dokładnie w tym samym czasie, okazała się bezzarodkowa. Że zbiegło sie to wszystko w tym samym czasie, a nie mam dobrych wspomnień to mi trochę na łeb siada. Im bliżej wizyty tym mi chyba gorzej :) a do tego chyba hormony swoje robią bo się już rano rozwyłam, sama nie wiem czemu.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewa najlepszego :)))

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana wrote:
    Nowatorka z tym CMV to jest tak, że 70 % społeczeństwa na to choruje i nie zawsze się to objawia jakoś. Mi niestety wyszło w badaniach i mój gin wysłał mnie na wszelki wypadek do szpitala zakaźnego... Kompletnie nie rozumiem czemu te badania nie są w pakiecie ciążowym u lekarza z NFZ. Powiedział, że jak to przepisywał państwowo to dostał ochrzan od swojego przełożonego, że to nie jest konieczne badanie. W każdym razie nie ma na to żadnego leku, ale jeśli sie wie, że się posiada wirusa w ciąży to trzeba ją częściej monitorować, więc chociażby dlatego warto wiedzieć...
    Susana dzieki za odpowiedz. A tobie teraz wukryli tego wirusa czynnego czy ze kiedys przechodzilas i masz go w sobie ale nie czynnego? Ps.u nas we wloszech tez jest to jedyne badanie nierefundowane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:44

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchewa wrote:
    Witam nowe koleżanki :)
    Ja dziś jeden z cięższych poranków, ale mam dziś urodziny (pochwale się, a co) i staram się nie narzekać :)

Pozdrawiam serdecznie Lipcówki :)
    Sto lat !

Analiza mnie dr wczoraj pytal czy mnie kluje prawy jajnik bo tam jest jakas cysta zwiazana z ciaza (moze sie to nazywa woreczek zoltkowy ale nie wiem czy to to) takze to normalne mysle. Tez wczoraj po badaniu mnie klul

Edka kiedy wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:51

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchewa - Wszystkiego Najlepszego! :)

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz chwalilam sie ze dzisiaj nie mam mdlosci a tu jednak sa :/
    A..lekarz mi zmienil dupka na cos dowcipnego i kazal brac do 13 tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:00

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:

Edka kiedy wizyta?
    30.11 będę miała usg, a 27 idę na Nfz i nie wiem czy mi zrobi

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27.11 będę w 6t 5d, a 30.11 w 7t 1d

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    A juz chwalilam sie ze dzisiaj nie mam mdlosci a tu jednak sa :/
    A..lekarz mi zmienil dupka na cos dowcipnego i kazal brac do 13 tc

Nie wiem ile w tym prawdy, ale u mnie się sprawdziło. Ja zaraz następnego dnia po wzięciu witamin prenatalnych zaczęłam mieć mdłości. Przeczytałam informacje od dziewczyny która miała straszne mdłości i jej lekarz zalecił odstawić witaminy prenatalne, mówiąc że mdłości mogą być nasilone od nich. Powiedział że w początkowej ciąży nie są one konieczne. Więc spróbowałam, odstawiłam je i przeszło. Teraz biorę zwykły kompleks witamin, jaki brałam normalnie przed ciążą i kwas foliowy. Na wizycie zapytam lekarza o to.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra moj drjest z tych co lepiej w ciazy nie brac nic tzn witamin i lekow na przeziebienie itd. Odradzil ten zestaw z wit b dla kobiet wciazy ktory bralam i odradzil tez wit c. Kazal tylko brac kw.foliowy sam no i progesteron

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Jastra moj drjest z tych co lepiej w ciazy nie brac nic tzn witamin i lekow na przeziebienie itd. Odradzil ten zestaw z wit b dla kobiet wciazy ktory bralam i odradzil tez wit c. Kazal tylko brac kw.foliowy sam no i progesteron

Aaa no widzisz. Więc faktycznie coś w tym musi być...

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    Aaa no widzisz. Więc faktycznie coś w tym musi być...
    Jak sie go spytalam co w razie czego jakbym sie przeziebila to mi odpowiedzial siedziec w domu pod koldra ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Jak sie go spytalam co w razie czego jakbym sie przeziebila to mi odpowiedzial siedziec w domu pod koldra ;)

:) i bardzo dobrze
    Odnośnie przeziębienia to raczej wszyscy zalecają "domowe sposoby" i żadnych leków, ale jeśli chodzi o te witaminy to powiem Ci że mnie to zaskoczyło

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastra wrote:
    :) i bardzo dobrze
    Odnośnie przeziębienia to raczej wszyscy zalecają "domowe sposoby" i żadnych leków, ale jeśli chodzi o te witaminy to powiem Ci że mnie to zaskoczyło
    No bo sprzedaja je jako witaminy wlasnie dlakobiet w ciazy specjalnie i w aptece polecaja wiec dziwne to. Na pewno jak ktos bierze to nie zaszkodzi tez z 2 strony, mi kazal skonczyc te co mi jeszcze zostaly i potem juz nie brac

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor zaleciła mi przyjmowanie witamin dopiero od 12 tygodnia, takich z kwasami DHA, wiec poki co suplementują tylko kwas foliowy :)

aisa lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ