X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj tez serduszko,widziałam: )
    Pan doktor pokazal taka mala iskierke migajaca w ciałku fasolki. Piękne uczucie!:

Ah. Ja tam pisalam,o pracy wczesniej:P wiec.m umowa weszła mi w zycie 16.11.2016 czyli juz jestem.na warunkach nowej umowy.. umowa na dwa lata. Stwierdziłam,ze jutro dam zaświadczenie i zobaczę jak oni beda sie zachowywać wtedy w poniedziałek pojde na l4..

nowatorka, MartaT lubią tę wiadomość

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka a na podstawie USG Ci na 10 zmienił czy obliczył z ostatniej OM?
    Ile ma Twoje dziecię ? :)
    Mi też na 10 wyznaczył dziś datę porodu:)

Talusia, nowatorka lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

Oo kolejna mama z terminem na 10!:)

Ejrene, nowatorka lubią tę wiadomość

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    no na podstawie ostatniej @ kalkulatrorem hehe, a na usg mam napisane 14 lipiec...nie wiem czy to wychodzi im automatycznie czy jak, dziwne

Talusia lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Pan doktor pokazal taka mala iskierke migajaca w ciałku fasolki. Piękne uczucie!:

Ah. Ja tam pisalam,o pracy wczesniej:P wiec.m umowa weszła mi w zycie 16.11.2016 czyli juz jestem.na warunkach nowej umowy.. umowa na dwa lata. Stwierdziłam,ze jutro dam zaświadczenie i zobaczę jak oni beda sie zachowywać wtedy w poniedziałek pojde na l4..

zobacz co oni powiedza na ta twoja wiadomosc. tak czy siak przez czas porodu i macierzynskiego jestes kryta ;)

u mnie w pracy niedlugo zaczna sie zastanawiac dlaczego zawsze w czwartki biore wolne bo nastepna wizyte 10.grudnia tez mam w czwartek... ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    no na podstawie ostatniej @ kalkulatrorem hehe, a na usg mam napisane 14 lipiec...nie wiem czy to wychodzi im automatycznie czy jak, dziwne
    Chyba tak, na USG chyba według pomiarów, to będzie się ciągle zmieniał. A widzę że na suwaczku masz dwa dni mniej niż ja i Talusia :) ale co to za różnica :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Poziomkaa Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    wszystko wskazuje na to, ze tez bede lipcowa mamusia, mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do swojego grona :).

Ejrene, kot_bury, nowatorka, Talusia, Nanatasza, Sanna, Sanna, MartaT, Inska, aisa, marchewa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgstiv2oks.png
    ICSI
    21.10 punkcja – 4 pecherzyki/3 komorki/ 2 dojrzale
    25.10 transfer - 2 blastocyst
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Chyba tak, na USG chyba według pomiarów, to będzie się ciągle zmieniał. A widzę że na suwaczku masz dwa dni mniej niż ja i Talusia :) ale co to za różnica :)
    na suwaczku mam na 12 tak jak wyliczyl program tutaj na belly ;)

poziomka witaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 18:28

Ejrene lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    zobacz co oni powiedza na ta twoja wiadomosc. tak czy siak przez czas porodu i macierzynskiego jestes kryta ;)

u mnie w pracy niedlugo zaczna sie zastanawiac dlaczego zawsze w czwartki biore wolne bo nastepna wizyte 10.grudnia tez mam w czwartek... ;)

No jutro dam zaświadczenie i obacze co oni powiedza.takze..:) najwyzej pojde w poniedziek na l4. To mi mk o tego jestem chroniona rtak? Ze mam umowe plus zaświadczenie? Byle by nie zmalezli powodu..by mnie zwolnić:D

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    No jutro dam zaświadczenie i obacze co oni powiedza.takze..:) najwyzej pojde w poniedziek na l4. To mi mk o tego jestem chroniona rtak? Ze mam umowe plus zaświadczenie? Byle by nie zmalezli powodu..by mnie zwolnić:D
    nie moga cie zwolnic w ciazy, moga cie zwolnic po macierzynskim tak jak kazda z nas, powod zawsze sie znajdzie... ale nie myslmy negatywnie ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po pierwszej wizycie :)Póki co wszystko dobrze. Widać tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Za 1,5 tyg mam wpaść między pacjentkami podejrzeć czy jest zarodek i serduszko :)

Witam nowe lipcówki :)

Poziomkaa, Nanatasza, kot_bury, Ejrene, Jastra, izulala, MartaT, Inska, nowatorka, aisa lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    super nowatorka! jakie to uczucie zobaczyć serduszko?

nanatasza, kurcze właśnie nie mam się kogo spytać czy byłam szczepiona na krztusiec, ale zakładam, że byłam, jak każde dziecko w tamtych czasach (lata '80).

to bylo chyba wtedy obowiazkowe szczepienie. sprawdze w książeczce zdrowia jak będę u mamy i dam znać

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Poziomkaa Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:

Talusia gratuluje, ja jeszcze tydzien musze poczekac na serduszko. Co do umowy, tez dopiero co przedluzylam, a tu informowac bede, ze jestem w ciazy :).

f2w3rjjgstiv2oks.png
    ICSI
    21.10 punkcja – 4 pecherzyki/3 komorki/ 2 dojrzale
    25.10 transfer - 2 blastocyst
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomkaa wrote:
    Talusia gratuluje, ja jeszcze tydzien musze poczekac na serduszko. Co do umowy, tez dopiero co przedluzylam, a tu informowac bede, ze jestem w ciazy :).

Ja przedluzylam w tamtym tyg,a od poniedzlku weszła w życie umowa.
    Tylko grafik zmienili,i nie wiem teraz.. bo mam na 13-22..

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    dziewczyny a z wami rozmawial lekarz o badaniach na zespol downa itd ? u nasd to pierwsze badanie sie nazywa translucenza, nie wiem jak po polsku i to juz bede miala robione przy nastepnej wizycie 10.12, oczywiscie jesli chce bo ono jest platne, ale jest nieinwazyjne i chyba je zrobie. mowil mi tez o innych badaniach i ogolnie czy myslelismy o tym co bysmy zrobili w razie czego, jakie jest nasze stanowisko. ciezki to byl troche moment...

U nas tez są takie badania. Nazywają się test Pappa i drugi nieinwazyjny to bodajże nifty czy jakoś tak :D. Są one refundowane ale jedynie dla kobiet które mają powyżej 35 lat lub w rodzinie występowały jakieś wady lub jeśli wcześniej urodziły dziecko z wadą. W każdym innym przypadku są odpłatne. Koszt to około 500zł. Usg+ pobranie krwi + interpretacja. Wykonuje się je między 11 a 13 tygodniem ciazy jedynie.
    Wszystko fajnie jest opisane a stronce:

Www.abcprenatalne.pl

Osobiście zastanawiam się nad tymi badaniami... a wy robicie to badanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:49

hchygox1kst10j9v.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, gratulacje serduszka :) A jaki wymiar pęcherzyka i dzidzi masz?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny Gratuluje pięknych serduszek czekamy na kolejne informacje o tych serduszkach .

Witam również nowe mamusie :-)

Ja dzisiaj zalatana nawet nie miałam czasu was podejrzeć a teraz leże z herbatką bo brzuch daje trochę popalić.

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    U nas tez są takie badania. Nazywają się test Pappa i drugi nieinwazyjny to bodajże nifty czy jakoś tak :D. Są one refundowane ale jedynie dla kobiet które mają powyżej 35 lat lub w rodzinie występowały jakieś wady lub jeśli wcześniej urodziły dziecko z wadą. W każdym innym przypadku są odpłatne. Koszt to około 500zł. Usg+ pobranie krwi + interpretacja. Wykonuje się je między 11 a 13 tygodniem ciazy jedynie.

Www.abcprenatalne.pl

Ja robię w pierwszej ciąży robiłam teraz też . Jestem po wadzie serca i mam wskazania do tego.

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:

Www.abcprenatalne.pl

Ja dostałam dziś ulotkę o tych NIFT i to podobno nowość, a z ciekawości patrzyłam w internecie to cena tego badania to około 2500zł :o
    Ja raczej tylko zrobię USG genetyczne, jeśli tam będzie ok to nie będę robić z krwi.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn które chodzą na NFZ do poczynania ulotka Ministerstwa Zdrowia :)

http://www.mz.gov.pl/__data/assets/pdf_file/0006/23676/ulotkaMZ_DRUK.pdf

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ