X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj tez serduszko,widziałam: )
    Pan doktor pokazal taka mala iskierke migajaca w ciałku fasolki. Piękne uczucie!:

Ah. Ja tam pisalam,o pracy wczesniej:P wiec.m umowa weszła mi w zycie 16.11.2016 czyli juz jestem.na warunkach nowej umowy.. umowa na dwa lata. Stwierdziłam,ze jutro dam zaświadczenie i zobaczę jak oni beda sie zachowywać wtedy w poniedziałek pojde na l4..

nowatorka, MartaT lubią tę wiadomość

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka a na podstawie USG Ci na 10 zmienił czy obliczył z ostatniej OM?
    Ile ma Twoje dziecię ? :)
    Mi też na 10 wyznaczył dziś datę porodu:)

Talusia, nowatorka lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:

Oo kolejna mama z terminem na 10!:)

Ejrene, nowatorka lubią tę wiadomość

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    no na podstawie ostatniej @ kalkulatrorem hehe, a na usg mam napisane 14 lipiec...nie wiem czy to wychodzi im automatycznie czy jak, dziwne

Talusia lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    Pan doktor pokazal taka mala iskierke migajaca w ciałku fasolki. Piękne uczucie!:

Ah. Ja tam pisalam,o pracy wczesniej:P wiec.m umowa weszła mi w zycie 16.11.2016 czyli juz jestem.na warunkach nowej umowy.. umowa na dwa lata. Stwierdziłam,ze jutro dam zaświadczenie i zobaczę jak oni beda sie zachowywać wtedy w poniedziałek pojde na l4..

zobacz co oni powiedza na ta twoja wiadomosc. tak czy siak przez czas porodu i macierzynskiego jestes kryta ;)

u mnie w pracy niedlugo zaczna sie zastanawiac dlaczego zawsze w czwartki biore wolne bo nastepna wizyte 10.grudnia tez mam w czwartek... ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    no na podstawie ostatniej @ kalkulatrorem hehe, a na usg mam napisane 14 lipiec...nie wiem czy to wychodzi im automatycznie czy jak, dziwne
    Chyba tak, na USG chyba według pomiarów, to będzie się ciągle zmieniał. A widzę że na suwaczku masz dwa dni mniej niż ja i Talusia :) ale co to za różnica :)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Poziomkaa Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    wszystko wskazuje na to, ze tez bede lipcowa mamusia, mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do swojego grona :).

Ejrene, kot_bury, nowatorka, Talusia, Nanatasza, Sanna, Sanna, MartaT, Inska, aisa, marchewa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgstiv2oks.png
    ICSI
    21.10 punkcja – 4 pecherzyki/3 komorki/ 2 dojrzale
    25.10 transfer - 2 blastocyst
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Chyba tak, na USG chyba według pomiarów, to będzie się ciągle zmieniał. A widzę że na suwaczku masz dwa dni mniej niż ja i Talusia :) ale co to za różnica :)
    na suwaczku mam na 12 tak jak wyliczyl program tutaj na belly ;)

poziomka witaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 18:28

Ejrene lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    zobacz co oni powiedza na ta twoja wiadomosc. tak czy siak przez czas porodu i macierzynskiego jestes kryta ;)

u mnie w pracy niedlugo zaczna sie zastanawiac dlaczego zawsze w czwartki biore wolne bo nastepna wizyte 10.grudnia tez mam w czwartek... ;)

No jutro dam zaświadczenie i obacze co oni powiedza.takze..:) najwyzej pojde w poniedziek na l4. To mi mk o tego jestem chroniona rtak? Ze mam umowe plus zaświadczenie? Byle by nie zmalezli powodu..by mnie zwolnić:D

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:
    No jutro dam zaświadczenie i obacze co oni powiedza.takze..:) najwyzej pojde w poniedziek na l4. To mi mk o tego jestem chroniona rtak? Ze mam umowe plus zaświadczenie? Byle by nie zmalezli powodu..by mnie zwolnić:D
    nie moga cie zwolnic w ciazy, moga cie zwolnic po macierzynskim tak jak kazda z nas, powod zawsze sie znajdzie... ale nie myslmy negatywnie ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po pierwszej wizycie :)Póki co wszystko dobrze. Widać tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym. Za 1,5 tyg mam wpaść między pacjentkami podejrzeć czy jest zarodek i serduszko :)

Witam nowe lipcówki :)

Poziomkaa, Nanatasza, kot_bury, Ejrene, Jastra, izulala, MartaT, Inska, nowatorka, aisa lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inska wrote:
    super nowatorka! jakie to uczucie zobaczyć serduszko?

nanatasza, kurcze właśnie nie mam się kogo spytać czy byłam szczepiona na krztusiec, ale zakładam, że byłam, jak każde dziecko w tamtych czasach (lata '80).

to bylo chyba wtedy obowiazkowe szczepienie. sprawdze w książeczce zdrowia jak będę u mamy i dam znać

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Poziomkaa Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talusia wrote:

Talusia gratuluje, ja jeszcze tydzien musze poczekac na serduszko. Co do umowy, tez dopiero co przedluzylam, a tu informowac bede, ze jestem w ciazy :).

f2w3rjjgstiv2oks.png
    ICSI
    21.10 punkcja – 4 pecherzyki/3 komorki/ 2 dojrzale
    25.10 transfer - 2 blastocyst
  • Talusia Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomkaa wrote:
    Talusia gratuluje, ja jeszcze tydzien musze poczekac na serduszko. Co do umowy, tez dopiero co przedluzylam, a tu informowac bede, ze jestem w ciazy :).

Ja przedluzylam w tamtym tyg,a od poniedzlku weszła w życie umowa.
    Tylko grafik zmienili,i nie wiem teraz.. bo mam na 13-22..

f1ae37f895.png

10 Lipiec 2016 <3
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    dziewczyny a z wami rozmawial lekarz o badaniach na zespol downa itd ? u nasd to pierwsze badanie sie nazywa translucenza, nie wiem jak po polsku i to juz bede miala robione przy nastepnej wizycie 10.12, oczywiscie jesli chce bo ono jest platne, ale jest nieinwazyjne i chyba je zrobie. mowil mi tez o innych badaniach i ogolnie czy myslelismy o tym co bysmy zrobili w razie czego, jakie jest nasze stanowisko. ciezki to byl troche moment...

U nas tez są takie badania. Nazywają się test Pappa i drugi nieinwazyjny to bodajże nifty czy jakoś tak :D. Są one refundowane ale jedynie dla kobiet które mają powyżej 35 lat lub w rodzinie występowały jakieś wady lub jeśli wcześniej urodziły dziecko z wadą. W każdym innym przypadku są odpłatne. Koszt to około 500zł. Usg+ pobranie krwi + interpretacja. Wykonuje się je między 11 a 13 tygodniem ciazy jedynie.
    Wszystko fajnie jest opisane a stronce:

Www.abcprenatalne.pl

Osobiście zastanawiam się nad tymi badaniami... a wy robicie to badanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:49

hchygox1kst10j9v.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, gratulacje serduszka :) A jaki wymiar pęcherzyka i dzidzi masz?

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny Gratuluje pięknych serduszek czekamy na kolejne informacje o tych serduszkach .

Witam również nowe mamusie :-)

Ja dzisiaj zalatana nawet nie miałam czasu was podejrzeć a teraz leże z herbatką bo brzuch daje trochę popalić.

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    U nas tez są takie badania. Nazywają się test Pappa i drugi nieinwazyjny to bodajże nifty czy jakoś tak :D. Są one refundowane ale jedynie dla kobiet które mają powyżej 35 lat lub w rodzinie występowały jakieś wady lub jeśli wcześniej urodziły dziecko z wadą. W każdym innym przypadku są odpłatne. Koszt to około 500zł. Usg+ pobranie krwi + interpretacja. Wykonuje się je między 11 a 13 tygodniem ciazy jedynie.

Www.abcprenatalne.pl

Ja robię w pierwszej ciąży robiłam teraz też . Jestem po wadzie serca i mam wskazania do tego.

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:

Www.abcprenatalne.pl

Ja dostałam dziś ulotkę o tych NIFT i to podobno nowość, a z ciekawości patrzyłam w internecie to cena tego badania to około 2500zł :o
    Ja raczej tylko zrobię USG genetyczne, jeśli tam będzie ok to nie będę robić z krwi.

atdc15nmjt4tk663.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn które chodzą na NFZ do poczynania ulotka Ministerstwa Zdrowia :)

http://www.mz.gov.pl/__data/assets/pdf_file/0006/23676/ulotkaMZ_DRUK.pdf

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ