Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySusana wrote:Ja to w ogóle mam tak, że mnie głód budzi w nocy i jak wstaje rano to mam mdłości ale właśnie z głodu
Susana, ona2012, Nanatasza lubią tę wiadomość
-
marchewa wrote:ja to mam taki dziwny smak w buzi i mdłości jak czegoś nie przegryzę, a średnio co godzinę muszę coś zjeść, coś nawet małego i od razu lepiej.
-
Nie przesadzajmy z tymi chemikaliami- rękawiczki i wentylowane pomieszczenie połączone z niewdychaniem oparów powinno zapobiec ryzyku. No ale wiadomo-męża można do roboty zapedzic;p nie zaszkodzi mu na pewno;)
Za to ja mam inne wątpliwości - żelowe paznokcie w ciąży... to jest moja zagwostka największa....Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 15:30
Inska, Englein, MartaT lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
_analiza zelowych nie robię, ale hybrydy normalnie. Bratowe i koleżanki,normalnie cala ciążę robily. Fryzjer tez normalnie.starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
_analiza wrote:Nie przesadzajmy z tymi chemikaliami- rękawiczki i wentylowane pomieszczenie połączone z niewdychaniem oparów powinno zapobiec ryzyku. No ale wiadomo-męża można do roboty zapedzic;p nie zaszkodzi mu na pewno;)
Za to ja mam inne wątpliwości - żelowe paznokcie w ciąży... to jest moja zagwostka największa....[/QUOTE)
Ja robię żelowe normalniea co do chemikali jestem takiego samego zdania jak Ty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 19:24
-
Kiedyś to w ogóle kobiety nie malowały włosów, nie robiły paznokci itd. Teraz widzę,że śladowa ilość kobiet zwraca szczególnie na to uwagę
moja siostra malowała włosy i farbami z amoniakiem, paznokcie żelowe do 8 mca ciąży robiła l, sprzątała w rękawiczkach chemikaliami z tym,że wietrzyła pomieszczenie i nie miała żadnych problemów przez to.
-
Dziewczyny jak mialybyśmy zwracać szczególną uwagę na chemikalia to w ogóle nie mogłybyśmy wychodzić z domu
musiałabyśmy zamknąć się w domu w jednym pokoju i nie wychodzić w ogóle do 9 m-ca
aaa i nic nie robić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 19:30
nowatorka lubi tę wiadomość
-
ona2012 wrote:Ja tak samo biorę tylko kwas foliowy. Mój lekarz jeżeli nie potrzeba nie zaleca dodatkowych witamin.
Ja też tylko i wyłącznie kwas foliowyU mnie jest to samo mój lekarz też uważa,że jeżeli nie ma potrzeby to nie ma się co faszerować nie potrzebnie
-
ona2012 wrote:Jeszcze do wczoraj jadłam normalnie i nic praktycznie mnie nie mdliło, ale teraz mam tak samo jak ty, jak czegoś nie zjem to to aż ssie mnie w żołądku i pojawiają się delikatne mdłości.
Mam dokładnie tak samoW pracy nie mogę do przerwy wytrzymać bo tak mnie ssie.
Co do środków chemicznych to ja tylko domestosu nie używam, przerzuciłam na męża bo to jednak silna chemia, a pozostałe w rękawiczkach używam.
Marchewa wszystkiego najlepszegospokojnej i szczęśliwej ciąży
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
ona2012 wrote:Wiola90 ile kosztowała cię wizyta u Sprawki?
W najbliższym tygodniu też będę miała u niego wizytę. Zdecydowałam się chodzić do niego na USG, na ile to jeszcze nie wiem, ale na pewno na te 3 najważniejsze.
Ogólnie duże koszty wychodzą skierowanie na badania dostałam, koło 100 zł będą kosztowały, do tego jeszcze leki na 100%. Przeszła mi przez głowę myśl żeby poszukać kogoś na nfz, ale ufam temu lekarzowi i wolę na innych rzeczach zaoszczędzić.aga9009 lubi tę wiadomość
6.06.2015 Aniołek (8tc) -
Jestem po wizycie. Maleństwo ma 4,3 mm i bijące serduszko 122 uderzenia. Pęcherzyk ciążowy ma 19,3 mm, co daje 6+6, a zarodek 6+0, ale gin wstępnie wypośrodkowała na 6+2, czyli tak jak ja wyliczyłam i termin na 14 lipca.
aga9009, nowatorka, Wiola90, Edka, Inska, Nanatasza, aisa, marchewa lubią tę wiadomość
-
Ja jestem tego zdania,że lepiej zapłacić i być pewnym że jest się w dobrych rękach. Przez ponad rok chodziłam z wynikami badań po lekarzach z nfz, wszyscy uważali że moje wyniki są super, a w ciąże nie zachodziłam... dopiero 2 miesiące temu poszłam prywatnie i lekarka od razu zauważyła że prolaktyna jest za wysoka (mimo to że była w normie) i że to główny powód niepowodzeń. Wolę nie kupić sobie nowej pary butów i mieć pewność że w razie problemów otrzymam odpowiednią pomoc
Zaufanie do lekarza to podstawa.
nowatorka, Wiola90 lubią tę wiadomość