Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny,
W końcu przeczytałam wszystko
U nas na szkole rodzenia też mówiła położna, że nie ma czegoś takiego jak dieta karmiących i że można wszystko jeść...huraaaNa przykład w innych krajach jedzą bardziej pikantne rzeczy i tam też karmią przecież a dzieciakom nic nie jest.
Jeśli chodzi o chłopa i spodnie to widzę, że u mojego to samo...tylko proste nogawki wchodzą w grę....a nie jak to mówi pedalskie.
U nas rozmowy o "przytulankach" też schodzą do "idę spać, dobranoc". Już się zaczynam zastanawiać czy się nie rozgląda za innymi
A dzisiaj miałam mega aktywny dzień na zwiedzaniu sklepu z wyprawką. Sprawdzałam ceny i jakość i chyba wiem już gdzie wszystko kupimy. Ale po wyprawkę dopiero w przyszłym tygodniu w piątek, bo ta hurtownia tylko w piątki czynna. Oprócz tego kupiłam sobie koszule do karmienia, stanik i sukienkę letniąDla dziecka jeszcze nic
Chociaż zamówiłam już na necie kocyk bambusowy i pieluszki muślinowe
Odnośnie liczenia ruchów to ja liczę codziennie od 30 tygodnia i lekarz mówił, że to ponoć bardzo ważne.... i od 30 tyg. mam robione ktg.jusella, kamenkaa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
lipcoweczka_Kasia
-
A jak liczysz? Że w godzinę ma być minimum 10 ruchów?
Maka, ja wiem ze koleżanki karmiące nie jedzą dużo owoców, warzyw (bo wzdymają?) i tłustego, smażonego. Ale dla mnie to też bez sensu, bo jak się czegoś unika to właśnie podobno od tego się potem robią alergie. Ja chyba będę jeść wszystko. Nie wyobrażam sobie jechać kilka mcy na takim szpitalnym jedzeniu bez smaku, bez owoców i warzyw?!17.07.2016
-
Licznie powinno zaczynać się od 9-tej rano jak się wstanie, ogarnie i zje śniadanie.....i trzeba naliczyć 10 ruchów i zaznaczyć w tabelce. Jednak jak wstaje np. o 10-tej to zaczynam liczyć trochę później
Ogólnie to u mnie mała jest tak ruchliwa, że jak przez godzinę w ciągu dnia nic nie czuję to już zaczynam się martwić czy wszystko ok...no ale wystarczy, że jestem głodna to daje mi znać o tym trochę wcześniej i zaczyna balangę w brzuchulipcoweczka_Kasia
-
Hello nie nadrobie!
Truskawki mnie uczulilo... Ale kupowane dawno i w biedronce.... Te nasze zjadłam u nic mi nie było.
Ja dzisiaj piore cześć rzeczy co kupiłami w ogródku plewilam i to sporo... Postanowiłam odpocząć pierwszy raz od dłuższego czasu....
Zasnelam a po godzinie mąż przychodzi i patrzy na mnie z takim zdziwieniem i mówi a co ty tak długo lezysz... Myślałam że padne... No wiesz cały dzień na ogrodzie potem obiad, dziecko z przedszkola odebrać, poprac itp i kurcze cała godzinę lezalam... Haha
Pogoda dziwna... Ciągle zbiera się na deszcz a nie pada... A ja chcę już basen rozkładać i w końcu popływaćjusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Dziewczyny ostatnio sie dowiedzialam ze dysplazja biodra ( ja mialam stwierdzona po urodzeniu) moze byc wskazaniem do cc. Slyszalyscie cos o tym? Nawet nie spytalam o to gina bo mi do glowy nie przyszlo zwlaszcza ze potem w zyciu mi to nie dalo jakichs problemow... Ale chyba sie wybiore do ortopedy skonsultowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 22:35
-
LilouK brawa za spakowaną torbę! jestem z Ciebie dumna
Dalile czyli nic sie nie zmienialo w temacie becikowego, zawsze tak bylo.
Eve ciekawe czy ja tez dostane liczenie. narazie bym wolala nie;p a co jak zasniesz w czasie dnia i nie bedziesz miala jak liczyc?LilouK, kamenkaa, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
lipcoweczka_Kasia wrote:Licznie powinno zaczynać się od 9-tej rano jak się wstanie, ogarnie i zje śniadanie.....i trzeba naliczyć 10 ruchów i zaznaczyć w tabelce. Jednak jak wstaje np. o 10-tej to zaczynam liczyć trochę później
Ogólnie to u mnie mała jest tak ruchliwa, że jak przez godzinę w ciągu dnia nic nie czuję to już zaczynam się martwić czy wszystko ok...no ale wystarczy, że jestem głodna to daje mi znać o tym trochę wcześniej i zaczyna balangę w brzuchu
To ja myślałam, że moje dziecko takie średnio ruchliwe, a mi jest dziwnie jak mam 10 minut bez ruchów. Kiedyś właśnie zaczęłam liczyć ruchy jak mały miał dzień lenia i wyszło na to że ma 10 ruchów na 10 minut. A to był dzień w którym mało się ruszał... Ale to wiadomo, każde dziecko jest inne. Znajoma znajomej miała tak, że czuła ruchy dziecka ok 5 razy na dzień i to wszystko. Generalnie to ważniejsze od liczenia ruchów są nasze odczucia, bo my najlepiej znamy swoje dziecko i wiemy, kiedy coś jest nie tak.
Nowatorka, a to nie jest to co ma Maka? Może zaraz zaglądnie to odpowie, bo ona ma coś z biodrem i przez to cc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 22:42
jusella lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
dobry! też już pospałam... ech trzeba się przyzwyczjać...
Hej esoni!nie miałam okazji Cię jeszcze przywitać
co do wypukliny to wydaje mi się że tylko ortopeda jednoznacznie odpowie Ci na to pytanie- z kręgosłupem nie ma żartów.
kurczę, w następną środę młody będzie donoszony.. aż ciężko uwierzyć kiedy to minęło...majeczka87, Agaax, Naditta, kot_bury, Ejrene, Agness27 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
To prawda strasznie zasuwa ten czas i mimo że chciałabym juz tulić córunię to będę tęsknić za tym małym ADHD w moim brzuchu ! Uwielbiam czuć i patrzeć jak wywija nim na wszystkie strony ! Ale nam akurat jeszcze troche zostało do porodu. Nawet nie jest mi jakos szczególnie ciężko, dobrze mi z tym pełnym brzuszkiem !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 06:47
Marta22, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Mi niby tez dobrze ale nie chcialabym czekac z porodem do polowy lipca.. licze w duszy ze na samym poczatku mały się wykluje bo te ciosy sa coraz mocniejsze
jusella, TheForfie lubią tę wiadomość
-
W ten wekend urzazamy polowanie na wozek... Matko jak ja juz chce miec go wybranego kupionego i z bańki!
trzymajcie kciuki zebym nie wyszla znow z pustymi rekoma..
Marta22, Kasiulina, aisa, Agaax, Naditta, jusella, kot_bury, Ejrene, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry:) ale wy już do przodu jesteście - z jednej strony zazdroszczę bo już maleństwo niedługo możecie przytulać a z drugiej tak jak pisze Estoni to ADHD w brzuchu jest takie niesamowite i będę tęsknić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 07:35
jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI ja się witam sobotnio
Hej esoni, witaj na forum
Jeszcze 8 nie ma, a mój męzu znowu pojechałI znowu siedzę sama, ale dzisiaj lepiej się czuję, bo wczoraj jakiś koszmar. Niby z domu nie wychodziłam, odpoczywałam, a puchłam na potęgę, popołudniu doszły jeszcze ból głowy i duszności
naprawdę się wystraszyłam, mąż chciał mnie do szpitala wieźć, ale zostałam w domu. Zimny okład na głowę i dużo wody po godzinie pomogły.
Ale już mu powiedziałam, że boję się tak całymi dniami zostawać sama, żeby już trochę przystopował z tą pracą, i obiecał, że do połowy miesiąca pozamyka zaczęte sprawy i będziemy razem czekać na córkę
Dzisiaj w planie mam jakieś pranie i ogarnięcie mieszkania.
Nie mam pomysłu na obiadCo dziś robicie?
Miłej sobotkimajeczka87, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
My byśmy oboje się chcieli poprzytulać, ale przez krótką już szyjkę rezygnujemy. Pytałam nawet gin, czy mamy się powstrzymać, to powiedziała, że trudno stwierdzić. Podjęliśmy decyzję, że poczekamy. Może jak już będzie ciążą donoszona, to wtedy podziałamy.
Ja trzymałam dietę matki karmiącej, bo tak mi położna mówiła, ale też słyszałam, że się odchodzi od tego. Najgorsze było właśnie jak w zeszłym roku o tej porze nie mogłam jeść truskawek, bo karmiłam. A truskawki i brzoskwinie najbardziej uczulają dzieci. Teraz przynajmniej zdążę się najeśćmajeczka87, renieczka, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymajeczka87 wrote:W ten wekend urzazamy polowanie na wozek... Matko jak ja juz chce miec go wybranego kupionego i z bańki!
trzymajcie kciuki zebym nie wyszla znow z pustymi rekoma..
Majeczka Ty z Białego jesteś? bo gdzieś mi się o oczy obiło, że jakaś hurtownia ma wietrzenie magazynów i jakieś dobre ceny mają być, tylko nie pamiętam gdziemajeczka87 lubi tę wiadomość