Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
jusella wrote:Oj, Wy tu o seksiku a Tatusiek daleko
, żadnych zakazów nie ma i d.pa... Nie wiem jak my się powstrzymamy jak po porodzie przyjedzie
. Od 7 tygodni niedopieszczona chodzę
...
możecie bo po porodzie zanim dojdziemy do jakieś formy" seksualnej" to troche minie! A do tego żywa "antykoncepcja" obok będzie czuwać nad swoimi piersiami. Jakos tak to juz bywało że dokąd dzieci spały w naszej sypialni to na nasza myśl tylko o seksie były wybudzone gotowe do zabawy albo płaczu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 18:08
Marta22, eve90, jusella, Maka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No niby może i spoko, ale jak będziesz miała dziecko bezsmoczkowe (niektóre nie chcą smoka i już) to jak mu temperaturę zbadasz?
Podsumowując, moim zdaniem niepotrzebny bajerWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 18:17
TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Wróciliśmy z wizyty
Gbs do przeżycia, lezalam na lozku, lekarz najpierw pobrał wymaz z pochwy, potem leciutko z odbytu.. Uff.. Jakoś to poszło
Jakoś ze dziś skończyłam 34tc a zaczęłam 35tc dostałam karte ruchów na której codziennie mam zaznaczać ruchy malenstwa, mój synek zdrowy, nadal siedzi główka w dół i wypina do nas kręgosłup i pupke, waży ok.2200g i lekarz mówi że nie przybiera jakoś szybko na wadze i szacuje ze skończy na ok.3kg, ale zobaczymy bo ja tam się nie zdziwie jak będzie i 4kg z kawałkiemAhh ten mój malutki mężczyzna
jusella, Dalile, Naditta, majeczka87, renieczka, aisa, Maka, LilouK, Kasiulina, kot_bury, TheForfie, Ejrene, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Esoni u mnie problem taki, że Tatusiek w Norwegii pracuje
. Ustaliliśmy, że dopiero jak Szymcio się urodzi to przyleci i z barabara nici bo połóg, więc ja w celibacie pewnie do października będę
...
Marta nie używałam takiego termometru, ale położna na SR zdecydowanie odradzała - nie pamiętam dlaczegobo dzień wcześniej dostałam super termometr i szczerze się przyznam, że nie słuchałam o smoczkowym
-
Ja na l4 od 18 maja jestem, chcialam byc do konc ale mnie wygonili bo sie bali a prace mam fizyczna. Zorientowali sie ze jestem w ciazy jak zaczynalam 7my miesiac :p ja jakos nie mialam zamiaru im sie przyznawac bo mnie w 1szej ciazy wykulkali tak ze nic nie mialam ani L4 ani macierzynskiwgo.
Na brak seksu nie narzekamnie ma przeciwwskazan wiec korzystamy.
jusella, Karolajjn:), kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
eve90 wrote:Wróciliśmy z wizyty
Gbs do przeżycia, lezalam na lozku, lekarz najpierw pobrał wymaz z pochwy, potem leciutko z odbytu.. Uff.. Jakoś to poszło
Jakoś ze dziś skończyłam 34tc a zaczęłam 35tc dostałam karte ruchów na której codziennie mam zaznaczać ruchy malenstwa, mój synek zdrowy, nadal siedzi główka w dół i wypina do nas kręgosłup i pupke, waży ok.2200g i lekarz mówi że nie przybiera jakoś szybko na wadze i szacuje ze skończy na ok.3kg, ale zobaczymy bo ja tam się nie zdziwie jak będzie i 4kg z kawałkiemAhh ten mój malutki mężczyzna
Ja myślałam, że moja mała, a wczoraj miała 2149g. Dobrze, że wszystko ok. A co to za karta ruchów?Agness27 lubi tę wiadomość
-
Właśnie też mnie zainteresowała ta karta ruchów.
A moje dziecko już drugi dzień z rzędu ma lenia. Szalał przez 3 dni, że nie miałam spokoju nawet na minutę, a teraz od wczoraj siedzi cichutko. Czasem się tylko przekręci i tyle. Wasze dzieci też tak mają? Bo u mnie to standard.
Kilka dni szaleństwa, kilka dni spokój. I tak w kółko. Zastanawiam się czy to normalne. Muszę o to zapytać położna na najbliższej wizycie.Karolajjn:), Kasiulina, kot_bury, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Naditta wrote:Właśnie też mnie zainteresowała ta karta ruchów.
A moje dziecko już drugi dzień z rzędu ma lenia. Szalał przez 3 dni, że nie miałam spokoju nawet na minutę, a teraz od wczoraj siedzi cichutko. Czasem się tylko przekręci i tyle. Wasze dzieci też tak mają? Bo u mnie to standard.
Kilka dni szaleństwa, kilka dni spokój. I tak w kółko. Zastanawiam się czy to normalne. Muszę o to zapytać położna na najbliższej wizycie.
Zośka ma adhd. Za każdym razem jak wstanę dostaję w pęcherz, no i normalnie też sama sobie lata, non stop od mojego śniadania do późna w nocy. Na takiej karcie musiałabym każdą godzinę zaznaczyć. Nawet lekarz miał problem ją zmierzyć, bo tak się ruszała.TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość
-
eve90 wrote:Wróciliśmy z wizyty
wspaniale wiesci;)
eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Witajcie Lipcóweczki
ja to dziś miałam taki zabiegany dzien że dopiero teraz przysiadłam .
W przedszkolu moja córcia miała występ i wspólnie z pieciorgiem dzieci z przedszkola reprezentowali swoje przedszkole w III Festiwalu Przedszkolnym muzyki Zuchowej i Harcerskiej
Mama Dumnnna)
A to był ich pierwszy wystep przy takiej publiczności wiec duzy stres dla Nich ale dali radę i zajeli III miejsce
Jeszcze dziś lekarza miałam.Mały wazy 2800 gram.Szyjka zamknieta i dodatkowo miałam pobieraną próbke GBS za która musiałam zapłacic 30 zl.A że nie miałam przy sobie gotówki to musiałam sie do domu wrócic i potem znowu do przychdni...achh a słonce dzis nieźle dawało ze rece mi i stopy momentalnie spuchły..Dobrze ze wcześniej pare dni zdjełam obrączkę bo dziś bym miała duży problem ja zdjąć...
Jeszcze zdażyłam zrobić tort dla córci i sie wkurzyłam bo biszkopt nie wyszedł
Ale nie miałam siły biec znowu do sklepu po jajka..trudno bedzie troche zakalcowaty ale za to z serducha dla Mojej % latki na jutro
No i serniczek zrobiłam z truskawkamii galaretki z truskawkami dla dzieciaków na jutro
A teraz popijam miksowane truskaweczki z jogurtem naturalnym -pychota
A dzis truskaweczki były po 5 zł to szkoda było ich nie brać
Pozdrawiam
A oto mój brzusio -43 dni do porodu a jutro zaczynam 35 tydzień
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb828755f44b.jpg
i zaraz zabieram sie za podczytywanie was bo dzis nie miałam nawet jak wejsc na forumeve90, jusella, aisa, LilouK, Kasiulina, majeczka87, stokrotka2013, kot_bury, Ejrene lubią tę wiadomość
-
Na tej karcie ruchów są wypisane tygodnie ciąży i do każdego tygodnia ciąży dzień i godziny od 9, chyba do 22 i zaznacza się tylko raz dziennie na niej, np. Odkąd wstane mam liczyć ruchy i jeśli nazbiera się ich 10 mam zaznaczyć na karcie, jeśli od 9 będzie 10 ruchow do 12 to stawiam tam krzyżyk, następnego dnia jeśli do 17 będzie 10 ruchów to wtedy stawiam tam krzyżyk, do ruchów zalicza się każde wypchniecie, czy też przewrocenie. Mam nadzieję że jakoś logicznie w miarę to wytlumaczylam.
jusella, kama005, majeczka87, kot_bury, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość