X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w końcu sie rozpogodziło przytłaczający był ten deszcz! Mam nadzieje że weekend będzie słoneczny.

3i498ribteorkobo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też wtedy sobie nie wyobrażam kompletnie, ale chłop to chłop nie rozumie :D z tymi piersiami to też macie rację, to może być ciekawe doświadczenie :D

• jusella Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Wy tu o seksiku a Tatusiek daleko :-(, żadnych zakazów nie ma i d.pa... Nie wiem jak my się powstrzymamy jak po porodzie przyjedzie o.O. Od 7 tygodni niedopieszczona chodzę :-(...

eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• esoni Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Oj, Wy tu o seksiku a Tatusiek daleko :-(, żadnych zakazów nie ma i d.pa... Nie wiem jak my się powstrzymamy jak po porodzie przyjedzie o.O. Od 7 tygodni niedopieszczona chodzę :-(...
    O kurczę my tak sporadycznie raz dwa razy w tygodniu ale w gumce bo bez boli krzyża dostawałam i krocze mnie bolało jak przy porodzie , ale od piersi sie odczepić nie daje i jak na razie nic złego sie nie dzieję. Kochajcie sie wiec poki
    możecie bo po porodzie zanim dojdziemy do jakieś formy" seksualnej" to troche minie! A do tego żywa "antykoncepcja" obok będzie czuwać nad swoimi piersiami. Jakos tak to juz bywało że dokąd dzieci spały w naszej sypialni to na nasza myśl tylko o seksie były wybudzone gotowe do zabawy albo płaczu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 18:08

Marta22, eve90, jusella, Maka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma jakąś opinie na temat termometra w smoczku? W Kauflandzie ma być z firmy Clatronic i się zastanawiam czy to tylko zbędny bajer czy przydatna rzecz..

• esoni Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacofana jestem w takich gadżetach. Mam jeszcze jedna rtęciówkę i uważam ze najdokładniej pokazuje. Pewnie wygodniejsze są te bezdotykowe do ucha czy w smoczku ale i tak ufam mojej rtęciówce.

3i498ribteorkobo.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby może i spoko, ale jak będziesz miała dziecko bezsmoczkowe (niektóre nie chcą smoka i już) to jak mu temperaturę zbadasz? :D

Podsumowując, moim zdaniem niepotrzebny bajer :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 18:17

TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z wizyty :)

Gbs do przeżycia, lezalam na lozku, lekarz najpierw pobrał wymaz z pochwy, potem leciutko z odbytu.. Uff.. Jakoś to poszło ;)
    Jakoś ze dziś skończyłam 34tc a zaczęłam 35tc dostałam karte ruchów na której codziennie mam zaznaczać ruchy malenstwa, mój synek zdrowy, nadal siedzi główka w dół i wypina do nas kręgosłup i pupke, waży ok.2200g i lekarz mówi że nie przybiera jakoś szybko na wadze i szacuje ze skończy na ok.3kg, ale zobaczymy bo ja tam się nie zdziwie jak będzie i 4kg z kawałkiem :) Ahh ten mój malutki mężczyzna <3

jusella, Dalile, Naditta, majeczka87, renieczka, aisa, Maka, LilouK, Kasiulina, kot_bury, TheForfie, Ejrene, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni u mnie problem taki, że Tatusiek w Norwegii pracuje :-(. Ustaliliśmy, że dopiero jak Szymcio się urodzi to przyleci i z barabara nici bo połóg, więc ja w celibacie pewnie do października będę :-(...

Marta nie używałam takiego termometru, ale położna na SR zdecydowanie odradzała - nie pamiętam dlaczego :/ bo dzień wcześniej dostałam super termometr i szczerze się przyznam, że nie słuchałam o smoczkowym

• Zonti Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na l4 od 18 maja jestem, chcialam byc do konc ale mnie wygonili bo sie bali a prace mam fizyczna. Zorientowali sie ze jestem w ciazy jak zaczynalam 7my miesiac :p ja jakos nie mialam zamiaru im sie przyznawac bo mnie w 1szej ciazy wykulkali tak ze nic nie mialam ani L4 ani macierzynskiwgo.

Na brak seksu nie narzekam :) nie ma przeciwwskazan wiec korzystamy.

jusella, Karolajjn:), kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:

Gbs do przeżycia, lezalam na lozku, lekarz najpierw pobrał wymaz z pochwy, potem leciutko z odbytu.. Uff.. Jakoś to poszło ;)
    Jakoś ze dziś skończyłam 34tc a zaczęłam 35tc dostałam karte ruchów na której codziennie mam zaznaczać ruchy malenstwa, mój synek zdrowy, nadal siedzi główka w dół i wypina do nas kręgosłup i pupke, waży ok.2200g i lekarz mówi że nie przybiera jakoś szybko na wadze i szacuje ze skończy na ok.3kg, ale zobaczymy bo ja tam się nie zdziwie jak będzie i 4kg z kawałkiem :) Ahh ten mój malutki mężczyzna <3

Ja myślałam, że moja mała, a wczoraj miała 2149g. Dobrze, że wszystko ok. A co to za karta ruchów?

Agness27 lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też mnie zainteresowała ta karta ruchów.

A moje dziecko już drugi dzień z rzędu ma lenia. Szalał przez 3 dni, że nie miałam spokoju nawet na minutę, a teraz od wczoraj siedzi cichutko. Czasem się tylko przekręci i tyle. Wasze dzieci też tak mają? Bo u mnie to standard.
    Kilka dni szaleństwa, kilka dni spokój. I tak w kółko. Zastanawiam się czy to normalne. Muszę o to zapytać położna na najbliższej wizycie.

Karolajjn:), Kasiulina, kot_bury, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wątpliwości rozwiane - dziękuję wam dziewczyny :)

Agness27 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Właśnie też mnie zainteresowała ta karta ruchów.

A moje dziecko już drugi dzień z rzędu ma lenia. Szalał przez 3 dni, że nie miałam spokoju nawet na minutę, a teraz od wczoraj siedzi cichutko. Czasem się tylko przekręci i tyle. Wasze dzieci też tak mają? Bo u mnie to standard.
    Kilka dni szaleństwa, kilka dni spokój. I tak w kółko. Zastanawiam się czy to normalne. Muszę o to zapytać położna na najbliższej wizycie.

Zośka ma adhd. Za każdym razem jak wstanę dostaję w pęcherz, no i normalnie też sama sobie lata, non stop od mojego śniadania do późna w nocy. Na takiej karcie musiałabym każdą godzinę zaznaczyć. Nawet lekarz miał problem ją zmierzyć, bo tak się ruszała.

TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:

<3 wspaniale wiesci;)

eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Lipcóweczki :)

ja to dziś miałam taki zabiegany dzien że dopiero teraz przysiadłam .
    W przedszkolu moja córcia miała występ i wspólnie z pieciorgiem dzieci z przedszkola reprezentowali swoje przedszkole w III Festiwalu Przedszkolnym muzyki Zuchowej i Harcerskiej :)
    Mama Dumnnna :))
    A to był ich pierwszy wystep przy takiej publiczności wiec duzy stres dla Nich ale dali radę i zajeli III miejsce :)

Jeszcze dziś lekarza miałam.Mały wazy 2800 gram.Szyjka zamknieta i dodatkowo miałam pobieraną próbke GBS za która musiałam zapłacic 30 zl.A że nie miałam przy sobie gotówki to musiałam sie do domu wrócic i potem znowu do przychdni...achh a słonce dzis nieźle dawało ze rece mi i stopy momentalnie spuchły..Dobrze ze wcześniej pare dni zdjełam obrączkę bo dziś bym miała duży problem ja zdjąć...

Jeszcze zdażyłam zrobić tort dla córci i sie wkurzyłam bo biszkopt nie wyszedł :(
    Ale nie miałam siły biec znowu do sklepu po jajka..trudno bedzie troche zakalcowaty ale za to z serducha dla Mojej % latki na jutro :)
    No i serniczek zrobiłam z truskawkamii galaretki z truskawkami dla dzieciaków na jutro :)
    A teraz popijam miksowane truskaweczki z jogurtem naturalnym -pychota :)
    A dzis truskaweczki były po 5 zł to szkoda było ich nie brać :D
    Pozdrawiam :)
    A oto mój brzusio -43 dni do porodu a jutro zaczynam 35 tydzień
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb828755f44b.jpg

i zaraz zabieram sie za podczytywanie was bo dzis nie miałam nawet jak wejsc na forum ;-)

eve90, jusella, aisa, LilouK, Kasiulina, majeczka87, stokrotka2013, kot_bury, Ejrene lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tej karcie ruchów są wypisane tygodnie ciąży i do każdego tygodnia ciąży dzień i godziny od 9, chyba do 22 i zaznacza się tylko raz dziennie na niej, np. Odkąd wstane mam liczyć ruchy i jeśli nazbiera się ich 10 mam zaznaczyć na karcie, jeśli od 9 będzie 10 ruchow do 12 to stawiam tam krzyżyk, następnego dnia jeśli do 17 będzie 10 ruchów to wtedy stawiam tam krzyżyk, do ruchów zalicza się każde wypchniecie, czy też przewrocenie. Mam nadzieję że jakoś logicznie w miarę to wytlumaczylam.

jusella, kama005, majeczka87, kot_bury, TheForfie, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak u mnie leci do przodu a nie na boki :D

• Dalile Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam, że becikowe nie jest już dla każdego dziecka... my nie dostaniemy :/ Wkurzające to, bo zmieniają to zbyt często :/

TheForfie lubi tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie są wymogi żeby dostać aktualnie?

atdc9vvj1ddua2x5.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ