Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
tak reniczka
na rynku ale spacerowki tylko. Sklep baby na upalnej ma dzis targi wozkowe i caly asortyment kilkadziesiat procent taniej to jak maz wstanie to pojedziemy. Zaraz pojde go budzic;) Bo juz przebieram nogami;) Reniczka a Ty tez stad?
Milcia mam to samo! jem wszystko na potege z mysla ze potem basta miedzy innnymi nabiał i truskawki i lody!jusella, kot_bury, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualny
-
Dobry dobry ranne ptaszyny!
Nadaję w środku nocyLedwo co odwłok zwlekłam z wyra, młody mnie czkwawką i rozciąganiem kopytek dobudził, bo budzik jakoś nie do końca sobie poradził o 6.30.
Zbieram się na zajęcia z hipnoporodu. Mam nadzieję, że czegoś ciekawego się dowiem i nauczę i że nie bedzie to prowadzone przez jakaś stara nawiedzoną hippiskę w formie jakiś czary mary rodem z dupy, albo "zwizualizuj sobie galopującego jednorożca, albo inkszą oazę spokoju" podczas gdy dzieć rozrywa Ci główką pękniętego jeża na 4 strony świata. "Bych chyba jembła ze śmiechu dziołchy" zamiast się skupićMódlta się za mnie, trzymajta kciuki, żebym nie zabiła mojego B, albo on mnie, albo kogoś innego, będzie ciekawie już to czuję w moczu
Kuknęłam na mapę pogodową PL, zapowiada się cudowny dzień w większej części kraju, tak że tego...
Pięknej soboty dziewczęta. Korzystajcie póki możecie. Cmokrenieczka, aisa, Agaax, Marta22, MirelS, Naditta, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Hej
Powitać nowe i stare (powracające) forumowiczki
Czytam Was codziennie ale się nie odzywam. Za to lajkuje.
Upały nawiedziły Szwecję już jakiś czas temu i nie chcą odpuścić. Deszczu też brak więc susza
Przesiadujemy z Młodym całe dnie w ogrodzie albo chodzimy gdzieś.
Ruchów nie liczę, jak się obudzi to daje ostro czadu, potem czkawka zazwyczaj i śpi. I tak co kilka godzin.
LilouK, Naditta wg mnie fajnie że nie wiemy ile ważą teraz nasze dzieci. Będzie chociaż jakaś niespodzianka przy porodzie
Miłego dnia wszystkimMirelS, renieczka, LilouK, Naditta, jusella, kot_bury, Kasiulina, eve90, Ejrene, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
śniło mi się, że urodziłam. Trwało to tak szybko,że nawet nie wiedziałam jakim sposobem urodziłam haha- chciałabym tak bez bólu
a tymczasem dopadają mnie w nocy coraz mocniejsze skurcze mimo zażywania magnezu i no-spy i przeraża mnie ten ból porodowy coraz bardziej.
Aisa miło, że się odzywasz i dobrze, że wszystko ok
Miłych zakupów, szkoleń itd.renieczka, aisa, Agaax, jusella, kot_bury, Ejrene, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry,
Wiecie ja juz czasami sie zastanawiam czy to co czasami czuje to skurcze czy po prostu synus sie wypycha. Jego ruchy od dwuch dni sa inne slabsze ipewnie ma mniej miejsca i czasami sie wypchnie i tak chwile sie nie rusza
Zycze nam pogodnej soboty
Aaa i dzis zaczynam 37 tydzienAgaax, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Aga mnie kilka lat temu po truskawkach obsypało - tak nagle mnie uczuliły. I przez 3 lata tak miałam
. Po roku stwierdziłam, że trudno, kocham truskawki a uczulenie niech spada na drzewo i jadłam normalnie a potem 4 wapna i tabletka na uczulenie
i się wyleczyłam
teraz codziennie 2 kg kupuję
Ale w ciąży nie ma co ryzykować.
Noo mi pierwszy raz się to zdarzyło,chyba przez ciąże bo nigdy nie miałam żadnego uczulenia ;/ będe pić wapno, poczekam aż uczulenie zniknie i znów spróbuje truskawek żeby sprawdzić czy to na pewno one... bo nie wyobrażam sobie lata bez truskawekjusella lubi tę wiadomość
-
Maka wrote:Dokładnie, trzeba korzystać. A tak się zastanawiam co w czasie karmienia piersią jest zakazane, jakie zarelko? wiem, że niektóre jedzą wszystko i jest ok, inne jakieś diety przestrzegają.. Nie wiem co robić.
Ja zamierzam jeść wszystko i obserwować jak mały będzie reagował, jak coś będzie uczulać to przestane, czytałam że dziecko pijąc mleko zaczyna poznawać smaki i jak będzie sie ograniczać żywność to później nic mu nie będzie smakowało...wiecie jak to niektóre mamy biegają za dziećmi żeby cokolwiek zjadłyjusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
I ja się witam sobotnio. Jeszcze z łóżka ale już po śniadaniu.
Nowatorka tak ja miałam dysplazje biodra, ale u mnie panewka jest znieksztalcona dlatego naprawiali biodro operacyjnie. No i u mnie problem z rozstawem nogi, mam problem z rozlozeniem lewej nogi np. na fotelu gin.
Wczoraj trochę się wczytalam w temat diety KP i wiecie co? Chyba też nie będę się zbytnio ograniczać.
jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, witam się i ja!
W końcu udało mi się wyspać, spałam jak kamień. A rano mnie obudziło moje małe stworzenie w brzuchu. Tańczy od 6 rano. Wczoraj odpoczywał, to dzisiaj ma dużo energii.
Rozczarowała mnie pogoda, bo miało być ładnie i ciepło a tu dupa, chmury i nie zapowiada się, żeby było lepiej.
A, co do porodów, to czasem podczytuje czerwcówki (chcę się przygotować) i właśnie wczoraj przeczytałam wpis jednej z dziewczyn, która pisze o swoim porodzie. Wszystko poszło tak szybko, że dziewczyna urodziła w domu a poród odebrał mąż... Rozumiecie to? Bo ja trochę jestem w szoku, toż to jak z filmu.
LilouK, baw się dobrze na warsztatach! Daj koniecznie znać co ciekawego mówili
U mnie w szpitalu też są, ale koszt 150 funtów, więc se darujekama005, jusella, LilouK, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Co do diety KP. Ja nie wyznaje czegoś takiego. Nawet jedna położna powiedziała mojej koleżance że nir ma czegoś takiego a tym bardziej jeśli się jadło wiele rzeczy w ciąży patrz na przykład rzeczy smażone, pizze itp można spokojnie jeść karmić piersią. Nie dajmy się zwariować
Tak samo gdzieś czytalam i moja inna koleżanka która się tym interesuje powiedziała mi że też nie ma już zaleceń co i kiedy dziecku dawać. Ze zmieniono to i już.
Pamiętajcie każda zrobi po swojemujusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
O wiem! Kupię dzisiaj truskawki. Może zrobię jakieś deserki z nimi żeby były jak mój wróci z pracy i mój chce jutro rano naleśniki to zrobię mu z truskawkami
to jest myśl! A ja dzisiaj podjechać że śmietana i cukrem
tak troszkę a mam dzisiaj na to mega ochotę
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Dopiero niedawno wstałam, ogarnęłam się i myślę co by tu zjeść i co dziś ze sobą zrobić. Jakoś dziś nie mam pomysłu na siebie.
Szymcio jakieś dziwne sporty w Buniu uprawia, kociambry urządziły Wielką Pardubicką więc mam wesoło.
Jeśli chodzi o dietę przy KP, to jakieś specjalnie nie trzymałam i teraz też nie zamierzam. Pierworodny wszystkożerny i bezkolkowy był. Oczywiście nasłuchałam się od babć i ciotek, że wyrodna matka jestem itd, ale miałam to w głębokim poszanowaniu
. Jedynie cytrusów musiałam unikać. Teraz też mam nadzieję, że będzie podobnie
.
Przypomniało mi się, jak Bartosz miał pół roku i siedział sobie u babci na fotelu i wyrwał mi z ręki ogórka kiszonego - jak on tego ogóra ciamkał... nie dał sobie zabraća jego minki przy tym - bezcenne
Miłej soboty Mamuśki życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 10:52
Maka, renieczka, kama005, Naditta, kot_bury, Agaax, Karolajjn:), eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaka wrote:Dokładnie, trzeba korzystać. A tak się zastanawiam co w czasie karmienia piersią jest zakazane, jakie zarelko? wiem, że niektóre jedzą wszystko i jest ok, inne jakieś diety przestrzegają.. Nie wiem co robić.
Generalnie są jakby dwie szkołyjedna (nowsza) mówi, że można jeść wszystko, tylko trzeba obserwować dziecko i jeśli będzie miało jakieś kłopoty z brzuszkiem, to wtedy dopiero analizować dietę i wywalać uczulający składnik. Druga (starsza) każe na wszelki wypadek omijać uczulające i wzdymające potrawy (kapustę, nabiał, czekoladę, cytrusy, orzeszki itp.)
Do mnie osobiście bardziej przemawia ta pierwsza
A w temacie seksu w ciąży...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 11:48
jusella, renieczka, Naditta, kama005, Agaax, Karolajjn:), nowatorka, Marta22, eve90, MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Maka a jak myslisz w moim przypadku czy sa jakies przeciwskazania do porodu nat? Ja nie mam problemow z rozszerzeniem nog. Wiadomo nie rozszerze ich niewiadomo jak i szpagatu nie zrobie ale na fotelu gin normalnie siedze.. Nie wiem wlasnie czy isc do ortopedy czy nie...
A co do jedzenia przy karmieniu to tez wlasnie sie ostatnio zastanawialam czy mozna jesc np ciezkie grilowane potrawy i sery niepasteryzowane. Co do uczulen u nas mowili ze jak np mama w ciazy je truskawki to dziecko bedzie juz przyzwyczajone do nich i teoretycznie nie bedzie mialo na nie alergijusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Helo wszytskim,
będę Was teraz nadrabiać chyba 3 dni
Ja zrobiłam w ciagu tych dwóch dni nieobecności 500 hm, i spedziałam łącznie 12 h na wykładach, wystałam się 4 h w korkach, 16 razy wzywałam wszystkich świętych, a z 4 byłam biska mordu
Przypłacając to nogami baniami,
no ale wypuściłam zwierzątko na dwór, siedzę w cieniu... i zaczne Was nadrabiać...Agaax, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
Kijanka
-
nowatorka wrote:Naditta ale Maka to chyba miala jakies potem w zwiazku z tym problemy i operacje. Ja nie mialam zadnej operacji i klopotow z biodrami. Wiem tylko ze urodzilam sie z dysplazja i nosilam rozworke po urodzeniu
Nowatorka ja jak byłam mała to też nosiłam jakieś szyny na bioderkach... Nawet nie wiem czy to dysplazja, ale co by innego? Muszę zapytać mamy...06.2015 - poronienie
-
Dobry moje koleżanki
My od wczoraj w domu tyyyle3ee pracyyy masakraale lozeczko i łóżko do sypialni stoi
także szafka pod tv i regał się robi
ja ogarniam kuchnie uffff gorąco
mam dla Was kilka zdjęć
jusella lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]