X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama mnie też czeka prasownie Ale to po niedzieli :/ nie mogę się doczekać :P

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, ta nieśmiało zapytam - jeszcze dziecięce pierzesz i prasujesz?

Mam wrażenie, że dziś tonę ważę, ledwo dotoczyłam się do sklepu i z powrotem. Bardzo blisko mam ale dziś czuję się jakbym z pielgrzymki do Watykanu wróciła... konnej :/.
    Jeszcze po drodze 2 dziewuchy z gimbazy pogoniłam - nosz gówniary plastikową butelkę sąsiadom z końca ulicy pod okna w krzaki rzuciły. Jak je upomniałam to podniosły, ale co z tego jak za chwilkę w łąkę rzuciły - znów upomniałam , podniosły - 3 raz rzucały obok mojego osobistycznego sąsiada, a ten akurat na dworze był i je wyczaił... Tak im nagadał, że pewnie do końca życia nie będą śmiecić :-D.

eve90, Maka, kot_bury, aisa, renieczka, Telashe, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś czuję małą bardzo nisko. Matko jak ja się boję, że w każdej chwili może się teraz zacząć. Musimy plan obmyślić, co zrobić z córką jak się zacznie. Aż mnie skręca na samą myśl.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, to ja w takim razie nawet nie wiedziałam, a tetrowych pieluch nie mam wcale :D
    Mam tylko muślinowe, pewna byłam, że to to samo. Wyglądają tak samo i jedyne jakie widzę w sklepach to właśnie takie, nazywają się tutaj muslin square. Ale wygląda to jak tetra ;)

Co do prania to ja nawet jeszcze nie zaczęłam. Poprałam tylko te, które zostały złowione na szmateksach, bo wrzucałam do pralki razem z naszymi.
    Jak pomalujemy ściany, rozłożymy łóżeczko (które najpierw trzeba zamówić :D) i zrobimy przemeblowanie, to wtedy biorę się za pranie i prasowanie. Czyli nie wcześniej niż za tydzień.

jusella, eve90, aisa, Maka, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia nie strasz!Ja nawet nie mam torby spakowanej!

Prasowałam ostatnie rzeczy małej. moja mama jej jeszcze coś kupiła więc wyprałam :)

Plecy mnie bolą strajk robię. Koniec prasowania. Jutro albo w tygodniu dokończe :D

Ja dzisiaj ledwo chodze bo mnie stopy bolą. W ogóle też ide i mi ciężko. Jakoś tak dziwnie...

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia mi sie juz po nocy sni ze rodze :P a tu jeszcze troche trzeba sie pokulac ;)
    Jusella ja tez mam krotci lont na takich gowniarzy... wrrr :/
    Zaczynaja sie nam tygodnie narzekania, stekania, jojczenia, lamentowania, deprechy itp itd :p ja osobiscie zaczynam dzien od egzorcyzmow jak wstaje z lozka ;) w zyciu sie tyle nie nastekalam przy wstawaniu..
    Co do rodzeniu w domu to powiem szczerze ze sie zastanawialam powaznie nad tym bo nie mam dobrych wspomnien ze szpitala ale boje sie sytuacji w ktorej odpukac bylyby jakies komplikacje i tylko dlatego juz zrezygnowalam z tej opcji

eve90, jusella, Naditta lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• eve90 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was,
    U mnie na obiad była lasagne że szpinakiem na gotowca, jutro mamy wesele, najgorzej ze o 15 więc myślę jak tu wysiedziec chociaż do oczepin hmm...
    Mam tak samo, stękam zanim wstane i jak się przetaczam z boku na bok :P ponadto powiem wam ze zejść i wejść na 4 piętro to jak godzina na silowni :P
    Nooo jeszcze troszkę i będzie lepsza forma u nas (przynajmniej mam taką nadzieję) :)

jusella, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja najadlam się boczku z grilla- tego mi brakowało, pogoda u nas piękna nie za gorąco, słoneczko świeci można siedzieć :-) Tylko kto za mnie posprzata :-/ bo dalej w tym samym miejscu..
    Nie no zaraz zbieram dupe tylko może jakiś koktajl najpierw...?

jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka ja dziś miałam ambitne plany posprzątać kuchnię i zrobiłam jeszcze większy bajzel niż był :/ po czym stwierdziłam, że mnie to przerosło, zamknęłam drzwi od kuchni i udaję, że tam jest błysk :-P. A ja wzięłam się za bardzo odpowiedzialne zajęcie - leżę i jem lody :-D

eve90, kot_bury, Dalile, renieczka, Maka, Naditta, Telashe, Agness27 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na mnie czeka drozdzoweczka z serkiem waniliowym :)

jusella, renieczka, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Maka ja dziś miałam ambitne plany posprzątać kuchnię i zrobiłam jeszcze większy bajzel niż był :/ po czym stwierdziłam, że mnie to przerosło, zamknęłam drzwi od kuchni i udaję, że tam jest błysk :-P. A ja wzięłam się za bardzo odpowiedzialne zajęcie - leżę i jem lody :-D

Ja dziś mimo słabego dnia oficjalnie zakończyłam pranie i prasowanie dla Zosi. Od poniedziałku biorę się za gruntowne sprzątanie chaty, tyle że wolno i na raty, co by się mała nie wkurzała w brzuchu :)

jusella, renieczka, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś się od rana kręcę choć wiele nie zrobiłam. Pierożki z truskawkami serwowałam :) a teraz mąż grilla pali. I tak dyszę jakbym góry przenosiła.
    Dziś mnie jeden sąsiad ( całe życie pod sklepem na piwie)opieprzył, że nie pomagam mamie siekać jarzyn... Jasne, że w normalnym stanie bym pomogła, ale w 8 miesiącu nie chce ryzykować,ze wywołam sobie poród.tak go sobie pożyczyłam, że mu się odechce dogadywania! Nie zadziera się z ciężarówką! :D
    A co do pieluszek to ja z ciekawości zamówiłam wszystkie możliwe- tetra, flanela, muślin,bambus. Zdecydowanie najmilsze są muślinowe i bambusowe ;) idzie się bez nich obejść, ale na lato się super sprawdzają podobno.
    Miłego wieczorku :*

jusella, Maka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ja tez tak kiedyś z łazienką zrobiłam. burdel był jak cholera. Wyszłam, zamknęłam drzwi, odpoczęłam, nastawiłąm się psychicznie i wróciłam i dokończyłam sprzątanie! :D

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się naplsprzatalam :/ calyyy dzień :) Ale dobrze się czuję więc staram się to wykorzystywać :) z licznymi przerwami Ale dałam radę :D szafki w kuchni lsnia :) wyprana pościel i sypialnia ogarnieta calaaa :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - zazdroszczę - mnie dziś sprzątanie wyjątkowo nie wychodzi :/ i sił dziś też brak, chociaż chęci były :-D. Za to mam dziś ogromny talent do robienia rozgardiaszu - dlatego sobie na dziś odpuszczam - teraz koktajl, micha nektaryn i jakiś film obejrzę a jutro od nowa będę walczyć z chaosem - może tym razem ja zwyciężę.

ania181111, Maka, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc w sklepach nie widziałam pieluch muślinowych, ale mam fajny sklep z taką lepszą tetrą - grubsza i mięciutka, więc tam trochę kupię :)
    Bambusowe widziałam kocyki ale cena ponad 100 to dla mnie trochę przegięcie.

Co do sprzątania to ja dziś tylko kurze i podłogi, reszta niech czeka na lepsze czasy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 21:23

Maka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka urodziła córeczkę. W końcu, bo miała termin z końcem maja :)

aisa, stokrotka2013, Ejrene, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam mały upadek na glowe i leb boli z tylu ale bede zyla... najgorzej e czuje czkawke malego w gorze.. ja dziekuje chyba sie szwanc przewrocil.....

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Majeczko! Jak to się stało?
    Na pewno wszystko w porządku z tobą i dzieckiem?

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzeslo mi do tyłu odjechalo.. glowa o kant krzesla uderzylam sie a brzus nic nie ucierpial mysle.. Mysle ze sie na guzie skonczy na szczescie ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ