X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama mnie też czeka prasownie Ale to po niedzieli :/ nie mogę się doczekać :P

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, ta nieśmiało zapytam - jeszcze dziecięce pierzesz i prasujesz?

Mam wrażenie, że dziś tonę ważę, ledwo dotoczyłam się do sklepu i z powrotem. Bardzo blisko mam ale dziś czuję się jakbym z pielgrzymki do Watykanu wróciła... konnej :/.
    Jeszcze po drodze 2 dziewuchy z gimbazy pogoniłam - nosz gówniary plastikową butelkę sąsiadom z końca ulicy pod okna w krzaki rzuciły. Jak je upomniałam to podniosły, ale co z tego jak za chwilkę w łąkę rzuciły - znów upomniałam , podniosły - 3 raz rzucały obok mojego osobistycznego sąsiada, a ten akurat na dworze był i je wyczaił... Tak im nagadał, że pewnie do końca życia nie będą śmiecić :-D.

eve90, Maka, kot_bury, aisa, renieczka, Telashe, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś czuję małą bardzo nisko. Matko jak ja się boję, że w każdej chwili może się teraz zacząć. Musimy plan obmyślić, co zrobić z córką jak się zacznie. Aż mnie skręca na samą myśl.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, to ja w takim razie nawet nie wiedziałam, a tetrowych pieluch nie mam wcale :D
    Mam tylko muślinowe, pewna byłam, że to to samo. Wyglądają tak samo i jedyne jakie widzę w sklepach to właśnie takie, nazywają się tutaj muslin square. Ale wygląda to jak tetra ;)

Co do prania to ja nawet jeszcze nie zaczęłam. Poprałam tylko te, które zostały złowione na szmateksach, bo wrzucałam do pralki razem z naszymi.
    Jak pomalujemy ściany, rozłożymy łóżeczko (które najpierw trzeba zamówić :D) i zrobimy przemeblowanie, to wtedy biorę się za pranie i prasowanie. Czyli nie wcześniej niż za tydzień.

jusella, eve90, aisa, Maka, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia nie strasz!Ja nawet nie mam torby spakowanej!

Prasowałam ostatnie rzeczy małej. moja mama jej jeszcze coś kupiła więc wyprałam :)

Plecy mnie bolą strajk robię. Koniec prasowania. Jutro albo w tygodniu dokończe :D

Ja dzisiaj ledwo chodze bo mnie stopy bolą. W ogóle też ide i mi ciężko. Jakoś tak dziwnie...

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia mi sie juz po nocy sni ze rodze :P a tu jeszcze troche trzeba sie pokulac ;)
    Jusella ja tez mam krotci lont na takich gowniarzy... wrrr :/
    Zaczynaja sie nam tygodnie narzekania, stekania, jojczenia, lamentowania, deprechy itp itd :p ja osobiscie zaczynam dzien od egzorcyzmow jak wstaje z lozka ;) w zyciu sie tyle nie nastekalam przy wstawaniu..
    Co do rodzeniu w domu to powiem szczerze ze sie zastanawialam powaznie nad tym bo nie mam dobrych wspomnien ze szpitala ale boje sie sytuacji w ktorej odpukac bylyby jakies komplikacje i tylko dlatego juz zrezygnowalam z tej opcji

eve90, jusella, Naditta lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• eve90 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was,
    U mnie na obiad była lasagne że szpinakiem na gotowca, jutro mamy wesele, najgorzej ze o 15 więc myślę jak tu wysiedziec chociaż do oczepin hmm...
    Mam tak samo, stękam zanim wstane i jak się przetaczam z boku na bok :P ponadto powiem wam ze zejść i wejść na 4 piętro to jak godzina na silowni :P
    Nooo jeszcze troszkę i będzie lepsza forma u nas (przynajmniej mam taką nadzieję) :)

jusella, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja najadlam się boczku z grilla- tego mi brakowało, pogoda u nas piękna nie za gorąco, słoneczko świeci można siedzieć :-) Tylko kto za mnie posprzata :-/ bo dalej w tym samym miejscu..
    Nie no zaraz zbieram dupe tylko może jakiś koktajl najpierw...?

jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka ja dziś miałam ambitne plany posprzątać kuchnię i zrobiłam jeszcze większy bajzel niż był :/ po czym stwierdziłam, że mnie to przerosło, zamknęłam drzwi od kuchni i udaję, że tam jest błysk :-P. A ja wzięłam się za bardzo odpowiedzialne zajęcie - leżę i jem lody :-D

eve90, kot_bury, Dalile, renieczka, Maka, Naditta, Telashe, Agness27 lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na mnie czeka drozdzoweczka z serkiem waniliowym :)

jusella, renieczka, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Maka ja dziś miałam ambitne plany posprzątać kuchnię i zrobiłam jeszcze większy bajzel niż był :/ po czym stwierdziłam, że mnie to przerosło, zamknęłam drzwi od kuchni i udaję, że tam jest błysk :-P. A ja wzięłam się za bardzo odpowiedzialne zajęcie - leżę i jem lody :-D

Ja dziś mimo słabego dnia oficjalnie zakończyłam pranie i prasowanie dla Zosi. Od poniedziałku biorę się za gruntowne sprzątanie chaty, tyle że wolno i na raty, co by się mała nie wkurzała w brzuchu :)

jusella, renieczka, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś się od rana kręcę choć wiele nie zrobiłam. Pierożki z truskawkami serwowałam :) a teraz mąż grilla pali. I tak dyszę jakbym góry przenosiła.
    Dziś mnie jeden sąsiad ( całe życie pod sklepem na piwie)opieprzył, że nie pomagam mamie siekać jarzyn... Jasne, że w normalnym stanie bym pomogła, ale w 8 miesiącu nie chce ryzykować,ze wywołam sobie poród.tak go sobie pożyczyłam, że mu się odechce dogadywania! Nie zadziera się z ciężarówką! :D
    A co do pieluszek to ja z ciekawości zamówiłam wszystkie możliwe- tetra, flanela, muślin,bambus. Zdecydowanie najmilsze są muślinowe i bambusowe ;) idzie się bez nich obejść, ale na lato się super sprawdzają podobno.
    Miłego wieczorku :*

jusella, Maka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ja tez tak kiedyś z łazienką zrobiłam. burdel był jak cholera. Wyszłam, zamknęłam drzwi, odpoczęłam, nastawiłąm się psychicznie i wróciłam i dokończyłam sprzątanie! :D

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś się naplsprzatalam :/ calyyy dzień :) Ale dobrze się czuję więc staram się to wykorzystywać :) z licznymi przerwami Ale dałam radę :D szafki w kuchni lsnia :) wyprana pościel i sypialnia ogarnieta calaaa :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - zazdroszczę - mnie dziś sprzątanie wyjątkowo nie wychodzi :/ i sił dziś też brak, chociaż chęci były :-D. Za to mam dziś ogromny talent do robienia rozgardiaszu - dlatego sobie na dziś odpuszczam - teraz koktajl, micha nektaryn i jakiś film obejrzę a jutro od nowa będę walczyć z chaosem - może tym razem ja zwyciężę.

ania181111, Maka, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc w sklepach nie widziałam pieluch muślinowych, ale mam fajny sklep z taką lepszą tetrą - grubsza i mięciutka, więc tam trochę kupię :)
    Bambusowe widziałam kocyki ale cena ponad 100 to dla mnie trochę przegięcie.

Co do sprzątania to ja dziś tylko kurze i podłogi, reszta niech czeka na lepsze czasy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 21:23

Maka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka urodziła córeczkę. W końcu, bo miała termin z końcem maja :)

aisa, stokrotka2013, Ejrene, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam mały upadek na glowe i leb boli z tylu ale bede zyla... najgorzej e czuje czkawke malego w gorze.. ja dziekuje chyba sie szwanc przewrocil.....

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Majeczko! Jak to się stało?
    Na pewno wszystko w porządku z tobą i dzieckiem?

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzeslo mi do tyłu odjechalo.. glowa o kant krzesla uderzylam sie a brzus nic nie ucierpial mysle.. Mysle ze sie na guzie skonczy na szczescie ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ