Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kama, ta nieśmiało zapytam - jeszcze dziecięce pierzesz i prasujesz?
Mam wrażenie, że dziś tonę ważę, ledwo dotoczyłam się do sklepu i z powrotem. Bardzo blisko mam ale dziś czuję się jakbym z pielgrzymki do Watykanu wróciła... konnej.
Jeszcze po drodze 2 dziewuchy z gimbazy pogoniłam - nosz gówniary plastikową butelkę sąsiadom z końca ulicy pod okna w krzaki rzuciły. Jak je upomniałam to podniosły, ale co z tego jak za chwilkę w łąkę rzuciły - znów upomniałam , podniosły - 3 raz rzucały obok mojego osobistycznego sąsiada, a ten akurat na dworze był i je wyczaił... Tak im nagadał, że pewnie do końca życia nie będą śmiecić.
eve90, Maka, kot_bury, aisa, renieczka, Telashe, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Maka, to ja w takim razie nawet nie wiedziałam, a tetrowych pieluch nie mam wcale
Mam tylko muślinowe, pewna byłam, że to to samo. Wyglądają tak samo i jedyne jakie widzę w sklepach to właśnie takie, nazywają się tutaj muslin square. Ale wygląda to jak tetra
Co do prania to ja nawet jeszcze nie zaczęłam. Poprałam tylko te, które zostały złowione na szmateksach, bo wrzucałam do pralki razem z naszymi.
Jak pomalujemy ściany, rozłożymy łóżeczko (które najpierw trzeba zamówić) i zrobimy przemeblowanie, to wtedy biorę się za pranie i prasowanie. Czyli nie wcześniej niż za tydzień.
jusella, eve90, aisa, Maka, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Milcia nie strasz!Ja nawet nie mam torby spakowanej!
Prasowałam ostatnie rzeczy małej. moja mama jej jeszcze coś kupiła więc wyprałam
Plecy mnie bolą strajk robię. Koniec prasowania. Jutro albo w tygodniu dokończe
Ja dzisiaj ledwo chodze bo mnie stopy bolą. W ogóle też ide i mi ciężko. Jakoś tak dziwnie...
jusella lubi tę wiadomość
-
Milcia mi sie juz po nocy sni ze rodze
a tu jeszcze troche trzeba sie pokulac
Jusella ja tez mam krotci lont na takich gowniarzy... wrrr
Zaczynaja sie nam tygodnie narzekania, stekania, jojczenia, lamentowania, deprechy itp itd :p ja osobiscie zaczynam dzien od egzorcyzmow jak wstaje z lozkaw zyciu sie tyle nie nastekalam przy wstawaniu..
Co do rodzeniu w domu to powiem szczerze ze sie zastanawialam powaznie nad tym bo nie mam dobrych wspomnien ze szpitala ale boje sie sytuacji w ktorej odpukac bylyby jakies komplikacje i tylko dlatego juz zrezygnowalam z tej opcjieve90, jusella, Naditta lubią tę wiadomość
-
Witam Was,
U mnie na obiad była lasagne że szpinakiem na gotowca, jutro mamy wesele, najgorzej ze o 15 więc myślę jak tu wysiedziec chociaż do oczepin hmm...
Mam tak samo, stękam zanim wstane i jak się przetaczam z boku na bokponadto powiem wam ze zejść i wejść na 4 piętro to jak godzina na silowni
Nooo jeszcze troszkę i będzie lepsza forma u nas (przynajmniej mam taką nadzieję)jusella, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość
-
A ja najadlam się boczku z grilla- tego mi brakowało, pogoda u nas piękna nie za gorąco, słoneczko świeci można siedzieć
Tylko kto za mnie posprzata
bo dalej w tym samym miejscu..
Nie no zaraz zbieram dupe tylko może jakiś koktajl najpierw...?jusella, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Maka ja dziś miałam ambitne plany posprzątać kuchnię i zrobiłam jeszcze większy bajzel niż był
po czym stwierdziłam, że mnie to przerosło, zamknęłam drzwi od kuchni i udaję, że tam jest błysk
. A ja wzięłam się za bardzo odpowiedzialne zajęcie - leżę i jem lody
eve90, kot_bury, Dalile, renieczka, Maka, Naditta, Telashe, Agness27 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Maka ja dziś miałam ambitne plany posprzątać kuchnię i zrobiłam jeszcze większy bajzel niż był
po czym stwierdziłam, że mnie to przerosło, zamknęłam drzwi od kuchni i udaję, że tam jest błysk
. A ja wzięłam się za bardzo odpowiedzialne zajęcie - leżę i jem lody
Ja dziś mimo słabego dnia oficjalnie zakończyłam pranie i prasowanie dla Zosi. Od poniedziałku biorę się za gruntowne sprzątanie chaty, tyle że wolno i na raty, co by się mała nie wkurzała w brzuchujusella, renieczka, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ja też dziś się od rana kręcę choć wiele nie zrobiłam. Pierożki z truskawkami serwowałam
a teraz mąż grilla pali. I tak dyszę jakbym góry przenosiła.
Dziś mnie jeden sąsiad ( całe życie pod sklepem na piwie)opieprzył, że nie pomagam mamie siekać jarzyn... Jasne, że w normalnym stanie bym pomogła, ale w 8 miesiącu nie chce ryzykować,ze wywołam sobie poród.tak go sobie pożyczyłam, że mu się odechce dogadywania! Nie zadziera się z ciężarówką!
A co do pieluszek to ja z ciekawości zamówiłam wszystkie możliwe- tetra, flanela, muślin,bambus. Zdecydowanie najmilsze są muślinowe i bambusoweidzie się bez nich obejść, ale na lato się super sprawdzają podobno.
Miłego wieczorku :*jusella, Maka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ja dziś się naplsprzatalam
calyyy dzień
Ale dobrze się czuję więc staram się to wykorzystywać
z licznymi przerwami Ale dałam radę
szafki w kuchni lsnia
wyprana pościel i sypialnia ogarnieta calaaa
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ania - zazdroszczę - mnie dziś sprzątanie wyjątkowo nie wychodzi
i sił dziś też brak, chociaż chęci były
. Za to mam dziś ogromny talent do robienia rozgardiaszu - dlatego sobie na dziś odpuszczam - teraz koktajl, micha nektaryn i jakiś film obejrzę a jutro od nowa będę walczyć z chaosem - może tym razem ja zwyciężę.
ania181111, Maka, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa szczerze mówiąc w sklepach nie widziałam pieluch muślinowych, ale mam fajny sklep z taką lepszą tetrą - grubsza i mięciutka, więc tam trochę kupię
Bambusowe widziałam kocyki ale cena ponad 100 to dla mnie trochę przegięcie.
Co do sprzątania to ja dziś tylko kurze i podłogi, reszta niech czeka na lepsze czasyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 21:23
Maka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość