X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo! Mnie wczoraj dopadły bóle ale krzyżowe. Trochę się meczylam,ale zobaczymy dzisiaj.

Ja też stres porodem już chyba zostanie mi do końca...

Właśnie wczoraj byłam załatwiać położna do porodu bo wiem że ona jest jednak najważniejsza...
    Miłego dnia

majeczka87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, mój szpital jest jakiś drogi, ale może przez to że Londek to mają takie ceny. Po ostatniej wizycie przyniosłam tonę ulotek z nadzieją, że znajdę coś dla siebie a tu wszystko takie ceny. I dupa.
    Dziękuję Ci bardzo za cynka na karmniki, chciałam poinformować, że wczoraj za 3 podejściem udało mi się znaleźć całkiem niedaleko M&S z dużym działem ciuchowym i kupiłam te karmniki. Mój mężu się że mnie śmiał, że chyba na głowę sobie to będę zakładać co kupiłam. A one są na mnie dobre... Tzn odrobinę większe tylko. W każdym razie dzięki, bo na pewno fan wrócę jak już mi cycki wrócą do normy, mają dobry wybór cyckonoszy i rozmiary od 60 w obwodzie, a ja normalnie noszę właśnie 60-65 i ciężko mi było kupić zawsze.

Dalile, ja już od jakiś 2 tygodni walczę w depresją przedporodową i obniżeniem nastroju. Nawet mi się zdarzało płakać nie wiadomo czemu. Ale walczę tzn staram się z tym walczyć :D. To hormony kochana.

Jusella, to wietrzenie pupą i siusiaka to w przypadku chłopców szczególnie ważne. Podobno pampersy przegrzewaja te okolicy i mogą być na wet przyczyną późniejszej bezpłodności u chłopców.
    I dzięki za wpis o pieluchach. Ja muszę dokupić bo tych zwykłych to widzę, że mam za mało.

Dzień dobry w niedzielę!

jusella, LilouK, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Wam :)
    skończyłam remont jadalni. Zabierałam się do niego jak pies do jeża od dwóch lat... :/ ale udało się załatwić wszystko w trzy dni :)

co do pieluszek bambusowych to słyszałam że obniżają temperaturę ciała dziecka o 3 stopnie. W sensie że dobrze izolują od upałów.

tetra- tu miałam mały wykład ostatnio u koleżanki (dzieć 17 lat i dzieć 5tygodni) że ona sobie owija młodą tetrą do kąpieli, bo była malutka jak się urodziła ( 2100) żeby jej się nie ślizgała w rękach. Pokazała mi technikę kąpieli "na sucho" tzn. moczy dziecia, wyciąga na przewijak, mydli i płucze. Trochę dziwnie to wyglądało ale jeśli coś wygląda na głupie a się sprawdza to nie jest głupie, prawda?.
    Przekonała mnie w sumie, bo skóra dziecka jest niesamowicie śliska podczas kąpieli, a tetra na chwilę utrzymuje temperaturę :)

Dziewczyny które chcecie karmić mm, dowiedziałam się że w szpitalach najczęściej podają humanę która dzieci "zatyka" i pojawia się problem zaparć, poza tym póżniej nie jest lekko dostępna (w porównianiu do np bebiko które jest w większości spożywczaków) . Można zabrać swoje mleko jak ktoś chce :) i znajoma (Ta od tetry) powiedziała mi ze są w rosmanie w saszetkach. Niby wychodzi ciut drożej niż z dużego opakowania, ale wrzuci się do torby i nie ma strachu że się otworzy i wysypie. Analogicznie ze spacerami- saszetka i do wózka :)

Jest jeszcze jedna rzecz o której się nie mówi otwarcie a warto zabrać- laktuloza. Na zaparcia po porodzie. Jest skuteczna i bezpieczna nawet dla karmiących naturalnie bo można ją podawać nawet noworodkom.

no i udało nam się zaopatrzyć w butelki- byłam nastawiona na TT ale okazało się że szalenie niepewnie mi leżą w dłoni, do aventów nie mam zaufania więc postawiliśmy na lovi. Mają wyżłobienie dzięki któremu nawet pełne są naprawdę stabilne w ręku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 10:57

jusella, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 9 miesiącu! :D

Wczoraj urządziliśmy sobie wycieczkę do Zamku na Ogrodzieńcu, olałam sprzątanie i nic nie zrobiłam.
    Dziś też odpoczywam - obiad u teściowej ( zrobi specjalnie dla mnie yy.. tzn. dla wnusi mizerie, młode ziemniaczki i pierś w panierce <3 )

Miłego dnia :)

Ejrene, renieczka, Telashe, jusella, aisa, majeczka87, kot_bury, Kasiulina, Agness27 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaxx, to w moich okolicach byłaś - ja mam 13 km do Ogrodzieńca :-D

Agaax, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mm u mnie w szpitalu podają bebiko jak coś.

I jeśli dobrze widziałam to w Rossmannie jest dostępny chyba bebilon w saszetkach (1 porcja)
    Ja wyczytałam dużo pozytywnych opinii NT hipp bio combiotik. Podobno dzieci po tym mm nie mają kolek a tym bardziej zaparć.

Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Agaxx, to w moich okolicach byłaś - ja mam 13 km do Ogrodzieńca :-D
    Ja mam 109 km :D a okolica super, taka spokojna :D

jusella lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt - okolice spokojne, leniwe i piękne :-D. W ogóle Jura jest piękna, mam wszędzie blisko - zamki, skałki a latem jeziora :-D. Jak Tatusiek na miejscu był , to co weekend jakąś wycieczkę robiliśmy i nawet obczajaliśmy, gdzie da radę wyprawę z Dzieciem w wózeczku zrobić :-D. Oj wyrwałabym się na łono natury...

A tak w ogóle to dzień dobry :-D
    Znów pospałam dziś, po 10tej się obudziłam - korzystam póki mogę. Obuziłam się opuchnięta i jak balonik wyglądam :/, ciężko mi palce zgiąć i wszystkie ręce i nogi mam takie "miętowe". Leżę z giczołami w gorze i dziś nic nie robię - wczoraj obiad ugotowałam i dziś tylko ziemniaki wstawię. A bałagan nie zając do jutra poczeka (choć nie obraziłabym się, jakby gdzieś se polazł)
    Miłej, leniwej niedzieli życzę :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 12:16

Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ci zazdroszcze okolicy bo jest naprawdę co zwiedzać :D
    My też już myślimy gdzie z dzieckiem chodzić, mąż już poluje na jakieś nosidełko w góry na wiosne. Teraz sam jezdzi i nienawidzę tego bo cholernie mu zazdroszczę :D
    Wczoraj wróciliśmy o 23:30 z wycieczki, nie szedł spać tylko o 3:00 w nocy jechał na Babią Górę, a ja sama się kiszę w domu. Na szczęscie już wraca bo burza się zbliżała :)

201607055580.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się melduje- dziś zaczynam ostatni miesiąc ciąży :)

Witam nowe koleżanki :)

Wczoraj byliśmy wieczorem na plenerowy koncercie dżemu, a dziś leniwa niedziela, mąż wstał zjadł śniadanie i znowu śpi.
    Ja chyba jako jedna z nielicznych jeszcze nie zaczęłam prania ubranek ale o ile pogoda odpisze na suszenie to mam zamiar w przyszłym tygodniu się za to wziąć, i pewnie spakuje torbę.

Pieluchy mam wszystkie 4 rodzaje tetre, muślin, flanelę i bambus
    Muślinem jestem trochę rozczarowana, myślałam że będzie większa różnicaale zavto bambusowe super i mimo wysokiej ceny uważam że warto mieć choć jedną dużą do okrycia dziecia.

jusella, Agaax, aisa, majeczka87, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowałyscie może na allegro piuszki bambusowe ?
    Może jakiś link wrzucicie i jakie rozmiary tych pieluch ?

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O A ja może dzisiaj dokończę to prasowanie a jak mi starczy sił to zacznę przygotowywać rzeczy do torby :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Rammel Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka2013 wrote:
    Kupowałyscie może na allegro piuszki bambusowe ?
    Może jakiś link wrzucicie i jakie rozmiary tych pieluch ?
    Hej, podczytuje ciagle, ale malo sie uczielam.
    Ja kupilam pieluszki bambusowe na allegro od uzytkownika swiat_dziecka.
    Sa tam takie malusie 30x30, kolezanka mi polecila do wycierania buzki malenstwa i kupilam ta pieluszke 120x120. Sa super miekkie i nie zaluje zakupu :) Zastrzezenie mam tylko jedno, kolory pokazane na aukcji sa bledsze niz przychodza w rzeczywistosci. Ja zamowilam ta duza szara i dwie male szare, pomylili sie i przyslali duza rozowa i nie zaluje ze sie pomylili, bo te szare to takie strasznie bure.
    http://allegro.pl/pieluszka-bambusowa-100-bambus-kocyk-120x120-cm-i6045169252.html
    Widze ze rozowej nie ma na tej aukcji.

jusella, stokrotka2013, aisa, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2016
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam u tego samego sprzedawcy co Rammel i nie mam żadnych zastrzeżeń ;) te malusie też polecam.ogólnie wszystkie pieluchy u nich zamawiałam.
    A co do torby to ja do tej pory zdążyłam wyprać obie i zaczęłam pakować swoją, tzn. na razie wsadziłam w nią ręczniki, podkłady i majty :D na dniach wypiore koszule i uzupełnie kosmetyczke tak żeby do połowy czerwca torba była przygotowana.

jusella, stokrotka2013, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

O widzę temat pieluszek tetrowych :)

Jak tak czytam ile ich macie to się zastanawiam, czy ja się dobrze przygotowałam.
    Ja kupiłam 10 tetrowych, 5 flanelowych i to póki co wszystko. Najwyżej się dokupi jak będzie mało.

A bambusowy kocyk/pieluszkę mam jedną taką
    http://allegro.pl/lulujo-kocyk-bambusowy-gwiazdki-120x120-cm-i6243976784.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 14:23

stokrotka2013, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! Ja po obiedzie i teraz leżę wywalona jak wieloryb na brzeg.. Nie mam na nic siły. Mężu skręca szafę. Ja miałam coś prasować ale...

A jeżeli chodzi o tetre. Kupiłam 25 szt. 15 białych, 10 kolorowych. I te białe są całkiem inne niż kolorowe. Bardzo przyjemne. A te kolorowe mam 5 szt delikatniejszych, 5 szt trochę gorszych. Nie wiem dlaczego.

ckaik0s3070dl07t.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po obiedzie :) zjadłam ale czuję jakoś niedosyt haha :P
    Byliśmy nad wodą więc się opalilam troszkę :) A raczej przypalilam ramionka; ) odpoczelam dziś ;)

jusella, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede uwazać na siebie dziewczynki, obiecywam ;)

Dzis i w nocy glowa boli jakby mi ktos bejsbolem przyfasolil...żaluje ze zadnego zimnego okladu nie zrobilam...

czekam na czkawke Adasia ale wyjatkowo mu sie nie chce czkac to bym ocenila jak ten gogus lezy;)

ania nie dopiekaj sie tak mocno na slonku. dawaj balsam jakis nawilzajacy na skore;)

Maka tez sie dusilam ae ciastem i kazdy m,yslaml ze zartuje pomoglo to jak polecalam pod kran i wlalam w siebie wode i ciasto poszlo dalej.. to najgorsze kilka sekund mojego zycia wiec wiem co czulas;/

jusella, ania181111, kot_bury, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie? dowiedzialam sie ze jak mamy bole krzyzowe porodowe i ktg wtedy nic nie wykazuje to nie mogą nam podac zzo...

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka nie strasz :/ ponoc majac@ i mając bole pleców to przy porodzie takich boli krzyżowych trzeba się spodziewać :/ wiec ja napewno będę miała takie bole i szlag trafi znieczulenie :(
    Ja już wysmarowana :) lezeeee po opalaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 17:05

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ